Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse verliest nóg twee trouwe dienaars: ‘Een gebrek aan waardering, ja’

Laatste update:

Vitesse raakt na dit seizoen behalve Bryan Linssen ook Navarone Foor en Tim Matavz kwijt, zo weet de Gelderlander zaterdag te melden. De twee aanvallend ingestelde spelers zijn net als Linssen in het bezit van een aflopend contract en hebben niet het voornemen die te verlengen.

Met het naderende vertrek van Foor en Matavz verliest Vitesse twee trouwe dienaars. Foor speelt sinds de zomer van 2016 voor de Arnhemse club en is daarmee de langst dienende speler van de huidige selectie. De 27-jarige middenvelder speelde sinds zijn komst van NEC 108 competitiewedstrijden voor Vitesse en maakte daarin 14 doelpunten. Zijn dienstverband in Arnhem zal echter niet verlengd worden.

"Bijtekenen is als transfervrije speler geen optie. Dat is profvoetbal. Ik kijk verder. Alles ligt nu bij mij zelf", zo licht Foor toe in gesprek met de Gelderlander. De voormalig jeugdinternational is sinds kort weer basisspeler bij Vitesse: interim-trainer Joseph Oosting heeft in tegenstelling tot diens voorganger Leonid Slutsky wél het vertrouwen in Foor. "Ik sta weer in de etalage. Ik heb er alle belang bij met Vitesse goed te presteren" aldus de middenvelder.

Foor wordt door de Gelderlander omschreven als de comeback kid van Vitesse. "Het is frustrerend om steeds terug te moeten knokken", erkent de lichtvoetige spelmaker. "Dan zien trainers het eerst niet zitten en worden later fouten hersteld. Dat is een gebrek aan waardering, ja. Een gebrek aan vertrouwen. En in mijn ogen ook onnodig. Voetbal is soms een vreemde wereld. Ik word er wel eens tureluurs van, maar niemand heeft mij ooit kunnen betrappen op gemakzucht of een slechte instelling. Ik laat mijn kop nooit hangen. Ook de voorbije maanden niet."

Matavz heeft er inmiddels bijna tweeënhalf seizoen opzitten bij Vitesse. De Sloveense aanvaller werd in de zomer van 2017 opgepikt bij het Duitse FC Augsburg en wist in zijn debuutjaar 16 keer te scoren in 34 competitieduels. Aan het begin van zijn tweede seizoen liep Matavz een zware beenblessure op, maar inmiddels is hij weer de vaste aanvalsleider bij Vitesse. In vijftien competitieoptredens deze voetbaljaargang wist hij zes doelpunten te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ene kant zonde van matavz maar goed nieuws voor buitink

Volgens mij verdient Matavz bij Vitesse ook een behoorlijk royaal salaris, en gezien ze in het salarishuis moeten snijden zal dit ook vast meespelen. Nu was het in essentie natuurlijk slimmer geweest om hem dan van de zomer te verkopen, echter had je dan wel een erg uitgeklede selectie gehad (en daarbij vraag ik mij ook af hoeveel interesse er was na zo'n zware blessure en niet de beste vorm na zijn terugkeer). Al met al ga ik Matavz wel missen omdat het gewoon een erg gewaardeerde kracht was die altijd wel zijn doelpunten meepakt. Foor vind ik zelf een moeilijke kwestie, hij kwam in 2016 naar Vitesse toen Fraser ook net bij Vitesse binnen kwam wandelen. In de beginperiode vond ik Foor een leuke frisse speler die hij bij NEC ook was, met veel flair en beweging op het middenveld. Dit was echt een speler die toegevoegde waarde kon hebben voor Vitesse en daarbij ook erg leuk was om op het veld te zien, er gebeurde altijd wel wat als hij de bal kreeg. In de rest van het seizoen werd het steeds meer gewoon een simpele hardwerkende middenvelder die minder moest hebben van zijn techniek en meer van loopvermogen, waar we met regelmaat betere spelers voor hebben gehad (in zijn eerste jaar bijvoorbeeld Nakamba, later nog Bero, etc). Daarbij denk ik ook dat creatief gezien met regelmaat Vitesse gewoon betere spelers had op het middenveld dan Foor. Verder is dan ook zijn grootste nadeel in deze zijn multifunctionaliteit,als je niet echt uitblinkt op het veld (op de twee maal per jaar na met een prachtige uithaal) en je bent multifunctioneel (inzetbaar op zowel het middenveld als de flanken) wordt je al snel gezien als de ideale twaalfde man.in het kader van de Gelderlander-hetze is het trouwens wel prachtig om te zien dat desondanks al 11 wedstrijden dit seizoen (en de kwakkelende fitheid en blessures van Foor) Slutskiy 'totaal geen vertrouwen had in Foor', in tegenstelling tot Oosting. Er is nog geen wedstrijd gespeeld, maar er is nu al het volle vertrouwen vanuit Oosting in Foor, terwijl dit waarschijnlijk dezelfde beslissing was die Slutskiy zou nemen in een wedstrijd tegen Feyenoord, gezien je zo'n wedstrijd niet kan spelen met twee spelers op het middenveld van wie een het niet kan belopen (honda die het van zijn techniek en spelverdelen moet hebben) en een weigert het te belopen (bazoer die niet met tegenslag om kan gaan). Maar goed, nuance plaatsen is nou eenmaal niet iets wat (vermoedelijk) de heer Lammers graag doet met zijn werk. Wat hebben we eigenlijk ook een waardeloze clubwatchers die letterlijk nooit positieve, dan wel genuanceerde of goed onderzochte stukken kunnen publiceren in de vorm van Iwan van Duren en Lex Lammers (waar de grap is dat eerstgenoemde dit wel goed kan als het gaat om financiële vraagstukken van andere clubs).

7 december 2019 om 19:10

Om even te reageren op het laatste gedeelte. Ronkende koppen zorgen voor meer lezers en dus voor meer geld. Ik wou eigenlijk nooit zo aan een hetze van krant tegen club. Maar na de laatste kop van van de week ( verlies in Heerenveen is zege voor Vitesse) ben ik daar wel een beetje van bekomen. Feit is dat de beste man verre van objectief is en schrijft alsof ie aan een oorlogsboek bezig is, met al z'n oorlogsretoriek. Uitermate vervelend

7 december 2019 om 19:20

Dajoowie: klopt weer helemaal. En Lammers is inderdaad een waardeloze clubwatcher. Hij zorgt uitsluitend voor veel negativiteit.

7 december 2019 om 19:36

Sorry hoor, maar wat is er dan precies positief momenteel bij Vitesse? Het is financieel afhankelijk van de eigenaar. Zonder kunnen ze het hoofd niet boven water houden, terwijl ze relatief gezien echt een peperdure selectie hebben. Ook sportief gaat het nou niet bepaald heel goed. Als er al geld binnenkomt van transfers, moeten ze dat gebruiken om gaten te dichten en intussen wel een behoorlijk salarishuis behouden om maar krampachtig in die subtop te blijven. Het is korte-termijn denken en dat kan je een faillissement opleveren als je eenmaal op eigen benen moet staan. Na deze meneer denken rijke zakenlui wel twee keer na voor ze instappen bij een club dat alleen maar geld kost.

7 december 2019 om 20:17

Dat Vitesse financieel afhankelijk is van de eigenaar klopt, de club is ook niet voor niks gered door een investeerder jaren geleden. Hier zitten echter wel wat nuances bij natuurlijk. Verder is het salarishuis natuurlijk te groot voor de club, maar dit is ook nog gedeeltelijk een oud effect, waar men natuurlijk nu al met de jaren meer op aan het bezuinigen is, wat ook de reden is dat een Matavz bijvoorbeeld niet verlengd wordt (of hij dit nu zelf wel of niet wil wil ik in het midden laten). Er zijn clubs die behoorlijk worden geholpen door de gemeente, Vitesse is er hier niet een van. Hier heb ik verder geen oordeel over, echter zijn er wel verschillende manieren om hierover te rapporteren als 'Club-watchers'. De toon over het hele debacle wat zich bijvoorbeeld bij een Twente heeft voorgedaan wordt een stuk positiever belicht door eigen 'Club-watchers', of dit terecht is of niet wil ik graag in het midden laten, maar je helpt wel je club in het oog van de achterban en omgeving door ze positiever te belichten. Je behoudt er een positief (dan wel positiever) imago mee en daarbij de gun-factor van de omgeving. Ik heb persoonlijk ook geen moeite met kritische stukken over een club, maar ik heb wel graag nuance en daarbij bronnen. Beiden zijn over het algemeen te veel gevraagd voor de mensen die hun stukken tikken over Vitesse, en neem daarbij ook mee wat Sjikkes hierboven al zei dat de beste man voornamelijk probeert te relateren aan oorlogs-retoriek (wat in de contraille van Arnhem nogal gevoelig ligt) en dan denk ik wel dat je kan concluderen dat hij op zijn minst gezegd niet het beste voor heeft met zijn artikels. Uiteindelijk is er een hele simpele kwestie die ten grondslag ligt aan nagenoeg alle financiã£â«le problemen van Vitesse (en die daarbij ook voorkomt dat je ooit nog echt kan groeien totdat het wordt opgelost), en dat is de stadionkwestie en het bijbehorende wurgcontract. Tom Knipping heeft hier overigens een erg inhoudelijk artikel over gemaakt op VI Pro (gelredome als molensteen: wurgcontract heeft verstikkende uitwerking op Vitesse) dus ik raad je aan dat te lezen als je er meer over wilt weten. In essentie is er nauwelijks mogelijkheid voor Vitesse om ook maar iets te verdienen aan het stadion, gezien men huurder is met een bijzonder slecht contract (wat ze overigens ook om deze reden hebben opgezegd maar nog wel enkele jaren aan vast zitten). Na de financiã£â«le problemen, gekomen door de periode Aalbers, stond zowel Vitesse als het Gelredome met de rug tegen de muur. Hier is uitgekomen dat de gemeente eigenaar werd van het Gelredome en Vitesse een gezellig verbod om het stadion ooit nog terug te kopen (wat vertaald werd in een enorme boete-clausule). Zo mag Vitesse grofweg voor anderhalf miljoen per jaar het stadion gebruiken rond wedstrijden (wat gemiddeld 20 dagen zijn per jaar). Hier komt ook bij dat de exploitant (lees: de exploitatiemaatschappij) grotendeels het geld opstrijkt dat fans uitgeven rond wedstrijden. Van horeca-opbrengsten bijvoorbeeld gaat maar 7,5 procent naar de clubkas. Kijkend naar je eigen favoriete club kan je wel erkennen dat dit een behoorlijke aderlating is, gezien als ik Knipping mag geloven Twente zelf ongeveer een cateringbedrag van 80.000 euro per wedstrijd mag bijschrijven (waar dit voor Vitesse de bijdrage is voor het gehele jaar). Verder is ook al jarenlang aangegeven door Deloitte dat eigenaar zijn van het stadion je het meeste potentie tot groei geeft. Overigens viel de huurbijdrage in het begin nog goed te overzien gezien de helft door Eurocommerce werd terugbetaald als sponsoring voor de club. Vervolgens is Eurocommerce in elkaar gedonderd, waardoor de stadioneigenaar een paar keer is veranderd maar telkens de huurbijdrage van Vitesse hoger werd getaxeerd. Het hoogtepunt hierbij is de huidige exploitatiemaatschappij die zelf een huur van 300.000 euro huur betaalt terwijl ze het gehele jaar (op de gemiddeld 20 wedstrijddagen van Vitesse per jaar) het stadion mag uitbaten. Neem hierbij ook nog de revenue van Vitesse op wedstrijddagen die ze voor het grootste deel mogen behouden en je hebt een bijzonder schimmige constructie. Vervolgens kan de exploitatiemaatschappij zelf ook moeilijk het stadion nog uitbaten, gezien het succes van de stadions zoals het Ziggo-Dome e.d. die de grotere artiesten naar zich toetrekken, en dan komt men weer terug bij Vitesse door de prijzen van de catering omhoog te gooien ten nadele van de fans. Ook hiervoor wordt Vitesse op geen enkele manier gecompenseerd, praat men bijvoorbeeld over geel-zwarte stoeltjes in het stadion of een logo aan de snelwegzijde dan is het gesprek meteen ten einde. Verder vind ik in deze kwestie nog wel de grootste grap dat de eigenaar van Vitesse graag het stadion wou kopen. Echter wou de gemeente onder geen enkel beding ook maar iets afwijken van de bedachte boeteclausule van jaren gelden (terwijl de eigenaar had aangegeven dat het stadion gewoon als evenementengelegenheid beschikbaar bleef). Dit resulteerde in lachwekkende onderhandelingen waarbij de eigenaar van Vitesse een boete van elf miljoen euro moest betalen om Ãâ¼berhaupt plaats te nemen aan de onderhandelingstafel, waar het stadion uiteindelijk verkocht raakt voor 13.7 miljoen euro aan dhr. van de Kuit. Nu wil ik met dit gehele verhaal eigenlijk alleen maar aangeven dat er al bijzonder veel haken en ogen zitten aan de gehele problemen bij Vitesse, echter moeten we dat vernemen van Tom Knipping die met een verdiepend onderzoek al deze problemen in een artikel naar voren heeft gebracht. Dit zijn echter wel problemen waar je eigen clubwatchers amper iets over praten. Mijn probleem zit dan ook echt niet, wat ik al eerder heb gezegd, bij negatief dan wel kritische artikelen, maar nuance is zo ontzettend belangrijk. Er werd door de betreffende mensen al een bijzonder lange periode gezaagd aan de stoelpoten van Slutskiy, met altijd vage termen en gebrek aan bronnen. Het artikel wat bijvoorbeeld door Iwan van Duren werd uitgebracht over het slechte voetbal bij Vitesse vond ik persoonlijk ook helemaal niet erg, maar leg uit wat er slecht is en waar dat aan ligt. Daarbij had ik het meer gerespecteerd als men dit type artikel had uitgebracht in de periode dat Vitesse nog wel alle punten binnenhaalde, want dan geef je tenminste aan dat desondanks de punten het voetbal echt te wensen overlaat. Concluderend hoop ik dat je het voornamelijk kan vergelijken met de rampperiode bij Twente, en hoe daar door de media (en ook de clubwatchers) over gepraat werd. Het lijkt mij dat je dan bijzonder snel tot het inzicht komt dat er wel degelijk een gigantisch verschil in zit, wat niet alleen zo simpel zit als 'wat is er dan positief momenteel'.

7 december 2019 om 21:12

Allereerst heeft het geen zin om FC Twente (of andere clubs) bij de discussie te halen. Dat heeft namelijk geen enkele meerwaarde. Bovendien ben ik zelf uiterst kritisch over FC Twente geweest, dus geloof me dat ik heel goed snap hoe erg ze het verknald hebben. Dit topic gaat over Vitesse en wat er daar misgaat. Dat ze niet gered zijn door de gemeente, is enkel omdat de gemeente ze eerst niet kon redden en dat nu door de eigenaar niet hoeven. Om vervolgens te stellen dat ze al jaren bezig zijn om te bezuinigen met betrekking tot het salarishuis is ook gewoon foutieve informatie. Honda speelt daar ongetwijfeld voor een behoorlijk loon en ze hebben inmiddels al jaren spelers met een niet-EU salaris. Verder vind ik het stadion ook een te makkelijk excuus. Ze krijgen het niet eens voor elkaar om een mooi aantal bezoekers te krijgen en dat lukt ze al jaren niet. Dat wurgcontract is echt niet het probleem van Vitesse. De club leeft veel te duur voor wat het werkelijk opbrengt. Dan leef je (net als FC Twente de afgelopen jaren) gewoon op een veel te grote voet. Je kunt het namelijk ook omdraaien. Vitesse speelt in een stadion die het helemaal niet kan betalen als ze het in eigen bezit zouden hebben. Verder moet je maar eens wat artikelen van Leon ten Voorde lezen. Die was geen moment positief toen de lijken uit de kast kwamen (en terecht). Het is dus feitelijk niet waar dat de berichtgeving omtrent FC Twente positiever was. Verder is FC Twente weer gewoon levensvatbaar buiten de schulden om. Vitesse is dat niet. De situaties zijn dus ondanks wat overeenkomsten niet te vergelijken.

8 december 2019 om 16:13

Zucht, in zekere zin denk ik niet dat het veel nut heeft gezien je jouw mening over de kwestie al klaar hebt (en dat is je goed recht). In essentie is mijn punt om er een andere club bij te halen puur voor vergelijkbaar materiaal. Ik heb met regelmaat stukken van ten Voorde gelezen, en natuurlijk is hij ook kritisch, maar de algemene toon om Twente is in die hele periode positiever geweest omdat men ook veel mensen heeft die de club er in steunen. Dit geeft je als club zijnde een veel beter imago en daarbij meer goodwill in de publieke opinie. In zekere zin is dit ook het leukste aan het argument wat je vervolgens aandraagt over enkele spelers met 'Niet-EU'-salarissen, omdat hierin voor Vitesse niet valt te winnen. Stel ze proberen dit weer verder op te pakken door spelers te huren, krijg je hier vervolgens weer gezeik over dat het een 'vreemdelingenlegioen' is vol met huursoldaten. Om het dan maar simpel te vergelijken met andere clubs, waar ik weet dat je een hekel aan hebt, maar het simpele voorbeeld van Twente waar gemiddeld gezien 4 a 5 huurspelers in de basis staan (als ik mij niet vergis) heb je dat gezeik niet constant. Dit zorgt voor een positievere sfeer om een club heen en in de publieke opinie, ergo wanneer dit niet gebeurd gaat dat je weer mogelijk nieuwe toetreders/bezoekers kosten. Hiernaast kost het je ook sponsors, omdat er nagenoeg alleen maar gezeikt wordt over de club. Verder hoor je mij ook niet zeggen dat alle problemen binnen Vitesse komen door het stadion, het is echter wel een bijzonder grote factor die ook met veel details valt uit te leggen. Dit mag je absoluut van mij niet geloven, maar dan kan ik je aanraden om je in te lezen op dit gebied want het is nogal een grote inkomstenbron. De hele situatie is niet zwart-wit er is nogal veel nuance in, wat overigens ook mijn gehele punt is, wat ik niet weet of je dat bewust of onbewust maar negeert. Dat jij het feit dat men het salarishuis probeert in te krimpen 'foutieve informatie' vindt, dat mag, echter is dit wel het geen waar men al tijden mee bezig is. Het is ook niet voor niks dat Matavz, Linssen (wat overigens ook een afspraak was en de voorkeur heeft van hemzelf) en Foor allen niet verlengd worden. In afgelopen jaren had je dit bijvoorbeeld ook met een Buttner die dacht er nog extra geld uit te slepen die vervolgens niet verlengd werd, of een Margaret die er opeens een schep boven op wou.afsluitend jouw laatste zin, ik denk ook wel dat je zelf begrijpt dat deze levensvatbaarheid een gigantisch deel te maken heeft met de ingreep van de gemeente, want zelfs een traditionele achterban kon dat gat niet opvullen.

Het is wel pijnlijk dat je drie basisspelers transfervrij kwijtraakt. Op die manier blijf je afhankelijk van die eigenaar en word je als club min of meer kunstmatig in leven gehouden. Ik vraag me namelijk af of Vitesse uberhaupt levensvatbaar is als zo'n eigenaar z'n handen er eenmaal vanaf trekt.

7 december 2019 om 19:05

Foor, is, of was onder Slutsky tenminste, lang niet altijd basisspeler. En terecht. Is na z'n 1e jaar bij Vitesse wel minder geworden

7 december 2019 om 19:30

Maar goed, toch weer een aankoop die geen geld oplevert. Vitesse moet al creatief zijn betreft het versterken van de selectie omdat ze vaak naar de FFP moeten kijken en het kost de eigenaar veel geld om de club gezond te houden. Dan zou je toch denken dat je als club een fundament legt waarin het geld van de eigenaar iets extra's is. Momenteel is Vitesse niet eens levensvatbaar en dat is wel zorgwekkend. Als die eigenaar de stekker eruit trekt, heeft Vitesse een gigantisch probleem. Dan denk ik: Ga even wat kleiner leven zodat je een fundament bouwt waarin je waarde creeert binnen de selectie en financieel aansterkt zodat je jezelf kunt redden.

Matavz in de winter na Feyenoord? Zou wel een goeie spits zijn voor back up

7 december 2019 om 19:04

Dat zou helemaal mooi zijn. Dan krijgen we er ook nog een paar knaken voor

Matavz is zonde, scoort toch altijd wel 10-15 goals per jaar. Foor kunnen we missen als kiespijn. Weinig goeds laten zien in de tijd dat hij in Arnhem voetbalde. Goede 12-14e man!

Tja. Bedanken voor bewezen diensten dan maar en verder kijken. Draai dan tevens de rollen van Matavz en Buitink maar om, zodat laatst genoemde vertrouwen kan tanken en zich volop mag gaan bewijzen de rest van het seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren