Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Race om plek 4 lonkt: ‘Ajax heeft veel meer kwaliteit, AZ is een dood vogeltje’

Laatste update:

Kenneth Perez vermoedt dat Ajax als vierde zal eindigen in de Eredivisie, zo voorspelt hij aan tafel bij Dit was het Weekend. Hij dicht de Amsterdamse selectie meer kwaliteit toe dan die van AZ. De Alkmaarse equipe is een 'dood vogeltje', zo stelt de Deense analyticus.

“We hebben dit weekend gekeken naar de lammen en de blinden als het gaat om plek vier”, doelt presentator Jan Joost van Gangelen op Ajax en AZ. Ajax verloor op bezoek bij sc Heerenveen met 3-2 in het Abe Lenstra stadion, terwijl AZ met 0-0 gelijkspeelde bij Almere City.

Voor Ajax was het de eerste competitienederlaag sinds de aanstelling van interim-trainer John van ’t Schip. De interim-trainer van AZ, Maarten Martens, vult de opvolging van Pascal Jansen nog niet bepaald vlekkeloos in. Hij coachte de ploeg vijf wedstrijden en won daarin geen enkele keer (drie keer gelijk, twee keer verloren).

Momenteel zijn beide ploegen verwikkeld in de strijd om de vierde plek. AZ heeft 36 punten verzameld, Ajax sprokkelde er 35. Bovendien hebben de Alkmaarders een beter doelsaldo dan de provinciegenoot.

Ajax en AZ zullen het dan ook gaan uitvechten om de vierde plek, denken de heren aan tafel. De ploegen eronder vormen geen bedreiging, verwachten zij. “Je hebt als AZ en Ajax zijnde nog geluk dat de rest eronder ook niet veel van bakt”, begint Karim El Ahmadi.

“NEC had een opmars”, voegt Perez toe, “maar die is vrijdag (2-0 verlies bij RKC, red.) weer gestuit. En Go Ahead Eagles speelt met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle, dat is jammer.”

Perez zet zijn geld in op Ajax als hem gevraagd wordt wie de competitie als vierde zal besluiten. “Ajax heeft veel meer kwaliteit dan AZ. AZ is een dood vogeltje op dit moment”, oordeelt de voormalig voetballer.

Perez heeft te doen met de nog zegeloze Martens. “Zo’n beginnend trainer heb ik sympathie voor, die gun je een goed begin van zijn trainerscarrière, maar dit is natuurlijk een valse start voor Maarten Martens”, besluit hij.

AZ

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik vandaag mijn geld moet inzetten kies ik ook voor Ajax omdat die nu in het momentum zitten.
Na een wedstrijd of 8 zei iedereen nog dat az met gemak mee zou doen om plek 2 en dat Ajax bij lange na de plaatsen om Europees voetbal niet zou halen.
Het kan verkeren, Az is nu totaal uit vorm, een enkeling daar gelaten terwijl we begin competitie met dezelfde spelers nog met speels gemak en mooi voetbal de tegenstanders wegspeelde.
Dat kan zomaar weer terugkomen net als de vormcrisis die erin is gekomen.
Ik verwacht wel nog een spannende eindstrijd als het om plaats 3 tm 5 gaat, al gaat Twente wel heel erg gemakkelijk en onverwachts elk weekend met de punten aan de haal, toch wel enigzinds verrassend te noemen.

12 februari 2024 om 10:39

Twente heeft nog wel 3 zware uitwedstrijden met PSV, Ajax en AZ. Maar 8 en 9 punten is wel heel veel. Ajax gaat wel boven AZ eindigen, die zijn het helemaal kwijt. Krijg bijna het gevoel dat de spelersgroep het niet eens was met het ontslag

12 februari 2024 om 10:51

Ik denk dat er bij az en ook Ajax wel met wat jaloezie gekeken word naar twente. De basis 11 van Twente is opzich niet zo heel bijzonder. Maar als je naar de bank kijkt wat ze nog kunnen brengen. Dat heb je bij Ajax en az niet. Als het niet loopt bij Twente heb je nog een boadu, unuvar en taha die ook nog makkelijk het verschil kunnen maken. Twente heeft eigenlijk 2 basis elftallen waar weinig verschil in zit. Er valt 1 speler weg en ze worden er niet echt minder van. Bij Ajax valt Bergwijn weg en het is aanvallend gelijk een stuk minder.

12 februari 2024 om 11:00

@fctwentersd: Ik denk dat er bij Ajax niet echt met jaloezie wordt gekeken naar de breedte van andere clubs als je basisspelers Sosa en Sutalo zijn. Die twee kosten je al het hele jaar punten, dus Ajax moet vooral naar zichzelf kijken.
@messibazoer: De realiteit is wel dat AZ (en Twente) dit weekend gewoon uitgelopen zijn. Ze kunnen het wel kwijt zijn, maar Ajax speelde mét Van't Schip ook gewoon gelijk bij Almere.

12 februari 2024 om 11:08

Gewoon 50 miljoen uitgegeven voor Forbs, sosa en sutalo. Terwijl je beter unuvar een kans had kunnen geven of een sahroui had kunnen halen. Ook voor sutalo, had je beter Pröpper kunnen nemen. Niet de de beste voetballer, maar wel erg betrouwbaar en een goede leider achterin. En voor sosa had je Nico terug moeten halen. Dan had Ajax gewoon 3e of misschien 2e gestaan en dat had ze zo 35 a 40 miljoen gescheeld.

12 februari 2024 om 11:10

Forbs, Sosa en Sutalo zijn (op dit moment) niet goed genoeg voor het niveau wat Ajax wilt nastreven. Maar laten we nou niet doen alsof Propper, Unuvar of Sahroui goede spelers zouden zijn voor Ajax. Dat is echt waan van de dag.

12 februari 2024 om 12:52

Ik vind Robin Pröpper een meer dan goede centrale verdediger bij Twente maar geen Ajax materiaal, daarvoor mist hij de pure technische en voetballende kwaliteiten. Ajax had mogelijk Nico terug kunnen halen maar in mijn optiek was Dest ook een goede optie geweest. Dest mist dan wel enige verdedigende kwaliteiten maar qua aanvallende impulsen en techniek levert hij nu bij PSV meer dan vooraf van hem gevraagd kon worden. Dest is dan natuurlijk ook opgeleid bij Ajax. Die 35 of 40 miljoen is aan de orde bij een tweede plaats. De derde plaats betekent voorrondes en dus nog allesbehalve groepsfase, dat heeft PSV voorgaande jaren wel aangetoond.

12 februari 2024 om 13:26

Ja, zeer objectief van een FC Twente supporter om te zeggen dat Ajax & AZ jaloers zijn op FC Twente. Wees maar gewoon blijf als je de top 4 of zelfs de top 3 haalt. Denk dat het niet veel gaat verschillen wie top 3-5 gaat halen.

12 februari 2024 om 13:36

@fctwentersd - Met alle respect hoor, maar Unuvar is bij FC Twente niet eens basisspeler. Waarom zouden ze dan Unuvar een kans moeten geven?

Verder zijn de vergelijkingen nogal vreemd. Dat de gekochte spelers het niet laten zien, maakt het niet dat spelers als Propper het vereiste niveau voor Ajax zouden hebben. Zo'n geweldenaar is Propper ook zeker niet. Leuk voor de subtop, maar het lijkt me dat de top hoger probeert te mikken dan dat kaliber. Dat gaat niet altijd even goed, maar dit is wel erg subjectief.

Propper is ook niet de snelste. Die zou net als Sutalo en Hato ook verzuipen bij Ajax, want die hebben te kampen met open vlaktes bij tegenaanvallen. Dan zijn Sutalo en Hato niet eens traag.

12 februari 2024 om 10:50

Ik zag gisteren de ranglijst en ik dacht echt, huh, hoezo hebben wij opeens 8 en 9 punten voorsprong op AZ en Ajax? Dit zegt meer over Ajax en vooral AZ want Twente heeft nog best wat steekjes laten vallen de afgelopen weken. Vond AZ tegen Feyenoord echt goed spelen trouwens, ik had verwacht dat die wedstrijd de ommekeer zou zijn, maar het mocht nog even niet zo zijn voor jullie. Een klein beetje vertrouwen en geluk ontbreekt. Ik zag Pavlidis tegen Almere een kans missen die hij in het begin van het seizoen met z'n ogen dicht nog binnen zou schieten.

12 februari 2024 om 11:35

In de competitie waren ze idd echt meer dan prima tegen ons, maar de week erna in de beker was het echt 3 keer niets. Ze zijn 1 keer dreigend geweest in die hele wedstrijd met dat wilde schot van Van Bommel, verder was het helemaal niets.

12 februari 2024 om 13:14

Nou ja, net als bij FC Twente was dat begin ook wel wat te veel van het goede. Echter is het vrij onverklaarbaar wat er met AZ aan de hand is. Dit is niet zomaar een dip, maar echt een diep dal. Dat komt ergens vandaan, maar ik zou niet weten wat er aan de hand is.

12 februari 2024 om 15:08

Az speelde tegen Feyenoord in Alkmaar gewoon goed . Het is nu wat wisselvallig kwa spel maar ik gun het az wel altijd een goed beleid daar

AZ heeft met de vertrokken spelers een te groot jasje uit gedaan. Ondanks dat heb ik wel mijn twijfels over AZ. Er lopen bij AZ een aantal spelers waarvan je je af kunt vragen of ze het niveau hebben, maar ondanks dat blijven ze kansen krijgen. Als ik zie dat ook afgelopen wedstrijd van Bredenroode eerder ingebracht wordt dan Zeefuik dan vraag ik mij af waarom dit gebeurd. Zeefuik (moet nog veel leren) brengt in die paar minuten meer dan dat van Bredenroode ooit gebracht heeft. Waarom krijgt hij niet meer speeltijd ?

Ik moet het nog zien. Februari wordt een zware maand voor Ajax met twee Europese wedstrijden, en de afwezigheid van Bergwijn. Als je Forbs gister zag, dan zie je hoeveel beter Bergwijn eigenlijk is (al is dat nog steeds niet het niveau waar je naar wilt streven als Ajax zijnde).

Ajax kan wellicht die 4 plek pakken, maar de derde plek is voor AZ en Ajax niet meer realistisch vrees ik. Beide ploegen spelen daarvoor niet goed en of constant genoeg. AZ wint niet meer lijkt het wel en Ajax heeft geen goede vervangers bij blessures. Forbs en Taylor zijn het gewoon niet. Je gaat mij niet wijs maken dat Eén Misehouy niet beter kan zijn dan een Taylor.

Een trainer moet keuzes durven te maken, alleen gebeurt dat niet. Ze blijven dezelfde spelers maar opstellen. Taylor, Sutalo en Hato moeten gewoon eens banken. Ajax moet in de zomer doorselecteren. Forbs, Sosa en Gaaei worden het gewoon niet. Hopelijk dat Wijndal de gewenste linksback kan zijn naar Antwerp, anders behouden als backup of ook verkopen. Daarnaast twijfel ik aan van het schip. Hij is tactisch niet goed, maar weet wel een ploeg te motiveren.

12 februari 2024 om 11:09

Als je kijkt wat er bij Ajax op de bank zit moet je bijna nog blij zijn met wat er gister in de basis stond. Het alternatief voor Sutalo is Medic. Voor het middenveld zie ik het positiever in straks met Branco en Mannsverk die op de weg terug zijn. Maar op de flanken is het huilen. Forbs moet je straks hopen dat er een Engelse club vanwege de homegrown-regel nog zo gek is om hem voor het aankoopbedrag terug te nemen.

En achterin zou ik Kaplan de kans geven, en dan Hato doorschuiven naar linksback. Het zegt genoeg dat Van het Schip momenteel daar Rensch daar als eerste keus ziet.

12 februari 2024 om 11:50

Rensch speelde gisteren niet, die vind ik eigenlijk nog best prima achterin, beter dan Sutalo in ieder geval. Taylor is ook klaar, ik zou nog eerder Tahirovic daar neerzetten, die speelt nog meer als 8 dan Taylor.

En die flanken.... tja... vroeger stonden de flankspelers van Ajax bekend om de actie, de durf, de lef, het opzoeken van je man. Nu is het FC Tikkie Terug.

12 februari 2024 om 12:17

De bank van gister bestond uit spelers als oa Tahirovic, Gaaei, Martha, Fitz-Jim en Banel. En dan is Akpom de enige speler die je erin kan brengen waarvan je nog zoiets hebt van, misschien kunnen we hiermee nog iets forceren.

Twee jaar terug kon je nog eventjes voor de leuk spelers als Neres, Brobbey, Tagliafico, Schuurds en Klaassen erin gooien.

12 februari 2024 om 13:18

Het grote probleem is dat de selectie van Ajax al behoorlijk jong is. Nog meer talenten inpassen gaat dus niet per se iets uitrichten, denk ik.

Verder denk ik ook niet dat Van 't Schip iets valt te verwijten. Wie je ook opstelt, het wordt niet meer aanzienlijk beter dan het nu is. Aan de bal valt wellicht nog wat te winnen als een Van Den Boomen weer fit is, maar er is zo'n grote verdedigende disbalans dat je altijd met de rem erop moet spelen. Je krijgt nu al standaard minimaal 1, vaak 2 doelpunten tegen. Het is gewoon heel moeilijk om dat telkens maar weer te compenseren.

24 uur geleden dacht ik dat Ajax echt fluitend plek 4 zou pakken en waarschijnlijk nog wel plek 3, maar na een goeie pot tegen PSV leek het gisteren weer helemaal nergens op. Je zou bijna zeggen, ram gewoon alleen maar lange ballen naar Brobbey die met z'n kont ingedraaid de bal aanneemt. Dat is 9 van de 10 keer een grote kans of een goal. Maar zodra Ajax probeert normaal te voetballen donderen ze bij balverlies totaal uitelkaar.

12 februari 2024 om 11:52

Hahaha je zegt het mooi, Migi, maar ergens heb je wel gelijk: alle ballen op Brobbey.
Ajax moet veel opportunistischer gaan voetballen. Tegen PSV kon het PSV het spel laten maken en reactief voetballen. Dat is waar Ajax het dit seizoen van moet hebben.

12 februari 2024 om 13:22

Wel eens, maar je kunt niet zomaar tegen iedere tegenstander af gaan wachten. Veel andere ploegen doen dat namelijk standaard al tegen Ajax en die winnen zo'n stand-off, omdat Ajax meer kwaliteit herbergt en de drang om te voetballen dan ook groter is.

12 februari 2024 om 11:53

Dat is het precies, Ajax moet niet denken dat ze nu opeens een voetballende elftal zijn geworden.
Eigenlijk hebben ze deze competitie, een uitzondering daar, laten zien een prima counter elftal te zijn geworden met een meer dan belangerijke kapstok/afmaker daarbij.
Gaa ze dat proberen te veranderen dan zal dat gepaard gaan met puntverlies, iets wat ze deze competitie niet vaak meer willen denk ik zomaar gezien de Europese plaats die ze nu hebben.

12 februari 2024 om 12:51

Daarom was het ook verstandiger geweest om gewoon 5-2-3 te gaan spelen. Gewoon 3 centrale verdedigers met wingbacks die bijspringen. Het is nu gatenkaas achterin en dat zie ik niet veranderen.

Ramaj; Sosa, Hato, Sutalo, Rensch, Gaaei; Van den Boomen, Henderson; Bergwijn, Brobbey, Berghuis.

Sutalo de opdracht geven om de hele wedstrijd lang de spits uit te schakelen en hem verder op geen enkele manier in de opbouw betrekken.

12 februari 2024 om 12:58

Nou conference league of niks zal me niet heel veel boeien. Dit gaat nog wel een jaartje of 3 duren voordat er weer wat leuks op het veld staat. Tijd voor andere clubs om zich te laten zien. Helaas pindakaas

12 februari 2024 om 13:24

@dramatisch - Dat valt ook wel mee. Met drie gerichte aankopen ziet het er alweer heel anders uit. Andere backs en een middenvelder en het grootste deel van de zwakheden zijn wel aardig opgelost. De enige vraag is vooral hoeveel geld er de komende zomer bij Ajax is om in de selectie te pompen en hoeveel van de miskopen je weet te slijten.

12 februari 2024 om 13:13

Ajax tegen PSV vond ik nou niet echt een maatgever omdat PSV zonder Veerman, Til en Tillman moest puzzelen op het middenveld. Daar startte Mauro die anderhalf jaar geblesseerd is geweest en later stond zelfs Van Aanholt als middenvelder opgesteld. Daarnaast kon Ajax het spel grotendeels laten maken door PSV en dat maakt het voetbal eenvoudiger voor een ploeg waarin de echte kwaliteit en/of vorm ontbreekt. Overigens denk ik dat Ajax nog steeds kans maakt op plek drie omdat Twente nog een aantal zware uitwedstrijden voor de boeg heeft. Voorwaarde is dan wel dat Ajax geen onnodige punten meer verspeelt. AZ wordt dit jaar vijfde, voor AZ zit het seizoen er al op na een leuke seizoenstart. In Alkmaar zijn in de zomer teveel sterkhouders verkocht en is daar te weinig voor teruggekomen. Transfermarkt meldt bij AZ 61,6 miljoen inkomsten en 18,2 miljoen uitgaven aan transfers. Tel uit je winst, op de bankrekening dus maar niet op het veld.

12 februari 2024 om 15:55

PSV zonder Veerman en Tillman is alsnog veel beter dan vrijwel de hele Eredivisie, en zeker dan Heerenveen toch?

12 februari 2024 om 16:14

Zonder Veerman, Tillman èn Til. Tegen PSV speelde Ajax thuis en tegen Heerenveen uit, dat maakt ook nog verschil. Buiten vormdips is PSV inderdaad veel sterker dan Heerenveen, zelfs met een paar ontbrekende spelers. Overigens is Heerenveen uit de laatste jaren regelmatig een angstgegner voor PSV gebleken, dat was het zeker niet voor Ajax.

12 februari 2024 om 13:20

Hoewel Ajax aan de bal minder is dan in andere jaren, ligt het daar ook helemaal niet aan. Verdedigend zijn ze echter zo vreselijk kwetsbaar en door de samenstelling van de ploeg, is dat eigenlijk alleen op te vangen met een vijfmansverdediging. Dat gaan ze bij Ajax gewoon niet doen.

Az heeft de mazzel dat Ajax met Sosa en Forbs moest spelen afgelopen weekend anders waren ze nu vijfde. Maar ze zijn gewoon vierde en dat is wat telt. Ajax gaat nog meer punten verspelen, dus Az redt het uiteindelijk wel
Maartens wil achterin de boel dicht houden, druk wordt alleen vanaf de middellijn gezet en lange ballen op lachdo, Adai van Bommel en Pokoe . In laatstgenoemde zit totaal geen muziek (pokoe vertaald vanuit het surinaams naar nederlands). Misschien ben ik snelle vergeten..

Snelheid, er zijn er meer die supersnel zijn, maar niets toevoegen
Forbs, Minteh , Usain Bolt

12 februari 2024 om 13:28

Dat eerste argument kun je ook andersom maken: Ajax heeft de mazzel dat AZ met piepjonge vleugelspelers moet spelen. Onderaan de streep hebben Ajax en AZ vooral invloed op wat ze zelf laten zien.

En nee, ik denk dus niet dat AZ het redt. Ajax pakt meer punten en heeft de achterstand al gereduceerd tot 1. Ajax presteert wisselvallig, maar AZ lijkt in een vrije val terecht te zijn gekomen. De smalle selectie lijkt AZ wel echt op te breken. Wel vreemd waar die vrije val ineens vandaan komt, met name ook omdat alles onder de top 5 echt heel matig is dit seizoen.

12 februari 2024 om 15:47

haha, ja klopt.

Ik had veel liever gezien Ajax en AZ. boven Twente
Klopt smalle selectie, maar wat Ajax op de bank heeft is ook niet bijzonder, al komen er wel wat middenvelders aan.
Het is te hopen voor Az dat Claasie blijft presteren en dat straks de geruchtenstroom rond Pavlidis hem niet teveel af leid van wat hij goed kan: scoren

Ik weet niet of Perez nou helemaal goed kijkt wanneer hij AZ een dood vogeltje noemt.
Hoe zou hij Ajax omschrijven dan?
Hoop gefladder maar toch ook iedere keer dezelfde fouten.
Denk dat het nog knap spannend kan worden

12 februari 2024 om 13:00

Een dooie slak denk ik. Zo voetbalden ze gisteren tenminste. Dat ging in een tempo wat ik nog kan bijbenen en ik sport niet eens

Snap echt niet waar dat gevoel vandaan komt dat het lek bij Ajax boven is. Kijk eens naar de laatste 8 competitie wedstrijden. Uit Heracles ( nummer 14 ), eerst 1-0 achter, moeizame overwinning, Thuis RKC ( nummer 16 ) een goede overwinning 4-1, Uit Go Ahead Eagles ( nummer 6 ) onterecht gewonnen met 3-2 dankzij een fantastische keeper, Thuis tegen Zwolle ( nummer 8 ) 2-2 gelijk, thuis Sparta ( nummer 10 ) moeizame 2-1 overwinning Uit NEC ( nummer 7 ) zeer moeizame overwinning ( 2-1)Thuis Vitesse ( nummer 18 ) een goede overwinning 5-0, uit Almere ( nummer 13 ) 2-2 gelijkspel. Dus de laatste 8 competitie wedstrijden twee goede overwinningen tegen de nummer 16 en 18 ( beide ook thuis ) De rest zeer moeizaam. In deze periode uitgeschakeld in de beker door een amateurclub. Straks komen er voor Ajax andere wedstrijden aan. Uit AZ, uit Sparta, uit Zwolle, uit Feyenoord, thuis FC Twente. Moet nog zien of Ajax in staat is 3 van deze 5 wedstrijden te winnen. Voor plaats 4 zullen ze dat wel echt moeten. Denk dat de wedstrijd uit tegen AZ heel cruciaal gaat worden.

12 februari 2024 om 13:03

Ik snap niet dat jij denkt dat we bij Ajax denken dat het lek boven is. Ajax is er nog lang niet. Het is beter dan de eerste helft dat dan weer wel maar er gaat nog steeds genoeg mis. Mooi dat zulke opmerkingen voornamelijk komen van niet Ajacieden, begrijp ik helemaal niks van!

12 februari 2024 om 13:05

Denk je dat wij dat niet kunnen zien ofzo? Wat een Perez roept is niet de mening van Ajax ofzo he

12 februari 2024 om 13:34

Als AZ zich niet snel herpakt, zal het zelfs op moeten passen dat Go Ahead niet in de buurt komt. Die zijn de tweede seizoenshelft echt heel erg slecht begonnen. Zoals het nu gaat is het onvermijdelijk dat Ajax (hoewel wisselvallig) AZ voorbijgaat. Niet omdat Ajax nou zo geweldig speelt (het heeft inderdaad niet per se tegengezeten de laatste tijd), maar omdat AZ helemaal in elkaar aan het storten is.

Het is sowieso allemaal afwachten. Nu oogt het allemaal even ook heel positief voor FC Twente en hoewel 8 en 9 punten een flinke voorsprong is, kun je zo'n voorsprong ook zo weer verspelen met twee slechte weken. Het is dus wel echt zaak dat je vooral tegen 'de kleintjes' punten blijft pakken, zodat je die lastige uitwedstrijden onbevangen kunt spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren