Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Waanzinnige climax lonkt in EK-kwalificatie: ‘Grootste prestatie of enorme rouw’

Laatste update:

Italië en Oekraïne gaan maandagavond uitvechten wie zich verzekert van een plekje op het EK 2024 in Duitsland. Beide ploegen staan na zeven duels op dertien punten en dus nadert een zeer spannende ontknoping.

Italië heeft aan een gelijkspel genoeg in Leverkusen. De BayArena is door de oorlog in Oekraïne het neutrale strijdtoneel voor het onderlinge duel. Bij het vorige treffen tussen de beide ploegen trokken de Italianen aan het langste eind: 2-1.

De Italiaanse bondscoach Luciano Spalletti blikte op de persconferentie alvast vooruit op de cruciale ontmoeting. "Dit is een van die dagen die je grootste prestatie of enorme rouw kan worden."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De kampioenmaker van Napoli beseft zich maar al te goed hoe groot de belangen zijn van het onderlinge duel. Italië miste ook het vorige eindtoernooi al, toen het zich niet wist te kwalificeren voor het WK in Qatar.

"Een wedstrijd als deze kan enorme druk met zich meebrengen. Maar het is vooral een grote kans. Niets zal de grote wens om onze Europese titel te verdedigen beperken." Van een favorietenrol wil Spalletti echter niks weten.

Hij is zich namelijk bewust van het gevaar van de Oekraïense counter. Omdat de Italianen tegen Noord-Macedonië (5-2) in de omschakeling meermaals het mes in liepen, gooit Spalletti zijn elftal rigoureus om. "Ik kan je vertellen dat we met vier of vijf wijzigingen zullen beginnen aan het duel", verklapt de coach.

Aan het EK houdt la Squadra Azzurra zoetere herinneringen over. Het vorige Europese eindtoernooi wonnen de Italianen. In de finale versloegen ze Engeland na penalty's. Datzelfde Engeland bleek in de kwalificatiepoule overigens oppermachtig. Het eindigde fier boven Italië en Oekraïne en is met negentien punten ongeslagen koploper van Groep C.

Wie kwalificeert zich voor het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach en als Italië verliest zijn er nog altijd de play-offs met daarin een thuiswedstrijd tegen Estand en een land als Polen thuis. Tis voor de grotere landen een knappere prestatie om er niet bij te zijn dan om er wel bij te zijn. Dus het wordt spannender gemaakt dat t is. In theorie kan Italië zich blameren in de kwalificatie maar via de play-offs alsnog het EK bereiken en deze al la Portugal in 2016 winnen. Daarom wordt voetbal lelijker en lelijker. Er is altijd wel een uitvlucht voor de toplanden. Het beste systeem was 16 teams en dan de eerste 2 in elke poule door en de laatste 2 uitgeschakeld. Toen kon je je geen wanprestatie veroorloven want dan was t gewoon klaar. Maarja ik zal wel een ouwe lul zijn. In '96 zullen ze vast ook wel hebben geklaagd dat het van 8 naar 16 teams was gegaan

20 november 2023 om 10:13

Tegen Noord Macedonië ging het de vorige keer ook mis dus ik denk niet dat Italië in de positie zit om het rustig te bekijken.

20 november 2023 om 10:59

Het zou natuurlijk de voetbalkalender flink opschonen indien je geen kwalificatiewedstrijden meer hoeft te spelen, omdat praktisch ieder land al naar het hoofdtoernooi gaat.

Ik persoonlijk vind ook dat de beste of twee besten per poule doorgaan en dat er geen systeem dient te zijn waarbij je afhankelijk bent van de prestaties van anderen. Dus modellen van zes of twaalf groepen, zoals het huidige EK en komende WK zijn volgens mij niet de manier.

Toen het van 8 naar 16 ging werd het toegejuicht: omdat tot die tijd 12 of 13 Europese ploegen naar een WK mochten, terwijl er maar 8 meededen aan een EK en dat voelde verkeerd. Het WK dient het hoogst haalbare toernooi te zijn en dus het meest exclusief om je ervoor te kunnen kwalificeren.

20 november 2023 om 11:03

Ik ben het daar niet volledig mee eens. Als je ziet wat het doet voor een land als Noord-Macedonië als zij zich kwalificeren dan vind ik dat alleen maar mooi. Voetbal hoort niet alleen voor de groten gespeeld te worden.

20 november 2023 om 11:53

Een kampioenschap hoort toch gewoon voor de beste landen te zijn? Een Albanië heeft zich nu ook op eigen kracht als groepswinnaar geplaatst, dan verdien je het om erbij te zijn.
Die poules van Nederland in 2004, 2008 en 2012 waren geweldig, 10x beter dan die poule in 2021.

20 november 2023 om 12:20

En dat is toch nog steeds zo? Niet alle landen mogen meedoen.

20 november 2023 om 13:02

Door de uitbreiding is de groepsfase tegenwoordig maar een verplicht nummertje, zeker doordat zelfs de nummer 3 nog door kan gaan. Met 16 landen was het bijna in elke groep van begin af aan spannend. Dat format en aantal was in mijn ogen perfect.

20 november 2023 om 13:11

\En het is de inwoners van N-Macedonie absoluut gegund. Maar eerder werden ook toplanden uitgeschakeld. Tijdens de kwalificaties van EK 84 werden Nederland, Engeland, Sovjet-Unie, Italiã£â« en Zweden uitgeschakeld.

Een ronde later zagen we juist geen Joevoslavie, geen Frankrijk, geen Portugal en geen Belgie(was toen juist favoriet).

Dan kunnen we toch wel stellen dat het daarmee niet voor de groten gespeeld wordt. En inderdaad, met minder deelnemers, heb je Ãâ³ã£â³k minder kleine teams.

Koen Kampioen heeft hierin gewoon een heel goed punt. Het wordt voor de grote landen juist steeds makkelijker om resultaat te behalen. Zie de EK winst van Portugal. Werden 3e in een poule met Ijsland en Hongarije. In ieder ander toernooi waren ze uitgeschakeld en was het een blamage.

20 november 2023 om 13:51

Het is een afweging die je maakt. Ik heb er absoluut geen probleem mee dat kleinere voetballanden mee mogen doen. Want het is voor ons, supporters van landen die zich 9/10 keer kwalificeren, natuurlijk makkelijk vanuit de hoogte praten.

20 november 2023 om 19:42

Ik heb de afgelopen toernooien juist vaak genoten van die mindere goden: IJsland, Wales, Marokko

Italië gaat dit vrij makkelijk winnen denk ik omdat Oekraïne moet komen en Italië zal niet als een blind paard de aanval gaan zoeken en afkijken wat de intenties van Oekraïne zijn

20 november 2023 om 11:00

Onderschatting is het grootste gevaar voor Italië. Zijn wel eens vaker daarop afgestraft, dus oppassen. Daarbij, Oekraïne is zo slecht nog niet. Hebben die een goede dag en een beetje geluk, moet Italië terug naar af. Hebben dan nog altijd een achterdeur via de play offs….

Ik hoop dat Italiã« een zege gaat pakken tegen Oekraã¯ne, maar om heel eerlijk te zijn baart die lekke verdediging me enorm veel zorgen. Uiteindelijk is een gelijkspel genoeg tegen Oekraã¯ne en wat mij betreft mag je daar ook best op in zetten. 90 minuten voor de eigen pot hangen en ordinair de bus parkeren lijkt mij de enige oplossing in een wedstrijd waar de tegenstanders Moeten komen en Moeten winnen om zich te plaatsen.

De Italiaanse voetbalcultuur wordt de laatste jaren meer en meer overboord geflikkerd om heel trendy "leuk en aanvallend voetbal" te spelen, maar ondertussen zorgt het er wel voor dat er nauwelijks meer defensieve zekerheid is. Ik heb me werkelijk scheel geã«rgerd aan de manier waarop we 2 lullige doelpuntjes tegen krijgen tegen Noord-Macedonië.. Er worden nauwelijks meer echte goede verdedigers opgeleid en dat vind ik echt een schande..

20 november 2023 om 11:06

Inter en Juventus spelen met Italiaanse coaches toch gewoon defensief voetbal (Juventus nog wat meer dan Inter) en de grootste naam binnen het Italiaanse trainersgilde, Antonio Conte, doet toch hetzelfde. Als je verder naar de serie A kijkt zijn er ook maar echt een aantal teams die echt offensief willen voetballen. Dus om nu te zeggen dat de verdedigende cultuur is opgegeven…

Met Bastoni en Scalvini breekt er ook echt wel wat talent door achterin vind ik daarnaast.

20 november 2023 om 11:14

Bastoni is al bijna 25, hij zou er al moeten staan maar wat mij betreft is hij nog bij lange na niet van het niveau van de Italiaanse verdedigers van weleer. Laten we Scalvini het voordeel van de twijfel geven.

Bij de nationale ploeg? Je kunt niet met droge ogen beweren dat het nationale team nu voor goed, verzorgd verdedigend voetbal staat toch? Wat mij betreft is dat eigenlijk al een hele lange tijd zo. Misschien al zelfs wel sinds de tijden van Conte. Er wordt geflipflopt tussen een progressieve - en een pragmatische speelstijl maar je raakt meer en meer tussen wal en schip.

20 november 2023 om 11:21

Bij de Squadra ligt het eerder aan een gebrek aan kwaliteit dan aan de spelopvatting denk ik eerlijk gezegd. Zeker aanvallend is het zonder Chiesa eigenlijk huilen met de pet op en het zegt inderdaad wel wat dat ik niet verder kom dan Bastoni en Scalvini. Acerbi speelt ook al een jaar top, maar die is natuurlijk 35.

Mits iedereen fit is staat er wel een leuk elftal vind ik eigenlijk. Donnaruma-Di Lorenzo-Gatti-Bastoni-Di Marco-Jorginho-Barella-Frattesi-Chiesa-Scamacca-Politano is een mooi elftal. Al mist het wel gewoon teveel kwaliteit, zeker voorin.

20 november 2023 om 11:59

Dat er voorin kwaliteit mist ben ik helemaal met je eens. Zonder Chiesa is het bar en boos. Maar dat neemt niet weg dat je in je verdediging nog steeds heel wat spelers rond hebt lopen die wat mij betreft echt de naam van Italiaans international niet waard zijn.

Spannende wedstrijden vanavond:
Oekraine - Italie
Tsjechië - Moldavië
Slovenië - Kazachstan

Allen spelen tegen directe tegenstanders, winnaars gaan naar het EK. Zou toch wat zijn als Kazachstan en Moldavië winnen en naar het EK gaan. Voor beide landen eerste deelname aan een eindtoernooi.

20 november 2023 om 12:07

Goh het zou toch echt fantastisch zijn als Kazachstan naar het EK gaat. Even duimen vanavond. Slovenië is dan waarschijnlijk wel een sterker team maar toch altijd een grijze muis op een eindtoernooi. Doe mij dan maar een verrassing als Kazachstan.

Italie is wel een tof voorbeeld van onze houding tov Oranje. Ik lees overal dat we niets te zoeken hebben op het EK omdat we toch niets kunnen inbrengen tegen landen als Frankrijk, Engeland of Italie en dan lees je nu dat Italie zich misschien voor de 2e keer niet kwalificeert. Denk je dat ze in Italie, als ze het uiteindelijk redden ook achteraf boos zijn als de spelers gaan juichen en het volkslied meeblèren? Nee he, denk het ook niet. In die zin heeft die gekke Wout gewoon gelijk.

20 november 2023 om 11:23

Waren ze dan boos in Nederland? Die journalist stelde een vraag over de zoveelste zaadpot. Denk je dat ze in Italië tevreden zijn met de huidige staat van de Azurri? Ze zullen uiteraard blij zijn met de kwalificatie, maar de kritiek is enorm hoor.

20 november 2023 om 11:28

De tendens in de media (en ook hier) was wel dat we niet zo hard moeten juichen omdat we gekwalificeerd zijn en dat we ons moeten schamen voor de wedstrijd tegen Ierland. Wout reageerde belachelijk in dat interview hoor, maar we zijn wel heel negatief altijd. En dat is ook altijd zo. Behalve in 2012 gek genoeg, toen had iedereen best vertrouwen.

20 november 2023 om 11:42

Nu ja laat ons eerlijk zijn. Een kwalificatie op zichzelf is niet echt meer een prestatie op een uitgebreid EK als het huidige.

20 november 2023 om 12:49

De manier waarop Weghorst juichte na zijn eerste interlanddoelpunt was in Italië (en veel andere landen) waarschijnlijk ook heel anders ontvangen. Ik vond het ontroerend en mooi om te zien dat er nog spelers zijn die zó graag voor Oranje spelen. Als iedereen dat half zo graag wilde als Weghorst, waren we wereldkampioen geworden.

Ik hoop dat italie vanavond bij de les is! Misschien ben ik wat negatief maar vind toch dat we wat belangrijke spelers missen met tonali locatelli bastoni een fitte verratti.. het is al vaker mis gegaan in een belangrijke kwalificatie wedstrijd voor italie..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren