Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende trainersontslag in Premier League doet record bijzonder dichtbij komen

Laatste update:

Southampton heeft manager Nathan Jones ontslagen na slechts drie maanden aan het roer te hebben gestaan. Dat maakte de Premier League-club op de eigen website bekend. Het ontslag komt een dag na de 1-2 thuisnederlaag tegen Wolverhampton Wanderers. Jones stond in totaal maar veertien wedstrijden aan het roer in Zuid-Engeland en wist maar vijf wedstrijden in winst om te zetten. Het is de tweede keer dat Southampton zich dit seizoen van een trainer ontdoet: in november volgde Jones de Ralph Hasenhüttl op. Het seizoensrecord van tien ontslagen Premier League-managers komt zodoende bijzonder dichtbij.

Jones werd op 10 november aangesteld bij Southampton en kwam over van Luton Town. Onder het bewind van de Welshman verloren the Saints negen van de veertien wedstrijden in alle competities. Van de vijf overwinningen die Jones wél met Southampton boekte, waren er bovendien twee tegen ploegen uit een lagere divisie. In de vierde ronde van de FA Cup werd Blackpool, dat uitkomt in de Championship, met 2-1 verslagen. In de eveneens vierde ronde van de EFL Cup won Southampton van League One-club Lincoln City met dezelfde cijfers.

In de Premier League leed Southampton onder Jones acht nederlagen, waarvan vier opeenvolgende verliespartijen in eigen huis. In navolging van het ontslag van Jones zijn ook zijn assistenten Chris Cohen en Alan Sheehan uit hun functie ontheven. Een andere assistent, Rubén Sellés, mag wel blijven en is door de club aangesteld als interim-trainer. Zodoende zal Sellés op de bank zitten als Southampton zaterdag 18 februari op bezoek gaat bij Chelsea.

Ondanks een 1-0 voorsprong, dankzij een treffer van Carlos Alcaraz, en een man meer, nadat Mario Lemina binnen het halfuur twee keer geel pakte, verloor Southampton afgelopen zaterdag alsnog van Wolves. De bezoekers kwamen langszij door een eigen goal van Jan Bednarek. Vlak voor tijd maakte João Gomes de 1-2 en bezegelde hij het lot van Jones. Na het laatste fluitsignaal waren er spreekkoren van het thuispubliek te horen tegen Jones. Een week eerder, na het verlies bij Brentford (3-0), stak Jones de hand al in eigen boezem. “Ik zal hier heel eerlijk over zijn: ik heb de spelers in de steek gelaten”, zo liet hij toentertijd weten tegen de BBC. Southampton bezet momenteel de laatste plaats in de Premier League, en vergaarde pas vijftien punten uit 22 wedstrijden.

Jones is de negende Premier League-manager die dit seizoen zijn congé krijgt. Eerder konden Scott Parker (AFC Bournemouth), Thomas Tuchel (Chelsea), Bruno Lage (Wolverhampton Wanderers), Steven Gerrard (Aston Villa), Hasenhüttl (Southampton), Frank Lampard (Everton) en Jesse Marsch (Leeds United) ook al op zoek naar een nieuwe werkgever. Het seizoensrecord staat op tien ontslagen managers. Met nog ruim drie maanden te gaan zit de kans er in dat dit verbroken gaat worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
12 februari 2023 om 12:51

Onuachu een modale spits noemen is best wel onzin. Hij heeft meerdere keren Genk en Midtjylland gedragen in de jaren dat ze kampioen werden. Elyounoussi is juist tegenvallen en heeft bijna nooit zijn vorm laten zien hoe hij bij Basel speelde in de Champions League. Ze hadden inderdaad beter met een vaste kern moeten werken en Romeu niet zo rigoureus moeten vervangen voor Lavia. Enorm groot talent laatstgenoemde, maar Romeu had je minimaal nog een jaar moeten laten spelen voordat Lavia zijn positie kon overnemen. Hasenhüttl had Southampton beter vorig jaar einde seizoen moeten laten wisselen, want de chemie was al weg en hadden ze de zomerperiode met een betere coach aan het roer de weg omhoog moeten vinden. Dit is gewoon pure mismanagement om voor Hasenhüttl een coach aan te stellen in de vorm van Nathan Jones. Die is nooit hoofdtrainer geweest op het hoogste niveau (alleen 2 wedstrijden interim bij Brighton) en heeft het bij Luton het redelijk aardig gedaan, maar niet genoeg om te zeggen dat hij Southampton weer een vaste middenmoter kan maken. Om hem nu vervolgens te ontslaan is gewoon niet heel lekker gedaan daar. Southampton is een mooie club met een goede jeugdopleiding, maar Premier League degradatie lijkt nu aanzienlijk groot.

12 februari 2023 om 13:04

Ik heb ook sterk mijn twijfels over Onuachu. In België kon hij teren op zijn lengte en kracht, dat kan hij veel minder in de PL en voorlopig zie je dat wel aan zijn spel. Voorlopig is er niks dat hem lukt bij Southampton, al is het nog zeer vroeg.

Daarbij hadden ze Romeu best nog kunnen houden maar dan vooral om naast Lavia te spelen. Romeu was al langer niet meer zo goed en Lavia is nu wel al gewoon de betere speler.

Jones aanstellen was inderdaad een blunder. Met zo een onervaren team hadden ze moeten gaan voor een coach die weet wat het is om tegen degradatie te spelen.

12 februari 2023 om 13:21

@_buffalo_ - Dat laatste wil ik net zeggen. Hij is er pas net in een nieuw land en moet ook even zijn plekje vinden bij een club wat nu niet zo lekker loopt. Hij kan nu nog steeds wel redelijk teren op zijn lengte en kracht, want met zijn 2m01 en zijn fysiek is het nog steeds fysiek gezien een van de sterkere gasten in de competitie. Alleen Dan Burn is volgens mij even lang, en dat is denk ik de langste centrale verdediger van PL. Hij gaat denk ik niet de cijfers reproduceren die hij bij Genk en Midtjylland liet zien, maar hij gaat denk ik wel wat goals maken die belangrijk zijn voor Southampton. Met Orsic heb je ook een goede aangever, dus moet je ervoor zorgen dat je daarmee een tandem weet te creeren. Rondom Romeu heb je gelijk, bedoelde meer in een mentorrol. Ik denk dat ze ook beiden elkaar complementeren op het middenveld als Romeu nog speelde.

12 februari 2023 om 14:02

Ik denk dat Romeu vorig seizoen al voelde dat zijn rol minder belangrijk werd onder Ralph, minder gemotiveerd werd en dan intern heeft aangegeven dat hij graag terug naar Spanje wou. Zijn positie was gewoon zeer moeilijk geworden binnen de club.

Over Onuachu, hij kan zeker nog belangrijk worden, maar hij heeft zijn start wel volledig gemist.

12 februari 2023 om 12:53

Voorhoede met Elyounoussie, Adams en Armstrong is veel te zwak. Geen snelheid en geen scorend vermogen. Sinds het vertrek van Ronald Koeman zijn we gaan afglijden door slecht inkopen en verkeerde trainers aan te stellen.

12 februari 2023 om 12:58

Het probleem is alleen dat Adams, El Younoussi en Armstrong al het hele seizoen niet in vorm zijn en echt waardeloos spelen. Die 3 samen zou zelfs in de Championship dit seizoen geen succes zijn. Alleen Ward-Prowse doet het nog wel degelijk dit seizoen, maar is uiteindelijk ook geen uitzonderlijk talent op PL niveau. Sulemana was de afgelopen 2 matchen de enige die aanvallend juist wel nog uit de verf kwam, ik zou nog even wachten voor je hem afschiet.

Ook Romeu was vorig seizoen al niet meer bijzonder. De enige positie waar ze juist versterkt zijn is Romeu vervangen door Lavia. Al hadden ze wel nog een extra middenvelder moeten halen want Diallo komt zwaar tekort.

Ben het wel met je eens dat hun aankoopbeleid heel zwak is, er is veel teveel middelmaat in deze selectie. Ik denk dat Ralph ontslaan ook een slechte beslissing was achteraf gezien.

We schuiven bij dit soort clubs nu standaard Peter Bosz naarvoren. Ook al zou het Heitinga-Effect uitgewerkt zijn, dan komt Bosz nog niet naar Ajax, simpelweg omdat Vd Sar hem niet mag. Wellicht is dit een leuke uitdaging. Zelfs bij Cambuur is nog hoop, dus hier ook.

Veel te laat, maar beter laat dan niet. Het was al vanaf het eerste moment duidelijk dat deze man totaal ongeschikt was.

Het probleem begon vorig jaar zomer toen de nieuwe eigenaren (Sports Republic) het niet voor elkaar kregen om een spits te kopen. Hasenhuttl moest het toen enkel met Mara, Adams en Armstrong doen. Van de laatste 2 was het vorig seizoen al duidelijk dat ze het niveau niet aankunnen en Mara was een koopje.

Nog een probleem is dat een van de nieuwe directeuren (Rasmus (w)Ankersen) denkt dat hij het wiel heeft uitgevonden. Waar in het verleden gericht aankopen werden gedaan en af en toe een gokje, ging Ankersen opzoek naar jeugdspelers bij topclubs en kocht alles van onder de 10 miljoen. Gevolg, een onervaren groep, met veel middelmaat en geen toppers (op James Ward-Prowse, Kyle Walker-Phillips, Romeo Lavia en Armel Bella-Kotchap na).

Degradatie gaan we niet meer ontlopen denk ik, of er moet een top coach komen, maar wie zou er hier instappen?

12 februari 2023 om 13:02

Het zou een mooie klus zijn voor Wenger. Hij gaat het natuurlijk niet doen maar er is heel veel jeugd ideaal voor Wenger om mee te werken.

12 februari 2023 om 13:23

Als de directie Wenger weet te strikken zou iedereen ze direct vergeven voor al hun fouten. Maar de kans is groter dat Jutta Leerdam vanmiddag langskomt voor een trio en mijn vriendin ermee instemt dan dat Wenger de nieuwe trainer wordt.

12 februari 2023 om 13:11

Als je Dick Advocaat een zakje met geld aanbiedt wilt hij vast wel even naar de PL komen... Heeft ook wel enig ervaring in degradatie ontlopen! Zonder dollen: Ik hoop dat Soton erin blijft. Die hadden inderdaad echt een goede spits moeten aantrekken al sinds het vertrek van Ings..

De druk ivm al het geld wat de pl te bieden heeft maakt al die clubs dat ze leven op een vulkaan.
En ze reageren daardoor als emotionele zuid europeanen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren