Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi Simons onthult geheime troef waarmee Van Nistelrooij hem naar PSV lokte

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij is vorig jaar ver gegaan om Xavi Simons naar het Philips Stadion te krijgen, zo heeft de aanvaller annex middenvelder onthult bij Kick 't Met op Ziggo Sport. De smaakmaker van PSV maakte een jaar geleden vrij onverwachts de overstap van Paris Saint-Germain en groeide in Eindhoven uit tot een van de dragende spelers.

PSV was niet de enige club die Simons graag zag komen. "Ik had opties in Spanje, Duitsland en Engeland", blikt de handenbinder terug op de transferzomer. "Vroeger riep ik altijd dat ik niet terug wilde naar Nederland. Ik had dat gewoon in mijn hoofd zitten. Maar in maart of februari belde Van Nistelrooij met Sergio Ramos. Zij hebben samen gespeeld bij Real Madrid."

Van Nistelrooij en Ramos werden samen kampioen in 2006/07 en 2007/08 en hebben dus nog geregeld contact. "Wij hadden een wedstrijd op dat moment. Ik zat op mijn kamer en we gingen allemaal naar beneden", gaat Simons verder. "Toen riep Ramos mij om te zeggen dat Van Nistelrooij had gebeld om te zeggen dat hij mij heel graag wilde hebben. Maar ik wist nog van niks. Mijn zaakwaarnemer had nog niks gezegd over PSV. Sindsdien heeft hij mij elke dag gebeld."

Het verlangen van Van Nistelrooij ging ver, zo vertelt Simons. "Op een gegeven moment kwam ik op een punt dat ik zei: 'Ik heb nu zomer, misschien ga ik niet reageren binnen nu en een paar weken.' Toen zei hij: 'Maakt niet uit, ik blijf je berichten sturen.' En dat deed hij ook gewoon. Hij stuurde dat hij mij graag wilde hebben en dat ik belangrijk ging worden. Dat soort dingen. Dat gaf goede energie. Het was heel positief."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is zo dankbaar dat hij inmiddels een mes in de rug van Van Nistelrooij heeft gestoken (spreekwoordelijk mes uiteraard).



24 mei 2023 om 12:15

Al is daar geen enkel bewijs voor maar dat maakt blijkbaar niks meer uit in de journalistiek en perceptie van het publiek.

24 mei 2023 om 12:16

Want je hebt bewijs gezien dat alles wat er gezegd word waar is? Dit is precies wat er mis is met de maatschappij. We geloven alles wat we lezen.

24 mei 2023 om 13:05

Ja, op al je vragen.

24 mei 2023 om 15:42

Ik stelde maar 1 vraag.

24 mei 2023 om 12:27

Want je bent er altijd bij?

24 mei 2023 om 13:05

Bijna altijd.

24 mei 2023 om 12:46

Vooral opmerkelijk dat Van Nistelrooy dus in Maart/Februari al wist dat hij trainer zou gaan worden. Dat was toch pas veel later bekend?

24 mei 2023 om 13:05

30 maart bekend. Hoe ver hij dat van te voren al wist is dan natuurlijk nog maar de vraag.

24 mei 2023 om 13:08

Ah mijn fout dan, ik dacht echt pas rond juni oid.

24 mei 2023 om 13:07

Dit lijkt me eerder een bewijs dat Valentijn Driessen weer eens uit z’n nek lult. Wat dat betreft zit hij prima aan die tafel bij VI.

24 mei 2023 om 13:22

Blijkbaar lult Valentijn niet altijd uit zijn nek, snap niet wat er mis is gegaan bij PSV maar dit vertrek had ik niet zien aankomen.

24 mei 2023 om 15:39

volgens mij is hij niet 1 van die 6. vooral gezien hij furieus is dat RvN vertrekt. Ik denk Luuk en wat oudere jongens.

24 mei 2023 om 20:46

Precies dat inderdaad en niet alleen hij

Hoop dat Xavi Simons nog voor Suriname kiest hij is er wel regelmatig en na de winst van de KNVB beker vierde hij dit met een Surinaamse vlag ipv Nederlandse. Zou een geweldige toevoeging zijn. Daarnaast is het voor hem beter om nog een jaar bij PSV te blijven en nog meer inhoud te kweken

24 mei 2023 om 12:11

Bundy. Hopen kan altijd natuurlijk...

24 mei 2023 om 12:11

Kan dat nog? Heeft volgens mij al aardig wat interlands voor Oranje gespeeld ondertussen. Verwacht ook niet dat hij voor Suriname kiest, uiteindelijk speel je de meeste grote toernooien toch met Oranje, en niet met Suriname.

24 mei 2023 om 12:22

Volgens Transfermarkt zijn het nog "slechts" 3 wedstrijden. Volgens mij moet hij dan nog 1 spelen (wat hij ongetwijfeld redden gaat) om de switch niet meer te mogen maken

24 mei 2023 om 12:58

3 pas? Dan zou het nog wel kunnen inderdaad. Dacht dat hij bij het WK alleen al 3 potjes had gespeeld.

24 mei 2023 om 13:09

Ik heb het ook niet verder gecheckt, dus misschien klopt het niet wat ik daar las. Ik moet bekennen dat ik 3 ook wel erg weinig zou vinden. Voor mijn gevoel waren het er ook meer.

24 mei 2023 om 13:37

Hij heeft op het WK alleen 20 minuten meegedaan tegen de VS he. Daarnaast dus Frankrijk en Gibraltar in de laatste ronde, dus 3 wedstrijden klopt.

24 mei 2023 om 14:18

Waarom gaan mensen hier serieus op in? Hij is 20 jaar, grootste talent in de Eredivisie en zit al een soort van vast bij Oranje en is meegeweest naar het WK. Welke voetballer zou in zijn situatie nog serieus overwegen om voor Suriname te gaan spelen? Lekker om de 2 maanden met een jetlag richting Zuid-Amerika vliegen voor potjes tegen Curacao en Jamaica met weinig kans op een eindtoernooi terwijl hij de potentie heeft om 100 interlands voor Nederland te spelen in Europa op eindrondes tegen grote landen.

24 mei 2023 om 12:12

Hij heeft al een officiële wedstrijd gespeeld voor het Nederlands elftal op het WK. Ik weet het niet helemaal zeker maar voor een switch moet je eerst 2 jaar wachten na je laatste interland om te wisselen van ploeg. Kan dus pas eind 2024 op zijn vroegst.

24 mei 2023 om 12:18

De wachttijd is dan 3 jaar. En na meer dan 3 officiële wedstrijden kan die switch überhaupt niet meer gemaakt worden, dus na de Nations League kan het helemaal voorbij zijn voor hem wat betreft de keuze voor een ander land. Al zal hij in 3 jaar tijd meer dan genoeg spelen.

24 mei 2023 om 12:15

Wat zou dat een vreemde stap zijn zeg. Hij is daar veel te goed voor. Met Nederland kan hij veel en veel meer bereiken. En ik vraag mij sowieso af in hoeverre hij zich een Surinamer voelt. Volgens mij voelt hij zich vooral een Spanjaard. Wat trouwens ook geen gekke keuze van hem geweest zou zijn geweest.

24 mei 2023 om 12:27

Nu ben ik wel heel nieuwsgierig wat hij dan met Nederland kan bereiken? Of je moet het halen van een eindtoernooi al veel en veel meer bereiken vinden.

24 mei 2023 om 12:34

@wandering: Ik weet dat het populair is om Nederland naar beneden te praten, maar we hebben natuurlijk gewoon een prima elftal dat nipt heeft verloren van de kampioen (en met een coach met een aanvallendere spelopvatting nog verder had kunnen en misschien wel moeten komen).

Dat populaire naar beneden praten doe ik niet aan mee verder. We hebben met Bijlow en Flekken 2 prima doelmannen. We hebben achterin Aké, Van Dijk, Dumfries, Frimpong (bij een normale trainer) en daar een fractie (jonger) onder: Geertruida, Timber, Hato, Malacia, Wijndal die allen nog kunnen groeien. Prima dus.

Centraal heb je Frenkie en Koopmeiners. Xavi Simons zou voor hen kunnen spelen. Verder komen daar Wieffer, Veerman, Gravenberch en Reis (ben ik gecharmeerd van). Spoeling is hier wel dunner trouwens.

Voorin heb je Gakpo, Malen, Depay, Weghorst. En voor de toekomst wellicht Dallinga of Brobbey. Dat is ook koffiedik kijken (want dat is toekomst altijd natuurlijk), maar ook hier is er een prima niveau.

We hebben dus gewoon een goed elftal. Echt niets op aan te merken.

24 mei 2023 om 13:02

Geen De Ligt?

24 mei 2023 om 13:08

Och jemig, glad vergeten. Natuurlijk De Ligt ook

24 mei 2023 om 14:04

en ook geen Botman

24 mei 2023 om 14:22

Nou zo'n pot spelen als die 2-2 tegen Argentinie in een kwartfinale op een WK daar droomt toch iedere jonge voetballer van? Of je hem dan wint na pingels of niet zulke potten weten we over 20 jaar nog. Daarom kiezen alle toptalenten met Surinaamse achtergrond voor Nederland. Of wil jij liever op een trapveldje ergens in de Atlantische Oceaan een vriendschappelijk pot afwerken tegen een eiland met 300.000 inwoners?

24 mei 2023 om 14:38

/En ik vraag mij sowieso af in hoeverre hij zich een Surinamer voelt
/
Lars Veldwijk komt uit voor Zuid-Afrika, omdat hij de kans heeft gekregen om voor dat land uit te komen en niet (per se) omdat hij zich (meer) Zuid-Afrikaans voelt.
Het is voor bepaalde mensen een ver-van-mijn-bed-show, maar de keuze voor een andere bond heeft voor een aanzienlijk deel te maken met de kansen die je krijgt geboden en niet zozeer met de vraag of je je (meer) Marokaans, Surinamer of Zuid-Afrikaans voelt.

Denk je dat Jonathan de Guzman (half Filipijns, half Jamaicaans, geboren in Canada en heeft daar tot zijn 11e-13e gewoond, dacht ik) zich (per se) meer Nederlands dan Jamaicaans voelt, omdat hij voor het Nederlands elftal uitkwam?

/volgens mij voelt hij zich vooral een Spanjaard.
/
Praat je nu zelf niet onbewust bepaalde zaken naar beneden?
Ik denk dat je eens goed naar Simons moet kijken als je echt denkt dat hij zich meer Spanjaard, dan Surinamer zou voelen.


24 mei 2023 om 15:24

@tjeerd: Klopt. Ik zeg ook niet dat dit voor alle gevallen geldt. Lars Veldwijk heeft de landen niet voor het uitkiezen gehad. Xavi Simons wel. En dan kan ik het mij ergens echt wel voorstellen dat je dan voor het land kiest waar je veel voor voelt, maar óók sportieve successen kan boeken. Dat kan voor hem voor zowel Spanje als Nederland.

En jouw andere voorbeeld, De Guzman, is er weer één de andere kant: Die heeft voor sportieve succes gekozen. Natuurlijk voelt hij zich geen Nederlander (tenminste, niet voornamelijk). Hij koos voor het hoogst haalbare.

Zo koos Douglas weer voor Oranje (zonder succes) omdat hij in Brazilië echt geen kans had. Gevalletje Veldwijk. Jij noemde Douglas niet, maar voor je met nog een drogreden kwam, wilde ik dit alvast melden.

Ik heb altijd gedacht dat Simons voornamelijk zichzelf Spaans voelde. Ooit een interview van hem over gelezen en dat ben ik nooit meer vergeten. Ik kan mij inderdaad ook een interview herinneren dat hij met bepaalde trots naar Surinamers kijkt, dus hij voelt zich ook wel Surinaams. Hij speelt al jaren in Nederlandse jeugdploegen, dus zal zich dat ook wel voelen. Alleen door alles heb ik vooral aangenomen dat hij de meeste binding met Spanje heeft. Geen idee of het klopt hoor. Overigens ook niet geheel relevant. Ik zeg ook letterlijk "ik vraag mij af dat". Ik weet inderdaad niet of dat klopt. Dat was gewone een kleine sidenote.

24 mei 2023 om 12:26

Eh??? Je kunt overdrijven denk ik?
Lijkt me totale onzin. Je kunt wel tot in de zoveelste generatie voor een land uitkomen maar dat is vrij kromme situatie. Wmb 1 paspoort, 1 keuze en klaar. Al die dubbele nationaliteiten is gewoon gerotzooi. Straks gaan we nog betalen om nationaliteit te veranderen omdat overgrootvader toevallig ergens vandaan kwam.

Beetje apart dat RvN eerst Sergio Ramos belt in plaats van de entourage van Xavi Simons, maar goed. Wel duidelijk dat hij hem graag wou hebben. En maar goed ook, want zonder Simons zou PSV nu met Twente en Sparta moeten concurreren voor plek 5. Het werpt dus wel zijn vruchten af.

24 mei 2023 om 12:32

Dat weten we niet. Er staat alleen dat simons nog niets van zijn zaakwaarnemer had gehoord.

Fijn dat Sergio Ramos spelers die bij PSG uit hun contract lopen naar andere clubs toe helpt. Ramos is op het veld ook al zo waardevol voor PSG geweest.

24 mei 2023 om 12:19

Die wordt ook een jaartje ouder he, moet ook denken aan zijn carrière na het voetbal. Klust gewoon vast bij als zaakwaarnemer

24 mei 2023 om 12:43

Soms moet je niet zo kortzichtig denken en snappen dat een meervoudig CL winnaar en wereldkampioen een talent ook een eerlijke kans gunt en hem dus helpt aan speeltijd.

Slim van Ruud. Blijkt maar weer wat spelers vrij makkelijk te beïnvloeden zijn (belangrijkste reden voor succes Mourinho) en je oud spelers in staf/directie moet hebben (zie Overnars)
Nadeel is dat als zo iemand onderpresteerders je met een hele aparte situatie zit…
Enfin, netwerk en aandacht is 90% van t werk (als je niet enorm veel geld hebt om dat af te kopen)

Grappig hoe hard je tegenwoordig de hielen moet likken van een voetballer, puur om hun aandacht te krijgen. Lijkt me mensonterend.

24 mei 2023 om 12:39

Je kan het inderdaad weer negatief zien, maar ook als iets positiefs: RvN wilde dolgraag een speler en heeft er alles aan gedaan deze binnen te halen. De speler voelt zich gehoord en beantwoordt deze werkwijze met een transfer. Alle partijen blij. De Ãæ’ã¢â©ã£â£ã¢â©n heeft doorgezet en hiermee succes behaald. Je kan het als hielenlikkerij wegzetten, maar dat is vrij vreemd

24 mei 2023 om 13:39

Ik ken geen andere omgeving waar je tegen iemand kan zeggen "ik ga je waarschijnlijk op blauw laten voor de komende weken als je mij berichtjes gaat sturen" en dat die ander dan zegt "oke, kan niet wachten" en als diegene dat niet doet, dan toont ie niet genoeg respect en dan wil je als speler of vertrekken of niet voor die club tekenen. Punt is dat je bij voetballers echt ongekend overdreven in hun kont moet kruipen om aan hun goede kant te staan. Dat vind ik kut aan voetbal, maar kennelijk is het vreemd dat ik dat vind. Tsja, wanneer Van Nistelrooij het doet, heeft hij tenminste nog direct contact met de persoon die hij probeert te paaien. Dat is wat anders voor mensen in de comment-sectie van voetbalzone, dus waarom die het doen, snap ik niet.

24 mei 2023 om 13:43

Niemand paait hier RvN. Of Simons. Niet iedereen heeft een dusdanig negatieve kijk als dat jij op dingen hebt. Dat er veel kontkruiperij is, dat ontken ik ook nergens. Dat snap ik net zo goed niet. Alleen daar is mijn inziens hier aanzienlijk minder sprake van en is dit gewoon daadkrachtig en goed handelen van RvN. En jij zegt eigenlijk "waarom zou je positieve dingen benoemen, als je ook negatieve dingen kan benoemen over mensen die je niet kent?". Raar.

24 mei 2023 om 13:11

Zo werkt dat toch als trainer? Je likt omhoog bij het bestuur en omlaag bij de spelers. Volgens mij is dat van alle tijden, maar lijkt me derhalve ook een verschrikkelijke functie...

Vreemd, Ruud wist aan het begin van 2022 dus al dat hij trainer zou gaan worden?

24 mei 2023 om 13:08

In maart was het wel al bekend geworden dus het zou wel kunnen natuurlijk. In het begin zal hij het nog niet geweten hebben want toen wilde ze dus nog met Schmidt verder.

Helaas wel ja maar hij kan niet meer voor Suriname kiezen omdat hij al voor het Nederlandse team heeft gekozen hij is namelijk al speler van het team nl .

Waar rook is, is vuur beste vrienden, nee we geloven niet alles klakkeloos wat de media schrijft maar het feit dat hij zelf ontslag nam is een teken aan de wand, opruimen die handel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren