Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse vindt creatieve route om directe sluiting bankrekening ING te voorkomen

Laatste update:

Vitesse gaat een bodemprocedure beginnen tegen de ING Bank, zo weet De Telegraaf donderdag te melden. De club was in een discussie beland met de bank, die vanwege de Russische connecties van de Arnhemmers de rekening wil opzeggen. Vitesse wil met een bodemprocedure voorkomen dat de rekening per 1 maart wordt opgezegd.

Eerder werd aangenomen dat ING van plan was per 1 april maatregelen te treffen, maar volgens de laatste berichtgeving wil de bank al eerder afstand nemen van Vitesse. De club wil vroegtijdige problemen voorkomen door een bodemprocedure te starten.

Anders dan een spoedprocedure vormt een bodemprocedure een normale, uitgebreide procedure bij de rechtbank. Met een langgerekte procedure kan Vitesse tijd winnen en de bankrekening voorlopig nog open houden.

“Onze juristen en die van ING zijn overeengekomen, dat we een bodemprocedure gaan starten waarin gevraagd wordt om de bankrekening open te houden”, vertelt algemeen directeur ad interim Peter Rovers aan De Telegraaf.

“Daar is prima overleg over. Er is een gezamenlijke keuze gemaakt voor een bodemprocedure en niet voor een kort geding. Die dagvaarding is uit.”

“De eerste stap die daarin zit is dat de rechter wordt gevraagd om de bankrekening gedurende de bodemprocedure open te houden. De verwachting van de juristen is dat de rechter dat zal toewijzen. Dat weten we in twee weken”, aldus Rovers.

Een bodemprocedure neemt veel tijd in beslag, zodat Vitesse met deze stap tijd heeft gekocht. Ondertussen gaat de club nog in beroep tegen de uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB.

Eerder op de donderdag meldde De Gelderlander dat Vitesse na het afketsen van de overnamedeal van Coley Parry alsnog verder in zee gaan met de Amerikaanse zakenman. De hekkensluiter van de Eredivisie heeft 'Plan B' in werking gezet: Parry krijgt een minderheidsbelang van 24,9 procent en ziet daarmee af van een volledige overname.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verrassing! Hoe lang gaat deze soap nog duren voor we eindelijk eens gewoon failliet gaan en we opnieuw gaan beginnen? Sta daar persoonlijk echt voor open.

15 februari 2024 om 18:12

Jij bent echte supporter toch? Leg gewoon wat geld bij. Als alle Vitesse-supporters €500 bijleggen, kom je al een heel eind.Clubs als Vitesse, RodaJC, Nac Breda en Willem II. Voormalig subtoppers waar ik eigenlijk nooit wat mee heb gehad. Vaak vreemdelingenlegioenen vol gehuurde spelers. Ze zijn allen een keer gevallen. Het is zo jammer voor de supporters, maar als club is de jeugdopleiding belangrijk omdat dit de regio vertegenwoordigd.

15 februari 2024 om 18:27

Lekker makkelijk, ten eerste kan je niet in iedereen zijn portomonee kijken en ten tweede, los je er überhaupt iets mee op? Allemaal heel erg korte termijn denken.

15 februari 2024 om 18:30

Lekker opdraaien voor wanbeleid en geen invloed hebben. Dan kan een supporterscolleftief ook beter 24.9% kopen

15 februari 2024 om 19:38

Sta plaats, dat ik het toch nog met je eens kan worden

Vind het toch wel pijnlijk allemaal hoor. 2 jaar geleden nog Spurs uitgeschakeld en op een haar na door tegen Roma. Verder met Mount, Bony, Piazon, Atsu (RIP) en cultheld Kashia toch veel leuke spelers in de Eredivisie gehad. Nu bijna aan de rand van de afgrond. Hele hoge pieken en hele diepe dalen. Ik hoop dat het goed komt met ze.

15 februari 2024 om 18:27

Pijnlijk ja, maar om begrijpelijke redenen is er toch ook niet de gunfactor. Daarvoor was er iets te veel luchtkasteel in Hollywood ad Rijn.

Voormalige Russische connecties.. ik las gister nog ergens dat Vitesse nog steeds in Russische handen is zolang de overname niet definitief is dus daar is niks voormaligs aan. Als ze hiermee tijd kunnen rekken richting de overname dan kan 't hopelijk voor Vitesse nog wel goedkomen.

15 februari 2024 om 18:31

Er zijn 2 paden op dit moment. De Russische aandelen moeten naar Nederland en daarna de overname van Parry worden goedgekeurd. Dat laatste zal niet gebeuren

15 februari 2024 om 22:08

Vitesse gaat sowieso door met Parry, hij krijgt namelijk een minderheidsaandeel van 24,9 procent. Parry krijgt dat aandelenpakket in ruil voor de 11 miljoen euro die hij de club tot nu toe dit seizoen heeft geleend. Daar is geen toestemming van de licentiecommissie voor nodig. De club gaat bij de KNVB in beroep tegen de afwijzing van Parry als overnamekandidaat. Mocht die procedure bij de beroepscommissie succesvol zijn, dan krijgt Parry een groter percentage van de aandelen. Maar volledig eigenaar van Vitesse wordt hij niet. Dat is ook nooit het plan geweest.

Mooi toch, om een moreel standpunt (Rusland) een bankrekening te beëindigen, maar ondertussen bedrijven financieren die het regenwoud leegkappen. En was er niet zoveel kritiek geweest in 2016(?) had o.a. ING een pijpleiding gefinancierd onder een Indianen reservaat.

Veendam, Haarlem en RBC gingen voor minder naar de gallemiezen…. Hoelang mag Vitesse nog aanmodderen?

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het erg jammer voor met name de supporters! Maar dit is een gevalletje dweilen met de kraan open. Het is wachten op de doodsteek die onherroepelijk gaat komen.

Ach wat triest van de ING. En hypocriet want iedereen doet gewoon zaken met Rusland maar dan met een omweg. Gas (en olie) komen via Zustermaatschappijen gewoon vanuit Rusland naar Europa en elders op de wereld. Schijn voor de buitenwereld. Wat walg ik van politiek.

Blijft wel een typerende kwestie. Naast dat Vitesse zelf voldoende fouten maakt zit je al 17 maanden lang in een houdgreep, voordat je eindelijk een eerste antwoord krijgt van de KNVB (nadat supporters hier zelf druk op hebben moeten zetten middels een vriendelijke protest). Dan krijg je eindelijk het antwoord, een afkeuring, waarbij blijkt dat de onderzoeksbureaus niet eens het gesprek aan hebben willen gaan met de mensen die zaken rondom de geldkwesties (wat the main issue is) kunnen verduidelijken.

Anderzijds zit je nog steeds in die houdgreep, vanwege een bank die bang is voor Russische banden (waarbij de ironie is en blijft, dat Oyf van origine een Oekrainer is en niet een Rus maar later een Russisch paspoort heeft genomen en daarom iedereen hem zo maar blijft omschrijven), wat zich niet oplost totdat er een goedkeuring is voor een overname.

De ING bank verzint samen met Vitesse een truuk om zo onder de anti witwas en sanctie regelingen uit te komen?
Lijkt me toch een reden voor de toezichthouder om toch eens een inval te doen bij die bank?

Het wordt wel heel creatief allemaal zo bij Vitesse, die bereidheid tot innoveren kan ik wel waarderen. Overigens vind ik het onzin om de rekening te beeindigen, als ze nog geld uit Rusland kregen hadden ze de huidige financiele problemen natuurlijk niet. Is, gezien het overnameproces, dan ook een onzinnige actie van de ING wat mij betreft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren