Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘WK 2002 was doorgestoken kaart, anders hadden we Brazilië gewipt’

Laatste update:

Marc Wilmots is tegenwoordig bondscoach van België, maar de oefenmeester was in het verleden ook als speler actief voor de Rode Duivels. Wilmots speelde zeventig interlands en hij was onder meer actief op het WK van 2002. Daar leed hij zijn pijnlijkste nederlaag, zo geeft hij te kennen aan Sporza.

/

België overleefde de groepsfase en kwam in de achtste finale uit tegen de latere wereldkampioen Brazilië. De Belgen speelden een uitstekende wedstrijd en Wilmots speelde misschien wel de beste wedstrijd uit zijn carrière. Omdat een doelpunt van hem werd afgekeurd, kwam Brazilië met de schrik vrij.

“Achteraf gaf de Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari toe dat als mijn doelpunt had geteld, we zonder twijfel Brazilië gewipt hadden. Het is ook de match die ik graag nog eens wil opnieuw spelen. Ik blijf er ook van overtuigd, en dat doet het meeste pijn, dat het doorgestoken kaart was”, aldus Wilmots.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan achteraf zoveel zeggen natuurlijk. Turkije verloor op dat WK alleen van Brazilië (groepsfase en halve finale) en werd daardoor 3e. Zouden ze zonder Brazilië met de beker naar huis gegaan zijn? Het antwoord lijkt me duidelijk..

11 februari 2016 om 12:22

Mij niet? In de finale of halve finale hadden ze ook kunnen verliezen van een andere ploeg.

11 februari 2016 om 12:25

@xaturan14:

mij ook.

Ik neig toch naar: nee.

11 februari 2016 om 12:58

Ja dat was tegen Turkije.

11 februari 2016 om 17:31

Klopt, belachelijk dat je normaal altijd rood en 10 wedstrijden schorsing krijgt voor een schwalbe, maar Rivaldo net toevallig die wedstrijd niet.

Overigens blijft het een schandalige schwalbe natuurlijk, maar jouw straf slaat ook nergens op.

11 februari 2016 om 16:13

IDD zeg tegen Turkije.. wat een schandalige scheids toen. Turkije had dik verdient maar met hulp van de scheids won Brazilie de wedstrijd. ik herinner nog de schwalbe van Rivaldo!

11 februari 2016 om 16:35

Alsnog was Brazilie uitgeschakeld en waren ze nooit wereldkampioen geworden.

de gedachte dat bepaalde landen bevoorrecht/beschermd worden vind ik helemaal niet gek als je de verschillende schandalen bij de Fifa meerekent. Afgekeurde doelpunten, niet of juist wel geven van pingels zijn dan makkelijke dingen - je hebt nu maar 1 persoon nodig om de wedstrijd te beinvloeden - de scheids.. daarom zou video- scheids een mooi ding zijn - behalve de juiste beslissingen geeft het ook controle op de scheids en systeem - de teams kunnen beslissingen challengen dat maakt beinvloeden moeilijker

11 februari 2016 om 13:58

Waarom denk je anders dat de fifa tot op de dag van vandaag nog geen gebruik maakt van een videoscheids? Het enige hoogstandje wat ze gebracht hebben is een bus scheerschuim.

Of België zich dan zeker zou gekwalificeerd hebben, dat durf ik te betwijfelen.

Het is echter wel zo dat gans België zich serieus in de zak gezet voelde toen die Prendergast het doelpunt afkeurde. Een loepzuivere goal was het.

Net zoals Zuid-Korea toen moest worden geholpen (al zal Guus wel iets anders zeggen) moest ook Brazilië zeker doorgaan.

Ook in 2014 werden de Gouden Kanaries trouwens geholpen door twijfelachtige arbitrage.

Alleen : bewijs het maar eens.

11 februari 2016 om 12:26

Ik kan me nog herrineren dat Brazilie in grote problemen kwam, om zich te kwalificeren voor het Wk 2002 en ja hoor plotseling kwam de ene penalty na de andere om ervoor te zorgen dat Brazilie zich alsnog kwalificeerde voor het Wk2002!

Hahaha, wat dacht je van Wk 94 dan , Brazilie- Nederland minimaal 1 buitenspel doelpunt , een vrije trap die Brazilie kreeg terwijl Branco ,overmars zijn kil dicht kneep en daarna een schwalbe maakte!

Wk 2002 Ook tegen Turkije alle hulp gehad!

Ik heb echt vandaag de dag al mijn symphatie voor Brazilie verloren! Wat een stelletje valsspelers 1ste klas zijn!

De Brazilianen zijn nogal erg verliefd opzich zelf altijd opschepen 5x Wereldkampioen! Met normale scheidsrechters zou dit nooit zoveel zijn!

Ook op You tube wil de Braziliaan altijd Argentinie aanwijzen als land dat 2 x kampioen is geworden door scheidsrechters !
Maar dat ze zelf zo vaak zijn geholpen hoor je ze nooit over!

Ook wk 2014 was een grote ergenis , met tig duizend Braziliaanse schwalbes! Tegen Kroatie alle hulp van de wereld!
Tegen Colombia alhoewel ik dat helemaal zeker weet , ook een (geldig) Colombiaans doelpunt afgekeurd!

11 februari 2016 om 12:27

"wat dacht je van Wk 94 dan , Brazilie- Nederland minimaal 1 buitenspel doelpunt "

Ik was er ook ziek van, maar er was er volgens de regels geen een buitenspel.

Overigens mag Nederland daar helemaal niet over mopperen. Als van ons een laat buitenspeldoelpunt niet was goed gekeurd in '88 hadden we nul prijzen gehad in plaats van 1.

11 februari 2016 om 12:41

Brazilie had in 2002 , 94 nooit Wereldkampioen mogen worden schandalig gewoon!

Het Ek 88 heb je gelijk in maar mag het een keer!
Ik kan me genoeg wedstrijden herinerren dat Nederland benadeeld werd!

Zie Wk 74 in de Finale verloren onterechte penalty!
Ek 84 niet geplaats , Spanje won met 12-1 een wedstrijd die volgens heel veel experts niet eerlijk is vergaan!

Wk 98 weer tegen Brazilie benadeeld v.hooijdonk kreeg geen penalty!

Voor Wk kwalificatie 2002 was Nederland 2 x benadeeld tegen Portugal
Portugal-Nederland 2-2 Portugal kreeg penalty na een 100% scwalbe!
Nederland-Portugal0-2 Portugal omdat de score na een vrije trap , die genomen werd nadat het publiek floot of zo was een hele rare situatie!

Wk 2006 Carvalho zaagt Robben in 2een geen penalty gegeven aan Oranje!

Wk 2014 Had Oranje hulp tegen Mexico met die Penalty van Robben klopt, echter had Robben in de 45ste minuut al een penalty moeten hebben! Bovendien kreeg Oranje tegen Spanje/australie 2 onterechte penalty tegen!

11 februari 2016 om 12:49

Tuurlijk,

ik weet ze ook nog allemaal.

En hoe vaak zullen we bevóórdeeld zijn op eindtoernooien, denk je? Bijvoorbeeld die ene in ons eigen land? Of in de aanloop naar eindtoernooien?

Dat eindtoernooi in 1988... daar hadden we met een beetje pech overigens helemaal niet heen gegaan. Het is een wonder dat we na het vuurwerkbom-incident tegen Cyprus niet uit de competitie gezet zijn toen.

Selectief geheugen. Begrijpelijk hoor, maar wel gevaarlijk.

11 februari 2016 om 13:00

Dus Nederland is altijd benadeeld geworden ? Kijk alle wedstrijden op WK's en EK's terug en vertel dan eens welk land altijd benadeeld word. Zonder oranjebril dan wel. Denk niet dat het duidelijk zal worden....

11 februari 2016 om 13:17

MB Miranda Ik heb genoeg wedstrijden gezien en laten we nou eerlijk zijn kleinere landen , zoals Nederland worden sneller benadeeld!

Ook kleinere clubs in de verschillende competities in de topcompetities /champions Leauge worden benadeeld!

Het gaat hiet niet om Oranje bril, Kijk naar zo'n Kroatie die is toch gewoon zwaar benadeeld wk 2014! Kroatie heeft gewoon een topteam hadden door kunnen /moeten gaan als van Brazilie wonnen of gelijk tegen speelden maar nee hoor! Onterechte penalty, en onterecht een doelpunt afgekeurd na een schwalbe van zelfs de Keeper!

12 februari 2016 om 08:52

Zeg dan wk 2010 nl kreeg geen corner en uit de doeltrap scoort iniesta... Maar niet zulk calimero gedrag het is nou eenmaal corrupt maar wat doe je daartegen he le maal niks

11 februari 2016 om 12:31

Ik weet nog wel in de achtste finales, tegen Chili dat die Chileense spits bijna een wereldgoal maakte in de laatste minuut.

Tja Nederland had het WK van 98 en het EK van 2000 ook moeten winnen. Maarja je kunt niet alles hebben

11 februari 2016 om 12:45

hahahaha mooi.

Vooral ook dat 1990 er ook tussen staat

Wat een drama was dat zeg.

11 februari 2016 om 12:48

Kan je dit ook beargumenteren ?

11 februari 2016 om 14:01

1990. Dat was echt....een heel slecht wk

In de titel wordt het citaat compleet verdraaid en lijkt het alsof wilmots zei dat ze Braziliã« wel hadden gewipt als het doelpunt telde. Maar wilmots gaf alleen aan dat scolari dat zei. Wilmots heeft alleen uitgelaten dat het doorgestoken kaart zou zijn. Ik zie wel vaker dat de citaten veranderd worden in de titel en dat lijkt me niet echt de bedoeling.

On: het is natuurlijk erg lastig om te bewijzen of iets doorgestoken kaart is en ik vind dat je alleen zoiets moet roepen als je er bewijzen voor hebt.

Volgens mij was dat hele toernooi doorgestoken kaart. Zuid-Korea werd zo overduidelijk naar de halve finale geholpen, die wedstrijden tegen Spanje en Italie met name

Tjah als je geholpen wordt dan word je geholpen staat nergens dat ze erom gevraagd hebben en dat er ook maar iets van fraude in het spel zit real word geholpen barca word geholpen alle grote teams/landen worden geholpen is zo en zal ook altijd zo blijven

Italie-Zuid Korea en Spanje-Zuid Korea waren ook doorgestoken kaart om Zuid Korea te bevoordelen.

11 februari 2016 om 13:02

Dat kunnen ook zeggen van Australie-Italie 1-0 , door een 100% schwalbe!

11 februari 2016 om 13:11

Want als we het toch over doorgestoken kaart hebben, is het het meest logisch dat Australie van Italie wint met 1-0?

euh.... ik mis een stukje logica

11 februari 2016 om 13:20

Dat was in 2006
En Australie won helemaal niet, kan ook niet want Italie werd toen wereldkampioen

11 februari 2016 om 13:20

Haha bedankt voor het corrigeren ik zie mijn fout nu pas !

Italie-Australie 1-0 moest het zijn!

11 februari 2016 om 13:23

Niet mee eens. Dat was één (twijfelachtig) moment. Ik heb het over twee opeenvolgende wedstrijd waar van minuut 1 tot 90 alles in het voordeel van dezelfde ploeg werd gefloten.
De Italianen werden toen verrot geschopt en kregen enkel zelf een (onterechte) rode kaart wegens schwalbe. Bekijk de compilatie van die wedstrijden nog maar eens...was hallucinant.

11 februari 2016 om 13:35

roma6unica Ik heb de beelden 100 den keren gezien vanuit alle hoeken standen! Eerlijk is eerlijk het was geen penalty! Ik heb echt wel 1000den comments op you tube gekeken! En niet alleen van Italiaanse, Australische supporters van hun weet je wel hoe ze erover denken , maar vooral neurtrale mensen! En de meeste mensen zeggen dat het geen penalty is!

Maar ik kan het een Spaanse Scheidsrechter niet kwalijk nemen! Spaanse scheidrechters zijn altijd namelijk superslecht! Genoeg van ze gezien waardeloos altijd!

De Australiers spelen hard maar, het is ook wel overdreven dat ze helemaal verrot waren geschopt! Voetbal is een contact sport fysiek contact hard spelen mag!

En juist de Serie A staat erom bekent , harde verdedigers te hebben , vooral vroeger dan! Ik zie het probleem niet!

11 februari 2016 om 13:45

sswaa

Ik heb het over de wedstrijden tegen Zuid-Korea in 2002 in mijn reactie.
Even teruglezen

Toen tegen Australie was die penalty inderdaad wel heel gelukkig, ben ik met je eens. Voor de rest heeft Italie dat tornooi wel op eigen klasse gewonnen.

11 februari 2016 om 15:21

Als we het dan toch over Italië - Australië hebben, kan je ook meteen vermelden dat Materazzi die wedstrijd een onterechte rode kaart kreeg (waarschijnlijk omdat hij 'Materazzi' heet). Dit was gewoon keiharde karma voor Guusje die met Zuid-Korea Italië al had genaaid en nu een koekje van eigen deeg kreeg

12 februari 2016 om 15:42

Het was niet de schuld van Guss, maar van de scheids. Hoezo koekje van eigen deeg. 100% niet zijn schuld. Italie en Spanje werden benadeeld door de scheids en niet door Hiddink. Koekje van eigen deeg, wat een slap gelul zeg.

Dat was het ook en het gebeurt al jaren. Wat te denken van de wedstrijden van Brazilie van het afgelopen WK of de vele CL wedstrijden waar Barcelona de scheidsrechter mee had. Grote landen en ploegen worden heel vaak bevoordeeld en dat heeft denk ik ook een commercieel motief.

Dat hele WK was vantevoren al verkocht! Zuid Korea dat opeens van iedereen won... Vooral tegen Italië was een schande! Haha en Hiddink dacht dat hij het vooral goed had gedaan

Op het WK 2002 was enkel en alleen Kahn de beste geweest!
Zonder het geluk van Brazilië kon Duitsland wereldkampioen geweest zijn. Maar dat is praat achteraf...

Dat was het WK van Byron Moreno!!
De scheidsrechter die Korea - Italië floot en later ook Korea- Spanje geloof ik. Schandalig WK is dat geweest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren