Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Winnend ADO Den Haag ziet grootste concurrenten punten verliezen

Laatste update:

ADO Den Haag heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis werd een moeizame 2-1 zege geboekt op Jong Ajax, terwijl koploper Willem II met 2-0 onderuit ging bij FC Emmen. Nummer twee Roda JC speelde daarnaast met 1-1 gelijk tegen Telstar. ADO staat nu nog respectievelijk één en vier punten achter de concurrenten.

Telstar - Roda JC Kerkrade 1-1


Roda JC Kerkrade, dat vorige week met 2-3 won van Willem II in de topper in de Keuken Kampioen Divisie. Calvin Raatsie redde nog op de inzet van Danzell Gravenberch, maar de doelman had geen antwoord op de rebound van Youssef El Kachati. Het was vervolgens aan Raatsie te danken dat Roda JC met slechts een 1-0 achterstand ging rusten. De Limburgers herpakten zich en kwamen kort na de hervatting langszij. Ronald Koeman junior blunderde bij een corner en het was Vaclav Sejk die van dichtbij de 1-1 binnentikte. In het restant kregen beide ploegen nog grote kansen, maar gescoord werd er niet meer in Velsen-Zuid.

ADO Den Haag - Jong Ajax 2-1


Kian Fitz-Jim zette de bezoekers halverwege op voorsprong met een schot van afstand, waar ADO-doelman Nick Marsman enkel naar kon kijken. De Amsterdamse beloften wilden vervolgens doorpakken. Jaydon Banel schoot echter op de paal, terwijl Marsman voorkwam dat Nassef Chourak scoorde. Op slag van rust werd de stand weer in evenwicht gebracht door Timothy Derijck uit een hoekschop van Jerry van Wolfgang.

Fitz-Jim kon vroeg in de tweede helft het hele veld oversteken dankzij een mispeer van Bart van Hintum. Na een lange vrije doortocht stelde de middenvelder alleen teleur met een slap rollertje. Het bleek een dure misser, want Alex Schalk, die in de eerste helft al de geblesseerde Jort van der Sande had vervangen, kopte de 2-1 tegen de touwen. Mika Godts maakte hierna na blessureleed zijn rentree bij Jong Ajax en was na een sterke individuele actie direct gevaarlijk met een afstandsschot.

De Graafschap - TOP Oss 2-1


De thuisploeg was dominant in de beginfase, maar dat betaalde zich niet direct uit in doelpunten. De grootste kans voor De Superboeren kwam na bijna een halfuur spelen. Ralf Seuntjens tikte de bal na een vlotte aanval maar net over. Kort voor rust werd het via de bedrijvige Tristan van Gilst alsnog 1-0. De Graafschap bleef aanvallen en met 62 minuten op de klok tekende Simon Colyn na een uitstekende pass van Jeffry Fortes voor de 2-0. Grad Damen kopte in de slotfase de aansluitingstreffer binnen, maar verder kwam TOP Oss niet in Doetinchem.

NAC Breda - Jong FC Utrecht 3-1


De Bredanaars hadden in het eerste bedrijf een karrevracht aan kansen en kwamen kort voor rust op een verdiende voorsprong. Het was Boyd Lucassen die een voorzet van Aimé Omgba binnenknikte: 1-0. Uit een vlotlopende aanval zorgde Patriot Sejdiu met een uur op de klok voor de 2-0. Er lijk geen vuiltje aan de lucht voor NAC, tot de alere invaller Lynden Edhart van dichtbij de aansluitingstreffer maakte: 2-1.

De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel stelde echter direct orde op zaken. Uit een hoekschop van Dominik Janosek kopte Fredrik Oldrup Jensen de 3-1 binnen. De oefenmeester gunde jongeling Boris van Schuppen in de slotminuten nog een invalbeurt. De aanvaller keerde terug na een zware knieblessure en maakte na bijna driehonderd dagen zijn rentree.

FC Eindhoven - Jong AZ 1-1


Met een klein uur op de klok kwam Jong AZ opeens op voorsprong. Een hoge bal schoot door, waarna Ricuenio Kewal de bal in een keer op zijn voet nam en Jorn Brondeel verschalkte: 0-1. Aanvoerder Mawouna Amevor dacht FC Eindhoven luttele minuten later weer op gelijke hoogte te brengen, maar zag zijn kopbal op de paal belanden. Ozan Kökcü maakte halverwege de tweede helft alsnog de 1-1, nadat hij voor het doe van Jong AZ-goalie Rome Jayden Owusu-Oduro opdook.

Helmond Sport - VVV-Venlo 1-1


De thuisploeg mocht doelman Wouter van der Steen bedanken dat er al vroeg in het duel niet tegen een ruime achterstand werd aangekeken. Na ruim een half uur spelen moest de goalie zich echter gewonnen geven doordat Levi Smans een rebound in een leeg doel kon tikken: 0-1. Helmond Sport kwam na rust beter voor de dag. Zo werd een kopbal van Mees Kreekels door Simon Janssen van de doellijn gehaald. Joeri Schroijen deed zijn oude werkgever vervolgens veel pijn. Bram van Vlerken legde de bal panklaar op de vleugelaanvaller: 1-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch wel fijn dat er iig weer 2 clubs lijken terug te komen die wel Eredivisie waardig zijn, al ben je als Almere ook zeker Eredivisie waardig als je kijkt naar hun resultaten dit jaar, voelt toch wat anders dan een Willem 2/ado/roda.

1 maart 2024 om 22:12

Ik snap wel wat je zegt aan de ene kant. Zo dacht ik er ook steeds over. Maar besefte ook dat ik nogal nostalgisch dacht. Clubs die vroeger goed waren wilde ik graag in de Eredivisie zien.
Maar ik vind Almere best wel een aanwinst voor de Eredivisie. Misschien wel meer dan Roda, Excelsior, Graafschap, etc. momenteel.
Zou het voor Noord Nederland wel leuk vinden als er nog een profclub bijkomt in de Eredivisie. Nu is het alleen Heerenveen. Of het nou Cambuur, Emmen of Groningen is maakt niet zo gek veel uit.

Vraag niet hoe, maar de 3 punten over de streep heen getrokken. In deze fase van de competitie gaat het alleen om de 3 punten.

Volgende week Roda uit, het is echt erop of eronder. Willem II begint ook al te wankelen.. ben benieuwd wie er gaan promoveren.

2 maart 2024 om 07:30

Mooi man. Hoop dat ADO er weer in komt. Nooit vergeten dat ADO supporters ons geen dolk in de rug zette toen het ons heel slecht ging. En daarbij moet je karakteristieke clubs koesteren, en dat is ado. Zij het niet altijd om de goeie redenen

2 maart 2024 om 12:17

Dankjewel maat, het is mooi om te zien dat er ook nog velen zijn die het ons wel gunnen. Wie weet tot volgend seizoen!

Het wordt nog spannend bovenin de KKD.
Ik had nooit verwacht dat ik dit als Groningen-supporter zou zeggen, maar een jaartje KKD is best wel leuk!!
Je wint weer eens wat, je draait bovenin mee, er is spanning, wat de concurrentie doet dat doet ertoe.
Leuk man!

1 maart 2024 om 22:36

Kkd is een jaartje leuk maar daarna vind je het wel alweer genoeg geweest. Wij zitten nu in ons 3e jaar en hopelijk ons laatste jaar.

2 maart 2024 om 01:14

Geloof me, na een aantal jaar ga je wel weer verlangen naar de eredivisie hoor! Hoewel ik het dit jaar in de kkd wel heel leuk vind! Clubs als Nac, Roda, Willem2, Groningen en Ado maken deze competitie een stuk leuker! We gaan een leuk eind van de competitie tegemoet! Mijn verwachting is dat Willem 2 en Ado direct promoveren, Groningen gaat heel dichtbij komen ennde finale van de play-offs gaat tussen Groningen en de Graafschap waarbij een paar mooie supportersacties zullen worden georganiseerd.

2 maart 2024 om 07:31

En vrijdagavond voetbal is fijn vond ik altijd. Hele weekend nog voor je.

Leuk voetbal van Jong Ajax. Fitz-Jim met een goede wedstrijd en mooie goal. Werd in de 60e minuut gewisseld, dus wie weet wat speelminuten in 1 zondag? Godts had 1 geweldige actie die helaas net niet beloond werd met een goal. Met Chourak erbij op 10 liep het middenveld lekker.

1 maart 2024 om 22:58

Rijkhoff werd ook in de rust gewisseld, zal dan ook met het oog op zondag op zijn.

1 maart 2024 om 23:19

Klopt, Brobbey was niet helemaal fit nog dus mogelijk uit voorzorg.

Een van de betere wedstrijden van Jong Ajax dit seizoen. Hadden eigenlijk 4 goals moeten maken vandaag. Leuk voetbal gezien en ook Godts liet meteen z'n klasse zien in dat half uurtje. Die was allang doorgebroken zonder blessure denk ik.

Lekker boeiend die jong elftallen,maar ik vraag me vooral af waarom de wedstrijd mvv-dordrecht is gestaakt. Zie ik iets over het hoofd of wordt dat hier nergens vermeld?

MVV - Dordrecht gestaakt.
De wedstrijd werd stil gelegd omdat supporter probeerde over het hek te klimmen. Dacht dat ze op de vuist wouden, maar wordt gemeld dat er een medisch noodgeval was in de tribune.

Het was toch weer ontzettend moeizaam bij ADO zeg! Ik gok dan ook dat ze de boot in gaan tegen Roda komende week. In dat geval is directe promotie wel weer erg ver weg. Mocht ADO onverhoopt toch winnen, kan het ze ook zomaar vleugels geven naar het einde toe. Kortom, komende week wordt in mijn ogen echt cruciaal.

2 maart 2024 om 10:04

Denk niet dat het dan beslist wordt, of Ado wint of Roda. Er zijn daarna nog 9 wedstrijden (27 punten te verdelen). Dat is nog heel veel. Het zal tot en met de laatste speeldag spannend blijven, denk ik. Geen een ploeg is echt stabiel in de top van de kkd.

3 maart 2024 om 09:24

Dat is te hopen voor mij als neutrale toeschouwer. ADO heeft de beste selectie, maar dat maakt nog niet het beste collectief. Roda oogt defensief heel stabiel, maar blijven ze allemaal fit is daar de vraag, gezien de bank echt matig is?

Ik roep al het hele seizoen, ook toen het dramatisch ging, dat Groningen nog terug gaat komen. Ook die moet je nog steeds niet uitsluiten, want ADO laat het wel erg vaak liggen de laatste tijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren