Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zirkzee geniet belangstelling van regerend landskampioen; Bologna wil 60 miljoen

Laatste update:

De kans dat Joshua Zirkzee na de zomer nog bij Bologna speelt lijkt met de week kleiner te worden. De Nederlandse spits kent een uitstekend seizoen bij i Rossoblù en speelde zich al in de kijker van onder meer AC Milan. La Repubblica meldt donderdag dat ook regerend landskampioen Napoli zich heeft gemengd in de strijd om de Schiedammer en spreekt van een 'duel tussen Milan en Napoli'.

Zirkzee kent een uitstekend seizoen met Bologna, dat mede dankzij de acht goals en vier assists van de aanvaller in de Serie A zesde staat, op slechts drie punten van nummer vier Atalanta. Ook in de Coppa Italia liet hij zich onlangs nog gelden met twee assists tegen Inter.

Bij Napoli houdt men voorzichtig rekening met een vertrek van Victor Osimhen, die zondag de finale van de Afrika Cup speelt en onlangs cryptisch bleef over zijn toekomst. De Nigeriaan erkende te weten van de interesse uit de Premier League en verklaarde te weten hoe zijn toekomst eruit zal zien, zonder daar verdere details over te willen delen.

De verwachting is dat Osimhen de Serie A na dit seizoen achter zich laat en in dat geval zouden i Partenopei willen doorschakelen naar Zirkzee. Voorzitter Aurelio De Laurentiis zou bijzonder gecharmeerd zijn van Zirkzee.

Bologna weet echter dat het goud in handen heeft met Zirkzee en is volgens La Repubblica pas vanaf zestig miljoen euro bereid te praten. De 22-jarige Zirkzee ligt nog tot juni 2026 vast in Stadio Renato Dall'Ara.

In het contract van Zirkzee staat wel een vertrekclausule van naar verluidt veertig miljoen euro. Volgens de directeur van Bologna, Marco Di Vaio, is die clausule echter alleen geldig voor Bayern München, de club die Zirkzee verliet voor een avontuur bij Bologna. Een terugkeer van Zirkzee naar München lijkt, mede door de aanwezigheid van Harry Kane, momenteel niet in de lijn der verwachtingen te liggen.

Eerder werd Zirkzee ook al gelinkt aan een overstap naar de Premier League. Zo schreef The Telegraph dat Arsenal zijn verrichtingen in de gaten houdt. The Gunners zouden na dit seizoen serieus willen kijken naar een nieuwe spits. Ook Juventus en Manchester United werden genoemd als een mogelijke vervolgbestemmingen voor Zirkzee.

Bologna-trainer Thiago Motta sprak zich onlangs nog zeer positief uit over Zirkzee. "Hij is altijd iemand die hard traint, anderen inspireert en aan de nieuwe spelers laat zien wat het betekent om Bologna te vertegenwoordigen. Hij heeft een mooie toekomst voor zich, maar het belangrijkste is dat zijn focus nu hier op ons ligt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch maar een keertje oproepen voor Oranje? Brobbey-Weghorst-Zirkzee-Memphis-Malen? Welke drie moeten er mee en waarom?!

8 februari 2024 om 20:04

Brobbey-Zirkzee-Memphis en Malen allemaal meenemen. Weghorst niet. Zirkzee kan rouleren met Simons op die 10 positie, of in een soort Bergkamp rol.

8 februari 2024 om 20:39

Weghorst is de ideale stormram de rest duidelijk niet.

8 februari 2024 om 21:00

Op basis van 1 potje.

8 februari 2024 om 21:12

Al 1 meer dan de rest in ieder geval.

8 februari 2024 om 21:13

Volgens die redenering kan je nooit iemand nieuw oproepen.

8 februari 2024 om 21:15

Hoe kom je eigenlijk bij 1? Argentinie en Ierland zijn er al 2. Nou volgens mij heeft Brobbey vaak genoeg als stormram gediend in zijn tijd bij Leipzig en dat heeft hem welgeteld 0 goals opgeleverd.

8 februari 2024 om 22:08

Weghorst altijd meenemen voor als het niet loopt. Memphis thuislaten, die heeft na 2014 nooit meer iets laten zien in wedstrijden die ertoe doen.

8 februari 2024 om 22:45

Ben je al een stormram als je in de rust inkomt tegenwoordig?

8 februari 2024 om 23:05

Lierse, Weghorst is natuurlijk een goede stormram. Als je dat niet ziet, dan wellicht een andere sport kiezen om over te kletsen. Met zijn energie en duelkracht zet hij elke verdediging onder druk.

8 februari 2024 om 23:22

En brobbey niet dan?

Verder zeg ik niet dat hij dat niet is. Echter vind ik niet dat je op basis van Argentinië hem altijd moet meenemen. Ook op basis van zijn vorm.

9 februari 2024 om 07:13

Als stormram bij Ajax was hij juist weer dodelijk en had hij een veel beter rendement dan Haller. Toen repte iedereen dat Brobbey in de basis moest ten koste van Haller.

8 februari 2024 om 20:14

Gakpo, Memphis, Brobbey, Malen, Zirkzee en Xavi. Lang is teveel geblesseerd geweest en Weghorst is niet goed genoeg.

8 februari 2024 om 20:28

Ik heb het over 9’s gakpo xavi zijn aanvallende middenvelders/buitenspelers in mijn ogen.

8 februari 2024 om 20:41

Malen is geen 9. Die heeft de afgelopen seizoen op rechtsbuiten gespeeld. Dus die zou ik ook meenemen als rechtsbuiten in plaats van als spits.

8 februari 2024 om 22:58

Dit zouden ook mijn keuzes zijn. Zirkzee en Brobbey voor de spits. Zirkzee is voetballend sterker, Brobbey is meer snelheid en kracht. Memphis als back up voor de spits. Memphis en Gakpo voor op links en Malen en Simons op rechts (spelen daar beiden momenteel in de bundesliga).

8 februari 2024 om 21:22

Hij zal ongetwijfeld de komende jaren zijn kansen wel gaan krijgen. Ik verwacht hem alleen nog niet in de komende EK selectie zeker niet als koeman 4-3-3 wil kunnen spelen, als hij alleen gaat voor 5-3-2 heeft hij, ondanks dat er misschien minder aanvallers mee gaan, misschien juist wel meer kans als echte spits. Er mogen er uiteindelijk maar 23 mee, daar zullen 6 of 7 aanvallers bij zitten en ik geloof niet dat hij daar nu bij zit.

Brobbey als spits, Weghortst als pinchitter (is eigenlijk de enige van die lijst die dat echt is), Depay zal, samen met Gakpo, mee gaan als linksbuiten die eventueel ook in de spits kan spelen. Malen zal denk ik meer mee gaan als rechtsbuiten, misschien met Berghuis. Dan heb je hooguit nog plek voor 1 andere aanvaller, dat lijkt me, mits fit, eerder Lang (en reken je Simons mee als middenvelder).

8 februari 2024 om 21:37

Berghuis heeft toch niks te zoeken in oranje man… nog nooit een goede pot gespeeld en ook in de eredivisie niet denderend

8 februari 2024 om 22:07

Ik verwacht zelf dat hij mee gaat, ondanks dat hij niet bezig is aan een heel sterk seizoen.

Op rechts is de spoeling een stuk dunner dan op links. Hij is de enige echte rechtsbuiten. Simons speelt daar veel dit jaar, maar heeft in Oranje ook op het middenveld en op links gespeeld en Malen is ook niet bepaald indrukwekkend. Bovendieen heeft hij heeft als voordeel dat hij ook op het middenveld uit de voeten kan, in ieder geval op 10 maar als het moet ook op 8, altijd handig in een toernooi selectie die je niet meer aan kan vullen. En als je met Weghorst als plan B of C alles of niets gaat spelen heb je iemand nodig die de voorzetten gaat geven.

8 februari 2024 om 22:08

Berghuis is een van de twee beste spelers in de Eredivisie. Die moet je koesteren.

Helaas volg ik de serie A niet, zou niet eens meer weten op welke zender dat te volgen is..

Door de artikelen van VZ blijf ik enigszins op hoogte van de ontwikkelingen van Zirkzee.
Zo te lezen maakt hij een geweldige ontwikkeling door op een aardig niveau..

Zou m wel een een keer in Oranje willen zien

8 februari 2024 om 19:55

Als hij deze lijn doortrekt verdient hij zeker een plaatsje in de Oranje-selectie over 4 maanden👌

Wordt hij dan eindelijk de volgende in het rijtje Cruyff, Van Basten, Bergkamp, Kluivert, Van Nistelrooy, van Persie? Laten we het hopen! Is lang geleden dat we een spits van formaat hadden… begin nou niet over Brobbey want dat is te makkelijk…

8 februari 2024 om 21:01

Rijtjes daaronder bedoel je? Op dit moment speelt hij bij Bologna die normaal een middenmoter is,heeft nog niks bewezen… een stap hoger gaat hij niet redden , en die 60 miljoen gaat niemand voor hem betalen 😂 in het rijtje weghorst Kuyt lijkt me beter 😀 en als je het over het niveau van Italië wil hebben dan moet je dat niet doen ,een Psv en Feyenoord kunnen een wedstrijd tegen de top van Italië gewoon winnen zo goed is het niveau niet meer daar 👉🏽

8 februari 2024 om 21:29

Helemaal met je eens Tony over Zirkzee. Maar Weghorst en Kuyt in hetzelfde rijtje is hetzelfde als Zirkzee en Kluivert in een rijtje. Zirkzee is goed bezig , en als hij zo doorgaat zou ik hem in elk geval de oefenwedstrijden voor het EK meenemen. Brobbey of Zirkzee is op het moment een beetje hetzelfde niveau. Depay komt ook weer los na z’n blessure, als hij deze lijn tot het EK doortrekt verdiend in mijn ogen Depay gewoon een basisplaats. Gakpo, Simmons, Brobbey en Malen ook. Dat wordt nog moeilijk kiezen voor Koeman. In mijn ogen is Gakpo op links, Brobbey met Depay er achter in het centrum, en malen Rechts. Op het middenveld dan Frenkie en Reijnders. Helaas voor Simmons begint hij dan op de bank, is wel een uitzonderlijk talent…

8 februari 2024 om 21:59

Ik zie PSV en Feyenoord gewoon 8 op 10 keer verliezen van Inter en Juve hoor.

8 februari 2024 om 22:10

Inter is wel echt een van de beste teams van Europa op dit moment. Voor de rest is de Serie A natuurlijk gewoon een van de vier topcompetities.

8 februari 2024 om 22:20

Serie A en de Franse Uber eats competitie zijn vrij gelijkwaardig met een PSG en Inter die duidelijk beter zijn dan de rest. Maar voor de rest vind ik beide competites 8 goals na iets meer dan een half jaar is al helemaal niets bijzonders. Ik vraag me af hoeveel mensen nou daadwerkelijk wedstrijden van Bologna bekijken.

8 februari 2024 om 22:24

Hebben we het hier over hetzelfde Feyenoord dat 4 punten minder had dan de nummer 9 van de Serie A in de Champions League?

8 februari 2024 om 22:31

Ik denk heel weinig, aangezien er uberhaupt een spitsendiscussie is. Voor de mensen die wel Bologna kijken is het vrij duidelijk dat Zirkzee onze beste spits is.

9 februari 2024 om 07:20

De bondscoach gaat Zirkzee in ieder geval niet in de basis zetten. Althans, niet in de spitspositie waren zijn woorden bij ESPN afgelopen zondag. Voor het systeem wat hij wil voetballen met Oranje is Brobbey meer geschikt dan Zirkzee. Brobbey is meer de kapstok en kan veel beter de bal voorin vasthouden, waardoor het voor anderen daaromheen makkelijker voetballen wordt. Dan kun je geen Ajax liefhebber zijn, maar iedereen ziet dat een type spits als Brobbey alles is wat we op dit moment missen in het Nederlands elftal. Met zwervende spitsen zoals een Depay heb je niks gepresteerd in de grote wedstrijden. En in deze vorm gaat Brobbey heel belangrijk zijn op het EK.

9 februari 2024 om 08:13

Tony1: ja dat zien we wel aan Feyenoord die winnen de afgelopen jaren altijd makkelijk van Romeinse ploegen, dat is nog niet eens de top van Italië…

9 februari 2024 om 08:16

Ik hoop dat je gelijk hebt Ajaxflower… ik wil Brobbey wel eens zien tegen de Fransen…als hij zich in die wedstrijd staande kan houden dan is er nog hoop voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren