Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vroege wissel bij Jong Ajax: start Ajax donderdag met debutant tegen Bodø/Glimt?

Laatste update:

Een opvallende wissel bij Jong Ajax is onderwerp van gesprek op Sportcomplex De Toekomst. Ahmetcan Kaplan speelde tegen MVV Maastricht (3-0 winst) slechts één helft en werd in de rust gewisseld voor Nick Verschuren. Het zou zomaar kunnen dat Kaplan, die in de zomer van 2022 voor liefst 9,5 miljoen euro werd aangetrokken, komende donderdag zijn officiële debuut voor Ajax 1 gaat maken.

Door het desastreus uitgepakte aankoopbeleid van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft John van 't Schip bij Ajax te maken met meerdere zorgwekkende posities. Na de deceptie tegen sc Heerenveen (3-2 verlies) benoemde de hoofdcoach de linksbackplek expliciet als 'zorgenkindje'.

Borna Sosa kreeg na zijn goede invalbeurt tegen PSV (1-1) de kans om zich te bewijzen, maar maakte het in Friesland niet waar. “We dachten na vorige week dat hij er zou staan. Ik zeg niet dat het allemaal zijn schuld is, maar het is wel zo dat we op die positie gewoon kwetsbaar zijn”, aldus Van ‘t Schip op de persconferentie. Eerder al viel Ar'Jany Martha, de andere optie op linksback, hopeloos door de mand op bezoek bij Heracles Almelo (2-4 winst).

Ajax stoomt Kaplan al maanden klaar voor zijn officiële debuut in Ajax 1. De 21-jarige Turk werd in de zomer van 2022 met grote verwachtingen overgenomen van Trabzonspor, maar kampte vanaf het begin met langdurig blessureleed.

Pas sinds eind 2023 is Kaplan voor het eerst echt fit. Sindsdien maakt de centrumverdediger minuten bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Kaplan zat al diverse keren op de bank bij Ajax 1, maar het kwam nog niet tot zijn debuut. Maandagavond maakte Kaplan een uitstekende indruk tegen MVV, toch bleef hij na de eerste helft in de kleedkamer achter.

Het voedt de speculaties over een aanstaand debuut voor Kaplan in het eerste. Donderdag nemen de Amsterdammers het in de play-offs (een tussenronde) van de Conference League op tegen FK Bodø/Glimt.

Een serieuze optie voor Van 't Schip is om Kaplan, een linkspoot, centraal in de verdediging op te stellen. Op die manier zou Jorrel Hato als linksback ingezet kunnen worden. Het zeventienjarige toptalent van Ajax speelt liever centraal, maar liet al eerder zien ook de linksbackpositie naar behoren in te kunnen vullen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onzin, ze zijn gewoon voorzichtig! Die jongen is al sinds zijn komst geblesseerd en wordt gewoon rustig gebracht.

12 februari 2024 om 22:47

Dat is zeker niet de enige reden. Hij speelde de voorgaande 3 duels voor Jong Ajax (tegen Groningen, Dordrecht en Jong Utrecht) immers alle drie de volle 90 minuten.

12 februari 2024 om 23:01

Daarnaast speelt ie ook gewoon ontzettend sterk. En heeft ie alles wat een modere verdediger moet hebben..

12 februari 2024 om 23:21

Klopt, maakt een erg goede indruk sinds zijn terugkeer. Ik zou hem best wel eens op LCV in het eerste willen zien met Hato -bij gebrek aan een fatsoenlijke linksback- tijdelijk op LB.

13 februari 2024 om 13:44

Hij gaat basis starten donderdag, die wedstrijden die hij 90 minuten speelde waren sterk, de 45 minuten van gister echt heel sterk, verdedigend, in de lucht, aan de bal. Ik ben ervan overtuigd dat hij donderdag start, en daarna ook gewoon een basis plaats pakt. Hato mag rijpen op de back positie.

Geen idee wat ik van deze jongen moet verwachten. Na zo’n blessure kan je hem eigenlijk ook pas beoordelen na een wedstrijd of 10. Turkse leden hier die iets kunnen vertellen? Waar z’n potentieel ligt, wat zijn z’n sterke en zwakke punten?

12 februari 2024 om 23:26

Dit was toevallig exact zijn tiende pot in de basis bij Jong Ajax sinds zijn terugkeer van die lange blessure. Eerst een potjes enkel de eerste helft, paar keer een uur en toen een paar wedstrijden de volle 90 minuten. Is nu gewoon volledig terug fit. Hoop hem snel een keer bij 1 aan het werk te zien, maakt echt een solide indruk bij Jong Ajax in ieder geval!

13 februari 2024 om 10:32

Ik heb bij meerdere artikelen destijds gezegd dat hij eigenlijk heel goed past binnen de (gewenste) speelwijze van Ajax. Hij is een goede verdediger en is voetballend ook sterk. Werd in zijn debuutseizoen kampioen met Trabzonspor en speelde alle wedstrijden zeer behoorlijk. Hij droeg de verdediging in die wedstrijden ook gewoon als 18-jarige.

Hij kan het niveau zeker aan. Hij hoort niet in de KKD te spelen, maar heeft gewoon pech gehad met blessures. Ik weet vrijwel zeker dat hij het goed zal doen en ik verwacht dat hij ook beter zal zijn dan Hato

Dat durft VtS niet. Hooguit een korte invalbeurt. Maar ik zou het wel toejuichen. Sosa of Sutalo banken.

13 februari 2024 om 08:41

Wordt het niet eens tijd dat Hato gaat banken. Die doet zo wat àlles fout.

Word eens tijd dat deze jongen beloond gaat worden met een debuut in Ajax 1

Eigenlijk slaat dit hele artikel nergens op als je het leest en er over na denkt.

Het enige feit is dat Kaplan na 1 helft is gewisseld, gevoed door potentiële aannames.

Zo kan ik ook wel artikelen schrijven, nog vacatures open?

Die Sosa is eigenlijk een parodie op een profvoetballer. Als hij als linksback nog een beetje kon verdedigen, maar tegenstanders lopen bij hem zo makkelijk weg uit de rug. Hij heeft 0,0 awareness en ik twijfel ook aan zijn cognitieve vermogen want het overkomt hem keer op keer. Maar dan aan de bal, vrijwel alle inspeelpasses in de wedstrijd tegen Heerenveen werden door hem met de stuit gegeven. Een aantal waardeloze ballen op Taylor die probeerde tussen de linies vrij te komen maar er daardoor niets mee kon. Bovendien vormde Sosa een aardige tandem met Forbs, allebei precies goed voor op de tribune.

Als Trabzonspor fan ben ik hier zeer blij mee. Ik hoop van harte dat die jongen het gaat maken. In zijn debuutseizoen werd hij kampioen met Trabzonspor en speelde hij, in de wedstrijden die hij speelde, echt geweldig. Hij kan het niveau zeker aan, maar heeft gewoon pech gehad met blessures.

Mocht hij zijn debuut maken en de komende maanden ook flink wat minuten maken bij het eerste, kan hij misschien zelfs mee naar het EK met Turkije.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren