Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zilina stuurt Nederlandse coach weg ondanks behalen nationale dubbel

Laatste update:

Frans Adelaar is ontslagen bij MSK Zilina. De 52-jarige trainer uit Utrecht mocht vorig seizoen instappen bij de Slowaken, die toen al op titelkoers lagen en bijna niet meer in te halen waren. Verrassend genoeg kozen zij toch voor een nieuwe coach en dat werd Adelaar: niet verrassend werd de Nederlander kampioen met de club. Nu, in zijn tweede seizoen, staat hij alweer op straat.

/

Zilina speelde tot dusverre negentien wedstrijden in de Superliga en won er daarvan maar zes: mede daardoor staat de club op plek vijf. De achterstand op koploper Slovan Bratislava is acht punten en Zilina heeft geen fiducie meer in een revival onder Adelaar, die sinds april voor de club werkte en donderdag zijn officiële congé kreeg bij de Slowaken.

Stefan Tarkovic neemt zijn taken de komende dagen over, waarna Adrian Gula het definitief voor het zeggen krijgt. Hij is nu nog coach van AS Trencin, dat één plaats achter Zilina staat in de competitie. MSK Zilina dankt Adelaar voor de behaalde resultaten; niet alleen voor de landstitel, maar ook voor de veroverde nationale beker. Het was voor de Utrechter zijn tweede baan in het buitenland: in 2002 was hij werkzaam bij Akratitos in Griekenland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

wat een aderlaarting voor Zilina

4 januari 2013 om 15:46

Misschien kan hij dan nu trainer worden van Benfica, daar kunnen ze altijd wel een Adelaar gebruiken.

4 januari 2013 om 15:53

Vitesse niet te vergeten, Fred Rutten wil ow zo graag nog voor een nationale ploeg staan.

4 januari 2013 om 15:55

misschien wat voor zwolle volgend seizoen? aangezien die trainer weg gaat!

4 januari 2013 om 16:55

Wij hoeven geen Eagle als trainer ;o)

4 januari 2013 om 17:11

je kan zeggen wat je wilt maar adelaar is een goeie trainer!

Ik vind het af en toe wel leuk om verhalen van onbekende Nederlanders in het buitenland te lezen. Deze man zegt me helemaal niks, weet er iemand iets meer over hem?

4 januari 2013 om 15:43

Was een lange tijd trainer in de Eredivisie, wel bij de kleinere ploegen! Echt specifiek details weet ik niet over hem!

4 januari 2013 om 15:44

dacht dat hij trainer bij Ado en Volendam is geweest, toen ze nog eredivisie speelde

4 januari 2013 om 15:45

Niet zo heel onbekend hoor. In Nederland is hij trainer geweest van Utrecht, Graafschap, Den Haag, Sparta en Volendam

4 januari 2013 om 15:45

Ex-coach van onder meer Utrecht en Volendam, die laatste was zijn meest recente club in Nederland. Met Utrecht verloor hij in 2002 volgens mij de bekerfinale van Ajax na een blunder van de grensrechter, en niet zo'n kleine ook Toch wel een memorabel moment in de Nederlandse bekergeschiedenis. Verder niet zo'n bijzondere coach.

4 januari 2013 om 15:53

Mooie van het seizoen daarna, was dat de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen Ajax- Utrecht was. Volgens mij heb ik nog nooit zolang, het was meters, meters, meters buitenspel gehoord
En Adelaar, is idd bekend van zijn tijd uit met name Utrecht!

4 januari 2013 om 17:17

ik zeg wamberto!!! die scoorde toen haha.

4 januari 2013 om 17:39

Ik denk niet dat Frans die naam ooit nog vergeet nee.

4 januari 2013 om 15:46

Hij heeft het bij FC Utrecht goed gedaan, met het elftal Kuyt, Vreven, Glussovic(zal wel verkeerd gespeld zijn) Bosschaart, JP de Jong etc.

4 januari 2013 om 15:48

Zo onbekend is hij toch ook weer niet. Speler geweest bij Utrecht en trainer van Utrecht, De Graafschap, Volendam, Ado en Sparta.

4 januari 2013 om 15:58

Was in de Eredivisie voor het laatst trainer bij Sparta Rotterdam. Daar werd hij rond april 2010 ontslagen doordat ze 16e stonden en zijn taken werden overgenomen door Aad de Mos die met Sparta degradeerde. Jaar ervoor was hij werkzaam bij FC Volendam, waar hij de tweede seizoenshelft goed voetbal opleverde en ondanks de degradatie naar Sparta kon. Seizoen ervoor werkloos en in 2006/2007 in december 2006 ontslagen bij ADO Den Haag door slechte resultaten. De rest is voordat voetbal mij interesseerde en ik heb me nooit in de geschiedenis van de Eredivisie verdiept.

4 januari 2013 om 16:10

Bij Ado is hij opgestapt omdat de Ado supporters hem bedreigden

hij heeft in de competitie niet eens zo vaak verloren pas 3x

4 januari 2013 om 15:48

heeft hij dan 10 gelijke spelen? Dat is wel erg veel

4 januari 2013 om 16:35

ja dat weer wel

Fransie, kom maar weer de jeugd trainen in Utrecht!

Wat ik niet snap, je kan toch altijd een mindere seizoen hebben? Zilina strijd zo ver ik weet altijd wel om de 1ste plaats. Dan nog zie ik het nu er niet van in.

Hoop voor Adelaar dat hij weer een leuke club krijgt.

Is ie ook een ervaring rijker in Slowakije haha.

Misschien wat voor PEC Zwolle!

@shadows

Deze man heet Frans Adelaar en was speler en trainer bij FC Utrecht en trainer bij Ado den Haag.
Hij heeft de basis neergezet voor de successen van Foeke Booy bij FC Utrecht.

Bij Volendam speelde hij knap voetbal in 2008-2009, leuk om te zien! Bij Utrecht ook niet geheel onverdienstelijk gewerkt. Bij de rest van zijn clubs was het niet veel soeps voor de man met de losse handjes..

Als voetballer was hij trouwens een prima kracht voor FC Utrecht.

Logisch. Slechte trainer. Door hem is Sparta gedegradeerd.

4 januari 2013 om 16:25

Zonder hem zijn ze ook niet gepromoveerd. Dus het zal wel meevallen.

4 januari 2013 om 16:28

En de twee titels waren gewoon puur toeval natuurlijk. Alles wat goed is is toeval, alles wat slecht is is natuurlijk de schuld van de trainer. Geweldige theorie.

4 januari 2013 om 16:52

Volgens mij zijn jullie gedegradeerd ook dankzij Aadje Afkoopsom

Bij ons in Volendam heeft hij het heel aardig gedaan in de Eredivisie. Leuk en aantrekkelijk voetbal gespeeld wat ik jaren niet gezien had, en wat nu anno 2013 nog steeds het beste is wat ik in Volendam gezien heb afgelopen acht jaar.

Feit blijft wel dat hij met zowel De Graafschap, ADO Den Haag, Volendam (zij het met goed voetbal) en Sparta (ookal werd ie na een tijd ontslagen, maar deel stond op zijn naam) gedegradeerd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren