Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Willem II zakt dieper in het drijfzand: 88 dagen zonder zege

Laatste update:

NEC Nijmegen heeft woensdagavond een minimale overwinning geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij Willem II was het team van trainer Rogier Meijer met 0-1 te sterk. Pijnlijk voor de Tilburgers, die voor de negende keer op rij verloren en al sinds 25 september wachten op hun eerste driepunter. De Nijmegenaren bezetten met 25 punten voorlopig de negende plek op de ranglijst; Willem II staat dertiende met 18 punten.

Trainer Fred Grim had een wijziging in petto ten opzichte van het verloren duel met AZ (4-1). Nikolaos Michelis pakte afgelopen wedstrijd een directe rode kaart en was geschorst; zijn honneurs werden waargenomen door Godfried Roemeratoe. Bij NEC werd ook een wijziging doorgevoerd na de overwinning op Go Ahead Eagles (0-2). Souffian El Karouani was niet fit genoeg om te starten en werd vervangen door Calvin Verdonk. De linksachter was in de 35ste minuut betrokken bij de tot dan toe opmerkelijkste situatie van de wedstrijd.

Ché Nunnely zette op hoge snelheid een dribbel in aan de rechterkant van het veld. De vleugelspits van Willem II haalde de achterlijn, waar hij na een harde tackle van Verdonk op de enkel werd geraakt. Hoewel de overtreding relatief zwaar oogde, wuifde arbiter Danny Makkelie de Tilburgse roep om een gele of rode kaart weg. Drie minuten later viel de openingstreffer aan de overzijde. Na fraai combinatievoetbal rond de vijandige zestien gaf Jordy Bruijn een splijtende steekpass aan Magnus Mattsson. Oog in oog met doelman Timon Wellenreuther rondde de aanvaller op koelbloedige wijze af in de korte hoek: 0-1.

Tijdens de eerste fase van het tweede bedrijf kwam de thuisploeg niet dichter bij de gelijkmaker. Integendeel. In de 63ste minuut stuitte Dirk Proper namens NEC op Wellenreuther, waarna Bruijn uit de rebound de bal net over de lat schoot. In een verwoede poging een doorbraak te forceren bracht Grim in het slotkwartier onder meer Mats Köhlert en John Yeboah binnen de lijnen voor Roemeratoe en Ringo Meerveld. De aanvallende wissels haalden echter niets uit. In de slotminuut van de reguliere speeltijd werd de schade nog groter voor Willem II, dat met tien man kwam te staan. Ulrik Jenssen trok de doorgebroken Elayis Tavsan onderuit en werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd door Makkelie.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-4617

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kan dit in Oktober moesten wij nog thuis tegen Willem 2.... en toen stonden hun nog 3de of 4de en nu staan hun onderaan te bungelen.

Een jaar geleden gingen we de winterstop in met een 5-2 nederlaag tegen Telstar. Vandaag 0-1 in Tilburg en in het linkerrijtje van de Eredivisie. Wat een jaar was het voor NEC…

22 december 2021 om 20:54

Hahaha echt he

22 december 2021 om 20:55

netjes gedaan hoor van NEC, geluk moet je afdwingen zeggen ze he!

22 december 2021 om 20:59

Heb de keuken kampioen niet heel goed gevolgd maar jullie hebben blijkbaar geen best seizoen gehad? omdat julllie 7de zijn geworden in de competitie maar wegens periode??? gepromoveerd

wel heel knap jullie hebben een leuk teampje en blijven 100% in de Eredivisie.. nog paar punten pakken en dan heb je de 34 magische punten succes!

22 december 2021 om 21:20

Je realiseert je wel dat Telstar op dit moment beter is dan Willem II? Willem zal met dit team laatste einddigen in de KKD. Er zitten een aantal spelers tussen die niet bij een betaald voetbal club horen te spelen.

23 december 2021 om 14:00

Het kan verkeren! Erg knap hoor en toch vrij onverwacht. Klopt NEC had een goede transferzomer, maar toch van met enigszins geluk(6/7de plaats) gepromoveerd naar toch goed voetbal spelen in de eredivisie met een notering in het linkerrijtje is heel knap. De vraag is nu, kunnen ze het vasthouden? Gebeurt vaker met promovendi dat ze goed starten en dan tweede helft van de competitie instorten.

Ik dacht ze gaan het weer weg geven zoals in de afgelopen wedstrijden de hele tijd het geval was. Ze moeten eens ophouden om vanaf de 70e minuut achteruit te gaan lopen. En als ze dan ook nog eens wat vaker die veelbelovende aanvallen afmaken dan hadden we zo 5e gestaan. Tavsan is wel echt een blinde kip hoor...

Oh dit was wel heel erg slecht. Maar wat kan het ons schelen, 25 punten in de winterstop en een heerlijke 9e plaats.

Het is nu denk ik wel klaar voor Fred Grim. Het voetbal wat Grim wil spelen past niet bij Willem ll. Dus Stel Maurice Steijn maar aan en haal Thom Haye op in Breda

22 december 2021 om 21:02

Liever Joris out....Waar kijk ik naar ook....dit kan echt niet langer! Enkeltje kkd zo😪

23 december 2021 om 01:50

Alsof Willem 2 Haye kan betalen. Nog 1,5 jaar contract zonder gelimiteerde transfersom en kan zo mee in het linkerrijtje van de Ere.
En alsof hij nu weer tegen degradatie wil gaan voetballen.

Met Steijn wens ik jullie veel succes. Dan weet je in ieder geval zeker dat je volgend jaar naast heel veel herrie in de tent weer een Derby hebt.
En dat is niet omdat wij promoveren.

23 december 2021 om 03:08

Ik ben geen Willem ll supporter. Steijn is simpelweg de beste optie vind ik. Goede trainer die onrecht is aangedaan door NAC en de supporters. Ton Lokhoff is niet groter dan die club. Met Steijn zou Nac dit seizoen kunnen promoveren. En als hij die play off van NEC had gewonnen was hij de held geweest

23 december 2021 om 06:26

Thom heeft lang genoeg in Tilburg gespeeld om te weten dat ie zeer zeker niet terug gehaald moet worden. Leuke speler voor de KKD maar niet voor de ED. Steins past al helemaal niet in Tilburg. Het voetbal wat Grim wil spelen past juist wel bij Willem II alleen moet ie daarvoor wel de spelers krijgen.

Ferd grim zal er wel snel uit liggen

22 december 2021 om 21:23

Dat vrees ik ook hij speelde de laatste 10min met 7 aanvallers alles om zn hangje nog te redden. Die heeft te horen gekregen dat als ie weer verliest zn spullen kan pakken....overigens onterecht met dit materiaal heb je niets in het betaald voetbal te zoeken. Vorig jaar op de laatste speeldag pas veilig met Pavlidis, Tresor, Holmen, van Beek en Peters. Kijk ff wie Joris van die 5 as spelers heeft terug gehaald? Dan moet je niet na die laatste wedstrijd dit nooit meer roepen. Wat dit had ie van te voren kunnen bedenken.

Eigenlijk gewoon een verschrikkelijk matige wedstrijd. Willem II kan (op dit moment) niet heel veel beter, wel een beetje lullig want ik vind het oprecht een leuke club (al is het maar omdat ondergetekende in het mooie Tilburg studeert). Wat NEC betreft vond ik het in balbezit echt een van de minste wedstrijden van deze seizoenshelft, er zijn zat wedstrijden geweest waarin we beter speelden maar niet wonnen of zelfs verloren. Verdedigend stond het dan wel weer goed, ondanks ons 80-minutensyndroom totaal niet het gevoel gehad dat die gelijkmaker nog zou vallen. Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat, professioneel uitgespeeld dan ook.

Verder staan we er op dit moment gewoon alleraardigst voor. Mooie 9e plek en in de organisatie worden, met dank aan Wilco van Schaik, Ted van Leeuwen en met name Marcel Boekhoorn, voor het eerst sinds jaren rust gekoppeld aan resultaten. Nu even lekker drie weekjes met de benen omhoog en dan je snel veilig spelen.

Waar ik niemand over hoor is hoe het in vredesnaam mogenlijk is dat een heupzwaai in de 16 niet bestraft wordt maar een half uur later rond de middenlijn wel wordt terug gefloten. Wat ben je dan als scheidsrechter en VAR aan het doen?

Het was geen grootse wedstrijd. Integendeel. Willem II kon niet en NEC wilde niet. In de zin van verliezen. NEC voetbalde naar mijn mening heel gedurfd en gedisciplineerd. Gaven weinig tot niets weg. Zo'n vijfmans verdediging is toch wel lekker. Je kunt altijd de bal achterin één keer extra rondspelen lijkt het wel. Daartegen over staat dat je voorin een man te kort komt. Nu was dat amper te merken vond ik. Moet wel de NEC-bril afzetten bij de overtredingen die werden begaan door Tavsan (elleboogje) en Verdonk, flinke tackle op de enkels van Nunnely. Beide waren in mijn optiek donkergeel en misschien wel rood (verdonk). Desalniettemin is het onvoorstelbaar dat je zo de punten weggaf tegen RKC, Cambuur en PSV. Tel van die drie verloren wedstrijden er drie of vier punten bovenop en dan had je in de buurt van Twente gestaan..

Super NEC!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren