Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK-topscorer Klose stopt na 137 interlands en 71 doelpunten

Laatste update:

Miroslav Klose heeft zoals verwacht mocht worden een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. Dat laat hij weten via de officiële kanalen van de Duitse voetbalbond (DFB). De 36-jarige aanvaller van Lazio laat het bij 137 interlands en 71 doelpunten, een record. Op het WK in Brazilië maakte hij zijn vijftiende en zestiende WK-treffer en daarmee werd hij topscorer aller tijden op WK’s. Hij passeerde de Braziliaan Ronaldo.

/

“Met de wereldtitel in Brazilië is mijn kinderwens in vervulling gegaan. Ik ben trots en gelukkig dat ik bij heb mogen dragen aan dit grote succes in het Duitse voetbal”, laat Klose optekenen. “Het was een prachtige, wonderschone tijd met veel onvergetelijke moment in de nationale ploeg. We hebben ons grootste doel bereikt. Een doel dat we met het hele team hadden.”

“Ook heb ik persoonlijke doelen bereikt. Wie mij kent, weet dat ik enorm ambitieus ben. Ik ben spits en een spits wil doelpunten maken. Het ging me echter nooit om de records, het ging me om het beste voor de ploeg. Ik kan me geen beter moment bedenken om afscheid te nemen.” Met zijn 137 interlands (hij maakte zijn debuut in maart 2001) staat Klose op de tweede plek van de Duitse ranglijst aller tijden. Alleen Lothar Matthäus speelde meer interlands (150).

Miroslav Klose is een van de beste spitsen ooit

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft toch echt absolute topjaren gekend bij zowel Werder Bremen als Bayern Munchen als het nationale elftal. Een record op zijn naam en altijd z'n best gedaan. Ook een aanta keer zeer fair geweest op het veld. Kijk maar naar de keer dat hij met zijn hand scoorde.

11 augustus 2014 om 14:37

idd, zo worden ze niet meer gemaakt... Zeggen dat het geen penalty was toen die werd gegeven aan hem. De meest fair player die ik heb mogen meemaken die zulke dingen doet. Veel respect voor Klose!

Respect voor z'n carriere maar toch blijft het voor mijn gevoel een beetje vreemd dat Klose nu topscorer aller tijden van het WK voetbal is en niet zulke wereldtoppers als Ronaldo, van Basten, Muller of anders spelmakers als Maradona of Pele dit is..

Gevoelsmatig dan maar neemt niet weg dat je erg veel respect mag hebben voor deze Pools Duitse man..

11 augustus 2014 om 14:05

En als de beste kerel geboren was met een braziliaans paspoort en de naam Klosinho hadden we het allemaal een legend, een baas, een werelspits gevonden. Want zo werkt dat nou eenmaal.

11 augustus 2014 om 14:10

Neen, het gaat erom dat een niet-wereldspeler topscorer is. Heeft niks met nationaliteit te maken. Klose is een goaltjesdief maar alles behalve wereldtop.

11 augustus 2014 om 14:29

Hij was in zijn topjaren gewoon een wereldspits hoor. Het is gewoon een spits die zijn werk doet en zijn kansen netjes benut.

11 augustus 2014 om 14:30

Precies.. Ik noem toch maar een paar voorbeelden op maar wel voorbeelden van voetballers die wereldvoetballer van het jaar waren of de uitblinker op WK. Of zich jarenlang op het CL niveau hadden bewezen..

Maar nogmaals echt geen disrespect naar Klose toe.. Hartstikke knap

11 augustus 2014 om 14:42

Maar wat ik wil zeggen is dat Klose ook gewoon een wereldspeler was. Alleen omdat ie geen latino is oid ziet men hem niet zo. Dit terwijl de een braziliaanse/portugese/spaanse/italiaanse prutser al snel een heldenstatus krijgt.

Klose heeft 137 interlands gespeeld voor Duitsland en 71 keer gescoord. 1 op 2 dus. Hij heeft 2 WK finales en 4 halve finales gespeeld. Dan ben je geen koekenbakker toch?

11 augustus 2014 om 14:56

@ajax81 nee dat zien ze zo omdat hij voornamelijk intikkers maakt.

Hij zal niet snel 2 man passeren en scoren.
Hij scoort zelden tot nooit van buiten de 16.

van zn 16 wk goals zijn de meesten binnen 5 meter van de goal gemaakt.

Met andere woorden, het is een goaltjesdief pur sang, heeft dus ongetwijfeld gevoel voor positie, is koelbloedig met kansen, maar extreem afhankelijk van zn teamgenoten.

Helemaal niks mis mee, super knap wat ie doet, maar dat is wat onelovechris bedoelt.

11 augustus 2014 om 18:39

@Babymongo

Ik begrijp dit niet zo misschien kan je het me uitleggen.

Waarom is het erg afhankelijk te zijn van je 10 andere teamgenoten in een teamsport. Verdedigers staan er om te verdedigen, middenvelders om de verdediging en aanval te ondersteunen en aanvallers om te scoren.

Ik vind dat zo'n onzin. Tegenwoordig moet een spits perse mee kunnen voetballen en 5 man kunnen passeren. Als spits veel dodelijker zijn door een bal terug te kaatsen en positie te kiezen op de perfecte plek en hem intikken word als een zonde gezien.

Net als een verdediger die niet mee kan voetballen. Wat een onzin allemaal.

Barcelona of Bayern had een Pepe ontzettend goed kunnen gebruiken. Klose bij Barca ook vorig jaar. Kan uitstekend meevoetballen en zijn basistechniek is meesterlijk.

11 augustus 2014 om 19:19

ik zeg nergens dat het erg is.
Maar een spits die meer kan dan alleen dat is nog veel beter.
Ronaldo maakte vroeger ook genoeg intikkers, maar die kon ook in zn eentje een wedstrijd beslissen als het niet liep of als zn ploeggenoten niks creeerden.

Ik zeg nergens dat het erg is, ik zeg alleen dat hij daardoor minder is dan spelers die alles kunnen.

11 augustus 2014 om 14:14

Daar sluit ik me volledig bij aan, bijvoorbeeld als Ibrahimovic ooit zo'n record zou pakken of Messi, of Robben zou het toch al anders aanvoelen.

Typische ouderwetse spits waar ik altijd van genoten heb, voornamelijk zijn topjaren en in zijn laatste jaren. Zo een leeftijd bereiken en nog steeds zo een moyenne hebben waar menig topspitsen van kunnen dromen.

11 augustus 2014 om 14:11

Z'n leeftijd bereiken is niet echt een kunst, dat gaat vanzelf :-)

On: respect voor z'n interlandcarrière en afsluiten met de wk titel en een persoonlijke titel is natuurlijk schitterend. Nog een paar jaartjes door in clubverband en dan lekker gaan genieten van het leven...

Goede keuze van Klose om te stoppen op het hoogtepunt van je interlandcarrière
Ik vond het een echte spits die altijd scoorde op momenten dat Duitsland hem nodig had.
Ook al heeft hij dit Wereldkampioenschap minder zijn stempel kunnen drukken dan in de voorgaande wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen maar zal aan zijn leeftijd liggen.
Maar ik heb van deze speler genoten.

Dit is inderdaad het moment om te stoppen. Wk topscorer aller tijden, wereldkampioen geworden..wat wil je nog meer?

dit is nou een topspits, scoort altijd en overal.
is geen geweldenaar zoals de mensen graag willen zien met mooie acties en goed haar.
denk ook dat dit zijn laatste jaar lazio wordt, misschien gaat hij hierna nog buiten de europese grenzen of zal hij gewoon helemaal stoppen?

Ook een fantastisch aantal doelpunten per wedstrijden gemiddeld. Een goeie spits die op zijn oude dag heeft bewezen nog altijd van waarde te kunnen zijn voor z'n ploeg.

Geweldige carriere, je zou nu niet geloven dat hij op zijn 20ste nog in de regionalliga speelde.

Wat het nog mooier maakt; Hij nam de topscoorderstitel over van Ronaldo, in Brazilie, tegen Brazilie die vervolgens afgeslacht werd. De ultieme wraak voor de finale in 2002.

Jammer dat deze man nooit word opgenomen in het rijtje topvoetballers, want hij stond er altijd wanneer die er moest staan. Onderschatte spits, die een patent had op het maken van mooie kopdoelpunten.

Zal een legende blijven door die 16 goals, maar het blijft zo ontzettend jammer dat hij geen WK won in 2002 2006 of 2010. Want toen was hij echt op zijn hoogtepunt. Daarom zal Gerd Muller (ook intikkers) altijd groter zijn dan hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren