Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wie in de huidige PSV-selectie een goede trainer kan worden? Ik denk Ramalho’

Laatste update:

Marcel Brands denkt dat er in André Ramalho een goede trainer schuilt. Dat zegt de algemeen directeur van PSV in de podcast De Beslissers van FC Afkicken. Brands gaat ook in op de veiligheid rondom de thuiswedstrijden van de Eindhovenaren. “48 procent van de mensen met een stadionverbod zijn mensen met een afgeronde hoge beroepsopleiding.”

Met Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij stonden er de afgelopen jaren twee oud-spelers van PSV aan het roer in Eindhoven. Brands, die gedurende zijn spelerscarrière liefst 244 keer uitkwam voor RKC Waalwijk, geeft in de podcast aan dat ‘je als je naar voetballers kijkt vaak wel ziet of er een potentieel goede trainer in zit’.

“Voor wie dat in de huidige PSV-selectie geldt? Ik denk dat André Ramalho een goede trainer zou kunnen worden. Ik weet niet of Jerdy Schouten op dit niveau zou willen trainen, maar die heeft absoluut het inzicht en leest het spel”, zegt de algemeen directeur.

“Maar soms verrassen mensen je. Bij Dick Schreuder had ik het niet verwacht, maar hij heeft echt een visie ontwikkeld. Petje af”, is Brands complimenteus. “Zo is het ook met spelers. Eén van de grotere transfers die ik hier gedaan heb was die van Adam Maher. Ik heb nog nooit zoveel enthousiasme gezien bij de fans, maar het is toch net niet gelukt, terwijl ik nooit twijfel had of hij zou slagen. Hij was achttien jaar en zat al bij het Nederlands elftal...”

Veiligheid rondom wedstrijden van PSV


Brands gaat in de podcast verder ook in op de veiligheid rondom wedstrijden van PSV. “Toen we thuis tegen Borussia Dortmund speelden kreeg ik van de politie door dat er alleen in de stad één arrestatie was verricht: fantastisch. Daarmee zeg ik niet dat het goed gaat. Het moet nog veel beter.”

De beleidsman van de Eindhovenaren geeft aan dat PSV met de foundation bezig is om jongeren te helpen. “In ons jeugdvak kijk je uit op de fanatieke oost-tribune. Die willen daar later bijhoren, maar daar kom je niet zomaar bij. Die jongens zeggen ook dat wanneer je dat vak inkomt, je verandert. Je voelt je opeens anders en onderdeel van de groep.”

“Dan ben je niet meer degene die je als individu bent”, aldus Brands, die vertelt dat PSV ‘dat proces probeert te beïnvloeden’. “Natuurlijk kunnen we allerlei maatregelen nemen, maar we moeten het voetbal toegankelijk houden. We moeten het ook niet overdrijven.”

“Als hier 35.000 mensen zitten, dan zitten er 34.910 mensen die zich prima gedragen, maar we willen ook die excessen eruit. We zijn met PSV bezig om naast stadionverboden met mensen in gesprek te gaan om te kijken of je ook andere straffen kunt geven. Bijvoorbeeld vijf wedstrijden meelopen met een steward om de andere kant eens te zien. Het zijn geen gekken, hè. 48 procent van de mensen met een stadionverbod zijn mensen met een afgeronde hoge beroepsopleiding”, aldus de algemeen directeur.

PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zet mijn geld op Schouten. Goede trainers zijn veelal middenvelders die in het veld ook de lijnen moesten uitzetten. Schouten lijkt mij een intelligente gast en hij denkt in het veld ver vooruit. Dat zijn alvast de basis ingrediënten voor een potentiële coach.

21 maart 2024 om 10:10

Schreuder en Steijn waren ook middenvelders

Maar je hebt gelijk... Slot, Guaridola, Arteta, Alonso Ten Hag en als je verder in de eredivisie kijkt kom je bij Fraser, Van Wonderen etc.

Je zou gelijk kunnen hebben, maar is Schouten communicatief wel zo vaardig als in leiderschap?

21 maart 2024 om 10:22

Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig naar interviews kijk dus of hij communicatief sterk is durf ik niet te zeggen. Maar wat ik van hem heb gezien komt hij wel goed uit zijn woorden al lijkt hij wat timide te zijn. Maar goed, mocht hij daadwerkelijk trainer worden heeft hij nog minimaal een jaar of tien om dat te ontwikkelen. Daar zou ik een potentiële trainer niet op afkeuren.

21 maart 2024 om 10:32

Gerard, Xavi, lampard Cocu en in mindere mate van Bommel zijn toch niet niet allemaal heel erg geslaagd als coach? Terwijl als speler die wel echte leiders waren.

21 maart 2024 om 10:41

Klopt. Maar die zijn mijns inziens ook te snel op het paard getild door de naam die ze als speler hadden. Het trainerschap is een ervaringsvak. Het is vrij zeldzaam om succes te hebben wanneer je direct moet presteren bij een (Europese-)topclub. De huidige topcoaches zijn toch veelal middenvelders geweest.

21 maart 2024 om 10:50

Dat ben ik wel met je eens, verwachtingen waren veel te hoog waardoor ze te snel naar een te hoog niveau moesten gaan. De geleidelijke weg was beter geweest.

21 maart 2024 om 11:00

De meeste worden inderdaad veel te vroeg gebracht, ergens in de hoop de nieuwe guardiola te ontdekken ofzo.
Klopt wel inderdaad, vaak zijn het de middenvelders die t wel schoppen tot top trainer.
Paar uitzonderingen zijn er altijd natuurlijk zoals conté, klopp, mancini etc.

21 maart 2024 om 10:43

Schouten heeft door zijn manier van doen denk ik te weinig uitstraling/overwicht om op hoog niveau coach te kunnen zijn

21 maart 2024 om 11:02

Mee eens hoor, maar ik zie in dit PSV eigenlijk helemaal geen speler waarvan ik denk van '' Hey, dat is een potentiële toptrainer ''. Schouten en Boscagli? Verder kom ik niet.

21 maart 2024 om 12:06

En bij Ajax? Wellicht toch Berghuis? Heeft altijd heldere analyses en is communicatief sterk. Dat hij af en toe gek doet is geen probleem, Simeone is ook een prima trainer.

Bij Feyenoord weet ik het niet. Trauner of Hancko?

21 maart 2024 om 13:27

Bij Ajax vind ik Henderson wel een potentiële coach, en wellicht VD Boomen / Berghuis.

Bij Feyenoord Wieffer? Ondanks dat hij nog jong is lijkt hij het spel goed te lezen en kan hij vooruit denken. Dat is mijns inziens altijd een teken dat een speler tactisch goed onderlegt is. Dat helpt als coach ook altijd wel.

50% heeft dus een HBO Opleiding of hoger afgerond die een stadionverbod krijgen en dat zijn precies de mensen die meer drugs gebruiken omdat zij het niet aankunnen.

Normaal hoor je altijd MBO’ers slecht in het nieuws komen maar dankjewel Brands dat je het ontkracht.

Als een goed paard niet per se een goede ruiter is, is een slecht paard ook niet per se een slechte ruiter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren