Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen’

Laatste update:

Het Poolse Lech Poznan heeft naar verluidt de pijlen gericht op Pascal Jansen, zo meldt onder andere Voetbal International naar aanleiding van Poolse berichtgeving. Jansen zou na de zomer de opvolger moeten worden van Mariusz Rumak.

De 51-jarige Jansen is sinds januari clubloos, nadat hij door AZ werd ontslagen na enige teleurstellende resultaten. Vervolgens werd hij meerdere malen in verband gebracht met Ajax, maar van daadwerkelijke gesprekken bleek geen sprake, zo bevestigde hij zelf.

Begin vorige maand meldde De Telegraaf dat Jansen in beeld zou zijn bij Spartak Moskou, maar ook daar bleef het slechts bij geruchten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nu zou Lech Poznan de hoop gevestigd hebben op Jansen. De huidige nummer drie in de Poolse competitie is op zoek naar een opvolger van Rumak, wiens contract na dit seizoen afloopt.

Bij Lech Poznan zou Jansen de tweede Nederlandse trainer uit de clubgeschiedenis kunnen worden, daar John van den Brom tussen juli 2022 en december 2023 werkzaam was bij de achtvoudig landskampioen van Polen.

Vorige zomer oefende Jansen met AZ ter voorbereiding op het huidige seizoen al eens tegen Lech Poznan. Toen wonnen de Alkmaarders met maar liefst 4-0.

Lech Poznan staat momenteel op een derde plaats in de Ekstraklasa en heeft, met nog drie wedstrijden te spelen, een achterstand van vier punten op koploper Jagiellonia Bialystok. Met de huidige derde plaats zou het zich verzekeren van Europees voetbal.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een trainer van de 'buitencategorie'.. Slechte selectiebeleid, altijd veel te behoudend voetballen en dan ook nog eens de deksel op de neus aan het eind. Wat hij 2x achterelkaar in de eerste seizoenshelft met AZ aan het doen was heb ik nog nooit iemand anders zien doen. Zelden een Nederlandse trainer gezien die tactisch nog slechter is. En dat zegt veel, gezien hoe slecht Nederlandse trainers over het algemeen zijn.

8 mei 2024 om 14:12

Zegt ook genoeg dat hij nu wordt gelinkt aan de nummer 3 van Polen. Een trainer die het enorm goed had gedaan bij AZ maakt een stap omhoog naar een mooie competitie, niet een stap naar Polen.

8 mei 2024 om 15:16

Lech is een vd topclubs in Polen met fans waar ze in Nederland van kunnen dromen.. Het is geen stap hogerop, maar wel een hele grote club.

8 mei 2024 om 15:57

Dat zal, maar daar koop je als coach niks voor. Er is geen club op aarde die een coach haalt omdat hij een club heeft getraind die veel fans heeft. Het gaat om het niveau en dat is niet enorm hoog bij Lech Poznan. In Engeland zitten de stadions op amateurniveau ook bomvol, misschien wil Jansen daar wel heen...

8 mei 2024 om 16:49

Staan Nederlandse trainers nu opeens bekend als tactisch zo slecht? Das ook weleens anders geweest.

8 mei 2024 om 16:53

Nee hoor, alleen Jansen. Zijn genoeg tactisch enorm sterke Nederlandse trainers. Slot bijvoorbeeld.

8 mei 2024 om 17:12

Is dat niet een uitzondering? Slot is tactisch echt heel goed, maar ik kan me geen Nederlandse trainer bedenken die erbij in de buurt komt. Ten Hag is een treetje minder vermoed ik, maar dat gaan we zien in de toekomst. Bosz’ voetbal is fantastisch om te zien, maar Slot is tactisch gezien wel de betere.

8 mei 2024 om 18:37

Ik vind Bosz sterk, Ten Hag tactisch ook sterk maar kan gewoon niet met sterren omgaan, Van Gaal ijzersterk en ook in de vaderlandse competitie zijn genoeg coaches die het op tactisch vlak prima door hebben.

8 mei 2024 om 19:22

Heb ook meer het idee dat Nederlandse trainers tactisch prima zijn en meer falen omdat ze zich niet aanpassen. Ten Hag en Bosz vind ik beiden tactisch enorm sterk, die lijken zich alleen niet te kunnen aanpassen aan de hogere (en vooral regelmatigere) weerstand in het buitenland.

Met Slot de volgende die mag proberen te laten zien dat wel te kunnen. Wie weet.

Jansen was tactisch een zeer slechte trainer. Ook qua wisselen en weten wanneer hij moet ingrijpen zeer matig inzicht. Kan misschien te maken hebben met het tekort aan ervaring op het hoogste niveau. Misschien dat zo’n stap naar het buitenland hem helpt.

Graag laat hem maar vertrekken naar Polen, voordat Feyenoord aan hem gaat denken. Moet er toch niet aandenken deze gozer.

Alles aan die club is goed (leuke (studenten)stad, goede jeugdopleiding, fanatieke fans, veruit de grootste club tussen Berlijn en Warschau, stadion waar er 43,000 in kunnen), behalve de competitie waarin het speelt. Ikzelf woon in Krakow en ik volg Wisla, de huidige bekerwinnaar. Ze spelen op het tweede niveau en dat laat al zien hoe weinig de meesten op het eerste niveau Ekstraklasa er bovenuit steken.

Dus zelfs een topclub zijn in Polen stelt in die zin weinig voor, omdat er nationaal niet veel tegenstand is tegen wie je het daadwerkelijke niveau van je topteam kunt meten. Wel leuk is het feit dat het ieder jaar weer anders is: Lech en Legia uitgezonderd, kan elk team het ene jaar voor Europees voetbal spelen en het volgende jaar tegen degradatie strijden.

Het blijft heel raar, een land van bijna 40 miljoen mensen; goede, (middel)grote stadions; meer dan dertig steden met 100,000 of meer inwoners...: er is hier zoveel potentieel en goede infrastructuur en toch lukt het niet.

Dat je niet meekomt met West-Europa is nog enigszins te begrijpen, maar dat je in eigen regio niet eens het sterkste voetballand bent verbaast me regelmatig: Poolse clubs presteren vaak minder dan clubs uit Tsjechie, of de Balkan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren