Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse is met stomheid geslagen en fluit mogelijke nieuwe eigenaar terug

Laatste update:

Dat stadioneigenaar Michael van de Kuit met zijn bedrijf Stadion Arnhem Vitesse wil overnemen, komt als een complete verrassing voor de Arnhemse club. De laagvlieger in de Eredivisie benadrukt zaterdag dat Van de Kuit zich nog helemaal niet heeft gemeld in GelreDome.

Volgens van de Kuit zijn er geen 'realistische opties' meer over om de toekomst van Vitesse te garanderen. "Door een overname van Vitesse door Van de Kuit kan een levensvatbare toekomst voor de club worden gecreëerd", schrijft de ondernemer zaterdag in een verklaring.

"Het bestuur heeft vastgehouden aan een overnametraject met de Common Group, dat van meet af aan gedoemd was te mislukken", aldus Van de Kuit, die zich met zijn bedrijf Nedstede, eigenaar van GelreDome, al heeft gemeld bij de KNVB en bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Reactie Vitesse


Vitesse wil niet inhoudelijk reageren op de uitspraken van Van de Kuit. "Voor ons telt er vandaag (zaterdag, red.) maar één ding en dat is de belangrijke wedstrijd tegen RKC in Waalwijk. Daar concentreren we ons volledig op", aldus een zegsman in gesprek met de NOS.

"Bovendien hebben we de uitspraken uit de media vernomen. Het is onmogelijk te reageren, want we hebben hem niet zelf gesproken. Hij heeft zich niet bij de club gemeld", zo benadrukt de leiding van Vitesse nog maar eens.

Grote problemen


Vitesse verkeert al maandenlang in grote onzekerheid. De Amerikaan Coley Parry probeerde de Eredivisionist met The Common Group over te nemen, maar kreeg uiteindelijk geen groen licht van de licentiecommissie van de KNVB. Hierdoor is de proflicentie van Vitesse in gevaar. De club is nog altijd in handen van de Russische zakenman Valeriy Oyf en is daardoor in het vizier gekomen van Economische Zaken op basis van de sanctieregelgeving.

Stadion Arnhem ziet een overname als een oplossing voor de bereidheid van de huidige eigenaar, Oyf, om het eigendom van de club op 'ordentelijke wijze over te dragen'. "Inzet van Stadion Arnhem is om de overname op de kortst mogelijke termijn te realiseren, omdat de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2024/2025, waaronder een degelijke begroting, reeds in april rond moeten zijn. De bereidheid van Stadion Arnhem tot overname van Vitesse is uiteraard onder het voorbehoud van een bevredigend boekenonderzoek.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

De ontwikkelingen omtrent Vitesse dit seizoen leest echt als een script voor een Netlfix-serie, je denkt dat het niet bizarder kan en opeens wordt er nog een schepje op gedaan. Kijk nu al uit naar de release

Een cirkel is rond, de paus is katholiek en Vitesse is met stomheid geslagen… leuke voorbeelden voor pleonasmes in de Nederlandse taal.

Het zou het huidige Vitesse bestuur sieren als ze gewoon de taken neerleggen en de filmrechten verkopen. Dat het allemaal bewust tegen de regels in was (een Twente scenario moet je gewoon niet uitsluiten). Dat ze willens en wetens jarenlang met malafide zakenlui zich in hebben gelaten en knvb, gemeente en provincie op de raarste manieren onder druk hebben willen zetten.

Deze vent is gewoon bekende zakenman, heeft Vitesse al jaren gematst en wil nu verder gaan, wat is daar nou op tegen? Ja dat het bestuur de baantjes kwijtraakt, nou dat lijkt me het minste probleem.

9 maart 2024 om 19:35

Waarmee gemats als ik het vragen mag? Overal waar van de Kuit komt is het hommeles. Ook het Gelredome is hommeles. Hij kan geeneens een drainagesysteem maken!

9 maart 2024 om 19:46

Overal ja?

Zou die het niet kunnen, of is die bang dat die geld steekt in iets, wat binnen een jaar niet meer nodig is?

9 maart 2024 om 19:46

Tja en vitesse kan zelf niet eens normaal geleid worden en is al jaren hommeles sinds de 1e rus het toen gekocht heeft. Al die financiele rotzooi heeft vitesse er zelf van gemaakt met flink boven hun stand leven jaren lang inplaats van eens echt saneren. Nu ook weer lekker een lening aan gegaan bij die amerikaan die flinke rente eist. Maar alleen is van de kuit de schuldige. Maar vooral je blijven focussen op een overname inplaats van puin ruimen.

9 maart 2024 om 20:09

@daei16, er zijn een heleboel voorbeelden waar hij zorgt voor opschudding. Grootste voorbeeld is een golfbaan in Naarden (zoek maar eens op).

Kun je nog antwoord geven op waarop Vitesse gematst is?

9 maart 2024 om 20:21

Hoeveel miljoen huur betalen ze voor een stadion wat ze in staat stelt om 26.000 seizoenskaarten en 48 skyboxen te verkopen?

Wat denk je dat markt conform is?

Dus die stadioneigenaar heeft zich gemeld bij de KNVB, de licentiecommissie en het Ministerie van Economische Zaken; maar niet bij Vitesse? Wat is dat voor gekkigheid? Hij wil het laten lijken op "hart voor de club", maar dit klinkt meer als een vijandige overname.

9 maart 2024 om 20:02

Die Van Der Kuit is zo onbetrouwbaar als wat. Het is natuurlijk belachelijk op je te melden in Zeist en Den Haag, dat je Vitesse wel wilt overnemen maar dat niet in overleg met de club doet, of in ieder geval meldt. Er zal ongetwijfeld een addertje onder het gras zitten. Die man vertrouw ik voor geen meter.

Die van de Kuit pakt het wel heel smerig maar wel heel slim aan.

Zonder met Vitesse te overleggen een deal sluiten, betekent dat Vitesse helemaal niets te zeggen heeft en gewoon de club weggeeft als het ware.

9 maart 2024 om 21:25

Met wie wil hij een deal sluiten dan? De KNVB doen enkel een controle op de overname, of alles aan de richtlijnen voldoet. Dat zijn geen onderhandelingspartner.

Enige wat hij kan doen is proberen goedkeuring op basis van boekenonderzoek alvast te laten plaats vinden. Maar vraag mij af of de KNVB daar in mee gaat, want die zullen er pas tijd in willen steken als er een getekende overeenkomst ligt. Want waarom zouden die tijd en energie steken in een onderzoek als de deal mogelijk niet eens doorgaat?

Ik vraag mij ook af of die deal er gaat komen, dit is een vijandige overnamepoging, die Vitesse zal afwijzen tot de laatste snik. Maar een deal sluiten buiten de club om is onmogelijk.

9 maart 2024 om 22:36

Prima gewoon deze deal afwijzen. En dan failliet gaan.

Pak maar weer de popcorn erbij

Als je alle emotie uitschakelt is dit op korte termijn je enige reddingsboei. Hij heeft financieel belang bij behoud van Vitesse. Dat is meestal een goede basis. Het is een gehaaide zakenman. Die niet veel sympathie heeft bij de achterban. Aan de andere kant had ik ook altijd een hekel aan van Bommel. Maar ooh wat had ik graag dat hij in ons team speelde. Deze man gaat over lijken. Durft harde maatregelen te nemen. Zal de boel saneren. Maar heeft ook belang dat Vitesse blijft bestaan. Ik denk dat wanneer hij dit goed doet het sentiment snel zal draaien. Zeker als hij mensen uit de regio erbij kan betrekken. Ik hop dat dit plan door gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren