Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voetbalzone-analisten delen na zege drie onvoldoendes uit aan Oranje

Laatste update:

Nederland heeft maandag de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal met 0-2 gewonnen. Voor het programma Leeuwen bekijkt en bespreekt Voetbalzone samen met twee oud-voetballers de wedstrijden van de Oranje Leeuwen en de Marokkaanse Leeuwen van de Atlas. Voor Nederland - Senegal namen Jos Hooiveld en Danny Koevermans plaats in de analistenstoel naast presentator Justus Dingemanse. Zij deelden hun rapportcijfers voor de individuele prestaties van de Nederlands ploeg.

De tweede helft leek in eerste instantie veel op het verloop van de eerste. Nederland wist op wat dreigende momenten na geen vuist te maken tegen de stugge defensie van Senegal. Halverwege de tweede helft was het echter Frenkie de Jong die met een fijne voorzet Cody Gakpo vond, waarna de aanvaller net voor de handen van keeper Edouard Mendy de bal binnenkopte. Even later werkte Davy Klaassen een rebound na een schot van Memphis Depay binnen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Over de hoofdrol in de verdediging waren beide analisten het roerend eens. “Gezien de ervaring van Andries Noppert hoef je niets van hem te verwachten, maar alles wat hij moest doen, heeft hij uitstekend opgelost.” Matthijs de Ligt werd in de rust juist al negatief uitgelicht. “Hij was niet zeker aan de bal. Ik denk niet dat hij volgende wedstrijd in de basis staat”, aldus Koevermans.

Op het middenveld wist Frenkie de Jong tot zijn assist niet altijd te bekoren. “Af en toe was hij wat ongelukkig, maar hij eist ook wel heel veel op, hè?”, legt Koevermans uit. “Je verwacht veel van hem, omdat de standaard ook heel erg hoog ligt”, vult Hooiveld toe. De oud-speler van onder meer FC Twente ziet graag een wijziging op het middenveld. “Gakpo moet meer naar voren spelen, dat zie je meteen bij die goal." Davy Klaassen kreeg na zijn goal als invaller een automatische voldoende van de twee gasten.

De overige spitsen waren ‘onzichtbaar’, vond de voormalig spits. In die aanval lijkt Vincent Janssen het logische slachtoffer van de terugkomst van Depay, zoals Louis van Gaal al had voorspeld. De bondscoach krijgt van beide analisten een voldoende. “Hij heeft schijnbaar toch de goede keeper gekozen, maar het was niet sprankelend”, zegt Koevermans. Hooiveld kijkt ook kritisch. “Ik had het voorin anders gedaan.”

Ben je het (grotendeels) eens met de cijfers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De ligt stond eerste helft teveel als halve rechtsback te voetballen waar niet zijn kracht ligt. Tweede helft iets beter maar nog niet best

21 november 2022 om 19:12

De ligt had idd weer een paar momentjes , goede keuze om tegen de grotere tegenstanders met hem te spelen maar ik blijf het een speler vinden die vaak domme fouten maakt. Laat het maar zo zijn dat we steeds beter gaan spelen en wk worden

21 november 2022 om 19:19

Timber past veel beter in die rol. Snap niet waarom dat opeens weer moet veranderen. Stond prima de laatste interlands. Timber en ake vullen die posities gewoon goed in door hun snelheid, wendbaarheid en voetballend vermogen.

21 november 2022 om 19:29

Ake viel ook wel erg tegen toch vandaag?

21 november 2022 om 19:36

Ake viel niet op, dus degelijk. Middenveld met Berghuis en Gakpo is teveel van het goede, daar moet zeker een controlerende man staan in plaats van een van de genoemde 2. Die cijfers zijn echt gebakken lucht, Gakpo scoort en is daarom hoger in cijfer dan Berghuis, terwijl ik Berghuis de hele wedstrijd zijn rol beter heb zien invullen, Gakpo stond te ver naar voren waardoor je met 2 middenvelders speelde, hier was Senegal ook sterker.

21 november 2022 om 20:09

Zet even je gevoelens voor Berghuis opzij je zit hier niet op Tinder van Gaal wisselt Berghuis omdat hij hem blijkbaar de zwakste vond gedaan en dat was blijkbaar een gouden ingreep Berghuis er uit meteen een goal als volgt

21 november 2022 om 20:15

Om een simpele reden. Timber speelt het gehele seizoen al zeer zeer zeer zeer zeer zeer zeer slecht. De ligt daartegen speelt dit seizoen goed.

21 november 2022 om 20:24

Tegen? Ik vond Aké echt prima en degelijk

21 november 2022 om 20:29

Jaman Ake was gwn de beste verdediger, geen idee waar hij het over heeft.

21 november 2022 om 19:34

De Ligt voetbalt niet zoals Timber dat doet. De Ligt loopt niet door en durft niet te voetballen. Volgende wedstrijd gewoon weer Timber. We hebben allemaal duidelijk kunnen zien waarom die jongen daar hoort.

21 november 2022 om 19:46

Volgende wedstrijd gewoon weer De Vrij hoop ik toch!

21 november 2022 om 20:16

De ligt speelt gewoon weer de volgende wedstrijd. Is een klasse beter. Het liefst zie ik hem in het midden staan ipv van dijk. Dus die 2 omwisselen.

21 november 2022 om 20:24

Het zou mij verbazen als hij na zo'n wanvertoning weer mag aantreden. Doe mij maar De Vrij. Die ik sowieso al beter vind

21 november 2022 om 21:39

Altijd dat negative over de ligt, kijk eens hoe hij die eerste bal van van Dijk aangespeeld krijgt en dat is heel vaak zo met van Dijk en ja tuurlijk kon de Ligt beter maar van Dijk en Ake vond ik ook niet goed en dat geld ook zeker voor Dumfries ook heeel matig.
Maar 3 puntjes en de nul gehouden dus geen gezeik meer geef ze allemaal maar een 6 meest terecht.

21 november 2022 om 23:33

Aké speelde prima. Van Dijk ondermaats. De Ligt nog een fractie lager dan ondermaats.

Wat is het allemaal ontzettend negatief. Je speelt tegen de kampioen van Afrika niet tegen Qatar ofzo. Tactisch stond Senegal gewoon beter dan verwacht en technisch en fysiek weten we wat ze kunnen. 2010 wonnen we in de 8ste finale met 1-0 van Slowakije groepsfase ook amper met 2 goals gewonnen. Op een toernooi heb je weinig grote uitslagen of echt overwicht

21 november 2022 om 19:17

Complimenten aan Senegal, maar vond dat Nederland ook niet goed stond. Zowel Dumfries als Blind stonden of liepen verkeerd.

21 november 2022 om 19:23

Liever Malacia volgende keer.

21 november 2022 om 19:38

Doe mij ook Frimpong daar dan maar, heb Dumfries nog minder positiefs zien doen. Bovendien verdedigend nooit aanwezig geweest

21 november 2022 om 19:41

Precies! Aanvallend verkeerd getimede loopacties en verdedigend daardoor vaak te laat, leek alsof hij met vierkante schoenen aan speelde. Gooi Frimpong maar voor de leeuwen! Heb je met Dumfries nog een powerhouse in de tweede helft.

21 november 2022 om 19:22

Eens. Senegal is een sterk team. Lastig tegen te voetballen en t spel van oranje was niet fantastisch, maar toch op inzet de overwinning gepakt. Dikke prima wat mij betreft.

Ik verwacht dat de twee volgende wedstrijden minder lastig worden, dus dan is t toch goed?

21 november 2022 om 19:29

Qatar is de kampioen van Azië. Met landen als Japan en Australië die meestal ook goed mee doen.

21 november 2022 om 19:34

Ik vraag mij echt af hoe. Quatar was echt heel slecht gister.

21 november 2022 om 19:36

In 2010 wonnen we met 2-1 van Slowakije.
Robben en Sneijder namens Nederland en nog een pingel tegen in de laatste minuut.

Senegal is gewoon de sterkste tegenstander van Afrika en in de poule.
Mooie zakelijke overwinning.

21 november 2022 om 19:38

Rancunes van twee voormalige net niet voetballers die nu hun gram halen als anaallist.

De Ligt prima nauwelijks een kans weggegeven. Geen rampzalig balverlies. Beuken tegen de snelste en beste aanvaller. Noppert 1 mega save

21 november 2022 om 19:17

de Ligt prima? Die gast had het ontzettend moeilijk

21 november 2022 om 19:37

De Ligt is niet die grote kerel met die aanvoerdersband.
Geen idee welke wedstrijd jij hebt gekeken maar regelmatige slordige aannames en niet durven voetballen.
Volgende wedstrijd Timber er in.

21 november 2022 om 20:19

Klopt, want degene met de band im zijn arm moet een 2 als cijfer krijgen. Wat was die slecht. 1 van de redenen waardoor de ligt hier slecht wordt beoordeeld was op basis van een kanonskogel die het op de ligt speelde, waardoor hij pas in de 2e helft vertrouwen had en ook weer goed speelde.

21 november 2022 om 19:48

De Ligt was, samen met Bergwijn, de slechtste van het veld. Echt afgrijselijk wat hij liet zien

Gewoon een top eerste wedstrijd tegen een sterk team. Met een topuitslag. Maar we zijn Nederlanders dus we moeten alsnog zeiken. Hoort erbij

Ake was echt stabiel en sterk vandaag, veruit de beste cv!

21 november 2022 om 19:20

Was ook niet best vooral de diepteballen

21 november 2022 om 19:22

Verdedigend ijzersterk voor het doel, misschien geen wereld wedstrijd, maar zeker beter dan Virgil en de Ligt vandaag.

21 november 2022 om 19:27

Mee eens!

21 november 2022 om 20:23

Ik vond Ake echt niet heel sterk hoor, vooral aan de bal zeer matig. Paar goede blocks, maar had zeer veel overtredungen nodig, vooral eerste helft

21 november 2022 om 20:25

Eens! Las dat iemand m tegen vond vallen, maar stond wat mij betreft echt degelijk en prima te verdedigen

Ik vond onze 2 wingbacks eigenlijk het slechtst, Dumfries geen enkel gevoel in de voetjes vandaag en Blind heeft niet het loopvermogen om in de juiste posities te komen. Janssen kan niet beter die neem ik niets kwalijk en De Ligt is in dit systeem ook niet best.

Ik snap die lofzang voor frenkie de jong bij de analisten vandaag echt niet. Hij gaf een goede bal bij de goal. Heeft voor de rest vooral heel vaak heel gevaarlijk balverlies geleden. Met een beetje meer pech veroorzaakt hij 2 tegendoelpunten

21 november 2022 om 19:31

Daarnaast heeft hij ook heel veel goed gedaan en was op belangrijke momenten juist zeer balvast of gevaarlijk. Vond hem de eerste helft het enige echte lichtpuntje.

21 november 2022 om 19:46

Haha balvast ik snap je grapje

21 november 2022 om 20:13

Zwaar overschat, Frenkie. Lopen met de bal, vertragen, tikkie breed, tikkie terug. Structureel te weinig acties naar voren. In topwedstrijden verzuipt hij altijd.

22 november 2022 om 00:51

Zal jij hebben gebaald dat ie toch weer voor de winnende assist zorgde…

22 november 2022 om 01:17

Hij heeft gewoon veel risico in ze spel en ik vind dat juist heerlijk om te zien, zonder hem gebeurd er echt gewoon helemaal niks.. je zult dat pas echt merken als hij niet mee doet, vond Frenkie ondanks die paar keer balverlies gewoon weer 1 van de belangrijkste schakels

De ligt was drama tegen een speler van de championship laatstaan tegen een Mbappe straks. 🥵

21 november 2022 om 20:11

Zou mooi zijn als ie het tegen Mbappe mag laten zien, dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat we de finale gehaald hebben namelijk

Die Noppert bij de NOS. Wat een topgozer.

Tevreden zijn …. ik ben het momenteel

Enigste die ik als voldoende geef is Noppert,de rest was matig tot slecht

21 november 2022 om 19:35

Wie geeft u naast Noppert nog meer een voldoende?

Lekkere start! 2-0 tegen de kampioen van Afrika. alle azijnzeikerds hier weer terug in hun hok.

Gewoon een goed begin...3 punten...klaar!

Ik vond van Dijk echt heel matig, paar keer brengt hij medespeler in gevaar en in zijn passing erg zwak. De Jong was (voor zijn doen) 2e helft slecht. Wel goeie assist. Voorin kwamen we helaas weinig, maar ze deden hun best. Ik zie liever Gakpo en Memphis voorin en Berghuis op 10. Maar komende 2 wedstrijden kan je ietwat proberen

2 onvoldoendes?
Met een 5 voor Bergwijn, Janssen en de Ligt tel ik er toch echt 3..?

Redelijk terechte ratings. Zet Xavi er maar in ten koste van Bergwijn. Ik denk dat zijn gif en bravoure een hoop positiefs kunnen brengen in dit aardig statische team

Ik hoor niemand over BergwijnStond hij er eigenlijk wel in?

Mooi dat bij de een Memphis er in kwam en bij de ander Depay...

Hoezo Gakpo in de eerste helft hetzelfde cijfer als in de tweede? Daar zat echt wel een verschil in hoor

21 november 2022 om 20:21

Inderdaad. Op 10 was het gewoon zwaar onvoldoende, pas in de punt ging het beter.

Noppert een prima partij staan te keepen, verder een degelijke pot tegen de kampioen van Afrika.

De Ligt past echt totaal niet in dit systeem. Krijgt veel te vaak de bal en is sinds hij weg is bij Ajax als je het mij vraagt gewoon slechter geworden. Gewoon lekker Timbertje erin.

21 november 2022 om 20:15

Timbertje kan het in de Eredivisie al niet aan. Laat die maar lekker banken.

21 november 2022 om 21:10

Klaassen ook niet maar stond er toch weer heel anders voetballen met Virgil en Dumfries naast je dan met Sanchez en Bassie

22 november 2022 om 06:03

Klaassen sprintte mee en tikte de bal erin. Kun je niet echt van zeggen dat hij er stond (in voetballend opzicht). Matige speler die nooit mee had gemogen

Blind ook onvoldoende qua verdedigen, hij stapt nooit uit, waardoor die gasten tot aan de 16 konden doorlopen.

Noppert: foutloos 10
Dijk: zeer matig, rost maar weg 5
Ake: 2e helft verbeterde zich 7
Ligt: houterig, is de Vrij niet beter? 3
Blind: redelijk 6
Dumfries: enorme inzet maar geen voorzet 5
De Jong: prima maar miste 100% kans 6
Berghuis: 1e helft 1 van de beteren zakte weg 7
Bergwijn niets biets 2
Jansen weinig aan de bal maar dat deed ie ok 7

Onze jongens hebben gewonnen van zeer sterk elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren