Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zoet staat tussen wereldtoppers: ‘Zoiets is niet alleen een verdienste van mij’

Laatste update:

Jeroen Zoet was tot de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (4-3) de doelman met de beste individuele statistieken qua aantal tegengoals in de zestien grootste Europese competities. Geen enkele keeper met vijftien of meer wedstrijden achter zijn naam had minder goals tegen dan de sluitpost van de Eindhovense club.

/

Zoet relativeert dergelijke statistieken. "Zoiets is niet alleen een verdienste van mij, maar zeker ook van de jongens die voor me staan, tot aan Luuk de Jong aan toe. Het begint allemaal met de manier waarop we als team druk zetten", zo stelt de doelman dinsdag in gesprek met De Telegraaf. Zoet vindt statistieken leuk, maar ook niet meer dan dat. Hij maakt zich er zeker druk om. "Niet toen ik er maar zeven tegen had en ook niet nu het er tien zijn. Ons doel is kampioen worden."

"Als dat niet lukt en ik heb wel fantastische statistieken, dan voelt dat als een grote smet. Ik heb liever mindere persoonlijke statistieken, maar wel de titel." Het gemiddelde aantal tegengoals van Zoet ligt voorlopig lager dan in zijn eerste jaar als eerste doelman van PSV. Toch ziet hij dingen die beter kunnen. "Als dat niet zo was, speelde je niet bij PSV, maar ergens anders."

Denk jij dat Jeroen Zoet bezig is aan zijn laatste seizoen bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoet doet het gewoon heel goed momenteel. Tegen Heerenveen kon hij aan de eerste en derde goal niet heel veel doen. De eerste komt voort uit een defensieve fout. Hij moest toen snel reageren en een keuze maken, maar het was eigenlijk al te laat en de afronding van Reza was prachtig. Derde goal eveneens een defensieve fout van Moreno. In de herhaling kon je zien dat Zoet niet helemaal in de verre hoek stond en er dus niet bij kon (vrij logisch bij een corner).

Bij de tweede goal stond hij naar mijn idee wel te dicht bij de korte hoek, waardoor er teveel ruimte ontstond voor Reza om binnen te schieten. Overigens deed hij dat weer prachtig en paste het precies, en de bal kwam ook met wat geluk voor zijn voeten terecht.

Zijn positionering kan soms nog wat beter, maar voor de rest vind ik hem heel betrouwbaar. Is sinds vorig jaar enorm aan het groeien. Zijn spelhervattingen zijn dit seizoen ook al een stuk beter dan vorig seizoen. Toen kon ik mij bijvoorbeeld nog een matige uittrap herinneren in de kampioenswedstrijd waar de 2-1 uit viel. Dit seizoen bereikt hij zijn teamgenoten veel eenvoudiger, met onder andere die mooie gooi op Guardado waaruit tegen Excelsior de 2-0 viel.

Ben benieuwd naar de rest van zijn seizoen, want ik denk dat hij komende zomer wel een of meerdere mooie aanbiedingen gaat krijgen.

24 januari 2017 om 07:23

Het valt wel op dat heel de selectie van Psv zo nadrukkelijk over de titel hebben. Zondag was het bijna over en uit voor ze. Eerst zak je in de kuip moeten winnen en dat zie ik niet snel gebeuren Zoet.

24 januari 2017 om 07:28

Dat dacht men vorig jaar ook. Werd toen vrij eenvoudig 2-0

24 januari 2017 om 07:30

Druk zetten en het begint bij Luuk de jong??? Zoals ze zondag speelden lijk het net zoals met Pelle bij Feyenoord. Van achteruit de lange bal op Luuk de jong en dan de rest bij sluiten dan. Psv speelt het liefst op dd counter en er snel uitkomen met lopers op het middenveld.

24 januari 2017 om 07:57

Laat me niet lachen, de mazzel die je het vorige seizoen had kan je vergeten. De gedachte i s dan ook dat hij een uitspraak doet als een kip zonder kop .

24 januari 2017 om 08:02

@fchie

Moeilijk he lezen? Druk zetten doe je als je niet in balbezit bent. Dus of te wel als elke andere ploeg dan jijzelf de bal heeft. Dan zet je druk en jaag je af zodat hun verplicht worden een oplossing te zoeken die men eigenlijk niet wil.

Lange haal naar voren spelen op L. de Jong zoals Feyenoord op Pelã© deed en dan aansluiten is in balbezit.
Toch vreemd dat PSV over een middenveld beschikt met Guardado, Van Ginkel, Prã¶per, Hendrix, Ramselaar die allemaal bekend staan om hun voetballende kwaliteiten.

PSV speelt op een snelle omschakeling, maar een snelle omschakeling is zeker niet altijd een counter.
Er is voor jou nog een hoop te leren op voetbaltechisch gebied.

24 januari 2017 om 08:03

@ ajaxfan56

Vergeten kan je pas iets als het niet meer haalbaar is. 15 wedstrijden is 45 punten. Vaststaand feit.
Verschil met Feyenoord is maar 8 punten, verschil met Ajax is 3 punten.

Ik heb in kortere periode (minder wedstrijden) gekkere dingen zien gebeuren.

24 januari 2017 om 08:17

Wat moet hij dan zeggen? 2 wedstrijden na de winterstop; "we spelen nergens meer voor en gunnen Ajax en of Feyenoord de titel?" Dat is toch helemaal een wacke instelling?

24 januari 2017 om 09:51

@jakethefatman: Hij zegt toch niets vreemds? Hij zegt dat hun doel is om kampioen te worden, en dat hij het als een smet op zijn seizoen ziet als ze dat niet worden.
Moet hij dan zeggen: "feyenoord staat 8 punten voor, maar ik ben ook tevreden met een 3e plek?"

24 januari 2017 om 10:29

@jakethefatman
Nouja, als Feyenoord met 0-1 in het Philips Stadion kan winnen, nadat ze de hele wedstrijd niets te vertellen hebben gehad, dan moet het omgekeerde toch ook mogelijk zijn.

24 januari 2017 om 11:03

Andere tijden, Psv is niet in vorm en Feyenoord thuis is ijzersterk. Natuurlijk kan het maar ik zie Psv in de kuip verliezen.

24 januari 2017 om 11:37

Er zitten nog 5 wedstrijden tussen. Daarnaast was Feyenoord afgelopen thuiswedstrijd ook niet "ijzersterk"... Zijn allemaal momentopnames.
Voor hetzelfde geld laat Feyenoord eerst punten liggen tegen Twente, Groningen en Ado.

PSV had zondag het geluk dat Heerenveen te weinig spelers had die kopduels konden winnen. Na de wissel van St Juste was er ook geen houden meer aan.
Normaal gesproken is het verschil tussen Feyenoord en PSV te groot. Ja, er zijn wel eens grotere achterstanden geweest, maar het is een zeldzaamheid als een verschil van meer dan 6 punten wordt weggewerkt. Die grotere verschillen waren op het moment van de winterstop al voor een deel ingelopen.

24 januari 2017 om 08:55

Ik ga t niet met mensen eens zijn dat PSV et veel fortuin nog t duel heeft gewonnen. Maar geluk dat de tegenstander geen goede koppers heeft? Dat is dan eerder niet zo handig van Heerenveen en goed uitgebuit van Psv. Toch?

Zoet doet in de afgelopen seizoenen weinig fout. Pakt zo nu en dan ook puntjes. Prima.

Verder moet PSV helemaal niet over de titel ouwehoeren. Het voetbal is gewoon niet goed. En als ze al goede fases hebben, dan maken ze t niet af. Dus elke wedstrijd ploeteren. Steeds als je 3 punten haalt blijf je mee doen natuurlijk, maar t is ook niet zo gemakkelijk dat je denkt...dit gaan ze volhouden.

Ze waren in januari al bijna uitgespeeld voor alles. Januari!

24 januari 2017 om 09:57

Heerenveen kiest er toch voor om minder kopsterke spelers op te stellen, maar daardoor waarschijnlijk voetballend sterker te zijn. Je kan als subtop nou eenmaal niet alles hebben, als alle spelers van Heerenveen het voetballend vermogen van Larsson/odegaard hadden en kopkracht van Luuk de Jong, dan waren ze waarschijnlijk in maart al kampioen geworden.

Met andere woorden: Heerenveen had geluk dat PSV niet Buffon, Boateng, Pique, Ramos, Bonucci, Modric, Kroos, Iniesta, Griezmann, Messi en Ronaldo had....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren