Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig concurrent van Haller en Malen heeft eindelijk nieuwe werkgever

Laatste update:

Anthony Modeste speelt dit seizoen voor Al-Ahly in Caïro, zo laat zijn nieuwe werkgever weten via de officiële kanalen. De 35-jarige Fransman komt transfervrij over van Borussia Dortmund, waar hij vorig seizoen moest concurreren met onder meer Sébastien Haller en Donyell Malen. Modeste was in het afgelopen decennium succesvol in de Bundesliga en Ligue 1. Nu laat hij Europa achter zich voor een eenjarig contract in de Egyptische Premier League.

Indien de samenwerking beide partijen bevalt, kan Modeste nog een seizoen langer voor Al-Ahly uitkomen. Vorige zomer betaalde Dortmund nog 5 miljoen euro aan 1. FC Köln om de gelouterde goaltjesdief los te weken. Bij BVB werd Modeste echter geen daverend succes. In 28 wedstrijden wist de rechtspoot slechts 2 keer te scoren. Eenmaal fungeerde hij als aangever. Trainer Edin Terzic zag dan ook geen reden om Modeste langer in het Signal Iduna Park te houden.

Modeste ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een cultfiguur in de Duitse Bundesliga. Met name in Keulen zullen ze de Fransman nooit meer vergeten. In 157 wedstrijden voor de club was Modeste goed voor 79 doelpunten en 10 assists. Voor TSG Hoffenheim kwam hij tot 62 officiële duels, waarin de spits 23 doelpunten en 7 assists noteerde. Zijn prestaties leverden Modeste zelfs een eigen nummer op. De Modeste Song van Ikke Hüftgold en VFL Eschhofen is op veel Duitse feesten te horen en galmt ieder jaar door het welbekende Megapark in Mallorca.

Het is niet de eerste keer dat Modeste buiten Europa aan de slag gaat, want de aanvalsleider speelde eerder al een seizoen in China voor Tianjin Tianhai. Buiten zijn geboorteland was Modeste ook nog actief op het hoogste niveau van Engeland, voor Blackburn Rovers in het seizoen 2011/12. In zijn geboorteland Frankrijk speelde Modeste voor Girondins Bordeaux, OGC Nice, Angers SCO, SC Bastia en AS Saint-Etienne. Nu gaat de in Cannes geboren spits dus minstens een jaar spelen voor Al-Ahly in Egypte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een stunt voor ons volk!!! Deze zag ik echt niet aankomen. Die gaat er een hele boel maken ongetwijfeld.

Wat een matige spits was die bij dortmund, ik snap dat ze een goedkoop alternatief voor haller zochten maar man man man

12 september 2023 om 14:35

Schopte het seizoen ervoor bij Koln wel 20 goals in de bundesliga. Maar kon de druk van die gelbe wand niet aan helaas.

Modeste best een cult spits in de bundesliga. Heeft de jaren voor zijn overstap naar Dortmund het geweldig gedaan bij Koln. Ook jammer voor hem dat Dortmund niet wist te winnen op de laatste speeldag, want dan was zijn transfer alsnog een success geweest. Niet in het geheel, maar alleen al vanwege die 95ste minuut gelijkmaker tegen Bayern. Nu telt dat voor spek en bonen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren