Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

43-voudig Duits international gaat met pensioen: ‘Je bent één van de besten’

Laatste update:

Jonas Hector hangt na het lopende seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen, zo maakt zijn club 1. FC Köln bekend. De 32-jarige verdediger heeft er na dit seizoen dertien jaar opzitten als speler van die Geissböcke en maakte in die jaren grote indruk. Het leverde hem 43 wedstrijden voor de nationale ploeg van Duitsland op.

"Na de gewonnen wedstrijd tegen Hoffenheim (1-3, red.) heeft Jonas Hector besloten aan het einde van dit seizoen te stoppen", meldt Köln via de officiële kanalen. "Woorden schieten tekort om te beschrijven wat jij voor onze club, onze stad en alle fans hebt betekend. Je bent één van de beste spelers die ooit het rood-witte shirt heeft gedragen." Hector, die een aflopend contract heeft, droeg 342 keer het shirt van Köln. De linkspoot wordt gezien zijn status als meervoudig international, verdedigende bijdrages en loyaliteit door de jaren heen gezien als een clubicoon.

"Je bleef meer dan een decennium standvastig en loyaal naar de club toe, in goede en slechte tijden. Je nam ons tweemaal mee op een Europees avontuur." In 2018 degradeerde Köln naar de tweede Bundesliga, maar Hector bleef zijn club trouw. In het seizoen dat de club degradeerde, 2017/18, kwam de club uit in de Europa League. Dit seizoen kwam Köln uit in de Conference League. In zijn ene seizoen op het tweede niveau – Köln promoveerde een seizoen later weer – bleef toenmalig bondscoach Joachim Löw een beroep op Hector doen.

"We hebben nog vijf fantastische weken om naar uit te kijken met jou als onze aanvoerder", vervolgt de club. "Laten we er samen van genieten. Dank je wel, Jonas Hector!" De linkervleugelverdediger kwam als gezegd 43 keer uit voor de nationale ploeg. Zo scoorde hij op Euro 2016 de winnende strafschop tijdens de serie in de kwartfinale tegen Italië. Op het voor Duitsland dramatisch verlopen WK 2018 was Hector er ook als basisspeler bij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach, de enige reden dat Hector tot zoveel interlands heeft kunnen komen is dat Bayern sinds na Lahm nooit een back van topniveau heeft gehad. De backs en de spitspositie zijn al bijna een decennium lang het probleem in de selectie. Werner is het ook niet geworden...

23 april 2023 om 00:00

Dat kun je over elke speler zeggen,messi heeft ook geluk gehad dat op zijn positie niemand beter was bij barcelona en argentinie..

23 april 2023 om 00:13

Wat een zuur bericht zeg. Was in de jaren als international ook gewoon van een hoog niveau en had makkelijk naar een topclub kunnen gaan als hij Koln wilde verlaten, maar voelde zich verantwoordelijk om te blijven.

23 april 2023 om 00:40

Gek.. zoveel interlands en ik ken deze speler niet eens van naam.

23 april 2023 om 07:35

Dar ligt toch echt aan jouw voetbalkennis. Maar ach, jou kennen we ook niet na zoveel reacties op Voetbalzone.

23 april 2023 om 01:53

Jonas was een linksback geen rechtsback hoor, Jonas is gewoon totaal nooit gewardeerd geweest bij het volk, ik vond hem altijd goed spelen deed wat ie moest doen en was ook echt een aanvoeder.

32 jaar en nu al stoppen? Dat is wel erg vroeg zeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren