Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

West Ham begint goed aan 2016 en verslaat Liverpool

Laatste update:

West Ham United is het kalenderjaar 2016 goed van start gegaan. The Hammers wonnen zaterdagmiddag thuis met 2-0 van Liverpool, mede door een doelpunt van voormalig Liverpool-spits Andy Carroll. De Londenaren springen van plek acht naar plek vijf en passeren onderweg niet alleen Liverpool, maar ook Manchester United en Crystal Palace. Die laatste twee komen dit weekend echter nog in actie.

/

Jürgen Klopp, onder wiens leiding vijf keer gewonnen werd in de competitie in elf wedstrijden, koos tegen West Ham weer voor Christian Benteke in de punt. De Belgische aanvaller nam in de voorgaande twee duels steeds de enige goal voor zijn rekening en bracht daarmee zes punten binnen voor the Reds, maar had dit keer niet het geluk aan zijn zijde. Al na tien minuten was het aan de overkant namelijk raak, toen Michail Antonio uit een afgemeten voorzet van Enner Valencia raak kopte.

De goede start van West Ham kreeg bijna een vervolg toen Manuel Lanzini een zwabberend schot loste, maar helaas voor hem spatte dat uiteen op de paal. Liverpool had tot dan toe nog niet zo veel laten zien en Benteke werd een keer van de bal gezet door James Tomkins. Daarna kraakte een schot van Philippe Coutinho en schoot Roberto Firmino in een redelijk kansrijke positie naast het doel van Adrián. De beste mogelijkheid kwam op slag van rust, waarbij Emre Can de lat trof en West Ham met de schrik liet vrijkomen.

/

West Ham, dat kort tevoren Manuel Lanzini was kwijtgeraakt met een blessure, kwam sterker uit de kleedkamer. Nadat Coutinho en Benteke hun mogelijkheden onbenut hadden gelaten sloeg uitgerekend Carroll toe. De Engelse spits, die vijf jaar geleden voor tientallen miljoenen euro’s van Newcastle United naar Liverpool verkaste, maakte koppend zijn derde doelpunt van dit seizoen. Hij zette succesvol het hoofd tegen een prima voorzet van Mark Noble van rechts en liet Upton Park nog eens in juichen uitbarsten.

Klopp zag het nog een paar minuten aan en bracht toen Adam Lallana en Brad Smith erbij, maar het hielp niets. Jordon Ibe schoot een keer over, Smith had te veel tijd nodig, Benteke mikte eveneens te hoog en Noble haalde een inzet van Lucas Leiva van de lijn. Aan de overkant bleef het oppassen toen Carroll en Antonio nog eens gevaarlijk werden. Liverpool droop na twee zeges op rij af met nul punten, terwijl West Ham nog volop meedoet in de top vijf en al zeven competitieduels op rij ongeslagen is.

Welke club eindigt dit seizoen hoger op de ranglijst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verschrikkelijke wedstrijd, couthino en benteke slecht, maar firminho was werkelijk dramatisch. Zit nog steeds geen lijn in het spel.

2 januari 2016 om 15:46

Firmino probeerde tenminste iets, Coutinho schoot alleen maar.

2 januari 2016 om 15:49

Inderdaad. In tegenstelling tot zijn kompanen Benteke die zich verstopte en Ibe, Can en Coutinho die liever dribbelen met de bal dan de combinatie aangaan, probeerde hij nog te combineren en het voetballend op te lossen.

2 januari 2016 om 16:39

Maar het aantal ballen dat hij inleverde, niet te tellen. Niet dat Benteke en Couthino veel beter waren...

2 januari 2016 om 16:42

Klopt, maar daarin grossierde heel Liverpool helaas.

2 januari 2016 om 15:54

@ liverpoolpsv

Er zit wel een heel duidelijke lijn in het spel van Liverpool. De handschrift van Klopp is wel aanwezig. Alleen de uitvoering was vandaag niet goed . Ter veel simpel afspeelfouten en onbegrijpelijke slordigheden aan de bal, het laatste is misschien te wijten aan het verschrikkelijke veld. .verder is het spel tot aan de 16 prima, maar dan stopt het. Vandaag was er helemaal geen creativiteit voorin.

West Ham optimaal gebruik gemaakt van de eigen kwaliteiten en verdiend gewonnen. Liverpool hemeltergend slecht. Ibe, Can een Coutinho dribbelen te veel, Coutinho met name schiet te veel vanuit onmogelijke plekken, Benteke verstopt zich tussen verdedigers om maar een hoge bal te vragen terwijl het niet werkt. Kom dan toch eens in de bal om vast te houden of te kaatsen. Laten we het verder maar niet hebben over de dramatische passing van vandaag en de gelatenheid waarmee Liverpool op het veld liep. Geen moment het gevoel gehad dat er überhaupt een punt gehaald zou worden behoudens even voor de rust toen het leek alsof Liverpool weer energie had gevonden, maar dat verdampte al binnen één minuut na de aftrap voor de tweede helft.

Op naar dinsdag tegen Stoke, finale van de League Cup zou leuk zijn, competitie is toch al verloren en een prijs is altijd leuk.

2 januari 2016 om 15:48

Goed verslag

Wat een afschuwelijk Liverpool team zeg.

Ik denk dat de Kloppo's stijl van voetballen, atletiek, kracht, high pressing, 95 minuten "vollgas" niet gaat werken in de PL. Daar worden te veel wedstrijden gespeeld. Spelers, van alle ploegen, maken nu al een vermoeide indruk.

2 januari 2016 om 15:55

Komt vooral omdat hij geen spits heeft die dat systeem kan spelen.

2 januari 2016 om 16:17

@ Brakobama

Ja, helemaal met je eens. Benteke,, voor onbekende redenen, kan geen pressing spelen. Raar dit. Een spits met alleen aanvallende kwaliteiten is in dit systeem te weinig. Ik persoonlijk vind die Origi meer geschikt voor deze rol.

2 januari 2016 om 16:05

Klopt. In duitsland werkte het wel. Een grote fout van klop om te denken dat het ook lukt in engeland. In engeland speelt bijna iedereen fysiek en met veel inzet. Als je dan een club als liverpool bent met gpede technische spelers moet je niet zo willen spelen.

2 januari 2016 om 16:13

@ Bartqw

Vind van wel, de combinatie van deze 2 eigenschappen is de sleutel voor succes. Vandaag was de inzet, zoals altijd, prima, maar creativiteit? Nee...

Iedereen, behalve Can, vandaag ondermaats. Geen Klopp-effect meer zichtbaar in deze groep.
Soms stijgen de spelers van Liverpool boven zichzelf uit, maar dan voornamelijk als het spel niet gemaakt hoeft te worden of als de tegenstander dramatisch is.
Benteke veel te log voor Klopp's spel en alle drie de Brazilianen slecht/uit vorm. Missen en fitte Henderson en Milner, maar betwijfel of die vandaag iets hadden kunnen betekenen. Het was gewoon drie keer niks en WHU was sterk, vooral Collins speelde een dijk van een wedstrijd.
Gefeliciteerd Whu!

Eigenlijk moet gewoon de bezem er doorheen.. enige paar spelers die van mij echt potentie hebben en mogen blijven zijn: Sturridge, Can, Henderson, Ibe, Moreno, Sakho, Clyne, Firmino, Coutinho en Mignolet (als 2e keeper), en natuurlijk een handje vol jeugdspelers.

De rest is eigenlijk gewoon niet goed genoeg.
Vandaag compleet uit ons spel gehaald, en dat is de verdienste van WHU. We maken het ons zelf veel te moeilijk, Coutinho die denkt dat hij elke bal van 20 meter de kruising in kan jagen, Benteke die niet weet wanneer hij in de bal moet komen of juist niet, zijn looplijnen zijn echt van jupiler league niveau. Lallana is technisch geweldig maar heeft totaal geen rendement, zijn corners waren nog slechter dan die van de Fjes bij de lokale FC.
Gefeliciteerd WHU, dik verdiend!

2 januari 2016 om 15:51

Lallana is inderdaad technisch geweldig, maar dat wil hij maar wat graag laten zien. Liever vier keer de Johan Cruijff kapbeweging doen achter elkaar dan een simpel balletje meegeven aan een medespeler.

2 januari 2016 om 15:52

Haha jij ziet het altijd helemaal voor je, een hele nieuwe selectie. Wees toch eens realistisch.
Je vergeet Milner en ik snap niet dat je Firmino noemt terwijl die nog bar weinig heeft laten zien. Dan kun je net zo goed Lallana ook in dat rijtje noemen. En Ings, die heeft ook genoeg potentie. En Flannagan.

2 januari 2016 om 16:05

4 maanden onderweg dude ... Firmino werkt hard en zit tegen doorbreken aan, mij hoor je niet klagen over hem tot nu toe

2 januari 2016 om 16:30

Ja Ings, Milner, Origi en Flannagan vergeten maar dan houdt het echt op.

Bilic toch lekker bezig daar!

'bilic en West Ham weer spot on hun stijl en uiterst effectief tegen Liverpool.

Liverpool was vooral slordig en hier een aantal dingen wat me ergerde:
- De wissel van Firmino, terwijl het geen Benteke wedstrijd was en Coutinho niet sterk speelde
- Coutinho mag schieten, maar niet zo vaak als hij nu deed
- De keuzes van sommige spelers om af te spelen of te schieten kloppen niet
- Ibe moet meer van de buitenkant zijn acties beginnen als het spel van links naar rechts is verplaatst voor de meeste effectiviteit a la Robben dat precies snapt.
- Can, Ibe en Firmino hebben het beste schot en Coutinho is degene die schiet en de beste passer is

Enigste lichtpuntjes waren Smith, Can en Lovren (afgezien van zijn lange ballen)

12 PL wedstrijden onder Klopp hebben 18 punten opgeleverd oftewel 18 verliespunten. Dat is dus ook geen wonderdokter.

Klopp gaat op een grote teleurstelling eindigen. Het is simpelweg niet goed genoeg.

Lekkere overwinning weer. Hopelijk draaien we dit jaar een betere tweede seizoenshelft dan vorig jaar. Linker rijtje zou heel mooi zijn voor het laatste seizoen op de Boleyn. Volgend jaar naar het Olympisch stadion waar de doorgroeimogelijkheden groot zijn. Alleen nog wat doen aan de uitstraling van het stadion...

@m1elelfc,

Ik vind dat jij wel erg kort door de bocht oordeelt over Christian Benteke. Jij doet een niet onderbouwde aanname dat hij looplijnen heeft van Jupiler League-niveau, maar deze beste man heeft Liverpool de afgelopen twee wedstrijden enorm geholpen met zijn doelpunten. Vandaag stond hij als enige tegen een tweetal uitstekende "slopers" van West Ham United. Aansluiting was er niet veel (met name de eerste helft niet) en deze twee heren zaten er bovenop.

Verder vond ik Liverpool bij vlagen vrij goed voetbal op de mat leggen. West Ham United had het eigenlijk de gehele wedstrijd best moeilijk en Liverpool temporiseerde de wedstrijd volledig. Er had meer ingezeten voor Liverpool vind ik dan ook.

Off topic: Die Dimitri Payet, die jongen die inviel, wat vind ik dat een goede speler voor Liverpool. Deze jongen naast Coutinho in een 4-2-2-2 opstelling (zie opstelling) zou een enorme stimulans zijn voor Liverpool.

Mignolet
Clyne
Lovren
Sakho/Skrtl
Moreno
Can (cvm)
Henderson
Coutinho(cam
Payet (cam)
Sturridge
Benteke

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren