Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Vitesse-trainer Artur Jorge op 78-jarige leeftijd overleden

Laatste update:

Voormalig voetballer en voetbaltrainer Artur Jorge is op 78-jarige leeftijd overleden. In 1998 stond de oefenmeester kortstondig onder contract bij Vitesse, nadat toenmalig voorzitter Karel Aalbers hem met grote verwachtingen naar Arnhem haalde. Hij stond dat jaar slechts vier maanden voor de groep bij Vitesse.

Waar Jorge in Nederland geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, bouwde hij in zijn thuisland Portugal een aardige staat van dienst op. De Portugees stond daarnaast bekend om zijn markante snor.

Als speler kwam Jorge het meest prominent uit voor de Portugese topclub Benfica, nadat hij de jeugdopleiding van FC Porto had doorlopen. Bij Benfica kon Jorge goede cijfers overleggen. De spits kwam 130 keer uit voor O Glorioso en wist maar liefst 105 goals te noteren. Jorge droeg daarnaast zestienmaal het shirt van de nationale ploeg, waarin hij één goal wist te maken.

Na zijn spelerscarrière ging Jorge aan de slag als trainer. Na meerdere Portugese clubs versleten te hebben keerde de coach terug bij zijn jeugdliefde Porto. Met Dragões wist hij verdeeld over twee periodes drie keer het landskampioenschap te behalen.

Het grootste succes met Porto wist hij te boeken in 1987. Destijds versloeg de Portugese grootmacht Bayern München met 2-1 in de Europacup 1-finale, de voorganger van de huidige Champions League.

Naast tal van voetbalclubs was hij ook actief als bondscoach. Portugal, Kameroen en Zwitserland nam hij onder zijn hoede. Met laatstgenoemde verloor Jorge van het Nederlands elftal op het Europees Kampioenschap van 1996 (2-0).

Zijn voormalige club Porto is in diepe rouw om het verlies van de succestrainer. Op X deelt de club onder andere steunbetuigingen aan de naaste familie en bedankt de trainer voor zijn geleverde diensten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Derksen wordt 'de snor' genoemd, maar Arthur Jorge is en blijft echt de enige echte!

Een toptrainer in zijn tijd maar het meest defensieve voetbal wat ik ooit heb gezien echt heel defensief. Daar was het Italiaanse catanaccio niks bij. Rip

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren