Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Waarom Lorenzo Insigne een contract van 44 miljoen euro kan tekenen

Laatste update:

Lorenzo Insigne maakt komende zomer transfervrij de overstap van Napoli naar Toronto, zo maakte de club uit de MLS zaterdag bekend. Toronto profiteert daarmee van het aflopende contract van de aanvaller en wist hem richting Canada te lokken met een torenhoog salaris. Maar hoe kan Toronto voor de Italiaans international een bedrag op tafel leggen wat zelfs bij de grootste clubs van Europa voor duizelingen zorgt?

Door Chris Meijer

“Het is meer een keuze die goed is voor zijn leven dan voor zijn carrière. Een besluit als dit betekent dat je een ander type sport gaat beoefenen. Het is demonstratievoetbal, geen echte competitie. We moeten zien wat zijn prioriteiten zijn, van wie hij advies krijgt. Wij Italianen hebben moeite om deze stap te begrijpen, Giovinco deed het ook. Alleen zij die ooit in zo’n situatie hebben gezeten kunnen begrijpen in hoeverre een salaris je overhaalt om dit te accepteren”, zo reageerde Antonio Ottaiano - voormalig zaakwaarnemer van Insigne - in gesprek met Radio Marte op de transfer naar Toronto. Nee, wanneer je de voorwaarden van het contract van Insigne in Canada hoort, is het niet zo moeilijk om zijn keuze te begrijpen.

Insigne wordt met afstand de bestbetaalde speler van de MLS; op dit moment is dat nog Carlos Vela met een jaarsalaris van 5,5 miljoen euro. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde dat Toronto Insigne een netto jaarsalaris van 11 miljoen euro gaat betalen, waar bovenop hij nog 4,5 miljoen euro aan bonussen kan gaan verdienen. Met het contract voor vier jaar dat klaarligt in Canada, kan Insigne zich zonder bonussen verzekeren van een totaalbedrag van 44 miljoen euro. “Het is best verrassend, want hij zit misschien nog wel in zijn beste jaren van zijn carrière”, beaamt Claudio D’Amato, die werkzaam is voor de Italiaanse tak van Goal en Napoli op de voet volgt. “Na het winnen van het EK en recent te hebben gespeeld in de Champions League is het wat vreemd om op je dertigste naar Canada te gaan.”

“Tegelijkertijd is dit de kans van zijn leven. Persoonlijk had ik Insigne nog wel een aantal jaar in Italië of in ieder geval in Europa willen zien”, vervolgt D’Amato. “Hij is de aanvoerder van Napoli, maar heeft altijd een ingewikkelde verstandhouding met de fans gehad. Wanneer hij een slechte wedstrijd speelt, is hij de eerste die kritiek krijgt. Hij is een Napolitiaan, juicht voor Napels en draagt alle druk op zijn schouders. Ik denk dat hij tussen 2018 en 2021 op zijn best is geweest, al wisselde hij goede maanden af met mindere. Ondanks alles wilde hij altijd blijven en geschiedenis schrijven, waardoor een vertrek voorheen nooit aan de orde was. De onderhandelingen over het verlengen van zijn aflopende contract zijn nooit echt van de grond gekomen, omdat er een te groot verschil tussen vraag en aanbod bestond en hij niet op één lijn zat met voorzitter Aurelio De Laurentiis.”

Insigne bracht zijn hele carrière door bij Napoli, los van huurperiodes bij Cavese, Foggia en Pescara.

Doordat Insigne in het bezit is van een aflopend contract, werd zijn naam de afgelopen tijd in verband gebracht met onder meer Tottenham Hotspur, Internazionale, Lazio en AS Roma. Maakt hij de keuze voor Toronto om niet voor een andere Italiaanse club te hoeven kiezen? “Nee, dat denk ik niet”, antwoordt D’Amato. Napoli bood Insigne naar verluidt een jaarsalaris van 3,5 miljoen euro. “Het punt is dat er geen concrete aanbiedingen vanuit Italië lagen. Er was alleen sprake van geruchten en interesse. Toronto heeft hem een lawine aan geld aangeboden. De MLS heeft de laatste jaren veel naar Europa gekeken en de begeleiders van veel Italiaanse spelers hebben goede relaties met Amerikaanse clubs. Een club als Toronto heeft financieel gezien veel meer mogelijkheden dan veel Europese clubs, los van bijvoorbeeld Paris Saint-Germain en Manchester City.”

De voornaamste vraag die nu in Europa leeft: hoe kan Toronto zo krankzinnig veel meer salaris bieden dan Napoli? Het antwoord is in de kern redelijk simpel, namelijk dat Toronto in handen is van een eigenaar met zeer diepe zakken. Toronto maakt deel uit van Maple Leaf Sports & Entertainment (MLSE), waaronder alle grote sportteams in de Canadese stad vallen. Naast de voetbalclub is MLSE eigenaar van de Toronto Maple Leafs, de Toronto Marlies (allebei ijshockey), de Toronto Raptors (basketbal) en de Toronto Argonauts (American football) en uitbater van de grootste sportcomplexen van Toronto, waaronder het in 2016 gerenoveerde BMO Field waar Toronto FC zijn thuiswedstrijden afwerkt en de Canadese nationale ploeg geregeld speelt. Alleen die portefeuille zorgt er al voor dat MLSE vele miljarden waard is.

MLSE noteert op jaarbasis een omzet van bijna zeshonderd miljoen euro, dat bijvoorbeeld verdiend wordt uit televisiekanalen die de wedstrijden van de Toronto Maple Leafs, de Toronto Marlies en de Toronto Raptors uitzenden, uit sponsordeals rond de sportteams binnen het imperium en uit de opbrengsten uit verschillende stadions in Toronto. Achter het toch al behoorlijk vermogende conglomeraat zitten mogelijk nóg rijkere aandeelhouders, met Rogers Communications, Bell Canada Enterprises - twee grote telecom- en mediabedrijven, goed voor een miljardenwinst - en miljardair Larry Tanenbaum. Dat MLSE veel te besteden heeft, valt in een oogopslag te zien na een blik op de torenhoge salarissen die bij de Toronto Maple Leafs en de Toronto Raptors worden betaald.

“Toronto heeft een van de sterkste ownership groups in de MLS, die zijn heel powerful. Qua salaris kunnen ze wel het een en ander doen”, beaamt Marcel de Jong. De in Nederland opgegroeide oud-verdediger speelde voor Helmond Sport, Roda JC, FC Augsburg en Sporting Kansas City, voor hij in Canada terechtkwam. In het land waarvoor hij 56 interlands achter zijn naam heeft staan stond hij onder contract bij Ottawa Fury, Vancouver Whitecaps en Pacific FC. “Toronto is een fantastische club, met een enorme fanbase. De eerste paar jaren in de MLS waren nog niet geweldig, maar de laatste zes à zeven jaar zijn ze een absolute topclub geworden. Over het algemeen is Toronto wel een van de topclubs in de MLS. Als je het vergelijkt met de Vancouver Whitecaps, nemen ze wat meer risico’s. Ze zijn bereid om te investeren. Alles is professioneler geworden: van het bestuur tot de technische staf tot de spelers. Zo zie je dat alles tijd nodig heeft om te groeien.”

‘Ik heb voor Canada gekozen, ook omdat er veel concurrentie was bij Oranje’

Voetbalzone sprak in 2019 uitgebreid met Marcel de Jong over zijn carrière.Lees artikel

Het heeft sinds de intrede van Toronto in de MLS in 2006 - als eerste Canadese club - even geduurd voor de echt grote namen naar Canada werden gehaald. Waar elders in de MLS namen als David Beckham, Thierry Henry en Freddie Ljungberg opdoken, moesten in Toronto aanvankelijk de toeschouwersaantallen worden opgekrikt met Mista, Danny Koevermans en Torsten Frings. Het aantrekken van Jermain Defoe wordt in de recente geschiedenis van Toronto beschouwd als een keerpunt. Toronto nam de 57-voudig Engels international in 2014 voor negen miljoen euro over van Tottenham Hotspur en kondigde zijn komst aan als de Bloody Big Deal. “Waarom kunnen wij niet groot worden?”, vroeg Tim Leiweke, toenmalig voorzitter van MLSE, bij de presentatie van Defoe. De titel Bloody Big Deal zou als een boemerang terugkomen, want Defoe kon nooit aan de hooggespannen verwachtingen voldoen. Na één seizoen - met 12 doelpunten in slechts 21 wedstrijden en waarin Toronto de play-offs misliep - hield Defoe het weer voor gezien en keerde hij terug naar Engeland.

“Voor mij is de Bloody Big Deal vooral een idee wat voor club we wilden worden, in plaats van dat het per se om Defoe draaide. Het ging meer om een signaal, dat er niet meer om ons gelachen hoefde te worden. We wilden duidelijk maken: misschien winnen we niet iedere wedstrijd, we doen niet alles goed en we maken wellicht fouten. Maar we gaan serieus genomen worden, we willen dat onze fans terugkomen”, zei Tim Bezbatchenko, voormalig general manager van Toronto, tegenover Sportsnet. Tegelijkertijd werden er bij Toronto lessen getrokken uit het mislukte huwelijk met Defoe, die er uiteindelijk voor zorgden dat Sebastian Giovinco begin 2015 naar Canada gehaald kon worden.

“Het belangrijkste is dat een speler levert en je kunt zeggen dat dit bij Jermain niet het geval is geweest, maar je kunt ook zeggen dat het ons in staat stelde om Jozy Altidore (hij maakte in ruil voor Defoe de overstap van Sunderland naar Toronto, red.) te halen. En door de lessen die we hebben geleerd, hebben we uiteindelijk ook Giovinco kunnen aantrekken. Zonder Defoe hadden we niet de middelen en kennis gehad om Giovinco succesvol te benaderen”, sprak Bezbatchenko. Giovinco werd transfervrij weggehaald bij Juventus. “We spraken met de speler en zijn familie over de club en de verschillen tussen Juventus, de Serie A, Toronto en de MLS: het heeft allemaal geholpen om de interesse van Seba aan te wakkeren. Ik moest hem uitleggen wat voor uitdagingen hij zou krijgen en hoe wij hem daarbij zouden helpen.”

Giovinco speelde namens Toronto 142 wedstrijden, waarin hij goed was voor 83 doelpunten en 51 assists.

De stap van Giovinco naar Toronto was enigszins vergelijkbaar met die van Insigne nu. Met een leeftijd van 27 was de 23-voudig Italiaans international zelfs jonger dan zijn landgenoot toen hij vanuit de Serie A naar de MLS verkaste. “Maar Insigne zit qua prestaties en recente successen wel nog op een hoger niveau dan Giovinco destijds”, zo plaatst D’Amato een kanttekening. Toronto slaagde er wel min of meer voor het eerst in een speler in de bloei van zijn carrière weg te halen bij een Europese topclub.

“Je ziet het nu een beetje veranderen: een paar jaar geleden was de MLS vooral een plek waar grote voetballers in de herfst van hun carrière nog even kwamen voetballen”, vertelt De Jong. Hij speelde totaal 52 wedstrijden in de MLS en is tegenwoordig director en head coach van Football Fundament, een voetbalschool in Vancouver. “Voetbal is de snelst groeiende sport in Amerika, dat zie je ook aan de clubs die erbij komen in de MLS. Het is gewoon heel aantrekkelijk om die stap in de bloei van je carrière te maken. Plus het is fantastisch om de ene week in Los Angeles, de andere week in Florida en dan weer in Miami te spelen. Dat is zo gaaf dat het heel aantrekkelijk is voor spelers om hierheen te komen.”

Giovinco kreeg een megasalaris van 7,3 miljoen euro voor een vijfjarig contract, significant meer dan de 2,2 miljoen euro die hij per jaar bij Juventus kreeg bijgeschreven. Maar voor dat forse bedrag bracht Giovinco Toronto ook de grote successen waar hij voor binnengehaald werd. Met Giovinco in de gelederen won Toronto in 2017 voor het eerst de MLS Cup, nadat een jaar eerder nog in de finale van de play-offs verloren werd tegen Seattle Sounders. Een jaar later was Toronto ook dicht bij de eerste internationale prijs, toen er in de finale van de CONCACAF Champions League werd verloren van Chivas Guadalajara.

Met Giovinco in de gelederen won Toronto in 2017 voor het eerst de MLS Cup.

“Persoonlijk voelde ik me op mijn gemak bij Toronto. Het is een stad waar het leven heel gemakkelijk is. Op professioneel vlak loop je het risico om van de radar te verdwijnen. Ik raakte uit beeld bij de nationale ploeg. Als je bereid bent om die dingen op te geven, is het een ervaring die ik iedereen aanraad”, zei Giovinco in gesprek met de Corriere dello Sport. Na het vertrek van Giovinco naar Al-Hilal begin 2019 bereikte Toronto in het eerste jaar nog de finale van de MLS (waarin verloren werd van Seattle Sounders), maar de twee daaropvolgende seizoenen verliepen teleurstellend. In 2020 sneuvelde Toronto al in de eerste ronde van de play-offs en afgelopen jaar werd de eindronde van het MLS-seizoen niet eens bereikt. Daardoor was het hard nodig om het enthousiasme rond Toronto opnieuw aan te wakkeren.

Dat lijkt met de komst van Insigne gelukt. Alleen de geruchten zorgden er al voor dat de nodige supporters een nieuwe seizoenkaart hebben aangeschaft, een veelbelovend begin voor alle commerciële voordelen die aan het aantrekken van Insigne zijn verbonden. En Toronto lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. De naam van Giovinco werd de afgelopen tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Toronto. Hij is sinds afgelopen zomer transfervrij, nadat zijn contract bij Al-Hilal afliep. Voorlopig zou Giovinco echter te veel geld vragen en Toronto is niet van plan om van hem opnieuw een zogenaamde Designated Player te maken. De Designated Player Rule schrijft voor dat Amerikaanse clubs slechts drie spelers in de selectie mogen hebben die buiten het salarisplafond vallen.

Toronto heeft met Alejandro Pozuelo (jaarsalaris van 4,2 miljoen euro, vorig seizoen de nummer vier op de lijst met bestbetaalde spelers van de MLS), Jozy Altidore (jaarsalaris van 3,2 miljoen euro, vorig seizoen de nummer zeven op de lijst met bestbetaalde spelers van de MLS) en Michael Bradley (jaarsalaris van 1,3 miljoen euro) nog drie Designated Players onder contract staan. Een van hen zal in ieder geval genoegen moeten nemen met een lager salaris om zo plaats te maken voor Insigne. Mogelijk dat Bradley hiertoe bereid is, daar de vader van de voormalig middenvelder van onder meer sc Heerenveen en AS Roma (Bob Bradley) net is aangetreden als trainer én sportief directeur bij Toronto. Romano meldde dat er gesproken wordt met Altidore over het ontbinden van zijn contract. Dat zou 7 miljoen euro moeten kosten, maar de voormalig spits van AZ heeft een vergoeding van 4,5 miljoen euro aangeboden gekregen.

Michael Bradley kwam in 2014 samen met Jermain Defoe binnen bij Toronto en de 151-voudig Amerikaans international is momenteel aanvoerder van de club.

Momenteel wordt ook de naam van Andrea Belotti in verband gebracht met Toronto. De 28-jarige spits, die afgelopen zomer net als Insigne Europees kampioen werd met Italië, is bij Torino in het bezit van een aflopend contract. Een volledig Italiaanse aanval in Canadese dienst: dan moet de MLS in ieder geval in Italië toch wel gaan leven? “Het hangt ervan af hoeveel Italiaanse spelers die kant opgaan”, reageert D’Amato. “Normaal gesproken kijken we hier nauwelijks naar de resultaten in de MLS. Misschien dat de grote wedstrijden dan wat meer gaan leven, maar op dit moment is dat niet het geval. We zullen zien of Insigne daar verandering in kan brengen.”

Snap jij de keuze van Lorenzo Insigne?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtige speler Insigne en ik begrijp hem ook wel. 60miljoen is bizar veel en als hij voor zichzelf niet perse nog een wk hoeft te voetballen, wie zijn wij dan?

30 december 2021 om 12:57

Ik blijf het toch jammer vinden. Napoli is een competitief team in de serie A dat als ze een goed seizoen draaien gewoon de scudetto kan pakken. Dan zou ik persoonlijk (wat uiteraard totaal irrelevant is) toch liever iets dergelijks meemaken eerlijk gezegd dan op het top van je kunnen in een land te gaan spelen waar voetbal absoluut niet de eerste sport is.

30 december 2021 om 15:57

Klopt Lierse, maar die 60 is ook wel lekker haha. Uiteindelijk zullen veel hier zeggen: na napoli hoeft hij ook niet meer te werken maar de meeste mensen willen altijd meer.

Desondanks leek het mij prachtig om insigne ooit met de scudetto te zien ja

30 december 2021 om 16:20

Dat wel maar ik snap die drang naar meer niet eerlijk gezegd. En dan wordt er vaak gezegd “ja maar je wil toch voor je toekomstige generaties zorgen”, persoonlijk lijkt er me niets ergers te zijn dat toekomstige generaties niet meer moeten werken voor geld.

En mensen onthouden ook je daden als sporter, niet de bankrekening die je eraan overhield.

Maar dat moet iedereen maar zelf weten natuurlijk.

30 december 2021 om 17:34

Maar wanneer gaan ze die scudetto dan pakken? Onder Sarri had het toen moeten gebeuren, maar konden ze de druk destijds niet aan. Ook dit seizoen hadden ze een behoorlijk grote kans, maar zijn ze dat weer weg aan het gooien. Ik bedoel, kijk naar al die spelers die Inter heeft moeten laten gaan. Napoli heeft toch gewoon een beter team? Ik begrijp hem dus wel.

30 december 2021 om 19:39

Een van de komende jaren. Behalve als inter plots een nieuw PSG of City wordt door de nieuwe eigenaar gaat er niet zomaar een heel dominante factor ontstaan in Italië en zal het elk jaar spannend zijn met verscheidene pretendenten.

4 januari 2022 om 15:41

Denk toch dat meer altijd beter is :-) als je je hele familie kunt helpen dan is dat toch mooi

30 december 2021 om 21:26

Denk dat hij voor een competitief salaris wel zou willen blijven bij Napoli, alleen gaat de voorzitter daar niet in mee. Insigne is toch al jaren de ster van elftal dus mogen ze hem daar ook naar betalen volgens mij.

Hij kan in de voetsporen van Danny Koevermans treden. Dat is vast de doorslaggevende factor.

30 december 2021 om 23:21

Dat zijn behoorlijke schoenen om te moeten vullen.

Puur voor het geld en de kwaliteit van leven moet Insigne deze stap maken. Toronto is een geweldige stad om te leven en de Canadezen zijn wat nuchterder dan Amerikanen. Sportief gezien is het een flinke stap terug, waarbij hij ook wel de zekerheid heeft dat hij niet meer geselecteerd wordt voor Italië. De MLS heeft een paar leuke voetballers, maar zal door hun "designated player rule" nooit het hoge niveau en status halen van een grote competitie. 5-10 jaar geleden speelde er nog grotere namen in de MLS dan op dit moment. Dat Carlos Vela in de MLS nu de grote man is, zegt mij wel genoeg.

30 december 2021 om 21:22

Ik ben net voorstander van de DP regel, zouden ze in Europa ook moeten invoeren. Het zorgt er namelijk voor dat meerdere ploegen 1 of 2 topspelers hebben waardoor de ploegen dichter bij elkaar komen te liggen qua niveau en dit is dan weer positief voor de spankracht. In de MLS is er bijna elk jaar een andere winnaar vd Communiy shield & MLS cup hierdoor. Bovendien kunnen de financiën op orde worden gehouden door een strikt plafond voor de overige spelers in een kern.

De rijkere ploegen kunnen zich dan weer laten gelden door bv 11 miljoen aan salaris te betalen, een ploeg als Dallas kan dit niet.

31 december 2021 om 07:37

Wat een onzin. Die grote namen kwamen juist door de designated player rules. De DPs zullen er juist voor zorgen dat de MLS enorm gaat groeien. En met de inkomsten die ze in de toekomst zullen genereren zullen ze ook binnen de salary cap goede spelers kunnen aantrekken. Nu de contractonderhandelingen van de nieuwe media onderhandelingen gaande zijn zal het niet lang duren voordat de MLS in alle facetten beter is dan de eredivisie.

31 december 2021 om 09:42

Ik denk dat hij gewoon het hele systeem van de salary cap bedoelt (waardoor die designated playerscontracten nodig zijn om überhaupt grote namen te kunnen contracteren). Momenteel zit die salary cap echt belachelijk laag. Sowieso is het maar een vreemd systeem met al die speciale contracten die dan voor een vast bedrag meetellen binnen de salary cap.

31 december 2021 om 13:13

Met een lage salary cap zal de MLS nooit een grote competitie worden. Ze kunnen max. 2-3 grote spelers aantrekken, waarbij het ook vaak voetballers in hun nadagen zijn zoals Higuain, Bradley en Altidore. De competitie trekt mij meer aan door de variatie aan clubs en het competitieformat, dus het is niet dat ik de MLS helemaal wil afbranden. De Eredivisie is sportief naar mijn idee wel beter. Ook de voetbalsfeer is in Nederland veel meer aanwezig dan in de VS. In de MLS zijn er veel gemaakte plastic derby's en geven ze het hele aparte namen. Zo wordt de wedstrijd tussen Colombus Crew en Cincinnati aangemerkt als "the hell is real derby". Sorry hoor maar dan kan ik het niet serieus nemen.

31 december 2021 om 14:13

De vraag is of de MLS moet evolueren richting een “Topcompetitie” zoals we die kennen in Europe. Aangezien MLS ploegen geen CL hebben lijkt het me van niet, de CL zorgt er in Europa namelijk voor dat ploegen uit verschillende landen enorm investeren om bij te kunnen benen met de concurrentie. Het nadeel hiervan is dat Europese ploegen zich financieel kapot maken om toch mee te kunnen blijven doen met de grote jongens.

Ben wel voorstander van de richting die de MLS nu uitgaat, een sterke competitie waarbij ploegen dicht bij elkaar liggen qua niveau. Een beetje naar het voorbeeld van de NBA & NFL. De Amerikaanse sportcultuur is ook helemaal anders dan hier, in Europa gaat het veel meer om presteren en blijven presteren terwijl in de VS - zeker in soccer - ook de show erg belangrijk is. Ook het opleiden van eigen talent en doorverkopen zit serieus in de lift, ik volg FC Dallas een beetje en hoor en zie veel positieve commentaren op de talenten die ze opleiden en verkopen (McKennie & Pepi bv).

1 januari 2022 om 03:38

Met een lage salary cap inderdaad, maar die zal er niet voor altijd zijn natuurlijk. Ze hebben nu nog een deal van $60m per jaar oid, maar zullen met de nieuwe deal rond de $300m zitten (tov de 100 miljoen die de eredivisie krijgt). Daarmee kan de salary cap flink opgeschroefd worden. De VS zijn koning op het gebied van marketing als je bijvoorbeeld de NFL met 17 speelrondes vergelijkt dat $10 miljard per jaar krijgt vs de PL dat $2 miljard krijgt per jaar met 38 speelrondes. Tuurlijk, voetbal zal nooit de populairste sport worden in de VS met alle sporten die ze daar hebben, maar de MLS kan wel een zeer serieus grote competitie worden. En de Amerikaanse sport cultuur kennende, zal de DP rule daar zeker aan bijdragen

8 januari 2022 om 17:43

@hein vh, het probleem is wel dat je uiteindelijk ook met andere sporten concurreert. Je zegt zelf al dat de Amerikaanse sportcultuur helemaal anders is, daar heb je ook helemaal gelijk in. Vaak doen jongens tot een vrij hoge leeftijd aan minimaal 2 sporten. Punt is, vaak blinken topatleten ook in 2 sporten uit en kunnen ze ook in 2 sporten prof worden. Het zou in Europa in geen enkele sport voorkomen maar Lebron speelde rustig American Football tot zijn 17e en kon naar verschillende topuniversiteiten qua Football. Patrick Mahomes, de best betaalde jongen uit de NFL deed tot zijn 18e aan Football, basketbal en honkbal en werd op zijn 18e ook nog gedraft door de MLB. Zijn ploeggenoot Tyreek Hill deed tot zijn 20e aan atletiek en was een van de beste sprinters van het land. Een paar jaar geleden wilde de MLB de regels zelfs compleet veranderen om een speler binnen te halen. Kyler Murray. Hij tekende eerst op zijn 20e een MLB contract maar wilde nog een jaar terug naar de uni om football te spelen en de MLB was bang om hem kwijt te raken. Uiteindelijk gebeurde dit ook. Hij gaf zijn 5 miljoen tekenbonus terug om een tekenbonus van 23 miljoen te tekenen in de nfl

Dit is maar een kleine greep uit de jongens die keuzes hadden

8 januari 2022 om 16:03

Hoezo moet? Vraag me altijd af hoeveel beter het leven wordt als je van x miljoen gaat naar nog meer

Ik zou het ook wel weten met zo'n salaris. Heb wel eens eerder gedacht, áls ik ergens naartoe zou emigreren, dan zou het Toronto zijn. Dat is in mijn werk een goede plek om te zijn, het is een relatief korte afstand naar NL (5.5 a 6 uur vliegen), de Canadezen zijn zeer prettige mensen en ik vond Toronto een erg prettige stad.

ik woon in canada, er is op dit moment een enorme groei in het populairitiet van voetbal in het land. zal vast te maken hebben met het succes van de nationale teams (mannen en vrouwen). er zijn ook veel mensen van italiaanse afkomst in het gta (greater toronto area).
groeten van saskatchewan canada, het is hier -35c

31 december 2021 om 09:52

Groeten terug uit Amsterdam!
Hier 14c

31 december 2021 om 13:15

Lekker fris. Het is mij de laatste tijd ook opgevallen hoe sterk de interesse in voetbal is toegenomen in noord Amerika. Ik heb lange tijd in midden Amerika en de Cariben gewoond ( iets warmer dan Saskatchewan), en vooral het laatste wk was bijzonder populair bij de Amerikanen en Canadezen. Was toch wel leuk om mee te maken. Dat Insigne deze stap als aantrekkelijk ziet kan ik best bij inkomen. Al is het klimaat ff minder dan Napels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren