Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wayne Rooney houdt zich niet in over ‘ongelofelijk slechte’ teamgenoten

Dinsdag, 6 december 2022 om 14:03Guy Habets • Laatste update: 14:52

Wayne Rooney heeft in een zeer opmerkelijk interview met Toffee TV uitgehaald naar diverse spelers waar hij tijdens zijn actieve loopbaan mee samenspeelde. Vooral zijn voormalig ploeggenoten bij Everton moeten het ontgelden bij de Engelse topspits van weleer, aangezien die 'crap' worden genoemd. Rooney debuteerde in 2002 voor the Toffees en verkaste twee jaar later naar Manchester United.

Rooney doorliep de jeugdopleiding van Everton en debuteerde in een Premier League-wedstrijd tegen Arsenal, waarin hij meteen de winnende maakte. In gesprek met Toffee TV, nota bene een kanaal voor fans van Everton, blikt hij op opmerkelijke wijze terug naar die periode. "Het is vreemd hoe snel mijn gevoel omsloeg. Toen ik opgroeide bij Everton, keek ik op naar de spelers in het eerste. Dat stopte op het moment dat ik met ze samenspeelde. Ik herinner me dat ik al heel snel dacht: Die kunnen er niks van."

De Engelsman, die momenteel trainer is van DC United in de Major League, noemt geen namen. "Niet iedereen was slecht, maar bij sommigen vroeg ik me echt af wat er aan de hand was. Vanaf dat moment vond ik dat we betere spelers naar Everton moesten halen. Ik denk dat dat de fan in mij is, die toen ging spreken. Ik kon gewoon niet geloven hoe slecht sommige van mijn medespelers waren. Ik vond mezelf beter dan ze allemaal en dat is geen gebrek aan respect naar die spelers, maar sommigen waren gewoon niet goed genoeg. Zij hadden het shirt van Everton nooit mogen dragen."

Na zijn twee jaar bij Everton en een formidabel EK van 2004, waar Rooney de harten van de mondiale voetballiefhebber stal, verkaste hij naar Old Trafford. Daar ontpopte de in Liverpool geboren aanvaller zich tot clubicoon, want uiteindelijk kwam hij in 559 wedstrijden in actie voor United en maakte hij 253 doelpunten. Uiteindelijk kwam Rooney in het seizoen 2017/18 nogmaals uit voor Everton, waarna hij via DC United bij Derby County belandde. Daar beëindigde hij zijn actieve loopbaan en werd hij trainer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Jammer, had gehoopt dat hij namen zou nemen, maar wel netjes van hem.
Ik denk dat hij met deze mentaliteit ook zo ver is gekomen.

Vind dit artikel niet bepaald schokkend. Wayne was een absolute klasbak, en het is geen geheim dat hij zegt waar het op staat. Ben echter wel benieuwd of het in zijn verhaal om basisspelers ging of om reserves,

Rooney ging natuurlijk wel als een komeet sinds dat debuut, maar dit zijn echt waardeloze teksten. Dan hoor ik hem liever commentaar geven zoals hij over Ronaldo deed.

6 december 2022 om 14:17

Hoezo zijn dit waardeloze teksten? Hij noemt verder geen namen toch? En kom op, als je zelf gevoetbald heb weet je dat je altijd wel teamgenoten hebt die er geen zak van kunnen/konden.

6 december 2022 om 14:20

Jij vindt het netjes om dit te doen? Lekker belangrijk dat hij geen namen noemt, het is niet collegiaal. Bij ons op de zondag liepen er gasten bij die er niets van konden idd, profvoetballer bij Everton word je niet zomaar. Aparte vergelijking wel.

6 december 2022 om 14:38

Tijdens zijn spelerscarrière heb ik dat nooit gemerkt, maar ik heb sinds zijn afscheid als voetballer en carrière als analist/trainer sowieso wel een beetje het idee dat het een rat is.

Dit is gewoon oncollegiaal. Zeggen dat ze minder goed bleken te zijn dan dat hij dacht toen hij als jongetje en Everton-fan opgroeide vind ik nog wel te doen omdat dat sowieso voor iedereen zal zijn als je een betere voetballer dan zij blijkt, maar er nog een minuut over doorgaan voor nota bene een clubkanaal van Everton is gewoon vreemd en onnodig.

Echter is dat niet de eerste keer. Als analist heb ik hem ook al een paar keer dingen horen zeggen over voormalige Unitedspelers waar hij mee samenspeelde en ik heb hem ook al een paar keer opzichtig aan stoelpoten van trainers horen zagen omdat iedereen weet dat hij ooit dat trainersstoeltje bij United wil. Wat Ronaldo over hem zei was niet chique, maar qua inborst verschillen ze niet veel volgens mij.

6 december 2022 om 14:42

Waarom nou weer zo kleinzerig doen? Hij kijkt z'n hele jeugd naar die gasten op en komt er dan na een week trainen met het eerste achter dat hij verreweg de beste is. Logische reactie dan toch?

6 december 2022 om 15:24

@sitostick: Oh absoluut eens dat het een logische reactie is; daarom gaf ik ook dat ook aan in de tweede alinea van mijn reactie; dat kun je prima zeggen.

Ik vind het echter vreemd dat hij er vervolgens over blijft doorgaan hoe slecht die spelers waren en dat hij wilde dat er betere spelers kwamen enzovoort. Dat vind ik wel een beetje onnodig voor spelers waar je twintig jaar geleden mee hebt samengespeeld.

6 december 2022 om 16:29

@fcvoetbal23, Rooney mag z'n mening geven, echter levert dit alleen maar consternatie op.
Het is natuurlijk wie de schoen past trekke hem aan.
Maar je maakt je er niet geliefder meer, tevens insinueer je met zulke uitspraken over een bepaald niveau te beschikken.
Rooney was weliswaar een grandioze voetballer, maar het siert je totaal niet om je zo uit te spreken.
Een groot voetballer zijn neemt ook wel met zich mee dat je een groot persoon bent.
Rooney gaat daar nu aan voorbij.

Rooney had wat pluspunten gepakt toen hij overkwam als de netste persoon in dat conflict met Ronaldo en die levert hij weer in door zo hard uit te halen naar dat team van 2002-04. Daar zaten wel wat spelers in die geliefd waren bij het Everton-publiek; Yobo, Stubbs, Weir, Unsworth, Ferguson, Carsley, Hibbert, Gravesen. Dus, tsja.

6 december 2022 om 15:11

Waar noemde hij deze namen?

6 december 2022 om 20:55

Waar heb ik gezegd dat hij namen heeft genoemd? Een beetje denker kan inschatten dat deze spelers zich best aangesproken zouden kunnen voelen nu, maar goed, op voetbalzone moeten we natuurlijk bijdehand doen.

7 december 2022 om 13:59

Dus jij weet over wie Rooney het had? Ik zou dit weleens in de rechtbank willen testen, kijken wie er hier bijdehand is, bijdehand.

Ach, zoveel zegt hij niet. Er zaten gewoon genoeg mindere spelers tussen, so be it. Rooney ging vanaf zijn debuut als een idioot van start. Was op vroege leeftijd al direct heel erg goed. Logisch dat hij dan zo denkt over sommige spelers.

Mooie is dat Rooney bijvoorbeeld geen namen noemt, dus dat is prima.

Wat is er met hem gebeurd joh,hij lijkt wel 80.

6 december 2022 om 15:33

Toen hij nog voetbalde leek hij dat ook al, no worries.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Luton Town9-11
19.Everton4-6
20.Burnley 4-22
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. Calvert-LewinAanvaller103
D. McNeilAanvaller100
Youssef ChermitiAanvaller60
B. CrellinKeeper00
A. LonerganKeeper00
J. PickfordKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

Engeland
471 fans
Coach, 38 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren