Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Volgende Europese grootmacht mengt zich in strijd om Xabi Alonso’

Laatste update:

Manchester City is geïnteresseerd in de diensten van Xabi Alonso, zo weet het Spaanse Diario AS te melden. De succestrainer van Bayer Leverkusen blijft sowieso nog een jaar trouw aan de club, maar in zijn contract staat een afkoopclausule voor de zomer van 2025.

Alonso is dit seizoen bezig aan een geweldig seizoen met Leverkusen. Het Duitse kampioenschap is al binnen, de club staat in de finale van de DFB-Pokal en ook strijdt Leverkusen nog mee om de Europa League.

Bovendien heeft Leverkusen nog geen duel verloren dit seizoen. Dankzij de buitengewone prestatie van Alonso zat zowel Liverpool als Bayern München achter de pas 39-jarige oefenmeester aan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Alonso gaf op een persconferentie aan dat hij ondanks de interesse nog een jaar wil blijven bij Leverkusen. “Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste beslissing is. Ik geniet hier en wil me hier blijven verbeteren”, zegt de trainer tegenover het medium.

Het feit dat Alonso nog een jaar bij Leverkusen blijft, klinkt voor Manchester City als muziek in de oren. Het contract van Pep Guardiola loopt in de zomer van 2025 af. Als Guardiola niet verlengt, dan wil Man City dat Alonso hem opvolgt.

Mocht Alonso inderdaad de nieuwe manager van the Citizens worden, dan heeft hij reusachtige schoenen om te vullen. Guardiola werd in zijn tijd bij Manchester City maar liefst vijf keer kampioen van Engeland.

Daarnaast vulde Guardiola de prijzenkast van de club met twee FA Cups en vier Carabao Cups. De Champions League werd tevens gewonnen en er werd beslag gelegd op de wereldbeker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zal toch niet? Het zou ellendig zijn als City na Pep binnen afzienbare tijd weer mee kan doen om de prijzen en niet eerst weer even een tijdje moet zoeken.

20 april 2024 om 15:46

Ik denk dat Xabi daar te verstandig is. Begrijp me niet verkeerd. City is een zeer goede stap, maar niet vlak na Pep. Die volg je niet op. Zijn opvolger wordt binnen anderhalf seizoen weer aan de deur gezet, hoe goed hij het ook doet. Die persoon dan weer opvolgen, dat is de juiste keuze.

20 april 2024 om 16:09

@Real,

Pep mocht ook een paar jaar blijven ondanks (gebrek aan) successen… daar boven op 600 miljoen uitgeven (of was het meer?)

Wanneer een nieuwe trainer dezelfde tijd krijgt om te bouwen en door te selecteren met bijpassend budget…

20 april 2024 om 16:15

Bergkamp, je bedoelt dat tweede seizoen waar City kampioen werd met een record aantal punten (100)?

20 april 2024 om 18:24

Eerste jaar werden ze 3de.

21 april 2024 om 09:22

Het eerste seizoen van Pep was nog een beetje wisselvallig. Maar City speelde in veel wedstrijde al beter voetbal dan onder dan tijdens kampioensjaren 2012 en 2014. In zijn 2e seizoen werden al veel records verbroken en werden ze de eerste PL Centurions (100 punten).

Tja city.. ik denk dat elke trainer wacht tot dat onderzoek afgerond is om daar in te stappen. Zie xabi eerder naar liverpool of real gaan na zijn contract

Ik zie het wel voor me en stel het je eens voor. Komend seizoen bij City musiala erbij vanaf links . Foden vanaf rechts.

Bernardo Silva en De Bruyne in de rug van Haaland.

Dan komt Xabi Alonso en neemt Wirtz mee als opvolger van KDB. Een voorhoede die bijna eng is en eigenlijk verboden moet worden.

Lijkt me sterk als Real Madrid en Liverpool, zijn voormalige ploegen, geã¯nteresseerd zijn in hem. Zeker Florentino Perez is gecharmeerd van hem en Alonso begon zijn trainersloopbaan bij Real. Daarnaast gaat Ancelotti ook niet meer lang mee.

20 april 2024 om 15:47

Als de CEO verklaart dat je een onbeperkt budget krijgt en je ultieme droom kan vervullen door letterlijk elke schakel te kopen die je nodig hebt om je droomteam samen te stellen.

Het uitgeven van buitensporige hoeveelheden geld is niet langer mogelijk, waardoor andere clubs punten in mindering krijgen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de beste advocaten en genoeg geld om ermee weg te komen. Ondertussen zijn we groter dan het voetbal zelf. Tot dusver zijn er 115 overtredingen geconstateerd door FFP, maar niemand kan ons iets maken.

Dit is best verleidelijk, toch?

20 april 2024 om 16:02

Maar kijk eens wat de andere optie is: Real Madrid heeft ook geld als kraanwater, heeft een veel rijkere historie dan Manchester City, heeft niet die zweem van valsspelen rond de club hangen én het is een thuiswedstrijd voor Alonso omdat hij zowel Spanjaard is als voormalig Real Madrid speler is. Dat is ook niet geheel onaantrekkelijk, toch?

20 april 2024 om 16:07

Daarnaast nog het heerlijke klimaat in Spanje, lekker 9 maanden per jaar in korte broek. Plus het feit dat de selectie echt enorm sterk gebouwd is op de toekomst.

20 april 2024 om 19:09

Madrid is weliswaar redelijk “schoon” vergeleken met City, maar ook die club is opgebouwd met bloedgeld van Franco.Het is maar dat de meeste “jonkies” de ballen verstand hebben van wat er zich allemaal heeft afgespeeld in het Spaanse voetbal voor pak em beet 1975. Nu lijkt het of Real een eerlijke weg naar de top heeft bewandeld, maar alles is minder waar. De successen van de afgelopen 40 jaar zijn het directe gevolg van oneerlijke voordeel hebben onder Franco.

Ik denk dat Xabi geen trek heeft in de Championship of League One in de Etihad.

Je zou haast denken dat Man City andere zorgen aan hun hoofd zouden hebben over een ruime jaar. Hopen dat die knapen van de FA een beetje opschieten met dat onderzoek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren