Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zó weinig mensen kijken tegenwoordig nog naar Veronica Offside

Laatste update:

Het televisieprogramma Veronica Offside werd afgelopen maandag slechts 123.000 keer bekeken, zo onthult mediapersoonlijkheid Tina Nijkamp in haar podcast Tina’s TV Update. De kijkcijferautoriteit spreekt daarbij zelfs van een absoluut laagterecord voor presentator Wilfred Genee.

De voetbaltalkshow van Veronica werd vanwege de slechte kijkcijfers maandag pas om half elf uitgezonden, direct na Vandaag Inside (SBS 6). Hoewel Genee in het spraakmakende programma met Johan Derksen en René van der Gijp nog promotie maakte voor zijn voetbaltalkshow, bleek dat geen positieve invloed te hebben op de kijkcijfers.

Aangezien Veronica Offside maandag al voor Vandaag Inside opgenomen werd, onthulde Genee dat hij tijdens de opnames een flinke discussie had gehad met tafelgast Clarence Seedorf, die niet zat te wachten op vragen over zijn verleden. Dat ‘lokkertje’ zorgde echter niet voor hogere kijkcijfers. Sterker nog: de voetbaltalkshow werd op het nieuwe tijdstip nog slechter bekeken.

Nijkamp spreekt over een nieuwe ontwikkeling in de televisieloopbaan van Genee. “De kijkcijfers zijn natuurlijk wel heel erg schrikken voor Wilfred Genee, die eigenlijk alleen maar miljoenencijfers gewend is met Vandaag Inside.”

De gevatte presentator ziet de kijkcijfers van zijn Veronica Offside opnieuw dalen. “Die kijkcijfers zaten vaak net boven de 200.000, maar de afgelopen weken zelfs daaronder. Vorige week nog maar 165.000”, weet Nijkamp.

Volgens de vrouwelijke programmadirecteur had Veronica een duidelijk plan opgesteld. “Veronica dacht: we zetten een serie neer om half negen en dan gaan we om half elf live, want dan kan Wilfred ook nog reclame maken op het einde van Vandaag Inside. Dat deed hij ook, maar heeft dat nou geholpen? Nee, het had nog maar 123.000 kijkers en dat is natuurlijk echt een laagterecord”, aldus Nijkamp.

Nijkamp denkt dat Genee zich grote zorgen maakt. “Lager dan dit scoorde het programma niet. Het komt bijna in de buurt van het programma dat RTL 7 destijds tegelijk met Veronica Offside lanceerde. Dat VTBL, dat echt maar vier weken heeft gelopen ofzo... Het gaat dus helemaal niet goed.” Genee zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op de dalende kijkcijfers van zijn voetbaltalkshow.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is ook niemand die kijk voor Wilfred Genee. Alleen voor Johan Derksen

27 maart 2024 om 16:17

Niemand kijkt iets voor een presentator, maar Genee is wel degelijk een uitstekende presentator die zowaar journalistieke waarde toevoegt. Hij krijgt toch informatie uit gasten die andere presentatoren er niet uit krijgen. Dat is wel een soort van talent.

27 maart 2024 om 16:37

Sirius, journalistieke waarde? Hij blaast de 'rel' rond Eus enorm op om nieuws te genereren. Laat altijd schijtlollige filmpjes zien van Ellie lust of een groot geschapen man of gaat zingen, of optreden met Rob Kemps of wesley Sneijder.

Vind het maar een irritant figuur die veel te ver buiten zijn rol treedt als presentator.

27 maart 2024 om 16:46

De bas nijhuis onder de presentatoren

27 maart 2024 om 17:36

Ja mentalist, hij voegt journalistieke waarde toe. Hij durft mensen uit den haag wel aan te pakken als ze op bezoek komen in de show. Ik vond het een verademing dat ze in de week voor de verkiezingen elke x een andere tafelgast hadden uit de politiek waar hij zijn gasten ook pittige vragen durft te stellen ipv overal maar ja en amen te zeggen zoals Humborto bv altijd doet.
Ik denk dat Genee op moment 1 van de beste presentators is op de Nederlandse Tv.

27 maart 2024 om 17:51

Ik vind hem vooral doorgeslagen in de filmpjes, edits en photoshops. Die lijken nu koste wat het kost besproken moeten worden, terwijl ze vroeger nog (redelijk) normaal te sprake kwamen.

Off: ik vind wel dat ze onderhand wel mogen stoppen van dat filmpje van mij op het strand, het is nu leuk geweest.

27 maart 2024 om 17:51

En buiten al dat soort zaken om voegt hij wel degelijk wat toe. Hij heeft een dagelijkse talkshow he, dus je hebt zeeën van tijd om alles te bespreken. Zonder hem was Vandaag Inside zeker niet zo'n succes geworden

28 maart 2024 om 07:25

Ja wat een verademing dat de politieke gasten willen komen als er gestemd moet worden. Hadden ze zelf echt geen belang bij. Anders waren ze er ook nooit gaan zitten. Zo erg zijn ze ook allemaal niet aangepakt. Altijd stoere praatjes van te voren ja dat ze iemand gaan aanpakken maar als het aan tafel zit zijn ze ineens poeslief. Het zijn gewoon een stelletje simpele schijnheilige figuren. Mensen willen liever lachen om kansloze filmpjes die ze al 200 keer hebben laten zien. Of lachen om het lachen van Rene want wat heeft hij toch een aanstekelijke lach he. Hij moet zelfs lachen tijdens het schijten volgens mij. Kortom, ieder zijn ding. Ik vind het vrij niveauloos en teveel herhaling. Ik vind Genee wel een prima presentator maar ook iets teveel in zichzelf gaan geloven.

28 maart 2024 om 07:31

@Hakim

Nou mijn complimenten. Ik zie je dan uit dat water lopen naast die vrouw, ik heb het je te doen. Maar jij doet het gewoon Laat maar weer zien dat jij over een goed doorzettingsvermogen beschikt! Maar het lijkt me wel vervelend voor je dat je er de hele tijd aan herinnerd wordt.

27 maart 2024 om 16:21

De magie is ook gewoon weg na die hele Akwasi-rel. Gijpie zit ook nog alleen maar zijn centen te verzamelen in het andere programma. Kijk dagelijks nog de compilaties terug en daar zie je het verschil in niveau maar ook energie van de mannen.

27 maart 2024 om 16:51

Zag laatst een artikel voorbij komen waarin ze hadden berekend dat Gijp sinds het programma Vandaag Inside is geworden nog maar 10% bijdraagt aan de gesprekken aan tafel, waar een minder frequente gast als Merek Ek 17% bijdraagt aan de gesprekken. Bizar.

Je ziet aan alles dat Gijp doodongelukkig is in het huidige format, die man zijn hele leven is voetbal. Je merkt ook dat hij vaak een leuke anekdote verteld in die podcast 's morgens die hij dan dunnetjes over doet 's avonds op TV, maar de helft skipt om maar tot de kern te komen waardoor de hele anekdote in het water valt en Johan het overneemt door te zeggen 'ik vind het wel schrijnend dat wij hier over voetbal zitten te ouwehoeren en grollen terwijl we een enorme politieke impasse hebben', om vervolgens voor de zoveelste keer de bekende riedel af te steken.

Nee, Gijp is definitief afgehaakt toen hij voor de achtste week op rij aanschoof en Johan weer 40 minuten van wal stak over stikstof.

27 maart 2024 om 18:47

Het gaat om veronica offside daar zitten derksen en gijp helemaal niet bij.

27 maart 2024 om 23:01

@ForzaZitterd, je bent je ervan bewust dat Gijp niks met Veronica offside te maken heeft?!

27 maart 2024 om 23:01

Mwoah denk niet dat Akwasi er wat mee te maken heeft, denk vooral omdat ze gewoon teveel op tv zijn. In de tijd dat ze alleen maandag op tv waren was het nog leuk vond ik. Nu is het overkill vind ik en kijk ik niet meer. Terwijl ik wel houd v tv waar tenminste nog gezegd wordt waar het op slaat zonder om zaken heen te draaien.

27 maart 2024 om 20:45

We moeten ook realistisch zijn. Genee heeft zeker de talent als presentator, maar zeg nou zelf niet alles wat hij aanraakt veranderd in goud. Dus met pieken en dalen heeft hij ons toch vermaakt, leuke gasten goede gesprekken (alleen Seedorf dan) dus journalistiek op ze best want hij krijgt toch de antwoorden op ze vragen. Dus zakelijk houden. Verdient een pluim maar meer ook niet.

Dit programma heeft geen toekomst zolang VI bestaat. Het was best een goed idee om een programma te maken en de kijker alvast te laten wennen aan de nieuwe "mannen" voor als VI er mee zou stoppen, wat de afgelopen jaren toch wel eens leek te gebeuren. Maar doordat VI nog steeds dagelijks op de televisie is heeft offside geen toegevoegde waarde of iets speciaals. Zeker als je weet dat de belangrijkste voetbalmomenten ook weer bij VI worden besproken.

27 maart 2024 om 16:15

Mensen kijken ook allang niet meer voor de inhoud naar VI. Het is gewoon de combinatie Van Der Gijp, Genee en Derksen, terwijl de ondertoon van het programma er 1 is waarmee toch een grote groep mensen zich identificeren, juist omdat andere zenders en programma's daar ver van uit de buurt blijven. Daardoor is die samenstelling ook zo succesvol. Ze spelen daar ook op in en plakken er het label 'satire' op zodat niemand ze kan pakken op de inhoud.

27 maart 2024 om 16:55

Ik denk dat je een goed punt maakt Sirius. Toen de mannen nog bij de oude voetbal VI zaten ging het ook al in de laatste jaren steeds minder over voetbal en kwamen mensen meer voor het trio met hun alternatieve en soms controversiële meningen. Discussies die de 'normale burger' mist in Den Haag en in Hilversum. Iets wat Hilversum en Den Haag blijkbaar nog steeds niet in de gaten zouden hebben. Ik denk dat als ze in Hilversum meerdere soorten mensen het woord geven met verschillende meningen uit verschillende soorten regio's, dat die programma's meer kijkcijfers gaan krijgen en dat de toenemende polarisatie en verdeeldheid in Nederland zal verminderen. I.p.v. alleen die kakkers en ballen die ver de maatschappij vandaan zitten die allemaal safe antwoorden geven, constant maar uitnodigen.

27 maart 2024 om 19:01

Dat klagen over polarisatie en dan afsluiten met zo'n zin is best wel grappig.

27 maart 2024 om 19:27

Het is niet zo dat ik praat over verschillende soorten mensen met verschillende soorten achtergronden met verschillende soorten meningen, waar dus ook 'kakkers' en 'ballen' bij horen .... Edit: ik ga hier verder niet op in nu dat alleen maar voor offtopics posts gaat zorgen. Maar dat is totaal niet de strekking van het verhaal en ik vind het jammer dat je uit het hele verhaal 1 punt eruit haalt puur om over te klagen en grappig over te doen

27 maart 2024 om 19:56

Alle mensen die er nu zitten wegzetten als kakkers en ballen getuigt van een aanzienlijke mate van polarisatie in je denken.

27 maart 2024 om 20:06

@nr.11 - Mijn insteek is niet per se het 'hun-tegen-de-rest-argument', maar eigenlijk bijna alle zenders houden het zo 'politiek-correct' mogelijk waarin eigenlijk alleen crimineel gedrag en heel sporadisch een keer tokkie-gedrag wordt afgekeurd. Dat is bij VI natuurlijk totaal anders.

Ik denk ook dat er meer dan genoeg kijkers zijn die als ze Derksen of Gijp horen praten bij zichzelf denken: "wat sta je nou allemaal voor onzin te lullen?", maar een relatief groot deel heeft in ieder geval nog respect dat ze voor hun eigen mening staan, waardoor men niet eens meer zozeer op de inhoud let. Die kijken voor de scheve grappen en de interne en externe relletjes. Maar goed, dat is mijn observatie.

27 maart 2024 om 20:20

Ik heb het niet perse over een 'hun-tegen-de-rest-argument'. Ik refereer naar je punt: 'terwijl de ondertoon van het programma er 1 is waarmee toch een grote groep mensen zich identificeren, juist omdat andere zenders en programma's daar ver van uit de buurt blijven' (waar ik het dus o.a. mee eens ben). Ik denk dat zenders zich niet zo 'politiek-correct' moeten maken. Maar dat ze dus daar vanaf zouden moeten en een beetje out-of-the-box zouden moet denken met een diverse cast van mensen. Dus ergens tussen 'politiek correct' en 'mensen beledigen haha grappig' (overdreven gezien). Dan zou je mogelijk een groot deel van de 'normale burgers' terug krijgen.

Ja, logisch als je om half 11 pas begint met de uitzending. Ook een klote tijd voor mensen die de volgende dag moeten werken.

27 maart 2024 om 17:22

Precies, die tijd is voor velen niet haalbaar. Nu is het rondo half 9 dan misschien nog stukje VI maar dan ga ik pitten. Komt van de week wel met uitgesteld kijken, voetbalprogramma’s kan je prima twee dagen later kijken.


Komt ook dat mensen wel uitgekeken raken op dat popi-jopi gedoe van vd Meijde en enkele van die andere mensen. Ook de manier waarop over de andere kleinere clubs wordt gesproken, lijkt me niet echt goed voor de fanbase. Alleen Kieft voegt met regelmaat wat toe.

Rondo & de ESPN programma's doen het ook gewoon beter.

27 maart 2024 om 16:17

Kieft is inderdaad nog prima om naar te luisteren, maar ik kijk het niet meer. Hoogstens een fragment op youtube, dat scheelt al een hoop.

27 maart 2024 om 16:43

Ik vind Veronica Offside een vermakelijk programma, maar Andy van der Meijde is een nieuw dieptepunt in analistenland. Zijn eeuwige piemelgrappen zijn zo vermoeiend. Vervolgens zet hij zijn quasi-serieuze analistentoontje op en geeft een analyse die mijn cavia had kunnen bedenken.

Geef mij maar de dynamiek tussen Boskamp, Advocaat en Kieft.

28 maart 2024 om 08:10

Sneijder en vd Meijde zijn voor mij de redenen om niet meer te kijken. Wat voor domme dingen die 2 uitkramen, is voor mij echt tenenkrommend (maar neem het ze niet kwalijk, ze zijn nu eenmaal zo). Als deze 2 heren worden vervangen door mensen die wel een beetje normaal kunnen praten, haak ik weer aan.

Jammer, want zo slecht is dat programma helemaal niet. Maar met zulke kijkcijfers is de houdbaarheidsdatum wel dichtbij.

27 maart 2024 om 16:25

De enige die nog waarde creëert bij dit programma is Genee. Sneijder zit er alleen voor eigen parochie en Andy is geinig maar als het er op neer komt inhoudelijk slecht. Het is gewoon een onbedoelde parodie op het oude programma.

27 maart 2024 om 20:08

Niet onbedoeld. Die hebben heel bewust voor Sneijder en Van Der Meyde gekozen. Ze nemen beiden geen blad voor de mond, zijn erg kort door de bocht en Van Der Meyde is nogal een grapjas. Ze hadden gehoopt dat daar meer chemie zou zitten, denk ik.

Afgelopen uitzending was ook wel erg slecht.
Ik zie een Seedorf zitten die niks wilt vertellen en zich alleen maar aangevallen voelt, en verder zit vd Meijde daar geregeld Daar komt ook geen zinnig woord uit.

Wat wil je ook met het open deuren intrappen nivo van hun van de laatste jaren, vooral zins Derksen weg is. Bij het weekblad vi vind ik het al een stuk minder, en altijd andere programma afkraken die niet gelijk goed scoren. Nu weet hij is hoe dat zelf voelt

Toch pijnlijk voor Genee, na zijn talkshow met Helene Hendriks (dat was ook echt verschrikkelijk) is dit een concept waarbij er weinig mis kan gaan. Je hebt met Sneijder en Kieft toch in ieder geval mensen met een mening, los of je het er nou mee eens bent of niet. Moment dat Derksen ermee kapt is hij opeens een stuk minder interessant voor talkshows. Al moet ik zeggen dat hij wel uitstekend kan interviewen, als hij iets minder de grenzen probeert op te zoeken (zie Seedorf), denk ik dat hij echt wel mooie programma's kan maken.

Kieft word overal moe van, Van der Meijde zegt helemaal niets zinvols, Boskamp kun je amper nog verstaan en dan net als gisteren zo'n Seedorf die helemaal geen zin heeft om iets te zeggen. En als het dan al ooit inhoudelijk is, word je afgekapt door een flauw grapje van Genee. Mensen keken voor Derksen en misschien voor Gijp maar zeker niet voor Genee.

Wordt tijd dat het uitgezonden wordt om 00,30 uur en daarna helemaal niet meer. Het onderwerp voetbal is op zich boeiend, de meningen over het algemeen niet en de (vaste) gasten al helemaal niet. Laat wat gasten uit de provincies komen, ondertitel het en noem het Vie 2, mss dat het dan nog een niche kan worden voor de mensen met slaapproblemen.

Zulke programma's gaan altijd met pieken en dalen, en op een gegeven moment is de koek op. Er komt ook vrij weinig vernieuwing in het concept, wellicht dat ze daar eens naar moeten kijken.

Ik kijk er al een tijdje niet meer naar. Walgelijke man die Genee, denkt dat hij alles kan en mag zeggen … bah bah bah

Er wordt telkens voor het grootste gedeelte gesproken over Ajax. Of het met deze club nou goed gaat of slecht, dat maakt niet uit. Wordt er dan even over een ander onderwerp gesproken, dan is men daar al snel klaar mee en gaat dan over op het vergelijken met...jawel Ajax. PSV, Feyenaard en andere clubs komen veel minder aan de bak. Gebeurt trouwens ook bij andere voetbalpraatprogramma's zoals Studio Voetbal en Rondo. Verwerpelijk omdat er van dit soort programma's neutraliteit verwacht mag worden maar dat is ver te zoeken.

Er zijn gewoon teveel voetbal talkshows zonder weinig echte inhoud, en ze zijn allemaal rond zondag/maandag.
Weinig echte analyses, en zoals de meeste hierboven al zeggen voegt van der meyde echt helemaal niks toe. Als Sneijder, Boskamp of Advocaat er zit wil ik nog wel eens kijken.

Moet eerlijk bekennen dat ik geen aflevering heb gemist, want ik kijk nooit. Wie zit nou ook op deze journalistieke hofnar te wachten om te worden bijgepraat over voetbal.

Ach ja. Het feit dat deze homofobe, racistische en vrouwonvriendelijke show zo veel jaren door heeft mogen gaan geeft precies weer in wat voor land we leven. Laat de fragiele witjes maar weer komen met hun comments .

27 maart 2024 om 19:12

Haha misschien het artikel eerst lezen voordat je reageert... Het gaat hier namelijk om Veronica Offside, NIET om Vandaag Inside. Die show blijft het namelijk geweldig doen qua kijkcijfers.

27 maart 2024 om 19:16

Dus je bent een fragiel witje als je het niet eens bent met je reactie? Je mag vooralsnog alles zeggen wat je wilt in ons land, mocht je dat tegenstaan dan heb je hier vrij weinig te zoeken.

T is een zeer slap aftreksel van Voetbal Inside, gaan mee met de waan van de dag, en er zit gewoon te weinig voetbal know how.
Sneyder was een wereldtopper, lijkt me geen verkeerde kerel maar als de dood dat ie een bekende ‘aan pakt’, Andy vind ik een clown, Kieft had een leuk boek maar daar is alles mee gezegd.
Zelfs good old Boskamp heeft niet veel te melden meer, tijd voor kerels als Suley en Zwart om op tv iets te gaan doen, ik vind hun uitzendingen op YouTube echt iets toevoegen.

Genee is echt een vervelend mannetje die teveel in zichzelf is gaan geloven. Met z’n geveinsde medeleven, onschuld, begrip, goede bedoelingen en dergelijke. Zoals in dat gesprek met Seedorf.
Walgelijk.

Ik zei t vanmiddag al maar het is gewoon een kl*te programma geworden. Ze hadden echt het perfecte voetbal praat programma bij rtl met op vrijdag en zaterdag lekker op een grove en grappige manier door het voetbal gaan met leuke gasten en veel humor. Toen gingen ze naar veronica en moest t ineens over politiek gaan en kregen we figuren zoals de simpele generaal, merel van ek en dat dikke ventje die een *Amerika* kenner is en hoogstpersoonlijk het verkiezingsprogramma van Biden kwam promoten. Doodzonde dat ze zo een leuk programma totaal verziekt hebben en helemaal een teleurstelling omdat altijd toen ze prijzen wonnen met hun show het hadden over hun geweldige fans en kijkers maar diezelfde fans en kijkers hebben ze keihard laten vallen.

28 maart 2024 om 07:00



Waarom lees jij het artikel niet, maar reageer je wel? Het is toch vrij duidelijk dat het hier om twee programma's gaat: Vandaag Inside en Veronica Offside. Vandaag Inside met Derksen en van der Gijp scoort nog steeds torenhoog, dus hun fans hebben ze niet laten vallen. Veronica Offside is een relatief nieuw programma met andere mensen en scoort dus niet meer.

28 maart 2024 om 20:20

Ik heb het over beide programma's. Ze hebben dit programma met sneijder erbij verzonnen omdat ze ook wel inzage dat er steeds minder mensen waren die dat vandaag inside keken en dat het niet hun eigen publiek was. Toen hebben ze er een soort gelijk programma van gemaakt in de hoop dat meijde en sneijder de rol van derksen en gijp konden aannemen maar maar iedereen zag van te voren al dat dat het niet ging worden. Vandaar dat ik zeg zonde dat ze het oude programma hebben opgegeven. Maar sorry hoor professor snape dat ik je beledigd heb.

29 maart 2024 om 10:59

Ik ben niet beledigd hoor, maar je snap het gewoon nog steeds niet. Vandaag Inside scoort nog steeds goed, dus er zijn niet steeds minder mensen die Vandaag Kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren