Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig PSV'er Timo Baumgartl krijgt zeer pijnlijke boodschap van Schalke 04

Laatste update:

Timo Baumgartl is uit de gratie geraakt bij zijn huidige werkgever Schalke 04. De centrumverdediger maakt bij hoofdtrainer Karel Geraerts een dusdanig slechte indruk dat de Duitser niet nodig wordt geacht in de slotfase van het seizoen.

Baumgartl kwam dit seizoen twaalf keer uit namens de Koningsblauen, maar maakt in Gelsenkirchen allerminst indruk. De laatste keer dat hij speelminuten kreeg dateert alweer van een maand terug. Toen verloor Schalke met 3-0 uit bij FC Magdeburg. Daarna zat de voormalig PSV’er niet eens meer bij de selectie.

Bij het Duitse Kicker geeft Geraerts tekst en uitleg over de verbanning: “Ik heb de beslissing genomen omdat ik niet tevreden ben met zijn prestaties. De afgelopen weken heeft hij op de training te weinig laten zien en ik kreeg niet de indruk dat hij goed bij ons past in de slotfase van het seizoen”, oordeelt de oefenmeester hard.

Het is niet de eerste keer dat Baumgartl een disciplinaire vermaning krijgt bij de West-Duitse club. Eerder dit seizoen, in september, verloor Schalke met 3-1 bij FC St. Pauli en nadien bekritiseerde de achterhoedespeler notabene zijn toenmalige hoofdtrainer Thomas Reis. Het leverde de speler een disciplinaire schorsing op van één wedstrijd. Daarnaast moest hij gedurende de week meetrainen bij de beloften.

In dat interview had de 28-jarige verdediger uit Böblingen kritiek op de aanvallende speelstijl van Reis. Volgens Baumgartl had de trainer vast een plan, maar bleven ze maar tegen dezelfde situaties aanlopen.

Nu moet Baumgartl dus opnieuw aansluiten bij de Onder 23 van die Knappen. De club kent een lastig seizoen in de 2. Bundesliga en moet zelfs vechten tegen degradatie. Op het moment staat Schalke op de veertiende plaats, maar het gat met nummer zeventien Eintracht Braunschweig bedraagt maar drie punten. Mocht Schalke degraderen hangt hen het verlies van de proflicentie boven het hoofd.

Baumgartl werd in de zomer van 2021 voor twaalf miljoen euro door PSV overgenomen van VfB Stuttgart. Bij de Eindhovenaren kwam de centrumverdediger 36 keer in actie. Vorig seizoen werd hij door de huidige koploper van de Eredivisie verhuurd aan Union Berlin, voordat hij deze zomer transfervrij de overstap maakte naar het noodlijdende Schalke.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

28 jaar alweer, waar blijft de tijd joh. Voor mijn gevoel nog niet zo heel lang geleden dat hij mede door zijn goede optreden bij Jong Duitsland werd aangetrokken door PSV, leek destijds echt een groot talent en een prima aankoop voor PSV, maar wat is deze jongen ver weggezakt zeg. Een van de grootste miskopen ooit samen met Bruma bij PSV.

22 maart 2024 om 14:32

Nou dit dus. En al 28, ik had het gevoel pas 28, loopt al zo lang mee intussen.
Maar wat je zegt, een van de grootste miskopen. En zo zonde, geven ze een keer goed geld uit aan een centrale verdediger, valt die gigantisch door de mand. Sindsdien (en ook ervoor) zelden tot nooit een dure verdediger gekomen. Niet dat het prijskaartje alles zegt, maar ben intussen wel klaar met het niveau Ramalho, en daarvoor spelers als Schwaab, Luckassen, Rekik, Viergever, Sainsbury of Zanka Jorgenson (om even 10 jaar terug te gaan in de tijd). Enige die enigszins tot goed waren, zijn boscagli, Moreno en Bruma. En Isimat vanwege de cultstatus, meer dan zijn daadwerkelijke verdedigingskunsten.
Ik ga weer vol goede moed de zomer in, waarschijnlijk om weer teleurgesteld zoetgehouden te worden met een last-minute huur uit de Premier League.

23 maart 2024 om 13:12

Dezelfde Bruma die het meer dan goed doet en nog gescoord heeft als international… die Bruma toch?

Wat daarmee aan de hand was bij PSV Joost mag het weten.

Ik had bij zijn transfer toch goede hoop dat hij op zijn minst nog 2e Bundesliganiveau zou hebben, maar zelfs dat zit er niet meer in voor hem. Hij heeft helaas enorm ingeleverd de laatste jaren. Daarnaast vind ik dat hij al van begin af aan bij Schalke een stoorzender is en niet lekker binnen de club ligt, terwijl hij toch kansen genoeg heeft gehad.

Voor Schalke zijn de komende 8 wedstrijden bepalend voor het voortbestaan van de club (in de huidige vorm) en dan kun je zo'n speler die nauwelijks inzet toont er beter niet bij hebben. Dan moeten alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Deze beslissing om hem te verbannen doet me dan ook niet veel. Hij speelde toch al nauwelijks meer.

22 maart 2024 om 19:05

Kom op Webo, schouders eronder hoor. Absoluut niet degraderen, dan wordt een licentie wel héél lastig met de schuld. Wat gaat er dan overigens gebeuren mocht Schalke '04 wel degraderen?

22 maart 2024 om 19:34

Laten we hopen dat Schalke dit puntengemiddelde de rest van het seizoen aanhoudt, dan zullen ze het redden. Gelukkig komen er met o.a. Osnabrück en Rostock nog een paar tegenstanders die op papier minder zijn.

Op dit moment weet niemand echt wat er zal gebeuren bij een degradatie, zelfs het bestuur niet. In het jaarverslag dat deze week uitkwam wordt wel indirect beschreven dat een licentie dan inderdaad zeer onwaarschijnlijk is. Wie weet dat een groep sponsoren dan nog wat voor de club kan betekenen en anders wordt het een doorstart in de Regionalliga West denk ik? Veel vraagtekens nog voorlopig, dus laten we maar van het het beste scenario uitgaan, namelijk lijfsbehoud.

23 maart 2024 om 08:46

Ongekend dat eigenlijk niemand het weet, Regionalliga zal wel even pijn doen maar dan is de club er nog wel. Zal een pijnlijk weerzien worden met Dortmund II dan in de 3. Liga maar dat is van latere zorg en hopelijk totaal overbodig.

Echt te bidden dat ze erin blijven, beetje vreemd dat er dit weekend geen 2. Bundesliga is. Ideaal weekend om er een groundhop van te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren