Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vito van Crooij gaat Sparta verlaten en wordt ‘in één klap miljonair’

Laatste update:

Vito van Crooij gaat Sparta Rotterdam verlaten, zo maakt de club donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. Van Crooij traint niet mee met de A-selectie en gaat geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie voor het duel met NEC. Uit het statement blijkt dat Van Crooij werkt aan een buitenlandse transfer. Volgens De Telegraaf gaat het om een club in Saudi-Arabië en kan Van Crooij in één klap miljonair worden.

Van Crooij gaf aan het eind van vorig seizoen meermaals aan zijn zinnen te hebben gezet op een buitenlands avontuur. Een dag voor het verstrijken van de transferdeadline, lijkt het daar dus alsnog van te komen. Van Crooij had nog een contract tot medio 2024 bij Sparta, dat volgens het dagblad een flink bedrag gaat overhouden aan de transfer. De 27-jarige aanvaller kwam in Nederland naast Sparta ook uit voor VVV-Venlo en PEC Zwolle.

Afgelopen seizoen eindigden de Rotterdammers met trainer Maurice Steijn knap als zesde op de ranglijst. In de finale van de play-offs om Europees voetbal bleek FC Twente echter een maatje te groot (2-1). Van Crooij had een belangrijk aandeel in het successeizoen van zijn ploeg. In 34 Eredivisie-duels kwam hij tot 12 doelpunten en wist hij daarnaast ook nog eens 11 assists af te leveren.

Sparta had al rekening gehouden met een vertrek van Van Crooij. De club trok aan het begin van de transferperiode Camiel Neghli aan. De Rotterdamse club maakte voor zijn diensten een half miljoen euro over aan De Graafschap. Neghli viel dit seizoen al twee keer in namens Sparta, een doelpunt of een assist liet hij nog niet noteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat die lekker gaat harken, heeft het jaar van zijn leven gespeeld en verdient een transfer. Zoals gister in een podcast werd gezegd is het nog bijzonder dat Sparta de kern zo makkelijk heeft weten te behouden.

31 augustus 2023 om 10:53

Inderdaad. Die Lauritsen, Saito etc. zijn echt leuke spelers. Snap niet dat bijv. AZ die gasten niet probeert te halen. Dat er minder interesse is voor Van Crooij, Vriends etc. snap ik nog wel maar er loopt genoeg talent rond bij Sparta.

31 augustus 2023 om 10:59

Saito gaat heel lastig worden, hij is gehuurd van Lommel maar derest snap ik dan wel. Kitolano vind ik persoonlijk echt een topper in wording.

31 augustus 2023 om 11:32

Ik ben blij dat AZ in deze idd niet rondkijkt in Rotterdam west want daar missen ze idd ff stukje kwaliteit die zij goed kunnen gebruiken: Olij,Eerthuizen,Verschuren,Seito ,Kitelano en Lauritzen zijn boven gemiddelde voetballers die daar niet zouden misstaan …

31 augustus 2023 om 11:52

Probleem is dat we geen plek voor ze hebben. Behalve Kitolano of Saito dan.

31 augustus 2023 om 15:08

Saito is ook eigendom van de City-group, dus heel goedkoop gaat ie niet zijn gok ik.

Maximaal gebruik maken van een goed jaar en jezelf en je gezin in één klap miljonair voetballen. Daarnaast ook een mooie transfersom voor Sparta. Alleen maar winnaars in deze kwestie.

31 augustus 2023 om 10:54

Ik vind het wel jammer voor de ED en het Nederlands voetbal. Maar zeker financieel voor Sparta en hem persoonlijk een hele mooie stap.

31 augustus 2023 om 11:33

Jammer voor de ED? Ja inderdaad, mn bakje pistachenoten viel altijd van mn schoot na de wervelende solo's van deze smaakmaker van de eredivisie...

31 augustus 2023 om 11:36

Hij was toch van de betere spelers van Sparta. Dus Sparta zal er niet beter op worden en de ED dus ook niet. Zo moeilijk is dat toch ook niet ?

31 augustus 2023 om 11:29

Enigste verliezers zijn de slachtoffers van het regime

31 augustus 2023 om 11:40

Helemaal mee eens Stephen, netjes dat je met de trillende handen dit zo goed kan typen.

Skonne bakkes op die foto 😂 Ik gun het hem wel om zo snel financieel onafhankelijk te worden na zo'n seizoen.

Van zo'n speler kan ik het helemaal begrijpen. Die heeft hier een salaris van pak em beet twee ton. Die kan daar in een keer miljonair worden. Dat scheelt wel echt heel veel met het salaris in Nederland. Voor Sparta een aderlating maar financieel ook welk welkom die olie miljoenen.

31 augustus 2023 om 11:49

Begrip? Sure. Maar we moeten niet doen alsof 2 ton weinig is voor een beetje trappen tegen een bal. Daarnaast kunnen ze veelal na hun veld-carrière een staf/bestuur carrière in het voetbal oppakken. Hoe je het ook bekijkt; actief zijn in voetbalwereld is makkelijk geld verdienen en een salaris dat buiten proporties valt.

31 augustus 2023 om 11:58

Ik log niet heel vaak in maar dit is het dus! Velen roepen dan dan hij weinig verdient hier en dat is gewoon niet zo....te makkelijk geld verdienen in deze sport, ziekelijk gewoon!

31 augustus 2023 om 12:40

Relatief gezien verdiend hij dus wel weinig… je gaat een salaris van een advocaat toch ook niet vergelijken met een uitkering of van een schoonmaakster? Relatief gezien verdien je gewoon weinig in Nederland gezien met de collega’s in andere landen/competities, dat de salarissen buiten proporties zijn is iedereen het over eens, maar het salaris van een voetballer vergelijk je met een andere voetballer en dan verdien je in Nederland gewoon “weinig”. Dat het alsnog een enorm bedrag is afgezet tegen de gewone mens doet daar verder toch niet veel aan af lijkt me.

31 augustus 2023 om 13:46

Dus even opgezocht en hij verdient bruto 120000 per jaar. Dat gaat hem netto nu niet zoveel opleveren dat hij zich financieel afhankelijk kan spelen in de 10 jaar die hij misschien nog heeft…
Ja, het is nogal wat meer dan ik verdien, maar om zijn salaris ‘buiten proporties’ te noemen en denken dat elke eredivisie speler zo maar even een leuke baan overhoudt in het voetbal is best een beetje naïef vind ik.

Heel erg goed jaar gehad. Als je dan nu kan cashen, ondanks dat hij pas 27 is, zou ik dat zeker doen. Het is niet dat van Crooij nu een wereldtalent is die nog de (sub)top van Europa gaat halen.

Lekker een anoniem leven hebben in Saudie Arabie. Veel geld verdienen en over een paar jaar lekker met pensioen kunnen gaan dankzij een paar jaartjes ''zandbak.

Ideaal!

Een aderlating. Wel al geanticipeerd op zijn vertrek, maar hij bracht altijd wel wat extra's. Vorig seizoen zo belangrijk. Benieuwd hoeveel we nog voor hem gaan vangen.

Maar gun hem zeker een gespekte bankrekening.



k hoop echt dat het Damac is die Van Crooij heeft binnengehaald. Toevallig werd er gisteren op het Damac discord groep al door enkele fans gezegd dat er vandaag een aanvaller bij zou komen

31 augustus 2023 om 11:12

Nu toch wel benieuwd waarom wat je met Damac hebt en waarom je hoopt dat Van Crooij juist daarheen gaat. En waarom je in een discord over Damac zit.

31 augustus 2023 om 12:32

In 2018 rondgetrokken door Saudi-Arabie en een van mijn beste vrienden leren kennen in Abha (de stad van Damac) sindsdien de club altijd op afstand blijven volgen. Kijk niet elke wedstrijd live, maar probeer wel samenvattingen en het nieuws omtrent de club mee te pakken voor zover mogelijk

Het is hem gegund! Denk dat Kramer nog steeds baalt dat het bij hem destijds niet doorging

Tja, can't blame him. Lijkt me voor hem (financieel) een mooie stap en naar het buitenland is ook niet weg (al lijkt Saudi-Arabie me niets, maar goed).

Krijgt van Crooij direct tekengeld en een jaarsalaris dan ? Aangezien hij " in een keer miljonair wordt" ?

31 augustus 2023 om 11:30

In 1 klap miljonair worden, hoeft niet te betekenen dat je een miljoen op de bank moet hebben. Als hij een jaarsalaris heeft van 1miljoen dan wordt dat gezien als vermogen. En dan wordt zijn contract toegevoegd aan zijn vermogen en dus wordt hij miljonair.

Bij dit soort spelers snap ik het volkomen. Binnen harken dat geld. Je hebt niet de kwaliteiten om bij de top te komen dus dan lekker profiteren van dat goede jaar en harken maar.

Voor dit soort spelers is het natuurlijk hartstikke begrijpelijk dat ze daar heen willen gaan. Want zo'n salaris krijgen spelers zoals Van Crooij niet zomaar. Dat hij daar miljoenen kan verdienen zou iedereen doen in zijn schoenen.

Zo..kan die zomaar Wijnaldum tegenkomen...maar die is natuurlijk gewoon fout!
Maar voor hem is het wel tof en gunnen we hem natuurlijk het beste

Van dit soort spelers snap ik de stap wel. Verdienen natuurlijk leuk bij hun club t.o.v. de normale mensen.

Alleen als je in één klap miljonair kunt worden moet je die stap natuurlijk altijd nemen.

Weer een voetballer met geen moraal besef helaas

Het is hem gegund lekker man groot gelijk financiële zekerheid!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren