Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Voor vijf Feyenoorders moet de Klassieker méér dan een wedstrijd zijn’

Laatste update:

Er staat zondag tijdens de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord meer op het spel dan drie punten, betoogt chef sport Jaap de Groot van De Telegraaf zaterdag. In zijn column constateert De Groot dat Feyenoord 'heeft moeten afhaken' ten opzichte van Ajax en PSV, als het gaat om transferinkomsten, het doen van gerichte aankopen en doorstroming vanuit de opleiding. Hij ziet de wedstrijd tegen Ajax als een strohalm voor de Rotterdammers.

Omdat Feyenoord dit seizoen geen Europees voetbal meer speelt, schrijft De Groot, dreigt een jaar anonimiteit voor Sven van Beek, Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Steven Berghuis en Nicolai Jörgensen. Dat zijn 'allemaal nog een stap in hun carrière zouden willen maken', voegt hij toe. "Voor hen zou de Klassieker daarom meer dan een wedstrijd moeten zijn."

Volgens de journalist dreigt een groot gat te ontstaan tussen PSV en Ajax en de rest van de Eredivisie. In zijn ogen heeft vooral Feyenoord de potentie om bij de 'grote twee' aan te klampen. "Om dat te kunnen doen is de marktwaarde van de selectie essentieel", schrijft hij. Op dit moment houdt de transferwaarde van de Feyenoord-selectie echter 'niet over'.

Daardoor ontbeert Feyenoord de financiële armslag om door te selecteren. "Daarom zijn wedstrijden als tegen Ajax, wanneer de internationale voetbalwereld meekijkt, nu strohalmen die gegrepen moeten worden. Als Vilhena juist morgen een acht of een negen scoort, dan bewijst hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn club een dienst."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als we zo redeneren zou het voor heel Ajax meer dan een wedstrijd moeten zijn, die willen kampioen worden. Dus puntverlies thuis kan niet gezien de achterstand op psv.

27 oktober 2018 om 14:59

en feijenoord wil geen kampioen worden? dus jou redenering slaat nergens op

27 oktober 2018 om 16:08

Dat was juist zijn punt hahahaha

"wanneer de internationale voetbalwereld meekijkt"... Nou dat zal wel meevallen. De ED is niet zo interessant voor het buitenland.

27 oktober 2018 om 13:06

Nee maar bijv F. De jong wel en De ligt en nog een aantal andere jongens van Ajax. Er zullen voor die jongens zeker scouts op de tribune zitten, want ook in het buitenland heeft Feyenoord ook nog aanzien. Waardoor er wordt gekeken hoe due in zulke wedstrijden presteren. Speel je dan goede wedstrijd als Vilhena zijnde bijv gaan ze je wel degelijk volgen.

27 oktober 2018 om 13:17

Je onderschat de eredivisie dan wel een beetje. Hoort wereldwijd nog steeds bij de 10populairste landelijke competities. Misschien wel achteraan in de rij maar toch

27 oktober 2018 om 13:25

Ik volgde vroeger ook schotse voetbalstanden dan wel via teletekst maar die staan er niet meer op aangezien Celtic en Glasgow R ook stukken minder zin geworden en ik denk dat het in het buitenland ook zo werkt, hoe minder je competite scoort hoe minder mensen gaan kijken en dat kan hard gaan in het voetbal. Maar wat betreft scouts, waar het in de artikel over gaat, die komen nog wel kijken want talent zin er nog wel. Vooral met Ajax Feyenoord.

27 oktober 2018 om 15:00

Vroeger was de Schotse competitie al erg zwak en was die competitie dan ook niet erg spannend (celtic altijd kampioen). Nu laten Celtic en Rangers F.c. helaas ook niks zien in Europa. Dan zwakt de interesse wel af ja.

Ajax daarentegen is zichzelf de laatste tijd (op afgelopen jaar na) weer goed op de kaart aan het zetten. Denk aan de finale EL en nu hoofd van de groep in de CL. Verder natuurlijk veel topspelers afgeleverd aan de Europese (sub)top en nu weer goede talenten die interessant zijn om te volgen. Andere Nederlandse clubs en de Nederlandse competitie profiteren daar weer van.

27 oktober 2018 om 13:25

Toch zijn dit de enige wedstrijden waar vilhena en jorgesson zichzelf kunnen bewijzen voor een transfer. Die clubs gaan ze niet halen door een goede pot tijdens feyenoord-vvv, maar willen zien hoe ze zich staande houden in topwedstrijden.

27 oktober 2018 om 13:42

Valt wel mee, als ze echt gevolgd worden, dan kijken die clubs juist naar het hele seizoen. Bovendien kunnen ze zich ook nog laten zien bij hun land.

27 oktober 2018 om 13:57

Ik weet wel dat mensen in indonesie de wedstrijden van Ajax psv en feyenoord live uitzenden.

27 oktober 2018 om 15:42

Het gaat denk ik meer om landen als Duitsland, Engeland, Italie, Frankrijk, Spanje en evt Portugal dan een land als Indonesiã«. Of een speler zich in de kijker speelt voor een club uit Indonesie maakt niet zoveel uit lijkt mij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren