Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Walid Regragui wil maar liefst vijf spelers overtuigen voor Marokko uit te komen

Laatste update:

De selectie van Marokko staat mogelijk spoedig een flinke kwaliteitsinjectie te wachten. Volgens L'Équipe wil bondscoach Walid Regragui Amine Adli, Brahim Díaz, Sofiane Diop, Eliesse Ben Seghir en Mohamed-Ali Cho overtuigen om uit te komen voor de Leeuwen van de Atlas. Regragui zou graag meer opties willen hebben om uit te kiezen.

Met name Díaz (23) heeft zich op het hoogste podium bewezen. De vleugelspeler wordt door Real Madrid verhuurd aan AC Milan en is basisspeler onder trainer Stefano Pioli. Díaz kwam eenmaal uit voor Spanje, het land waar hij geboren is, maar omdat dat een oefenwedstrijd betrof kan hij nog altijd kiezen voor een interlandloopbaan bij Marokko. Díaz heeft een Spaanse moeder en een Marokkaanse vader. Adli (23) beschikt naast de Franse nationaliteit ook over de Marokkaanse en is daardoor ook een optie voor Regragui. De vleugelspeler van Bayer Leverkusen kwam tot op heden zesmaal uit voor Frankrijk Onder 21.

Net als Adli beschikt ook Ben Seghir over de Franse en Marokkaanse nationaliteit. De pas achttienjarige aanvallende middenvelder van AS Monaco beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de Ligue 1 en kwam tot op heden tot vier doelpunten en een assist in zeventien wedstrijden. Hij kwam eenmaal uit voor Frankrijk Onder 19. De volgende op de lijst is de negentienjarige Cho, die dit seizoen tot negentien optredens kwam voor Real Sociedad. Scoren deed hij niet, al was hij wel goed voor twee assists. Cho kwam tot 2016 uit voor Engelse jeugdploegen, maar was meest recent actief voor Frankrijk Onder 21. Hij heeft een Ivoriaanse vader en een Marokkaanse moeder, maar verhuisde toen hij een week oud was naar Engeland.

Tot slot denkt Regragui ook aan Diop (22) van OGC Nice, al lijkt de kans groter dat hij uit gaat komen voor Senegal. De in Frankrijk geboren linksbuiten, dit seizoen goed voor twee doelpunten en vier assists in de Ligue 1, heeft zijn definitieve keuze echter nog niet gemaakt. De verwachting is dat hij na het EK Onder 21, dat deze zomer plaatsvindt, zijn beslissing kenbaar maakt. Regragui wil meer breedte in zijn selectie hebben, om op die manier ook na het WK 2022 hoge ogen te gooien. Marokko reikte in Qatar tot verrassing van velen toen tot de halve finale. Daarin bleek Frankrijk met 2-0 te sterk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Amine Aldi zou ideaal zijn

20 mei 2023 om 17:05

Ze missen idd nog een extra optie op de rechtsbuiten positie. Hij is een totaal ander type rechtsbuiten dan Ziyech. Een profiel dat ze nog niet hebben.

20 mei 2023 om 17:06

Diaz erbij zou ook lekker zijn samen met diop. Hie is het met die jongen die naar marseille ging van Marokko, was het WK een opleving of zijn niveau?

20 mei 2023 om 17:29

Helaas zwaar geblesseerd geraakt en nog aan het herstellen. Begon goed bij Marseille en scoorde ook bij zijn debuut .

20 mei 2023 om 17:07

Ik begreep dat hij wel wat Lidl is voor zijn leeftijd. 😉

Leuke spelers vooral Adli. Die kan Marokko goed gebruiken. Extra wapen op rechts . Het zijn Allemaal nog jonge jongens met een mooie toekomst voor zich .

Ik denk dat Marokko goede kans heeft om al deze spelers te strikken, op Ben Seghir na.

Adli is een goede speler, maar ik denk dat hij op termijn uiteindelijk nooit een vaste basisspeler bij Frankrijk zal worden. Idem dito voor Diaz bij Spanje. Diop was bij AS Monaco heel goed in de afgelopen seizoenen en dit seizoen ook heel goed bij OGC Nice, maar ik denk dat ook hij op termijn helaas niet heel veel voor Frankrijk zal spelen en dat komt omdat Frankrijk eigenlijk altijd wel iemand die heel goed is op de plek van Diop heeft rondlopen en dat hebben ze nu ook met o.a. Koné (van Borussia Mönchengladbach) die eraan komt maar ook al de beschikking hebben over o.a. Camavinga, Thuram, Tchouaméni en Fofana (van AS Monaco) die op vergelijkbare plekken spelen als Diop.

En voor Cho geldt eigenlijk min of meer hetzelfde, alleen dan in de aanval. Hij is nog jong met zijn 19-jaar en het is nog niet zo dat hij denderend gepresteerd heeft bij zijn teams, maar ik denk dat hij voor Frankrijk uiteindelijk ook tekort zal komen en voor Marokko gewoon een hele goede spits kan worden. Bij Frankrijk zal hij concurrentie hebben van o.a. Mbappé, Nkunku, Dembélé, Coman, Diaby, Kolo Muani, Thuram (van Mönchengladbach) en dan hebben ze ook nog de keus uit eventueel Kalimuendo, Gouiri, Wahi (zal op termijn zeker debuteren) en Ben Seghir en ook deze vier schat ik hoger in dan Cho.

Zeker Ben Seghir vind ik echt een groot talent en denk dat hij waarschijnlijk nog even zal wachten met zijn keus voor Marokko. Die heeft absoluut potentie om een goede speler voor Frankrijk te worden. Maar Marokko heeft momenteel al een goed en leuk team, met Diop, Cho, Adli en Diaz krijgen ze er nog een paar goede spelers bij.

Bono
Hakimi
Saiss
Aguerd
Mazraoui
Diop
Amrabat
Adli
Ziyech
Diaz
En Nesyri
20 mei 2023 om 17:45

Cho kan volgens mij ook nog voor Engeland kiezen toch? Heb hem sinds zijn transfer niet meer gevolgd maar bij Angers was het echt een talentje. Als hij zich goed ontwikkeld is Engeland wel een optie

20 mei 2023 om 18:14

Even ter verduidelijking Sofiane Diop is een buitenspeler en geen middenvelder. Het zou jammer zijn als ze niet voor Frankrijk kiezen. Ik vind dat de Europese bonden hier iets aan moeten doen want ze maken profijt van de opleiding etc en dan een ander land vertegwoordigen dat vind ik raar. Buiten omdat vind ik gewoon je bent geboren in Frankrijk, je hebt de jeugdopleiding daar gehad etc dan moet je ook voor Frankrijk uitkomen, ongeacht er wel of geen veel concurrentie is dat staat los van elkaar. Vive la France #beste jeugdopleiding van de wereld

20 mei 2023 om 18:21

Doet het je nog steeds pijn dat we ten koste van jullie het wk hebben bereikt?

Als de spelers het zelf willen dan is het hun keus. Marokko dwingt hen niet. Ik zie nergens ook een quote de coach

20 mei 2023 om 18:24

@congolaantje

Zo stonden er op het wk bij Senegal alleen maar Fransen in de basis. Marokko had dat ook wel maar Senegal spande wat dat betreft echt de kroon. Op het wk had je Frankrijk A en Frankrijk B.

Ik snap die landen wel hoor, ik zou hetzelfde doen als ik die landen was. Maar vond het wel grappig dat er eigenlijk 2 Franse ploegen waren op het laatste wk.

20 mei 2023 om 18:25

De spelers hebben net zo veel profijt aan de opleiding als de clubs aan de spelers, dat kan je tegen elkaar wegstrepen.

20 mei 2023 om 21:10

@AZE/CHE zeer sterke en weinig gehoorde point of view. Ook de opleiding profiteert van het talent van dit soort spelers. En dus ook de medespelers die met hun hebben mogen spelen bij een pakweg jong oranje, jong Frankrijk enz

21 mei 2023 om 02:39

Zelfde Frankrijk waar de moslims die daar geboren zijn hun vasten niet mogen verbreken tijdens een wedstrijd. Zelfde Frankrijk dat een hoofddoek verbod heeft? Vind grappig als mensen als jij met zulke argumenten komen. Waarom hoor ik je niet praten over de mocro maffia de zijn ook in Nederland geboren. Of geldt dat alleen als het om iets positiefs gaat?

21 mei 2023 om 11:01

Ik heb juist 2 Afrikaanse ploegen gezien. Niks ten nadele van Frankrijk maar de ploeg was ook niet bepaald 'Frans' te noemen los van het feit dat de meeste spelers daat geboren zijn..

21 mei 2023 om 19:54



Messi heeft zijn opleiding in spanje gehad....xavi simons in parijs..friempong in Engeland en spreekt niet eens nederlands.

20 mei 2023 om 20:26

De namen die je opnoemt zijn wel opvallend, allemaal afrikaans. Ik bedoel er niks verkeerds mee overigens, maar het valt mij wel op dat er amper meer echt Franse namen in het topvoetbal rondlopen. Sagnol, Platini, Deschamps etc. Niet vreemd gezien de bevolking daar en ook niks mis mee, maar het is wel een zichtbare verschuiving van achternamen.

21 mei 2023 om 19:51

Platini is van Italiaanse origine

20 mei 2023 om 21:06

Die spelers kiezen bewust voor Marokko omdat ze daar wél de waardering krijgen en vooral liefde van het volk.

Memphis Depay zal bijna zeker topscorer allertijden worden en hij wordt uitgekotst door de Nederlanders, in Marokko zou Depay een paleis hebben gekregen als cadeau van de koning.

Wij waarderen onze helden, leer een keer van ons.

Kijk ook naar Seedorf en Davids, die hebben zoveel betekend voor Oranje maar in de media lachen ze ze uit 😅 iedereen weet waarom, maar ik ga dat niet zeggen hier.

Uiteindelijk kan je maar 11 opstellen maar als ik al het nieuws lees omtrent deze coach en wat hoeveel spelers hij benadert heeft of van plan is dan kan je moeiteloos 3 elftallen vormen!

Heel mooi nieuws dit voor Afrika! Het begin dat ze voor de Afrikaanse landen gaan kiezen is begonnen. Kijken hoe goed de Europese landen blijven…



Ik snap niet waarom er echt alleen in NL zo een issue van wordt gemaakt. Letterlijk elk land gaat natuurlijk landgenoten selecteren waar die dan ook op dat moment spelen. Het is pas een issue als het helemaal geen spelers zijn van dat land. Spanje heeft bijv. ook gedaan met Diego Costa in 2014 en in 2008 het Ek met de geboren Braziliaan Marcos Senna en meeste recent met Tiago Alcantara die in Italiã« is geboren. Zelfs NL is daar aan schuldig. In 2006 wilden ze nog Salomon Kalou naturaliseren om bij Oranje aan te sluiten en ook douglas die destijds bij Fc Twente speelde. En meest recent nog Koeman die Asensio wilde selecteren alleen omdat die een nederlandse moeder heeft. En niet te vergeten Frimpong die ghanees is en in Nl is geboren...maar o jarige leeftijd verhuisd is naar Engeland en daar zijn opleiding heeft genoten. En Xsavi Simons die in Parijs is opgeleid. Dus wat is het nou...kiezen voor het geboorte land of plaats van opleiding? Hoe dan ok bij welke geval dan ook zal er vrijwel niet veel overblijven van het Nlse elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren