Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse maakt deelnemersveld van achtste finales beker compleet

Laatste update:

Vitesse heeft zich donderdagavond als laatste club geplaatst voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Het team van trainer Thomas Letsch beleefde een vrij eenvoudige avond op bezoek bij Willem II en won met 0-2. Million Manhoef en Thomas Buitink namen de doelpunten voor hun rekening. Vitesse was met name in de tweede helft een stuk sterker dan Willem II, maar liet na een grote score af te dwingen.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd. In de negende minuut Loïs Openda van dichtbij op keeper Robbin Ruiter, maar na een kleine twintig minuten brak Vitesse de ban in Tilburg. Aan de linkerflank combineerden Oussama Darfalou en Openda; na een pass van laatstgenoemde volgde een beroerde interceptie van Leeroy Owusu. De rechtsback werkte de bal onbedoeld terug in de voeten van Darfalou, die onder grote druk het overzicht behield en Manhoef bediende. Bij de tweede paal rondde de opgestoomde rechtsback vervolgens af.

Voor de rust kreeg Willem II nog enkele mogelijkheden om de stand in evenwicht te brengen. Sebastian Holmén kopte bij de eerste paal net naast uit een corner van Görkem Saglam en een afstandsschot van laatstgenoemde werd gekeerd door Remko Pasveer. De keeper van Vitesse kreeg de bal niet onder controle, waardoor Ché Nunnely van dichtbij kon scoren, maar het doelpunt werd door arbiter Sander van der Eijk afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft was Vitesse oppermachtig. De bezoekers wisten het krachtsverschil na de pauze nog maar één keer om te zetten in een doelpunt, maar kregen kans op kans: Openda mikte net naast nadat hij was weggestuurd door Oussama Tannane, een inzet van laatstgenoemde zweefde langs de paal, Matús Bero stuitte op de voet van Ruiter en Riechedly Bazoer schoot voorlangs. Vitesse had eigenlijk een grote voorsprong moeten afdwingen, maar het bleef bij 0-2.

Het enige doelpunt van de tweede helft viel na 62 minuten. Willem II-verdediger Holmén verstuurde een slordige pass door de as van het veld, die werd onderschept voor Vitesse. Via Tannane kwam de bal bij invaller Buitink, die vier minuten na zijn entree tot scoren kwam. Tien minuten voor tijd werd Willem II een grote kans op de gelijkmaker ontnomen na een vermeende overtreding van John Yeboah op Bazoer. Vervolgens had Pasveer een goede redding in huis op een inzet van Vangelis Pavlidis, waardoor de aansluitingstreffer er niet meer kwam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit hadden we zeker met 0-5 moeten winnen, maar we hebben de kansen niet afgemaakt of niet alles goed uitgespeeld. Alleen Tannane had al minstens 3 assists moeten hebben. Maar ach, makkelijk een ronde verder en geen blessures, dus prima avond.

Makkelijke overwinning. Had wel 4/5 x kunnen scoren. Leuk voor Buitink ook. Willem 2 wel echt dramatisch, vorig jaar zo leuk voetbal maar dit jaar...

Als Willem II op dezelfde gezapige en ongeinspireerde wijze blijft doorvoetballen in de Eredivisie dan is het degradatiespook niet ver weg. De ploeg is onherkenbaar geworden vergeleken met de vorige (niet voltooide) voetbaljaargang. Het lijkt wel of het Adrie Koster-effect is uitgewerkt En dan te weten dat de club uit Tilburg het contract met Koster een paar weken geleden heeft verlengd tot medio 2022.....

Weet iemand wanneer de lotong voor de 8e finales is?

17 december 2020 om 23:14

Aankomende zaterdag
om 22.30u

17 december 2020 om 23:17

Wow, dat is een raar (laat) tijdstip. Thanks!

17 december 2020 om 23:18

Volgens mij in het weekend na de laatste zaterdag avond wedstrijd,dat deden ze de laatste jaren altijd

18 december 2020 om 00:25

stom he, vond het altijd prachtig na de laatste bekerpot een loting. ook in die amateur kantines. de charme van het bekervoetbal heeft weer plaatsgemaakt voor de kijkcijfers...

Wanneer is de loting voor de volgende ronde?

18 december 2020 om 06:51

Zaterdag 22.30 dus

Er doen geen amateurclubs meer mee, dus loting in amateurclubkantine kan sowieso niet. En in andere kantine‘s in deze tijden met publiek lijkt me ook niet heel verstandig .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren