Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zoveel minuten mag Brobbey van medische staf maken bij Ajax - Twente: ‘Maar...’

Laatste update:

Brian Brobbey kan in principe een helft spelen tegen FC Twente, zo maakt John van 't Schip bekend voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd. De trainer van Ajax is blij met de terugkeer van de clubtopscorer. "Brobbey is belangrijk, dat heeft hij laten zien", aldus Van 't Schip tegenover ESPN.

Brobbey ontbrak een maand door een hamstringblessure, maar staat tegen FC Twente in de basis. "Hij heeft veel goals gemaakt. Het is altijd vervelend als zo iemand ontbreekt. We zijn blij dat hij terug is."

De spits zal niet de hele wedstrijd volmaken. "We weten nog niet hoe lang hij mee kan doen, maar voor nu kan hij starten. Eén helft is min of meer aangegeven, maar we gaan kijken of het misschien wat langer kan, afhankelijk van hoe Brian zich voelt."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Jan Joost van Gangelen vraagt of Ajax een risico neemt met Brobbey. "Het is altijd een soort van risico als je weer terugkomt van een hamstringblessure, maar de medische staf heeft gezegd dat hij kan spelen."

Ajax gaat op zoek naar eerherstel na de historische nederlaag tegen Feyenoord (6-0). Net als Feyenoord zet ook Twente doorgaans hoog druk op de defensie van de tegenpartij. In de Klassieker gaf Ajax meerdere goals weg door fouten in de opbouw. Toch weigert Van 't Schip om veelvuldig voor de lange bal te kiezen.

"Als Twente vroeg druk zet en we zien geen mogelijkheid om vooruit te spelen, dan zul je eerder lang moeten spelen en Brobbey moeten zoeken", zegt Van 't Schip.

"Het blijft elke keer een keuze. We willen niet zomaar de bal naar voren schieten. Dat hoort niet bij ons spel, dat willen we niet. Maar als het niet anders kan, dan moeten we het doen."

Van 't Schip moedigt zijn verdedigers juist aan om moed te tonen in de opbouw. "Als team moet je je niet gaan verschuilen. Dat sloop er vorige week wel een beetje in. Als iemand indribbelt en de rest verschuilt zich, dan wordt het voor degene met de bal alleen maar moeilijker."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal goed John. Als het een beetje soepel gaat laten we Brobbey dan gelijk een nieuwe blessure in duwen, de selectie staat namelijk als een huis!

Ik zou hem dan juist niet laten beginnen maar later laten invallen.
Nu mag hij in het begin tegen fitte verdedigers veel sprintjes trekken op verkeerd gegeven ballen. Lekker om je hamstrings op te warmen...
Echt, gaat er weer een tijd komen waar er weer goede beslissingen genomen worden bij Ajax? Sinds de komst van Schreuder niks logisch of goeds meer gedaan.

14 april 2024 om 16:59

Tweede helft zijn de verdedigers ook fit hoor. Die hebben namelijk helemaal niks te doen.

14 april 2024 om 17:02

En als die na 30 minuten geblesseerd raakt en je hebt al je wissels al gedaan 2e helft ben je verder van huis als dat je hem als eerste moet wisselen

14 april 2024 om 17:53

@el_barca, Schip en na 75 minuten alle wissels gedaan te hebben? Die kans acht ik klein, heel klein

Je had beter zonder Brobbey kunnen spelen, want zo te zien is hij totaal niet fit. Oogt traag en uit vorm.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren