Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Willem II kent droomstart en nestelt zich steviger in de top van de Eredivisie

Laatste update:

Willem II heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan met het oog op de ranglijst. De ploeg van Fred Grim kwam verrassend fris voor de dag tegen FC Groningen en zegevierde met 2-1. Voor de Groningers was het de vierde wedstrijd op rij zonder zege, terwijl Willem II voor het eerste sinds een jaar twee thuiszeges op rij wist te behalen. De Tilburgers nestelen zich door de overwinning steviger in de top van de Eredivisie en staan knap vierde. Groningen moet genoegen nemen met plek tien.

Willem II, dat Timon Wellenreuther zag terugkeren onder de lat, kent een uitstekende seizoensstart onder Fred Grim en wist in de laatste drie wedstrijden ongeslagen te blijven. Tevens kreeg de ploeg in die duels geen enkele tegentreffer, een serie die bijna bijna twee jaar geleden voor het laatst werd neergezet door de Tilburgers. Ook tegen Groningen schoot de thuisploeg uit de startblokken, nadat Kwasi Wriedt al na vijf minuten spelen het net vond. De spits profiteerde van een goede balverovering van Dries Saddiki en kon van dichtbij eenvoudig afronden: 1-0.

Willem II was in het eerste bedrijf stukken feller dan Groningen en wist het veldoverwicht uit te drukken in een tweede doelpunt. Opnieuw was de combinatie Wriedt - Saddiki goud waard voor de ploeg van Grim, waarbij dit keer laatstgenoemde als afmaker gold. De middenvelder zag zijn inzet van richting veranderd worden en rolde mede daardoor achter doelman Peter Leeuwenburgh. Groningen zette daar in de eerste helft bijzonder weinig tegenover en werd enkel gevaarlijk via Jörgen Strand Larsen. De spits reageerde attent toen Wellenreuther een vrije trap moest lossen, maar was niet scherp genoeg in de afronding.

Ook in de beginfase van de tweede helft waren de kansen spaarzaam voor beide ploegen, waarop Danny Buijs na een half uur spelen drie verse krachten inbracht. Met onder meer Michael de Leeuw en Paulos Abraham voerden de bezoekers de druk op, wat na een uur spelen tot de aansluitingstreffer leidde. Tomás Suslov profiteerde van matig keeperswerk van Wellenreuther en zag zijn schot binnenvallen. Groningen drong vervolgens wel aan op jacht naar de gelijkmaker en kreeg onder meer een opgelegde kans via Abraham, maar de Zweed zag zijn schot geblokt worden door Saddiki.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3026317881
2Feyenoord3022625472
3FC Twente3018662660
4AZ3016772455
5Ajax301398748
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3011910542
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3010614-636
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3071211-1833
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3051015-2025
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Best een vermakelijke pot, met ook twee gezichten. Willem II maakt het zichzelf onnodig moeilijk, door na de 2-0 een goal weg te geven en het bleef daarna tot het einde spannend. Wel nog wat adrenaline in het systeem, blijkbaar, aan het einde van de wedstrijd met een opstootje na het eind-signaal. Onnodig.

Heel knap werk van Fred Grim!

18 september 2021 om 20:55

Zeker, Grim doet geweldig werk en je ziet duidelijk zijn stijl terug. Maar Willem II heeft ook gewoon een sterke selectie. Ik weet nog wel dat vorig jaar (toen de hele selectie beurtelings geblesseerd raakte of corona kreeg) men sprak over een zwakke selectie die het jaar daarvoor boven zichzelf steeg. Het was een selecte die boven zichzelf uitsteeg, maar nog steeds wel een selectie die mits fit altijd meedoet voor het linkerrijtje. En dat zien we dit seizoen weer. Denk dat menig eredivisie club een moord zou doen voor het blok Llonch-Saddiki bijvoorbeeld.

1e helft was voor Willem II. Alles ging fout bij Groningen en Willem II speelde echt goed.
Tweede helft was helemaal andersom.

18 september 2021 om 20:53

Net als de vorige wedstrijd eigenlijk. Waarom toch?

18 september 2021 om 21:58

Goede vraag. Kalley viel me echt heel erg tegen vandaag. Vond de (cross)passes van Van Hintum ook bar slecht.
Morgen maar even een paar uur 11 tegen 11 in de middencirkel van de Euroborg, want wat was het traag en onzuiver allemaal vandaag.
El Hankouri kan mij als aanvoerder ook echt niet bekoren en terugkeer van zowel De Leeuw als Te Wierik (vandaag geschorst dan) stelt erg teleur.

18 september 2021 om 23:55

Helemaal andersom? Balbezit, ballen voor de goal gooien en hopen op een bal die goed valt, gevaarlijk maar geen uitgespeelde kans

18 september 2021 om 23:32

Je hebt drie sterkhouders verkocht (Gudmundsson, Matusiwa en El Messaoudi), waarvan Itakura en Padt aan het begin van het seizoen zijn vertrokken. Zoveel nieuwe spelers hebben gewoon tijd nodig om ingespeeld te raken, voornamelijk als het jonge jongens zijn. Denk dat dit sowieso nog een paar weken gaat aanmodderen. Credits aan Grim ook, die heeft een goed team gesmeed in Tilburg.

Weer hetzelfde verhaal als vorige week. Zon ongelooflijk dramatische 1e helft, hoe krijgen ze het voormekaar? Duarte bevalt me werkelijk voor 0, ik zie werkelijk niks waarom hij gehaald is, van Kaam is toch 39 klasses beter? El Hankouri op 6 is 30 klasses beter. Suslov moet eens zijn eigen wedstrijden terug kijken en slimmer spelen, Wat maakt die vaak domme fouten en keuzes.

2e helft heb je dan 3 enorme kansen die je niet benut, is dan ook gewoon zo typisch. Hoe de Leeuw en Ngonge niet scoren is mij echt een raadsel, Joosten hoef ik uberhaupt nooit meer te zien in ons shirt. Graag Abraham basis tegen vitesse, zit veel meer in.

Willem II supporters gefeliciteerd, Leuk team hebben jullie staan en een leuke trainer. Ik gun het jullie van harte!
Edit : Ngonge nog rood gekregen ook, Kan er ook nog bij.

18 september 2021 om 22:12

Ja waarom speelt die Abraham niet? Werd geclaimd dat hij eigenlijk een talent was dat niet haalbaar zou zijn voor de FC, maar zit gewoon op de bank!!

Dat Grim een prima coach is staat buiten kijf, maar of het een leuke trainer is vraag ik me af. Hoe snel en hard hij Ruiter heeft laten vallen na een slecht optreden vind ik geen blijk van sterk management, zeker van een ex-keeper verwacht je meer begrip van wat dit met een doelman doet.

18 september 2021 om 23:16

Heeft een spierblessure opgelopen afgelopen zomer, pas net weer fit.

18 september 2021 om 23:58

De Ruiter heeft zichzelf laten vallen. Niet slechts een slecht optreden, maar vorig seizoen meerdere malen. Komt gewoon tekort. Is ook nog eens alweer geblesseerd.

18 september 2021 om 23:28

Duarte is net pas gekomen, dus laat hem even zijn draai vinden bij Groningen. Hem gelijk afschrijven is een beetje onzin. Maar ja, aan de andere kant had ik het geld wat je in Duarte hebt gestopt, 675k in this case, toch eerder geinvesteerd in een Felida van Den Bosch. Denk dat je een middenveld met Felida, Van Kaam en Irandust/Suslov (niet beiden op het middenveld, want dan word je gewoon overlopen) toch veel meer balans hebt. Duarte heeft gewoon niet de verdedigende kwaliteiten om Matusiwa te vervangen.

Tja, heb het al vaker gezegd, Fred Grim is echt een fantastische trainer. Mocht Ten Hag vertrekken bij Ajax, is Fred toch de ideale opvolger? Speelt altijd leuk aanvallend voetbal, zelfs bij een degradatieclub als RKC zorgde hij voor mooi voetbal. Ik gun dit Fred Grim wel.

19 september 2021 om 08:21

I couldn't agree more. Een tijdje geleden heb ik hier geopperd dat Grim een goede opvolger zou zijn geweest van FdB als BC (voordat LvG benoemd werd) maar dat kon niet iedereen waarderen. Hij heeft een duidelijke speelstijl, verzorgd voetbal en kan het in korte termijn overbrengen op verschillende spelersgroepen (J Ajax, Almere, RKC en nu W2) + het feit dat over het algemeen de betere coaches zelf niet meer dan gemiddelde spelers zijn geweest.

Maar Oranje heeft nu LvG (ook blij mee 👌). Mocht EtH opstappen na dit seizoen dan zie ik in Grim kandidaat nr 1 om hem om te volgen. Dan kunnen de supporters ook niet meer klagen over een accent (pietluttig gedoe).

Je begint als Groningen met een middenveld met Suslov en Duarte.. zonder een slot op de deur. Dan kan je verwachten dat een druk zettende ploeg de overhand pakt. En dan speel je met stoffige kluns Strand Larsen in de spits die niks kan.. heb je El hamkouri als back die nooit iets goed doet. Tja wat wil je dan Buijs? 2e helft met spelers die iets kunnen, De Leeuw, en Abraham dan kwam je tenminste nog in balbezit. Maar als Buijs zichzelf niet wil elimineren dan zal die toch het middenveld op orde moeten brengen, speel dan 4-1-3-2 want daar heeft Groningen de spelers voor, niet 3 - 5 - 2 zoals vandaag, wat een zootje.

Fred Grim is een van de weinige trainers die echt meer weet te halen uit een elftal. Eerst al heel knap gepresteerd met RKC en nu op de goede weg met Willem 2. Nog even afwachten maar ik denk dat hij het goed zal doen bij een grote club.

Vanavond voor het eerst in het stadion van Willem II geweest. Wat een geweldige sfeer. Leuke ploeg hebben ze ook met een goede trainer.

Zo ben net thuis wat een feestje zeg...lang geleden. 1ste helft geweldig voetbal gezien heerlijk 2de helft willen ze de wedstrijd op slot doen en dat kunnen we gewoon niet. Al jaren niet trouwens. Na 15min 2de helft hele domme fout en je krijgt een lastige half uur echter net zoals de voorgaande wedstrijden, muv feyenoord blijf je nog relatief eenvoudig overeind. Veel dreiging maar echt veel kansen ook weer niet. Best knap. Leuke groep echt een team met nog behoorlijk wat potentie dus kunnen nog groeien dit seizoen. Hoop dat corona en blessures weg blijven, dat was vorig jaar het probleem. Maar goed ju genieten zoen straks wel waar we staan.

Willem 2 verdiend gewonnen. Het team ging gelijk mee in de sfeer van het publiek. Groningen vreselijk slecht begonnen. Irriteer me dood aan die Joosten! Met zijn schijn druk zetten amper een duel aangaan. Bij die tegengoal staat hij op 3 meter van zijn man in de 16! Echt onbegrijpelijk hoeveel crediet die man bij Danny heeft. Maar er waren er vandaag teveel zwak. De tactiek stond van geen meter.
Pak je helaas blijkbaar ook nog een domme rode..

Fred Grim ik hoopte stiekem dat Buys zou vertrekken en dat ze hem gingen halen. Helaas! Willem2 hele goede zet mee gedaan. Ze speelden leuk tot die domme fout. Groningen kan helaas niet goed forceren en heeft totaal geen rendement hit corners of vrije trappen.

Kritiek op Duarte snap ik niet zo goed. Vind dat echt wel een hele goede voetballer en die komt er nog wel! Suslov is degene die niet zo fucking slordig moet zijn in die breedte passing van hem. Volgende keer maar lekker Abraham en Irandhurst in een vrije rol achter de spitsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren