Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse komt met reactie en houdt rekening met zeer uitzonderlijke situatie

Laatste update:

Vitesse heeft gereageerd op het feit dat de UEFA geen nieuwe speeldatum heeft weten te vinden om de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes in te halen. Het duel in de Conference League werd donderdagavond afgelast vanwege een corona-uitbraak bij de Londenaren en sindsdien zit Vitesse in de wachtkamer. De Arnhemmers zijn afhankelijk van het resultaat van Tottenham met het oog op een mogelijke plek in de volgende ronde. De Arnhemmers houden er serieus rekening mee dat beide clubs in een balletje zitten tijdens de loting maandag.

Zaterdagmorgen maakte de UEFA bekend dat er geen nieuwe datum gevonden kan worden voor het duel tussen Tottenham en Stade Rennes. Dat betekent dat de uitkomst van het duel zal worden overgedragen aan de zogenaamde Control, Ethics and Disciplinary Body van de Europese voetbalbond. "Vitesse zit sinds de 3-1 overwinning op NS Mura in de wachtkamer", schrijft de club uit Arnhem in een reactie op de website. "We zijn nog in afwachting van een besluit omtrent de precieze gevolgen hiervan. Vitesse staat in contact met de UEFA, maar het kan nog een aantal dagen duren voordat de disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond een besluit neemt."

UEFA kan geen nieuwe datum vinden voor Tottenham - Stade Rennes

De UEFA heeft zaterdag bekendgemaakt dat er geen nieuwe datum gevonden kan worden voor de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes in de Conference League.Lees artikel

De kans bestaat dat Stade Rennes een reglementaire overwinning krijgt toebedeeld, wat zou betekenen dat Vitesse als tweede eindigt in Groep G van de Conference League en Europees overwintert. De Arnhemmers houden echter rekening met een andere uitzonderlijke situatie. "De kans is groot dat er komende maandag om 14.00 uur twee clubs (Vitesse en Tottenham Hotspur) in één balletje zullen zitten bij de loting voor de volgende ronde", gaat de reactie verder. Volgens richtlijnen van de UEFA moeten alle groepswedstrijden voor het einde van maand zijn afgewerkt. Het programma van Tottenham in december zit echter bomvol.

Tottenham zou bij de UEFA hebben aangestuurd op het verplaatsen van de wedstrijd naar 15 december, wat zou betekenen dat de Premier League-wedstrijd tegen Leicester City van een dag later verplaatst zou moeten worden. De vrees bestaat echter dat de huidige coronaproblemen dan nog niet geweken zijn. De nummers twee van de poulefase van de Conference League spelen op donderdag 17 en donderdag 24 februari in een tussenronde tegen de nummers drie van de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon het verlies accepteren tottenham had je maar moeten spelen...
Ze hadden genoeg spelers om de wedstrijd te spelen ze konden ook aantal jeugd spelers meenemen.
Tottenham OUT

11 december 2021 om 15:28

Nee nee, Tottenham speelde thuis, niet out. Maar verder volledig eens. Sowieso een enorme gok doordat beide competities (EN en FR) 38 wedstrijden kent en vooral Engeland geen winterstop. Vrijwel onmogelijk om dan nog iets in te halen. Dus ik hoop dat de UEFA nu een duidelijk statement maakt en spurs op de derde plek zet.

11 december 2021 om 18:27

Daarnaast hadden ze eerder het toernooi serieus kunnen en moeten nemen waardoor ze al verzekerd waren van plaatsing ondanks een reglementair verlies tegen Rennes. Eigen schuld dikke bult. Ajuus, Vitesse door.

Wat de uitkomst ook zal zijn, is dit natuurlijk een enorme afgang voor Spurs. Dat je überhaupt in deze positie bent gekomen door het in voorgaande wedstrijden zo te hebben laten afweten is echt lachwekkend

11 december 2021 om 13:52

Inderdaad, dat tottenham hoort minimaal 16 punten te halen met dat budget. Ik vind het overigens ook schandalig dat ze ook zo even de wedstrijd aflassen, en ik denk dat als het niet om zo'n grote club ging ze al direct een reglementaire nederlaag hadden gehad

11 december 2021 om 14:02

Zo is het. Los van een puntenaantal in absolute zin, heeft Vitesse het gevoelsmatig ook keihard verdiend. Niet in de laatste plaats omdat Spurs dit hele toernooi arrogant voor de dag is gekomen

Net goed voor Spurs als dit gebeurd. Constant je reservespelers opstellen en de competitie niet serieus nemen en vervolgens uitstel vragen omwille van corona. Raar beleid daar.

11 december 2021 om 15:11

En toch hebben ook best veel basis spelers gespeeld

11 december 2021 om 15:23

Tja, toch geen moment het idee dat ze dit toernooi serieus hebben genomen.

Godgeklaagd dat het zo lang moet duren, als het andersom was geweest was de kogel allang door de kerk.

Of Vitesse had moeten spelen of Vitesse had reglementair met 3-0 verloren maar omdat het een subtop clubje uit Londen betreft wordt alles uit de kast gehaald... idioot gedoe.

11 december 2021 om 14:01

Belachelijk dat het zo lang duurt....toch een uitgemaakte zaak.

Drita, Slovan Bratislava, Prishtina en Qarabag hebben voor dezelfde situatie een reglementaire 0-3 nederlaag aan de broek gekregen, voor Spurs zou hetzelfde moeten gelden. Maakt de UEFA een uitzondering voor de Spurs dan heeft Vitesse een sterke zaak lijkt mij zo…

Dit probleem is toch gewoon veroorzaakt door de UEFA. De regels stellen dat je minder dan 13 fitte spelers nodig hebt, om de wedstrijd uit te stellen. Dat was bij Tottenham niet het geval. Als Tottenham dan niet wil spelen, is het logische gevolg een regelementaire 3-0 nederlaag. Lijkt mij niet dat Vitesse hiervan de dupe mag zijn. Anders zou ik het aanvechten.

11 december 2021 om 14:27

Even advocaat van de duivel: hoezo was dat niet het geval? 24 spelers ingeschreven. 8 spelers corona. Dat is nog 16. Ze hebben een aantal blessures. Dan kunnen ze zomaar minder dan 13 spelers hebben.

11 december 2021 om 15:01

Ze mogen toch ook jeugdspelers gebruiken? Lijkt me niet dat ze geen 13 spelers waarvan 1 keeper bijeen konden brengen.

11 december 2021 om 15:24

Dat kan, maar hoeft niet. Dat is niet de regel van die dertien fitte spelers. Dat gaat over de 24 spelers die aangemeld zijn.

11 december 2021 om 21:18

Eindelijk iemand die niet voor vitesse is haha. Maar geef ze maar reglementaire nederlaag is wel niet chique gedaan van levy

Ik zou gewoon zeggen verlies als Spurs incasseren. Vitesse mooi door anders heeft UEFA wel erg veel coulance met Spurs 2 regels in nog geen 2 weken verbroken. Ook heeft het op de transfermarkt voordelen voor Vitesse of iets betere spelers kunnen halen of weer net niet. Kwa financiële kosten moet je dat ook gaan bekijken. Spurs heeft daar geen moeite mee met 500 mil begroting. En reserve team wat al 100 mil waard is. Maar een Vitesse zijn alle miljoenen extra mooi meegenomen.

11 december 2021 om 19:26

Voor de punten in het belang van nl voetbal zou het mooi zijn als vitesse door gaat. Maar de uefa vind tottenham natuurlijk een veel mooiere club voor het toernooi .

Vitesse door. Spurs opzouten. Zorg gewoon dat je genoeg spelers hebt.

Dan kan de UEFA maar beter opschieten met het maken van een besluit. Als beide clubs in het balletje zitten krijg je eveneens een bepaalde competitievervalsing omdat clubs uit hetzelfde land elkaar niet kunnen loten, terwijl Leicester en PSV vanuit de EL zijn afgezakt en potentiële tegenstanders zouden zijn.

11 december 2021 om 19:51

Competitie vervalsing in het voordeel van NL hè, PSV treft dan sowieso geen Tottenham en Vitesse geen Leicester.

Pure competitie vervalsing, alles word uit de kast gehaald voor de clubs uit de "grote" voetballanden verder te laten komen. Heeft niks meer met voetbal te maken

11 december 2021 om 15:00

wat voor competitievervalsing is er? Enige besluit dat nu is genomen is dat de wedstrijd niet doorgaat. Er is nog niets besloten over de volgende stappen en reglementair verlies voor Spurs is nog steeds heel reëel. Uefa zit ook niet te wachten op Spurs die toernooi niet serieus neemt. Dit toernooi is juist voor de subtoppers.

11 december 2021 om 15:43

Uiteraard, hoe lullig maar een Spurs trekt natuurlijk meer kijkers (uit Europa, Azie, Afrika, Amerika) dan een Vitesse of een Qaarabaq.

Voor grote sponsers dus beter Spurs, qua namen ook voor de competitie.


Uiteraard hoop en gun ik het Vitesse van harte.

11 december 2021 om 18:34

**** commercie, dit is een sport. Maar geld laat de wereld draaien. Dus alles en iedereen moet wijken. Geld en macht. Alleen net als in het echte leven geldt in het voetbal dat het volk en de kleine(te) clubs in de meerderheid zijn en dus feitelijk de macht hebben. Maar omdat we met z’n allen schijnen te denken dat bepaalde mensen en clubs elite zijn mogen zij over alles en iedereen beslissen, voorgetrokken worden, et cetera. Vitesse heeft in deze een sterke zaak wanneer die subtopper Spurs anders behandeld wordt dan bijvoorbeeld Drita en Slovan.

Als de normale procedure is dat die UEFA commissie hierover een besluit moet nemen, dan mag je verwachten dat dit vóór de loting van maandag gebeurt, om verdere complicaties te voorkomen. We zitten in de 21e eeuw dus moet makkelijk digitaal kunnen. Ik denk dat het een hamerstuk is waarmee Vitesse door is, en anders zal er nog wel beroep mogelijk zijn toch? We hoeven niet bij voorbaat te vrezen voor een slechte uitkomst, maar men zal me wel naief vinden.

Je kan nu nooit meer Vitesse benadelen😱 als dat wel gebeurd dan kijk ik nooit meer voetbal!!

11 december 2021 om 14:54

Stop je dan ook met hier reageren? ;-)
OT: Dit zal wel uitdraaien op reglementaire overwinning van Rennes

zo werkt dat bij de Uefa grotere clubs genereren meer inkomsten en dat is het enige wat voor de Uefa belangrijk is.

Als Rennes niet wil meewerken en ze daardoor geen nieuwe datum kunnen vinden, dan krijgen ze een reglementaire nederlaag en is Spurs door. Klopt dit? Zou het zuurste scenario zijn voor Vitesse. Gaat natuurlijk nooit gebeuren 😄

Kan nog alle kanten op volgens de BBC, zelfs een datum na 31 december of dat Rennes een 3-0 nederlaag aan de broek krijgt.

11 december 2021 om 15:21

Als Rennes een reglementaire nederlaag krijgt, dan zouden eigenlijk alle clubs meteen moeten stoppen met deelname aan de toernooien. Zij waren nota bene onderweg om de wedstrijd te spelen.

Spurs kunnen wel willen dan maar moet Rennes hier ook niet wat van vinden?? Ik lees alleen maar wat Spurs wil.

11 december 2021 om 19:00

Nee kunnen geen datum vinden die beiden teams uitkomt.

Het zou mij niets verbazen als er een of andere maatregel getroffen wordt waardoor alsnog Tottenham door gaat. Bijvoorbeeld verliespunten op basis van gespeelde wedstrijden. Of dat de wedstrijd wél in januari gespeeld kan worden o.i.d. waardoor Tottenham alsnog een kans maakt om "reglementair" door te gaan.

Ik hoop echt dat wij er gewoon uit gaan, zijn wij ook gewoon van dat bijverzonnen toernooi af en dan kunnen andere teams door. Ook al zouden wij hem in een vreemd scenario winnen, niemand ziet het toch als iets goeds tegenwoordig. Je verliest alleen maar op het vlak van selectie, nationale competitie en de bekers door deze competitie eigenlijk. Wij eruit, andere teams ook blij. Win win als je het mij vraagt.

Niemand boeit het geef dst vitesse maar een overwinning. Levy focus maar op baar krijgen en competitie. Als dat vitesse door wil ga maar door haha.

Tja, UEFA en het voordeel van grote clubs. Blijft overduidelijk zichtbaar, die doen volgens mij ook geen enkele moeite om dit te verhullen. Money talks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren