Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II begint tweede helft met blessuretijd; Roda JC wordt pijnlijk geslacht

Laatste update:

De Keuken Kampioen Divisie heeft vrijdagavond een uniek moment beleefd. Scheidsrechter Laurens Gerrets besloot de eerste helft bij Willem II - Almere City FC vanwege gegooid vuurwerk vroegtijdig te beëindigen, waarna de tweede helft begon met de blessuretijd uit de eerste. De Tilburgers kwamen na rust terug tot 1-1, maar konden de drie punten niet grijpen. Even verderop werd Roda JC Kerkrade pijnlijk geslacht door TOP Oss (3-0), terwijl de wedstrijd tussen de tegenvallende topclubs ADO Den Haag en De Graafschap geen winnaar kreeg (2-2).

Willem II - Almere City 1-1
Het was Almere City dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Een diepe pass van Pascu bereikte Jeredy Hilterman, waarna de aanvaller zijn schot gekeerd zag worden door Kostas Lamprou. Aan de andere kant was ook Jeremy Bokila gevaarlijk, maar diens kopbal trof geen doel. Een fraaie schijnbeweging van Anthony Limbombe leidde even later tot een strafschop voor Almere, doordat Lamprou op het verkeerde been terechtkwam en een overtreding beging op de Belg. Vanaf elf meter faalde Hilterman vervolgens niet: 0-1. Beide ploegen waren vervolgens bij vlagen dreigend, zonder echt grote kansen te creëren.

Vlak voor rust viel een deel van de supporters van Willem II in negatieve zin op. Nadat zij het niet eens waren met een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter, gooiden zij voorwerpen op het veld. Daarop besloot scheidsrechter Gerrets om de wedstrijd te staken en beide ploegen naar de kleedkamers te sturen. Van de vijf minuten aan bijgetrokken blessuretijd was er op dat moment één gespeeld, waardoor de nog vier resterende minuten nog wel uitgespeeld dienden te worden. Gerrets besloot om de wedstrijd vijftien minuten te staken, waarna de vier minuten uit de eerste helft na het kwartier 'rust' uitgespeeld werden. Na de rust - maar nog in de eerste helft - kreeg Leeroy Owusu een mogelijkheid om vanaf de rand van het zestienmetergebied uit te halen. Zijn schot met links ging over het doel van Nordin Bakker.

Vervolgens wisselden beide ploegen van helft en werd er vrijwel direct aan de tweede helft begonnen. Tussen beide helften zat volgens ESPN precies 56 seconden. In de 48e minuut dacht Willem II op gelijke hoogte te komen, maar wederom tot frustratie van de fans van de Tricolores stak de assistent-scheidsrechter zijn vlag omhoog. Lance Duijvestijn probeerde het niet veel later met een schot van afstand, dat een makkelijke prooi leek te zijn voor Lamprou. De Griek grabbelde echter en zag tot zijn opluchting dat het leer maar net langs de paal rolde. In de 65e minuut was het wel raak voor Willem II. Een vrije trap vond de volledig ongedekte Bokila, die goed raak kopte: 1-1. De spits keek na het vieren de assistent-scheidsrechter vragend aan, maar dit keer bleef de vlag omlaag.

Duijvestijn stelde Lamprou wederom op de proef en ook dit keer zag Lamprou er niet goed uit. Gelukkig voor sluitpost was ook dit keer het resultaat hetzelfde: geen doelpunt. Duijvestijn kreeg de smaak te pakken en probeerde het nogmaals via twee schoten, maar wederom zonder resultaat. Jizz Hornkamp was namens de thuisploeg ook nog dicht bij. Bakker wist echter op acrobatische wijze te redden voor de Flevolanders. Een kopbal van invaller Maarten Pouwels werd in de absolute slotfase nog van de lijn gehaald, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan.

TOP Oss - Roda JC 3-0
Het feit dat het nog 0-0 stond bij rust was de verdienste van Thijs Jansen. De doelman had reddingen in huis op pogingen van Arjen van der Heide, Bryan Limbombe, maar vooral Romano Postema kreeg de bal maar niet voorbij Jansen. In de tweede helft lagen de verhoudingen anders, en begon ook TOP Oss kansen te creëren. Dat leverde na een uur de 1-0 op, toen Roshon van Eijma de bal binnen wist te koppen.

Tien minuten later verdubbelde Jearl Margaritha uit een counter de score, waarna Guus Joppen vlak voor tijd de spanning terug leek te brengen. Wegens hands werd dat doelpunt echter afgekeurd. In de blessuretijd van de tweede helft maakte Margaritha de feestvreugde in Oss compleet, door uit een penalty de 3-0 eindstand op het bord te zetten.

ADO Den Haag - De Graafschap 2-2
ADO begon uitstekend aan de wedstrijd. Thomas Verheydt slaagde er uit een hoekschop niet in om de eerste grote kans van de wedstrijd te benutten, maar Jordy Wehrmann vond het net na 24 minuten wel. Na een fraaie combinatie van Amir Absalem en Xander Severina over links kon de nummer 10 vanbinnen het strafschopgebied afdrukken: 1-0. De Graafschap trok de stand vijf minuten later alweer gelijk. ADO kreeg de bal na een verre inworp niet weggewerkt, waarna die voor de voeten viel van Basar Önal. De jonge vleugelspits schoot van een meter of veertien binnen: 1-1.

Önal tekende twintig minuten voor tijd ook voor de 1-2. De linksbuiten profiteerde bij de tweede paal van een doorgeschoten voorzet vanaf de rechterkant. ADO liet het er niet bij zitten en kwam vijf minuten later terug. Silvinho Esajas kon eenvoudig binnenschieten na een lage voorzet van de over rechts doorgebroken Amar Catic: 2-2. De thuisploeg zou de wedstrijd niet met elf spelers eindigen, want Mario Bilate kreeg vlak voor tijd rood vanwege een brute tackle op Jesse Schuurman. De middenvelder van De Graafschap schreeuwde het uit en moest gewisseld worden. Hicham Acheffay was zijn vervanger.


Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Willem II3622954175
2Roda JC Kerkrade36201243572
3FC Groningen3621873971
4FC Dordrecht36181352367
5ADO Den Haag36171182362
6De Graafschap36195121062
7NAC Breda3615912754
8Jong AZ Alkmaar3615813-153
9FC Emmen3615615-351
10MVV Maastricht3614814150
11Helmond Sport3613815-547
12SC Cambuur3613716-146
13VVV-Venlo3612915-545
14Jong Ajax36101016-1040
15FC Eindhoven3681612-1240
16Telstar369720-2034
17Jong PSV369720-2234
18FC Den Bosch368919-2733
19TOP Oss3610323-3133
20Jong FC Utrecht365922-4224

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Over de wedstrijd redelijk tevreden, het ziet er steeds beter uit bij de Graafschap al blijft het verdedigend kwetsbaar. Al was een overwinning ook niet onverdiend geweest.

Willem 2 is helemaal terug bij af. Ik zie deze club niet eens kans maken op promotie en als het budget volgend seizoen teruggedraaid wordt, de komende paar jaar ook niet. Jammer, maar TD heeft er echt een puinhoop van gemaakt en met de huidige bewind is het ook gewoon zaad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren