Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwak Jong Ajax geeft inzicht in plannen van Ten Hag met spitspositie in Lille

Laatste update:

Jong Ajax is maandagavond verrassend ten onder gegaan tegen hekkensluiter FC Dordrecht, dat al zeven wedstrijden niet had gewonnen. De Amsterdamse beloften kwamen op voorsprong dankzij Lassina Traoré, maar gaven die ook weer uit handen: 1-2. Traoré speelde de volledige wedstrijd en komt daardoor waarschijnlijk niet in de plannen van trainer Erik ten Hag voor als het gaat om de spitspositie bij Ajax tegen Lille OSC donderdag in de Europa League. Brian Brobbey werd na een uur gewisseld en gaat vermoedelijk wél mee.

Mitchell van der Gaag week maandagavond af van het bij Ajax gebruikelijke 4-3-3-systeem. De trainer van Jong Ajax stelde met Brobbey en Traoré namelijk twee spitsen op, met Naci Ünüvar en Sontje Hansen als flankspelers. Jong Ajax bleek in de nieuwe formatie bepaald geen geoliede machine, want de Amsterdammers wisten in de eerste helft nauwelijks gevaar te stichten tegen Dordrecht.

Jong Ajax deed in de eerste helft uiteindelijk twee serieuze doelpogingen. Hansen mikte na een teruggelegde bal van Brobbey ruim over, terwijl laatstgenoemde na een mooie steekpass van Traoré even later doorbrak richting doelman Liam Bossin. Brobbey stuitte echter op de voeten van de goalie van Dordrecht. Aan de overzijde zag Thomas Poll een gevaarlijk schot uit de hoek getikt worden door Calvin Raatsie, die als doelman van Jong Ajax debuteerde in het betaald voetbal.

In de tweede helft kwam Jong Ajax sterk uit de startblokken en werd na negen minuten uit een fraaie aanval gescoord. Hansen draaide weg bij zijn tegenstander en stuurde Brobbey diep het strafschopgebied in. De spits legde in kansrijke positie breed op Traoré, die de bal binnengleed: 1-0. Daarna ging het steeds slechter lopen bij de Amsterdammers en kreeg Dordrecht een penalty vanwege hands van Kenneth Taylor. Die werd benut door Naoufal Bannis: 1-1. De huurling van Feyenoord maakte daarmee zijn eerste voor FC Dordrecht.

Het werd nog erger voor Jong Ajax, want in de 84ste minuut scoorde Dordrecht opnieuw. Dehninio Muringen kreeg de bal uit de kluts fortuinlijk voor de voeten en aarzelde niet om die van dichtbij richting tweede paal binnen te knallen: 1-2. De Amsterdammers eindigden met tien man, omdat Enric Llansana rood kreeg vanwege het neertrekken van de doorgebroken Bannis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Vrij lastige situatie. Eigenlijk vind ik het niet heel rechtvaardig tegenover Traoré. Maar aan de andere kant is een goed resultaat halen bij Lille natuurlijk het meest belangrijk. Maar dan alsnog ontlopen Traoré en Brobbey elkaar niet heel erg in mijn ogen. Ik vind niet per se dat Brobbey nu maar op de tribune moet gaan zitten, maar desondanks zou het wel eerlijker zijn om op Traoré te gaan bouwen nu.

15 februari 2021 om 20:47

Ik vind ze allebei niet goed genoeg, het is veel fysiek weinig gevoel en gogme. Traore oogt zelfs vadsig bijna ongezond. Unavar word een lastig verhaal, hele korte beentjes die niet snel genoeg zijn.

15 februari 2021 om 21:08

Ik vind Traore ook niet veel soeps maar Brobbey vond ik wel een goede indruk maken elke keer dat hij in het eerste van Ajax de kans kreeg. Heel sterk, snel en ook een prima aanspeelpunt. Denk echt dat die het bij een andere club ver kan gaan schoppen.

15 februari 2021 om 21:04

Misschien dat er bij Brobbey toch nog een beetje hoop leeft dat hij toch nog tekent? dat hij bij het eerste meegaat als hij de betere is kan ik nog enigszins begrijpen, daar moeten na 90 minuten namelijk gewoon de 3 punten bijgeschreven worden. Maar dat je bij Jong Ajax (waar talentontwikkeling het belangrijkste is) nog in hem investeert lijkt me dan toch wel wat vreemd.

15 februari 2021 om 21:08

@ajaxenschede, het is dan toch handig als hij wat wedstrijdritme heeft dan als hij in moet vallen bij 1 anders heb je er ook niks aan.

15 februari 2021 om 21:12

Het enige eerlijke is iemand selecteren waarvan je denkt dat hij op het moment het meeste toevoegt. Topsport is hard, misschien is Traore degene die de volgende keer mee mag.

15 februari 2021 om 21:31

waarom is dat eerlijker? zolang Brobbey nog onder contract staat bij Ajax kan je hem gewoon opstellen. Traore moet dan gewoon laten zien dat hij beter is als Brobbey en dan zal Ten Hag sowieso voor hem kiezen

15 februari 2021 om 21:36

Zeker als spelers elkaar niet veel ontlopen, zou ik altijd voor de speler gaan die na de zomer nog onder contract staat. Ik ben het wel met je eens. Ik snap de toegevoegde waarde van Brobbey nu eigenlijk niet meer zo. Overigens komt Traore wel terug van een blessure. Misschien dat dat nog een rol speelt.

15 februari 2021 om 22:34

Ik wil niet vervelend doen hoor maar ook Traore is net wekenlang geblesseerd geweest. Laat hem nu eerst maar eens bij jong ajax weer in het ritme komen.

Wat een mentaal zwak gezelschap, dat Jong Ajax. Natuurlijk, die pingel sloeg nergens op, maar je mag toch wat meer verwachten van die de hemel in geprezen Taylor en Brobbey? Of Traoré? Straftraining in de kou, lijkt me nu het beste voor deze verwende jochies...

15 februari 2021 om 21:38

Je hebt het hier wel over jongens van 18 of 19 jaar met ploeggenoten die dezelfde leeftijd hebben. Hier leren ze van als het goed is. Het is niet zo dat dat elftal vol zit met spelers die Ajax 1 gaan halen...

Dit wist iedereen al. Tadic gaat de spits worden in Europa. Verder een zwak optreden van JA

15 februari 2021 om 20:56

Ten Hag zet gewoon weer Labyad in de spits hoor.

15 februari 2021 om 21:52

Nee hoor. Tadic in de spits en Blind op het middenveld in plaats van Gravenberch

15 februari 2021 om 22:35

Dat doet ie alleen als Tadic weer dwars gaat liggen en alleen maar op links wil spelen.

Ik hoop op de Tadic-variant met Neres op links, en hoop dat Neres dan wat beter voor de dag komt dan tegen Heracles. Zou niet weten waarom Traoré in de pikorde nu achter Brobbey staat, heeft het echt niet zo slecht gedaan in de eerste seizoenshelft, was tegen Atalanta in de CL ook belangrijk bijvoorbeeld, in de 2-2 wedstrijd. Verder is het natuurlijk duidelijk dat Brobbey geen toekomst ziet bij Ajax.

Het wordt waarschijnlijk een voorhoede met Neres-Tadic-Antony en dat voldoet. Daar kan je echt wel mee winnen. Alleen heeft Ajax niet zoveel achter de hand. Alleen Labyad en Brobbey dus waarschijnlijk, en dat is wel een niveautje lager. Het is hopen dat Gravenberch niet teveel gemist gaat worden, Klaassen op 10 is top de laatste paar wedstrijden, maar wie daarachter? Alvarez lijkt me, met Martinez? Dan houd je de achterhoede intakt door niet met Blind te gaan schuiven, alhoewel Martinez centraal verdediging en Blind middenveld ook wel kan. Stekelenburg doet het tot nu toe ook gewoon goed, dus zonder verdere blessures en dergelijke zijn er mogelijkheden! Lille niet onderschatten, staan bovenaan in Frankrijk, maar zij hebben het de laatste wedstrijd ook niet best gedaan las ik.

15 februari 2021 om 21:13

Idrissi zit er ook nog achter. Lijkt me prima kwaliteit op de bank.

15 februari 2021 om 22:27

Zooo duh, Idrissi ook nog ja. Hoe kan ik hem vergeten. Maar de vraag is bij hem wel wat hij kan. Bij AZ leuk, heel leuk, maar wat gaat hij doen als hij een lange invalbeurt krijgt? Wel fijn om hem ook als optie erbij te hebben.

Hoe speelde Bannis? Kan iemand mij dat vertellen?

15 februari 2021 om 21:32

Geen idee, maar hij scoorde vanavond wel. Gaat verder hier vooral over donderdag en niet over de wedstrijd. Waarom wordt zo'n topic daar nou voor wordt gekaapt? Er komen er vast nog tientallen waar iedereen zich kan uitleven.

15 februari 2021 om 22:31

Ik snap er ook niks van. Dacht dat dit over Jong Ajax - FC Dordrecht ging. Leuk in ieder geval dat Naoufal heeft gescoord. Goed voor z'n vertrouwen.

Het enige wat ik kan bedenken en hopen is dat als hij opgesteld wordt zich uit de naden zal werken om misschien straks in de picture te komen bij andere clubs. Wordt hij niet opgesteld dan hoeft men ook niet te investeren in hem in jong Ajax. Dan maar een ander. Trouwens het nivo in jong Ajax vindt ik nu ook niet erg hoog.

Wat treurige optredens van talenten Hansen en Univar de laatste tijd. Ze raken geen knikker, je speelt gewoon met die twee in de basis met negen man.

15 februari 2021 om 22:06

Unuvar kan dit hele seizoen geen indruk maken. Ajax hij tijd krijgt kun je echt wel zien dat hij kan voetballen, maar fysiek is het een kind tussen de mannen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren