Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft geniet: ‘Hij is een vervelende voetballer voor iedere tegenstander’

Laatste update:

Wim Kieft genoot woensdagavond van Luis Suárez in de eerste halve finale van de Champions League tussen Barcelona en Liverpool. Mede dankzij een doelpunt van de aanvaller tegen zijn voormalig werkgever won het team van Ernesto Valverde met 3-0 en lijkt de return op papier een formaliteit. De ontvangst op Anfield zal heftig zijn dinsdag, zo verwacht Kieft. “Maar iemand als Suárez, met zijn instelling, heeft daar compleet maling aan. Mooi om te zien”, erkent de voormalig Oranje-international.

Kieft omschrijft Suárez als ‘een vervelende speler voor iedere tegenstander’. “Hij begint te rommelen, oorlog te maken in de spits, richt zich altijd op de vijandelijke goal en zoekt vervolgens de kortste weg naar dat doel”, vertelt de oud-spits in zijn column in De Telegraaf. “Hij is een vervelende speler voor iedere tegenstander, zit continu op je huid en is altijd met je bezig. Je doet Suárez veel te kort als je hem wegzet als een blinde spits.”

“Het is allemaal wat minder gestileerd dan Messi en enkele andere topspitsen in Europa; z’n doelpunt getuigde van grote klasse.” Kieft prijst het gevoel van timing van Suárez, “Toen Jordi Alba aan de bal kwam op de linkerflank, voelde hij instinctief waar de bal zou komen en duikt precies op tussen twee verdedigers van Liverpool waaronder Virgil van Dijk.”

“Je praat over pure kwaliteit van Suárez als je zijn connectie met Alba ziet, de manier waarop hij twee man in de luren legt met z’n loopactie en hij precies weet waar de bal komt en exact op tijd is om die langs de Liverpool-goalie te tikken. Groots gewoon.” Het was voor Suárez meteen ook zijn eerste doelpunt in de Champions League dit seizoen.

Liverpool - Barcelona eindigt in een ...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Suarez is soms een huilebalk, maar vooral fenomenaal. Kan mij nog een potje herinneren uit bij VVV. Het lukte maar niet, zocht ruzie met iedereen, en de laatste 10 minuten ramde-ie der gewoon drie in.

4 mei 2019 om 07:24

Hoe hatelijk deze man ook is, ik heb toch een soft spot voor hem. Op de een of andere manier kan ik wel om zijn streken lachen, het heeft wat aandoenlijks vind ik. Toch best gek, want als iemand als Neymar dezelfde dingen doet kots ik hem meteen uit.

4 mei 2019 om 07:53

Klopt! Ik denk dat het verschil vooral zit in de mentaliteit. Suarez gaat vol voor de winst, met alles wat hij heeft. Zelfs zijn voetbalstijl - al frommelend drie man uitspelen en de bal door het net rammen - is soms pure chaos. Zijn fratsen passen daar op een rare manier precies bij.
Ik kan ook niet boos op hem worden. Wat toch bizar is als je het over iemand hebt die bijtend zijn entree in het Europese voetbal maakte. 🤪

4 mei 2019 om 08:13

Dat heb ik ook. Het is een beetje een karikatuur, dat is de reden dat ik zijn streken komisch vind.

4 mei 2019 om 09:56

Exact. Ik denk vooral omdat je gewoon ziet dat het komt uit pure frustratie omdat z'n wil om te winnen zo sterk is. Die drive zie je ook terug in z'n spel. Hij geeft altijd alles en gaat daardoor weleens over de schreef. Ik denk dat veel mensen zich wel kunnen relateren aan die emotie. En sowieso kun je 't als fan erg waarderen om iemand zo bezeten te zien in het spelletje. Omdat je dat in zoveel positieve zaken terugziet vergeef je 't wel als die een enkele keer doorslaat.

Vergelijk je dat met Neymar. Dan zie ik datzelfde niet terug. Ik zie een prima donna die als een balletdanseres schoonheidsduiken aan het maken is en hem verder gerust niet ziet als 't een beetje tegen zit. Die is echt alleen maar bezig met iedereen van alles aannaaien. Op die manier wek je gewoon weinig sympathie. Zeker omdat hij 't gezien z'n kwaliteiten ook helemaal niet nodig heeft en juist veel meer rendement uit z'n spel zou halen als die 's wat vaker op z'n benen zou blijven staan.

Zat nog 's te kijken naar de carrière en statistieken van Suarez. Prachtige carrière gehad met ideale opbouw en geweldige statistieken. Gooi daarbij nog hoe vervelend hij 't een tegenstander maakt en hoe belangrijk hij op die manier ook is voor het team en dan kun je gerust stellen dat hij 1 van de toppers van z'n generatie is.

4 mei 2019 om 14:09

@moraat, ik heb precies hetzelfde. Heb een zwakke plek voor Suarez en van mij mag hij direct terugkomen naar Ajax. Ik weet dat dat niet zal gebeuren maar geef alleen aan hoe ik erin sta. Bovendien is hij naast het veld volgens mij een heel ander persoon. Ik weet nog dat hij in Nederland de prijs kreeg voor beste voetballer. Hij zat in de zaal met zijn pasgeboren kindje en had meer aandacht voor het kindje dan voor de prijs. Vond ik bijzonder om te zien.

Edit: het kan ook de prijs voor de beste spits zijn geweest. Mijn geheugen laat me nu even in de steek. ;-)

Suarez is een voorbeeld voor iedereen. Maar wel tegelijk het slechte en goede voorbeeld in 1 persoon. Maar het goede prevaleert in mijn ogen, hij toont aan hoe belangrijk mentaliteit in het leven is.

4 mei 2019 om 07:39

Schreef het gisteren al, Suarez - Winnaar.

4 mei 2019 om 08:16

dan schrijf ik logischerwijs, Ajax - Kansloos.

Suarez is normaal gesproken net effe te listig en te sterk voor de types Blind en Veltman.
De Ligt zal ook alle zeilen bij moeten zetten,hoop niet dat Suarez over zijn been valt,matthijs rood krijgt,en Messi de winnende penalty maakt. Laat Ajax eerst maar die match tegen Spurs heelhuids doorkomen,zonder kaarten of schorsingen.

4 mei 2019 om 08:36

Ik deel jouw mening dat Suarez net even 'te' zal zijn voor Veltman en zelfs de Ligt. Hij zal het bloed onder hun nagels halen, met alle gevolgen van dien. Hij is en blijft een klasse apart. Maar laten we eerst maar eens afwachten of dat de gedroomde finale word, de rest zien we dan in de finale wel

4 mei 2019 om 08:48

Ik denk dat vooral Veltman mocht ie spelen zich mateloos gaat ergeren hahah. Veltman heeft echt een kortlintje heb ik het idee

Voor mij is Suárez één van de grootste psychopaten onder de voetballers van de afgelopen tien jaar, maar ik kan ook genieten van zijn spel. Blij dat hij de laatste tijd alleen daarmee de aandacht trekt. Blijft mooi om iemand te zien die zoveel energie in een wedstrijd legt.

4 mei 2019 om 09:05

Mooi verwoord!!
Hoe kun je van een psychopaat genieten... in het voetbal kan het echt.

Suarez is al jarenlang een topspits en ook dit seizoen doet hij hij het goed. Het enige wat ik soms bij hem zie is dat hij soms wel eens kansen laat liggen maar omdat hij zoveel krediet heeft kan hij dit maken natuurlijk. Hij kan scoren vanuit ongeloofelijke posities maar soms mist hij die makkelijke goaltjes. Maar goed al bij al een alround spits met een neus voor goals en hij combineerd uitstekend met messi.

4 mei 2019 om 07:44

Ach, bij het maken van goals horen ook de grootste missers maar 177 goals en 96 assists spreken toch altijd in zijn voordeel.

Ik denk niet dat hij die loopactie instinctief maakte. Voor die goal waren er nog 2 à 3 momenten waarbij Barca probeerde met zo’n bal de verdediging van Liverpool te passeren. Het was denk ik een ingestudeerde, tactische loopactie.
Ik moet echter benoemen dat Suarez dit soort loopacties vaak instinctief maakt, wat erg mooi en verrassend is om te zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren