Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Jonk stopt als hoofdtrainer: FC Volendam maakt opvolger meteen bekend

Laatste update:

Wim Jonk stopt als hoofdtrainer van FC Volendam. Dat maakt de club vrijdagavond via de officiële kanalen bekend. De 56-jarige Volendammer blijft wel aan de club verbonden: hij wordt Technisch Manager Betaald Voetbal. De nummer veertien van afgelopen Eredivisie-seizoen heeft ook al een nieuwe hoofdtrainer weten vast te leggen: de 32-jarige Matthias Kohler, die tot dusver assistent van Jonk bij Volendam was.

In zijn nieuwe functie blijft Jonk nog altijd intensief betrokken bij het eerste elftal en Jong FC Volendam, zo laat de club weten. "Nadat in de afgelopen vier jaar zowel promotie naar als handhaving in de Eredivisie is bewerkstelligd, zet FC Volendam hiermee een volgende stap in het proces van opbouw van een duurzaam gezonde club", meldt Volendam onder meer op de clubwebsite.

Zelf reageert Jonk ook op zijn nieuwe functie. “Toen we samen aan dit project begonnen, was ons hoogste doel het stadion te vullen en deze club te professionaliseren en structureel Eredivisie-waardig te maken. Daarmee zijn we goed op weg, maar er liggen nog veel uitdagingen. Ik heb mijzelf de vraag gesteld of ik door wilde in precies dezelfde rol, met de nadruk op het ritme van wedstrijd naar wedstrijd en alle details. Of dat ik op iets meer afstand zou moeten nemen en de grotere lijnen bewaken. Op dit moment in mijn loopbaan bij FC Volendam, na vier jaar hoofdtrainerschap, voelt dat laatste voor mij beter. De club moet niet afhankelijk zijn van mijn persoon als hoofdtrainer en als technisch manager kan ik meer toevoegen aan het fundament van de club", vertelt hij onder meer.

De nieuwe functie van Jonk zal onder meer bestaan uit ‘het bewaken van de speelwijze en methodologie, het coachen en inspireren van de trainers, het ondersteunen van de individuele spelersontwikkeling en het verder uitrollen van de strategie van de club’. Daarnaast zal hij als klankbord en adviseur dienen voor Kohler, die sinds de zomer van 2021 assistent was van Volendam. Eerder werkte de Duitser al bij de Duitse voetbalbond, Ajax Cape Town en als Hoofd Methodologie bij Ajax.

Onrust
Afgelopen winter was Jonk nog één van de hoofdpersonen tijdens een onrustige periode bij Volendam. De Raad van Commissarissen zou verschillende leden van ‘Team Jonk’ eruit proberen te werken. Zo hield de RvC de benoeming van Keje Molenaar, voorgedragen door voorzitter Jan Smit, als vicevoorzitter tegen. Vervolgens trok Molenaar zich terug als adviseur. In mei kwam Volendam daar in een verklaring op terug. "De Raad van Commissarissen, bestuur en directie betreuren het dat diverse leden van bestuursorganen en anderen, onder wie met name Keje Molenaar, onbedoeld onderwerp zijn geweest van een schadelijke en onnodige discussie", meldde de club onder meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax had voor Jonk moeten gaan! Lachend kampioen zouden wij worden

16 juni 2023 om 22:24

Lachend kampioen met heel jong Ajax in het eerste? We zouden degraderen

16 juni 2023 om 22:39

Weer een lachwekkend seizoen, bedoel je dan zeker?

16 juni 2023 om 22:49

Nou nou dat lijkt me wat voorbarig.

16 juni 2023 om 23:33

Met die troep die Ajax gehaald heeft had zelfs Johan Cruyf hemzelf nog geen kampioen geworden

17 juni 2023 om 07:24

Op basis van welke feiten dan? En dat hij deze stap nu zet geeft aan dat hij minder ambitie heeft om als hoofdtrainer te werken.

17 juni 2023 om 11:28

Ajax heeft momenteel de kwaliteiten niet om lachend kampioen te worden. Zelfs het beste Ajax in decennia werd trouwens niet lachend kampioen.

Verder krijg je Team Jonk erbij als je hem aanstelt en ze verrijken zichzelf met spelers die ze kopen en daarna verkopen. Dat is een soort van hetzelfde als een zaakwaarnemer het technische beleid laten bepalen. Moet je niet willen...

Die had Ajax dus moeten ophalen…

16 juni 2023 om 22:25

Niet iedereen wil naar die club toe

16 juni 2023 om 22:34

Wel als je daar een 10voud kan verdienen dan wat je bij je huidige club zou verdienen. Het is nou ook niet zo alsof de relatie van Jonk met Volendam enorm sterk is sinds al dat gedoe.

16 juni 2023 om 23:43

Iedereen komt gewoon op het fietsje naar Amsterdam toe als ze gevraagd worden hoor.

17 juni 2023 om 03:03

Absoluut. Mensen branden zich graag een het wespen nest van ajax op het moment. Je kan faam krijgen als je alles op de rit krijgt, maar nog een jaar champions league missen en je word uit geketterd. Ten hag heeft hele grote schoenen achter gelaten om te vullen.

16 juni 2023 om 22:33

Ja want dat ging zo lekker de vorige keer Wim Jonk bij Ajax.
Weggestuurd omdat hij zich overal mee wilde bemoeien en alles wilde bepalen.

16 juni 2023 om 22:52

Haha wat een onzin dit.
Jonk wilde juist afbakening van bevoegdheden en duidelijkheid.
Overmars en Bergkamp bemoeiden zich volop met De Toekomst.

17 juni 2023 om 06:43

Ja en jonk sloeg zelf helemaal door wat eigen jeugd eerst betrof.

18 juni 2023 om 14:06

Hoe sloeg hij door?

Had liever Wim gezien als coach dan peter..

#gemistekans

16 juni 2023 om 22:20

Waarom liever Jonk dan Bosz?

16 juni 2023 om 22:28

Omdat sommige denken dat Bosz nog steeds blind gaat aanvallen zoals hij eerder gedaan heeft. Mag toch hopen dat er enkele hersencellen zijn bij Peter die weten dat dat niet gaat werken en ook een verdedigende plan heeft.

16 juni 2023 om 23:39

Hij hamert altijd op de restverdediging, maar dan moet je verdediging van goede kwaliteit zijn. PSV heeft dus nog wel wat versterkingen nodig daar.

17 juni 2023 om 00:22

@ajax12321

Peter speelt kamikaze voetbal
Bij elke club gedaan dus ga der niet vanuit dat hij bij mijn psv opeens het licht gaat zien, en wat is al jaren het zorgen kindje van psv
Ja juist de DEFENSIE plus marcel kijkt alleen naar het middenveld en aanval

17 juni 2023 om 00:23

@Eindtovenaar is niet denken
Het verleden en recentelijk ondersteunen die gedachtes

17 juni 2023 om 10:38

Kamikaze voetbal is echt zo’n uit het verband gerukte term. Geloof mij maar, je krijgt echt geen 3 tegengoals per wedstrijd straks.

17 juni 2023 om 11:29

Pure onzin. Mensen hebben schijnbaar nog nooit een wedstrijd van Lyon of Leverkusen gezien. Die stond met z'n ploegen echt niet op de helft van de tegenstander te voetballen hoor. Niet dat ieder avontuur nou zo'n succes was, maar zo zie je maar dat mensen maar wat roepen.

17 juni 2023 om 13:53

Het grappige is vooral dat mensen elkaar napraten en dan denken dan het zo is, in plaats van zelf te checken of het ook echt zo is.

Toch wel verassend hoor! Zouden de interne strubbelingen voor dit besluit gezorgd hebben?

16 juni 2023 om 22:27

Is het niet zo dat Jonk al een geruime tijd de baas is op dit vlak? Lijkt mij meer een kwestie van de juiste poppetjes op de juiste posites neer zetten. Jonk heeft nog meer te zeggen met een manager die hem daar blind in zal volgen

16 juni 2023 om 22:46

Lijkt me niet als je vervolgens gewoon doorgaat in een andere rol.

Ik snap hier weinig van. Vindt sowieso dat er heel weinig naar buiten komt over Jonk cs. Ook over periode bij Ajax, conflicten met Bergkamp en later vdSar en of Overmars. Zeg t maar? Wie is er een drammer, eigenwijs en zet eigen belang voor de club? Geen enkel idee.
Daarom wordt Jonk ook gezien als kandidaat door de buitenwereld maar vermoed door clubs zeg niet(??) Slechte journalistiek imo.
En waarom nu naar de achtergrond? Daar zal ook toch wel wat meer spelen??

17 juni 2023 om 11:31

Nou ja, naar de achtergrond? Hij heeft Team Jonk al helemaal geimplementeerd in Volendam en gaat nu in plaats van trainer (deels) verantwoordelijk worden voor het gehele technische beleid. Qua rol misschien niet in de aandacht van de media, maar qua functie zeker niet naar de achtergrond. Ik denk dat dat Team Jonk gebeuren ook de reden is dat clubs ver wegblijven van Jonk.

Wim niet meer de man in de dug-out, dat zal toch wel ff wennen worden. Eerste gevoel zegt: TE VROEG, denk dat het elftal nog zeer gebaat had kunnen zijn bij een extra seizoen met Wim als trainer. Hopelijk gaat dit de beslissingen van eventueel Oristanio (hopen op een extra jaar huur), maar vooral ook een Mbuyamba niet te ernstig beïnvloeden.

Team Jonk heeft ons veel gebracht de laatste jaren, dus voor nu maar erop vertrouwen dat het goed komt! Come On FC

Nieuw recept voor problemen. Ik geef het 6 maanden. Jonk is gewoon weg gepromoveerd maar houdt de touwtjes in handen. Gecreëerde functie. Een hoofdtrainer pikt het echt niet als een manager ook steeds het veld op wilt en zich constant bemoeid met trainingen. Let op mijn woorden, dit gaat fout.

Heb te doen met de nieuwe trainer. Denk dat hier niets van terecht komt, waar ‘Team Jonk’ is gedonder en ellende.

Toch even een schokmomentje. Onder leiding van Jonk is de club de afgelopen 5 jaar van middenmoter in de KKD gegroeid naar topper in de KKD met uiteindelijk promotie én handhaving in de eredivisie. Er is nu een wachtlijst van bijna 1.000 voor seizoenskaarten. Nog nooit vertoond. Onder Jonk duidelijk zijn beleid gezien én ook aanpassing en realisme toen het anders moest. Met succes. Hopelijk blijft hij nog jaren bij de fc betrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren