Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig basketballer Joaquín Fernández strijkt neer in Eredivisie

Laatste update:

SC Heerenveen heeft zich versterkt met Joaquín Fernández. De verdediger wordt overgenomen van Club Atlético River Plate uit Uruguay, zo bevestigt Heerenveen via de officiële kanalen. Fernández wordt intern gezien als opvolger van Sven Botman, die vorig seizoen werd gehuurd van Ajax en deze zomer door de topclub werd verkocht aan Lille OSC. Fernández heeft tot medio 2023 getekend.

Fernández, niet te verwarren met zijn 24-jarige naamgenoot die bij Real Valladolid speelt, is een 21-jarige centrale verdediger die 25 officiële wedstrijden speelde voor Club Atlético River Plate. Hij beleefde in het seizoen van 2019 zijn doorbraak en kreeg in het seizoen van 2020, dat in februari begon en in maart werd stopgezet door de coronacrisis, een basisplaats in twee van de drie duels. Het verdedigende talent bevestigde zijn overstap zondag al in gesprek met Ovación. Eerst werd er gerept over een huurdeal, maar het blijkt dus om een definitieve transfer te gaan.

"Iedereen weet dat we op zoek waren naar een linker centrale verdediger", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de site van Heerenveen. "Via ons netwerk zijn we bij Joaquin terechtgekomen. Hij is een sterke en voetballende verdediger die over de juiste agressie beschikt. We zijn blij dat hij ervoor gekozen heeft om bij ons zijn Europese avontuur aan te gaan."

Fernández heeft een uniek sportverhaal: hij begon als basketballer, wisselde van sport en klom op vanuit de vijfde divisie in Uruguay. "Ik weet niet waarom ik van sport veranderde", vertelde hij daar zelf over in gesprek met Ovación. "Ik wilde gewoon mijn geluk beproeven in het voetbal. Mijn familie hield van voetbal en ik was eigenlijk het buitenbeentje." Fernández zet zijn opleiding bedrijfskunde stil om naar Nederland te kunnen verhuizen en zal later achterna worden gereisd door zijn vriendin Milena.

De linkspoot, tweevoudig international van Uruguay Onder-20, is de derde zomeraanwinst van de nummer tien van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Eerder versterkte Heerenveen zich al met verdedigende middenvelder Sieben Dewaele, die wordt gehuurd van Anderlecht, en met doelman Erwin Mulder, die transfervrij overkwam van Swansea City. Vorig seizoen stond Botman in alle 26 competitieduels van Heerenveen in de basis als centrale verdediger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Endlich, de partner van Dresevic is bekend. Mochten wij Veerman en Ejuke kunnen behouden, dan lijkt er toch een behoorlijk elftal te gaan staan. Nu nog een fatsoenlijke spits en de basis is meer dan prima! Ik kijk er zowaar naar uit.

6 augustus 2020 om 11:47

Denk dat een nieuwe linksback ook geen overbodige luxe is. Woudenberg komt te kort naar mijn mening.

6 augustus 2020 om 11:47

Precies wat je zegt, het begint zeker ergens op te lijken. Ook mijn complimenten aan Hamstra, die toch met de meest onverwachte namen komt aanzetten. Ben benieuwd wie de nieuwe spits zal worden!

6 augustus 2020 om 11:52

Mee eens. Hamstra verricht echt puik werk. Ook met zijn geldverdienende huurconstructies. Ik ben zeer blij met onze TD. Als je ook kijkt naar wat voor kapitaal nu op het veld loopt (ejuke, Dresevic, Veerman, Van Bergen). Ook Cees Roozemond, ondanks alles, moet ik een compliment geven voor de rust die hij heeft gebracht. De wind lijkt heel anders te waaien dan voorheen in Fryslan!

6 augustus 2020 om 12:02

Roozemond heeft helemaal niks gedaan, behalve moeizaam na lange tijd een hoofdsponsor weten te strikken, die lang niet betaald wat hij had gewenst te willen zien, en daarnaast het mislukte commerciele aantrekken van die Vietnamees. Luchtfietsen, dat is wat hij heeft gedaan. En nog nergens kunnen besparen wat hij luidkeels beloofde. Dus wordt het straks toch op het personeel. Iets wat hij bij zijn aanstellen als never done beschouwde. Maar nu, met het Corona excuus in dce hand, kan daar dus het mes in. Hamstra doet het financieel redelijk en weet af en toe een prima, onbekende aanwinst te presenteren. Maar op spitsen en backs heeft hij geen kijk.

6 augustus 2020 om 14:46

Misschien kunnen we Dylan Vente ruilen tegen Joey Veerman haha

Ben zeer benieuwd naar deze speler. Leuk om weer eens een Zuid-Amerikaan in Heerenveen te zien voetballen!

Hij is jeugd international dus in Uruguay vinden ze het zeker een prima voetballer. Zijn weinig beelden over hem te vinden en ik weet ook noet hoe goed die competitie is. Ik laat me verassen!

6 augustus 2020 om 12:23

Nou dat hoop ik toch niet voor je 😳

Heerenveen heeft hier soms een neusje voor.we kennen het verhaal Alvarez,ofschoon die op een andere positie speelde.dit keer geen onbekende Deen,zweed of Noor,maar een temperamentvolle Zuidamerikaan?ik laat me graag verassen.

Ben zeer benieuwd hoe deze jongen het gaat doen. Als heerenveen de selectie nog versterkt met een aanvallende middenvelder en een spits zie ik ze een goed seizoen draaien. Mulder, Woudenberg, Fernandez, Dresevic, Floranus, Kongolo, Veerman (6), ???, Ejuke, ???, van Bergen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren