Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse herstelt zich van bekerdebacle en kan langzaam omhoog kijken

Laatste update:

Vitesse heeft zaterdagavond een overwinning weten te boeken op FC Emmen. In het eigen Gelredome was de ploeg van trainer Phillip Cocu met 2-1 te sterk dankzij doelpunten van Gabriel Vidovic en Maximilian Wittek. Mark Diemers zorgde voor de aansluitingstreffer. Door de overwinning stijgen de Arnhemmers, die midweeks nog door Kozakken Boys werden uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker, naar de elfde plek. Emmen blijft de hekkensluiter van de Eredivisie.

Cocu begon ten opzichte van het duel bij SC Cambuur (0-3 winst) met een nieuwe doelman. Kjell Scherpen herstelt van een knieoperatie en zag zijn plek worden ingenomen door Daan Reiziger. Centraal achterin kreeg Enzo Cornelisse de kans, omdat Ferro geblesseerd moest afhaken. Aan de kant van Emmen nam de van een schorsing teruggekeerde Miguel Aráujo centraal achterin de plek over van Keziah Veendorp. Laatsgenoemde nam op het middenveld de plek in van Lucas Bernadou.

Emmen dacht na een kleine tien minuten spelen op voorsprong te komen via Diemers. Op aangeven van Ole Romeny plaatste de middenvelder de bal in de rechterhoek, maar zijn treffer werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant was Ryan Flamingo dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal ter hoogte van de strafschopstip ging echter net naast het doel.

In de 23e minuut kwam Aráujo namens Emmen in scoringspositie. Zijn schot kon op knappe wijze gekeerd worden door Reiziger. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak via Vidovic. De Kroaat kon een rebound in het doel werken: 1-0. Kacper Kozlowski trof met zijn schot een minuut later de paal. Nadat Flamingo uit een vrije trap wederom net naast schoot, was het via Wittek wel raak. De Duitser wist een vrije trap tussen de muur door in het doel te plaatsen: 2-0.

Na rust vielen er minder kansen te noteren. Zo probeerde Wittek het een kwartier na rust met een schot, dat hoog over ging. De vleugelverdediger probeerde het even later wederom via een vrije trap, maar dit keer kon Mickey van der Hart redding brengen. In de 68e minuut kwam Emmen terug in de wedstrijd. Een voorzet van de mee opgekomen Mohamed Bouchouari bereikte Rui-Jorge Mendes, die teruglegde op Diemers. Zijn schot werd vervolgens dusdanig aangeraakt door Matús Bero, dat Reiziger kansloos was: 2-1. Aan de andere kant had de tegenvallende Bartosz Bialek alle tijd en ruimte om het duel te beslissen, maar raakte hij de bal in de loop te hard, waardoor Emmen weer aan een opbouw kon beginnen. In de slotfase probeerden de Drenten het nog wel, maar tot grote kansen zou het niet meer komen.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfoe hier kom je gelukkig weg eigenlijk. Wij waren niet de betere en Emmen kon gelukkig niet veel kansen creëeren. Meulensteen en Bialek de zwakste schakels, maar gelukkig over de streep getrokken.

22 oktober 2022 om 23:31

Welke wedstrijd heb je gezien? Als je een goede spits had, dan had je 4-1 gewonnen

22 oktober 2022 om 23:44

Als je constant op de counter speelt wel ja. Ik heb ons erg rommelig zien voetballen en slordig met onze kansen om zien gaan. Als Emmen het beter uit had gespeeld (aanvallers vrij kansloos) hadden ze er zo 2 in kunnen leggen tegen deze zwakke verdedigers.

22 oktober 2022 om 23:46

Nu wil ik niet het idee geven alsof het lek boven is, echter vond ik Vitesse wel duidelijk de betere. Zoals Acmilan hierboven al stelt, als Bialek vandaag zijn schoenen aan de juiste voeten had aangetrokken was het zo 4-1 geworden, echter gingen we vandaag echt ontzettend slordig om met de kansen. Uiteindelijk blijft het defensieve blok wel een nadeel (waar het wel helpt dat je nu een actieve keeper hebt die op elke lange bal anticipeert), want mijn god wat worden ze er met regelmaat met kinderlijk gemak uitgelopen. Nu snap ik mogelijk ook wel een beetje het ietwat negatieve gevoel wat je na de wedstrijd hebt gezien vooral de laatste 12 minuten echt weer de paniek in het elftal was geslopen.

Al met al een prima overwinning die ze eigenlijk al veel eerder over de streep hadden kunnen trekken.

23 oktober 2022 om 00:46

Over Meulensteen heb je gelijk, maar verder niet.... had eerder 3-0 moeten zijn.
Niet dat wij zo fantastisch waren hoor, maar dat moeten we maar gewoon accepteren dit seizoen.
Overleven en doorbouwen.

Toptrainer, die Cocu. Hij vertelt die jongens dat ze zich moeten herstellen na de bekerblamage en dat doen ze dan ook. Klaar voor een stap omhoog.

Dit verliezen en je kon de handdoek beter in de ring gooien lijkt me. Tegen dit Emmen speel je nog gelijk als je elf vogelverschrikkers opstelt.

22 oktober 2022 om 23:11

Ik dacht al.... waar blijft IKEA. Gelukkig ben je er nog.

22 oktober 2022 om 23:46

11 vogelverschrikkers, of 10 amateurs.

Lastige wedstrijd die ook weinig amusement waarde had. De 3 punten zijn op z'n Italiaans thuis gebleven maar het moest van ver komen tegen de hekkensluiter!
Er moet in de winterstop echt wat kwaliteit bij en dan het liefst in iedere linie anders gaat het nog echt moeilijk worden.

Wittek begint toch wel echt mijn held te worden

Hopelijk weet Vitesse de weg omhoog terug te vinden. Vitesse moet in de transferperiode even goed investeren en dan knallen. Als het Nederlands voetbal zich door wilt blijven ontwikkelen zijn ploegen als Vitesse en Twente van groot belang. Verwacht zelf ook meer van Utrecht Heerenveen en Groningen. Wordt tijd dat het verschil tussen de nummer 1 en de rest van het linkerrijtje aanzienkijk kleiner wordt

Tja ..
Misschien kunnen we in de winter alvast ruilen met Heracles...

Sjonge jonge jonge....
HET LIJKT NIET EENS OP VOETBAL!

Ik heb Manolev betere ballen zien geven dan Heylen.

De enige die positief opviel was Pacheco!
Want die gozer zat 90 min op de bank!

23 oktober 2022 om 08:57

Jeron, ik heb echt niks met Emmen, echter vind ik niet dat ze de slechtst voetballende ploeg zijn tot dusver. Wellicht is het vertrouwen niet bijstergroot omdat het wekelijks niet tot een resultaat komt..

Echter moeten ze gisteren toch gewoon met een voorsprong de rust in gaan? Vitesse heeft ook echt een zwak en wankelend elftal, maar Emmen krijgt die bal maar niet tegen het net en als hij er dan eens per ongeluk in vliegt keuren ze hem af.

Maakt me legit niet uit hoe, maar de 3 punten zijn binnen lets gooo

Voor mij springt Flamingo er wel echt uit hoor. Wint bijna elk duel en gaat volop in de strijd. Die Meulensteen is echt een drama. Vandaag ook weer zo onnodig veel ballen weg gegeven zo bij de de tegenstander in de voeten.

We hebben geluk dat er dit seizoen nog slechtere ploegen in de eredivisie voetballen dan Vitesse… lek is nog niet boven ondanks dat je de degradatieplekken langzaam aan het verlaten bent…

23 oktober 2022 om 09:02

Denk dat je niet mag mopperen omdat er een paar spelers zijn bij Vitesse die de bal er wél in krijgen. Emmen heeft een elftal dat niet kan scoren en er tegelijkertijd altijd wel een tegen krijgt, anders sta je bij rust minstens 0-1 achter.

Tja wat moetnik hier nu van vinden?! Emmen moet gewoon voor staan bij rust, maar had wel behoorlijk wat pech. Vitesse wankelt nog van alle kanten, maar trekt hem uiteindelijk toch over de streep. Emmen heeft ook gewoon een elftal zonder scorend vermogen en met een ultiem zwakke keeper.

Die muur deed niks natuurlijk, maar wat die keeper daarna doet heb ik echt nog nooit gezien. En waar is Diemers?! Bij ons drie jaar geleden met kop en schouders de beste speler! Laat ook helemaal niets zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren