Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK-recordhouder dankbaar: ‘Zonder hem was ik al twee jaar gestopt’

Laatste update:

Colombia was al geplaatst voor de volgende ronde op het WK en won dinsdag ook van Japan. Dat gaf bondscoach José Pékerman de gelegenheid om keeper Faryd Mondragón in het veld te brengen voor eerste keus David Ospina. De 43-jarige goalie loste daarmee voormalig Kameroen-spits Roger Milla af als oudste speler ooit op een toernooi om de wereldtitel. Mondragón is zijn trainer dankbaar.

/

“Pékerman heeft me ervan overtuigd dat ik moest blijven spelen. Dat zal ik nooit vergeten”, liet de Colombiaanse routinier na afloop weten. “Zonder hem was ik twee jaar geleden al gestopt. Het voelt echt als een voorrecht dat ik hier mag zijn.” Nog belangrijker dan zijn eigen record was voor Mondragón dat zijn ploeg de achtste finale bereikte, waarin Uruguay zaterdagavond de tegenstander zal zijn.

“Ik ben blij met het gevoel dat wij ons land geven. En dit record is voor het Colombiaanse voetbal en voor het hele land. Het is een eer dat ik dat op mijn naam heb mogen schrijven. Toen we ons derde doelpunt maakten zei de coach: ‘Snel, je komt erin.’ Ik deed mijn handschoenen aan en was emotioneel. We hebben drie keer gewonnen en richten ons nu op zaterdag, op Uruguay”, vertelt Mondragón aan AS.

Denk je dat Faryd Mondragón dit WK nóg een keer in actie komt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar gaat dit over.

Hij is ineens dankbaar dat ie door is gegaan, waarvoor? Omdat hij nu bepalend is? Of is het alleen maar omdat hij het record op zijn naam heeft staan.. Het laatste denk ik.

25 juni 2014 om 10:43

Dit gaat over het record voor oudste speler. Zonder Pekerman was hij gestopt na een mooie carriere maar door hem maakt hij nog een mooi toernooi mee en hij gaat de boeken in als oudste speler. Een record dat 12 jaar heeft gestaan. Geef hem ongelijk dat hij zo blij is, die omhelzing van de trainer vond ik wel erg mooi

25 juni 2014 om 11:30

Tuurlijk is emotie mooi, uiteraard worden deze aangesproken.

Maar dit heeft er meer van dat hij bij de selectie is gehouden om het record te verbeteren. Of zou hij echt van toegevoegde waarde zijn met zijn 43 jaar?

En die Zuid-Amerikanen wat kennende is dit een bewustje.

Alleen wel jammer dat nu een speler dat record gewoon cadeau krijgt terwijl hij dit wk niets bijdraagt. Mila scoorde zelfs nog op z'n laatste wk.

Mondragon = Zeer grote persoonlijkheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren