Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wiegman en Engeland ontsnappen na oliedomme rode kaart Lauren James

Laatste update:

De Engelse vrouwen zijn maandagochtend (Nederlandse Tijd), onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman, door het oog van de naald gekropen tegen Nigeria. Nadat Lauren James in de reguliere speeltijd (0-0) met een rode kaart van het veld werd gestuurd, wist Engeland er in de verlenging een strafschoppenserie uit te slepen. Daarin waren the Lionesses uiteindelijk met 4-2 te sterk. In de kwartfinale nemen de Engelse vrouwen het op tegen de winnaar van de achtste finale tussen Colombia en Jamaica, die dinsdagochtend gespeeld zal worden.

Het elftal van Wiegman had het tegen de Nigeriaanse vrouwen knap lastig. In de zestiende minuut belandde een afstandsschot van de in Leicester geboren linksback Ashleigh Plumptre namens Nigeria op de lat. Vervolgens dachten the Lionesses een strafschop te krijgen na een vermeende overtreding op Rachel Daly, maar dat besluit werd na ingrijpen van de VAR terecht ingetrokken. Vlak na rust raakte Nigeria via Uchenna Kanu opnieuw de lat, waarna Engeland langzaam sterker werd. De videoscheidsrechter was de Engelse vrouwen vlak voor het einde van de reguliere speeltijd opnieuw niet goedgezind.

James, het jongere zusje van Chelsea-verdediger Reece James, dacht goed weg te komen na een smerige actie jegens Michelle Alozie. Terwijl laatstgenoemde op de grond lag, ging de aanvalster van Chelsea met opzet op haar rug staan. Dat kwam de sterspeelster van Engeland na ingrijpen van de VAR duur te staan: arbiter Melissa Borjas trok de gele kaart in, om James vervolgens met rood weg te sturen. In de verlenging wist Engeland, met een vrouw minder, zonder al te veel moeite stand te houden, waardoor strafschoppen in Brisbane de winnaar bepaalden.

De eerste twee strafschoppen, genomen door Georgia Stanway en Desire Oparanozie, gingen op identieke wijze naast, waarna Bethany England wel wist te scoren: 1-0. Alozie schoot vervolgens huizenhoog over, waardoor Engeland de leiding nam in de reeks. Door succesvolle penalty's van Daly, Alex Greenwood en Chloe Kelly trok het elftal van Wiegman uiteindelijk aan het langste eind, waardoor het dappere vrouwenelftal van Nigeria in de achtste finale afdruipt. Het Engelse vrouwenelftal weet dinsdag pas wie de tegenstander zal zijn in de kwartfinale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een idiote rode kaart zeg, wat benadeel je je land dan. Jammer dat Nigeria niet wist te profiteren. Zou lekker zijn als er weer een favoriet naar huis kon.

Was dit nou de zus van reece james?

7 augustus 2023 om 12:31

Jep. En hij was nog zo lovend laatst, noemde haar beter dan veel mannelijke voetballers... Slechte timing om zoiets doms te doen.

7 augustus 2023 om 12:34

Dat is ze nog steeds ondanks deze smerige overtreding.

7 augustus 2023 om 12:45

Ik zeg niet van niet toch? Alleen dat het dom is na zulke lovende woorden.

7 augustus 2023 om 13:07

Wat praat je nou allemaal onzeker RedDevGaz, MVP van dit vrouwen WK met 3 goals en 4 assist. En haar broer mag niks positiefs zeggen door een rode kaart. Zielig ventje.

7 augustus 2023 om 13:40

Gaat alles wel goed in je bovenkamer? Mij een zielig ventje en onzeker noemen? Wat is er mis met jou pik. Ik zeg alleen dat het geen handige actie is nadat je broer zo lovend is en veel mensen je dan zo leren kennen.

Stoer jochie.

Hahaha prachtig die foto. Menig mannelijke voetballer zou kermend van de pijn over het gras rollen als iemand met zijn noppen op zn rug stapt. Deze dame kijkt super droog glimlachend naar de scheids zo van "kijk wat deze bitch doet" 😂

7 augustus 2023 om 12:40

Zo zie je maar hoeveel gewicht uitmaakt. Waar een man normaal zwaarder is zal dit veel harder aankomen. Dan als een lichtere vrouw op je staat. Zo zie je maar hoeveel zwaarder de mannen het hebben.

7 augustus 2023 om 12:43

Ik hoop dat dit sarcastisch is? Zelfs al zou een insigne ofso dit doen dan ligt iedereen te rollen.

7 augustus 2023 om 12:45

Ceejah, BlueGroninger heeft gewoon gelijk. Mannen zijn veel zwaarder dat komt veel harder aan. Daarnaast zijn de mannen ook veel gespierder dus kunnen ze ook meer kracht zetten. Vrouwen hebben niet zoveel kracht als mannen. Vrouwen zijn wel veel soepeler dan mannen.

7 augustus 2023 om 12:47

Ik heb ooit meegemaakt bij het mannenvoetbal dat een halve team helemaal deed alsof ze dood zijn gegaan omdat ze door een plastic waterfles uit het publiek zijn geraakt. Wel ietsje lichter dan een hele been. Zie ik niet zo snel bij het vrouwenvoetbal gebeuren.

7 augustus 2023 om 13:04

Dat de haat voor vrouwenvoetbal zó groot is, dat je zelfs nog vergelijkingen gaat maken over gewicht, spiermassa en soepelheid. Zoveel generalisaties in één stukje tekst, echt ongelooflijk. Zoveel aannames op basis van één aanleiding.

Feit is gewoon dat bij mannenvoetbal veel vaker bij aanraking voetballers ter aarde storten en bij vrouwen daar veel professioneler mee om wordt gegaan. Eén van de redenen waarom vrouwenvoetbal wél lekkerder wegkijkt.

7 augustus 2023 om 13:09

Het was sarcastisch Helmond sport. Wel grappig dat je mij verwijt van generaliseren. Waarbij je vervolgens in je 2e alinea zelf mannen en vrouwen gaat lopen generaliseren.

7 augustus 2023 om 13:17

Als Sterling op de rug van Van Dijk zou staan zou VVD ook over de grond rollen, en deze dame weegt meer dan Sterling, en de Nigeriaanse weegt minder dan Van Dijk. Laten we niet doen alsof alle mannen zwaarder zijn dan alle vrouwen. Werkelijk de grootste onzin die ik deze week heb gelezen.

7 augustus 2023 om 18:18

Grappig dat je dit specifieke voorbeeld noemt. Ik kan me herinneren dat van Dijk een aantal seizoenen geleden Sterling bovenop zich kreeg, liggend op de grond. Enige wat hij deed was schijnbaar moeiteloos opstaan met Sterling nog steeds liggend op zijn rug.

7 augustus 2023 om 20:23

Een David Luiz dan, of een andere willekeurige speler die meer dan de gemiddelde speelster weegt en het niet erg vindt om een partijtje door te rollen bij het minste of geringste.

7 augustus 2023 om 12:43

Je kunt het vrouwen voetbal ook teveel gaan romantiseren. Vrouwen gaan ook vaak genoeg kermend van de pijn over het gras rollen en mannen zitten ook niet altijd te huilen na een schop van de tegenstander maar kijken de scheidsrechter ook wel eens aan net zoals deze speelster doet.

7 augustus 2023 om 12:56

Je gaat hopelijk niet met droge ogen beweren dat het aanstellen bij vrouwen voetbal ook maar in de buurt komt bij de taferelen van de mannen?

7 augustus 2023 om 13:42

Ik romantiseer helemaal niks. Ik constateer gewoon iets grappigs op basis van een enkele foto van dit specifieke geval, meer niet. Maar ik durf daarnaast wel met zekerheid te stellen dat de aanstelleritis bij de mannen veel meer aanwezig is dan bij de dames hoor. Dat is nou net het allerenige puntje waarop de heren een voorbeeld kunnen aan hun vrouwelijke collegas.

7 augustus 2023 om 13:51

Nou, ze kunnen ook een voorbeeld nemen aan het klagen bij de scheids. Komt bij het vrouwenvoetbal veel en veel minder voor. Bij de mannen komt er vaak een half elftal richting de scheids of gaat er aan de kant een idioot die toevallig trainer is tekeer. Ik ben benieuwd of de nieuwe aanpak hierop gaat werken dit seizoen.

7 augustus 2023 om 12:53

Niet eens zo'n magisch sponsje met heilig water nodig hier.

7 augustus 2023 om 13:23

Het lijkt me gewoon dat dit het moment van impact is en dat de reactie erop later komt. Eerst moeten de hersenen het signaal van pijn ontvangen, om vervolgens een reactie te triggeren. In die tussentijd kun je een aardig plaatje schieten. Al heb ik het moment niet gezien dus het zou kunnen dat mijn uitleg ook weer kant noch wal raakt.

7 augustus 2023 om 14:52

Klopt.
Deze reactie met luchtige blik en de armen omhoog op dit beeld is geen reactie op de voet die in haar rug geplant wordt. Die komt pas een moment later, waarbij ze rechtkruipt en verontwaardigd de aandacht van de ref zoekt om te wijzen op wat er is gebeurt.

7 augustus 2023 om 16:47

Ik snap niet waarom je zo'n comment perse moet maken. Weer een comment om mannen en vrouwen te vergelijken. Dan helpt je mee aan polarisatie. En de volgende comment wordt dan weer 'ja maar mannen kunnen beter voetballen'. Enzovoort..
Deze individuele dame is gewoon goed bezig om niet te gaan overdreven janken en kermen en vragen om een kaart.

Vroeger deed ook geen enkele mannelijke voetballer het. Vrouwenvoetbal is 'in opkomst', dus wellicht binnenkort gaan ze binnenkort ook rollen en aanstellen :P

7 augustus 2023 om 17:12

Het blijft mij verbazen hoeveel mensen hier nog steeds niet weten hoe en waarom die mannen zo hard op de grond rollen. Tuurlijk hebben ze geen pijn. Maar het gaat tegenwoordig om zoveel verschrikkelijk veel geld. Wedstrijd premies bij het wk in 2014 in Brazilië hebben de spelers van het Nederlands elftal ongeveer 30.000 euro per speler ontvangen!!!!!! Los van het feit dat je met het kermen en rollen over de vloer de scheidsrechter en het publiek bespeelt. Voetbal bij de mannen is één groot schaakspel geworden waarin het gaat om heel veel geld. Is het dan ok? Nee, maar wel begrijpelijk. Dus als ik over de grond rol van de pijn, die ik helemaal niet heb en daarmee jou een rode kaart aansmeer zodat mijn team een ronde verder is en als klap op de vuurpijl ik ook nog eens 30k kan bijschrijven op mijn bankrekening? sorry hoor, maar desnoods rol ik het hele veld over....

7 augustus 2023 om 17:22

Daarom meer en harder optreden tegen schwalbes. Dan moeten ze ook nadenken of deze (â´schaakâ´)zet verstandig is.

Jammer echt jammer .
11 tegen 11 was england nergens

Maar ervaring heeft de doorslag gegeven

Wat een rode kaart. Volgend de vrouwenvoetbal kenners zou er nooit gemeen en vies gespeeld worden in deze tak van sport.

En de penaltys die gemist werden leken nergens op

7 augustus 2023 om 12:47

Weinig gemeen en vies is wat anders dan nooit.
Als je het zelf een beetje zou volgen zou je dit beamen ipv domweg iets te roepen.

7 augustus 2023 om 12:51

Niemand heeft gezegd dat het er nooit is, het is alleen overduidelijk veel minder. En wat hier boven al genoemd is, een mannelijk 'slachtoffer' zou hier een heel theater van maken en wellicht met een brancard het veld af moeten. Dat doet deze Nigeriaanse vrouw niet.

Ik heb de penaltyserie van deze wedstrijd niet gezien, maar ik heb wel de penalty's van Ajax afgelopen bekerfinale gezien. Het nemen van ontiegelijk slechte penalty's is echt niet alleen voorbehouden voor vrouwen hoor.

7 augustus 2023 om 12:56

Het is minder dan bij de mannen, maar wanneer het voorkomt stellen de mannen zich 10 keer erger aan.

Event wachten op prem z’n woke mening voordat u zelf een mening formuleert graag.

Hoe dom ben je als je denkt hiermee weg te komen. Reactie van de Nigeriaanse vrouw vind ik wel goud.

Slapstick, en onterecht door, wat was dat Engeland slecht

Tsjonge, wat zwijnt Engeland met Wiegman na die oliedomme rode kaart van Lauren James in de 87ste minuut. De verlenging leverde niets op en daarna waren er een paar dramatische penalties te zien. Op het einde zag ik een goede penalty van Kelly (eng) en iets eerder vooral van Daly (eng), die ging stijf in de linker kruising. Die Daly is overigens ook een mooie verschijning.inmiddels is Australié - Denemarken begonnen, ik waag me maar niet aan een voorspelling.

Jammer dat Nigeria de penaltyreeks zo slecht begon, maar wat een wedstrijd.
Petje af voor Nigeria, die mogen echt trots zijn hoe ze bijna de hele wedstrijd hebben gedomineerd tegen één van de titelfavorieten.

Ik zou als ik Wiegman was de zusje van Reece James naar huis sturen en niet meer laten terugkomen, omgeacht haar impact in de groepfase. Hoe kan je de team zo erg in de steek laten. Dan heb je ook echt een plaat voor je kop. Verder zie ik Engeland het WK niet winnen. Krijgen met Colombia of Jamaica ook een simpel tegenstander in de kwartfinale, maar daarna houdt het op. Japan is voor mij de favoriet, spelen ook heel erg zakelijk. Verder is dit ook toch wel een leuk WK. Je ziet dat vrouwenvoetbal steeds beter wordt. Petje af.

7 augustus 2023 om 13:29

Naar huis sturen? Omdat een jongste speelster wat doms doet? Stel je voor dat Frankrijk dat had gedaan met Zidane in 1998. Ik vind het vrouwenvoetbal wat breder geworden in de zin dat er meer teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar het niveau is niet best. Er zijn eigenlijk 2 landen die op goed niveau spelen en dat zijn Spanje en Japan. Japan die won zwaar geflatteerd van Spanje. Die komen elkaar waarschijnlijk weer tegen in de halve finale. Zo weinig leuke dingen zie je, heel veel fouten. Weinig leuke passes, wel veel enthousiasme. Engeland zit wel aan de goede kant van het schema. Maar spelen ook echt saai voetbal onder Wiegman.

7 augustus 2023 om 13:31

Naar huis sturen? Omdat een jongste speelster wat doms doet? Stel je voor dat Frankrijk dat had gedaan met Zidane in 1998. Ik vind het vrouwenvoetbal wat breder geworden in de zin dat er meer teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar het niveau is niet best. Er zijn eigenlijk 2 landen die op goed niveau spelen en dat zijn Spanje en Japan. Japan die won zwaar geflatteerd van Spanje. Die komen elkaar waarschijnlijk weer tegen in de halve finale. Zo weinig leuke dingen zie je, heel veel fouten. Weinig leuke passes, wel veel enthousiasme. Engeland zit wel aan de goede kant van het schema. Maar spelen ook echt saai voetbal onder Wiegman.

Of Engeland de finale weet te halen of niet, het is duidelijk dat James niet meer in actie zal komen. Dit kan niet anders dan meerdere wedstrijden schorsing. Onbegrijpelijk dat je denkt dit nodig te hebben en je team er zo mee benadeelt. Knap dat Engeland stand heeft weten te houden, mazzeltje dat de penalty's hun kant uitvallen. Ik vind het wel mooi voor Wiegman, ik gun haar het succes.

7 augustus 2023 om 12:54

Met de bewegende beelden denk ik niet dat dit een hele lange schorsing wordt

het ziet er best rooskleurig uit voor nederland vind ik.
de "grote" landen zijn allemaal vrij matig of er al uitgeknikkerd.

spanje is ook 1 van de favorieten, maar vind ik ook niet overtuigen.

deze wedstrijd was overigens niet om aan te gluren als neutrale supporter.
engeland kon niet, en nigeria probeerde van alles maar ook gewoon te magertjes qua voetbal.

Op die eerste na waren de penalty's van de Engelse dames wel aardig goed en krachtig geschoten! Ben benieuwd waar Engeland gaat eindigen met Wiegman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren