Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk over ‘onhandige’ actie in kleedkamer: ‘Had ik niet moeten doen’

Laatste update:

Virgil van Dijk is bezig aan een ijzersterk seizoen in het shirt van Liverpool. Vorige maand won hij zijn eerste prijs als aanvoerder van the Reds door Chelsea in de finale van de League Cup met 0-1 te verslaan. Van Dijk werd matchwinner door tijdens een fantastisch voetbalgevecht vlak voor het einde van de verlenging raak te koppen.

De 32-jarige centrumverdediger was begrijpelijkerwijs blij met de bekerwinst. Na afloop liet hij zich in de kleedkamer even gaan door ‘They thought I was finished’ te roepen. In een groot interview met Voetbal International blikt Van Dijk terug op onder meer het gewonnen bekerduel.

“Ik had het er van de week nog over met iemand; had ik niet moeten doen”, zegt Van Dijk eerlijk over die gedane uitspraak. De mandekker werd de afgelopen jaren door twee zware knieblessures mentaal enorm op de proef gesteld.

“Waarom ik dat niet had moeten zeggen? Omdat het nu overkomt alsof die negatieve periode mij écht hard heeft geraakt. Tuurlijk heeft het dat vast wel gedaan, in momenten, maar het ging mij erom dat heel veel mensen niet door hebben hoe complex een voorste kruisband- én een binnenbandblessure is. En dat je niet zomaar een-twee-drie terugkomt op het niveau dat je daarvoor had.”

Volgens Van Dijk kwam daar die emotie dan ook vandaan. “Ik baal dan van de onnodige geluiden die ik zelf creëer. Ik hou juist helemaal niet van ruis rond mij, liever heb ik dat men praat over de wedstrijd.”

De international vindt het te makkelijk om te stellen dat zijn uitspraak menselijk is. “Ik vind het onhandig van me. Het leidde af van waarmee we bezig zijn en wat ik wil: een topseizoen draaien met de club en het beste jaar van mijn leven spelen.”

Waar Van Dijk dit seizoen wordt bedolven onder de complimenten, kreeg hij tijdens de vorige jaargang veelvuldig kritiek. “Daar moet je mee dealen en ik geef toe dat ik, net zoals ieder mens, daarvoor niet altijd immuun ben. Dus soms wil je je punt maken, dingen recht zetten en vaak werkt dat tegen je. Weet je, ik snap heel goed dat kritiek erbij hoort en dat is ook prima. Maar de ene keer kun je het beter verwerken dan de andere keer. Daar loopt iedereen weleens tegenaan, toch?”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was tegen United gewoon weer ondermaats als je het mij vraagt. Maar hij is zeker beter dan vorig jaar beter. Echter nog steeds niet die Virgil van paar seizoenen geleden waar hij niet te passeren was.

20 maart 2024 om 09:10

Weer ondermaats? Zoals Driessen het een fout van hem vond zeker bij die goal van Diallo. Vond het tegen United zeker niet zijn beste wedstrijd, maar voor de rest is hij dit seizoen bijna onpasseerbaar, en wat mij betreft zeker op het niveau van 18/19. Bij Sky lieten ze laatst nog zien dat ook dit seizoen nog niemand hem voorbij is gedribbeld. En tegen City gaf hij ook een masterclass weg. Wordt in ons land gewoon ondergewaardeerd en dat is jammer.

20 maart 2024 om 09:32

Wel apart eigenlijk hoevaak mensen die statistiek van niet voorbij gedribbeld aanhalen. Dat hij niet voorbij wordt gedribbeld is inherent aan zijn speelstijl. Aangezien hij nooit echt "hapt" maar toekijkt. Ik laat in het midden of dat positief of negatief is.

20 maart 2024 om 09:42

Deels eens ja, dat heeft met zijn stijl te maken. Maar hij loopt natuurlijk niet alleen maar achteruit, hij hapt wanneer hij zeker is dat hij de bal heeft. En zoals die actie met Haaland in die 1 op 1, als je daar hapt (en net mist) en Haaland zet aan dan is ie gewoon weg. Daarnaast heeft zijn snelheid er natuurlijk ook mee te maken dat hij niet voorbij gedribbeld wordt. Voor een CV van zijn lengte behoort hij tot de snelste verdedigers.

20 maart 2024 om 14:07

Mickey waarom zou dat negatief zijn? Liverpool heeft vaak één van de beste defensies en Van Dijk pakt nooit of amper kaarten. Klinkt vooral positief toch dan? Ik weet niet of je ooit gevoetbald hebt maar het is toch moeilijker om iemand voorbij te dribbelen als je tegenstander niet hapt, want nu moet je beginnen nadenken dan ben je al meteen in het nadeel.

21 maart 2024 om 19:09

@captain

Zijn vaker jongens die vroeger zelf geen dribbelaar waren die dit zeggen. Als dribbelaar is het enige wat je doet een moment uitlokken dat een verdediger hapt. Verdedigers die op de juiste tempo met je mee lopen en niet happen, zijn daardoor juist moeilijk te passeren omdat je enige optie dan op snelheid erlangs gaan is en gezien van Dijk vrij snel is en fysiek ijzersterk is lijkt het me een hel om tegen hem te spelen.

Vraag het maar aan Haaland.

20 maart 2024 om 09:20

'gewoon weer ondermaats'. Daar spreken al de nodige vooroordelen uit. Volgens mij wordt er algemeen geaccepteerd dat Van Dijk dit seizoen op een hoog niveau speelt en 'gewoon' weer een van de beste verdedigers ter wereld is.

20 maart 2024 om 09:51

Helemaal eens dit, maar er is een groot gedeelte “Johan Derksen publiek” dat hun mening enkel baseert op een uitzending tussen 21.30 en 22.30. Die vinden nog steeds dat “die aanvoerder” op zijn laatste benen loopt en dat hij onderdeel is van het enge kliekje. Die kijken bijna geen wedstrijden. Bizar hoe erg bepaalde mensen in Nederland een van de beste verdedigers ter wereld zo kunnen minachten.

20 maart 2024 om 14:05

Tell me you don’t watch football without telling me…

Eerlijk gezegd dacht ik ook dat hij klaar was. Wat een onzin om hier over te gaan lopen zeuren. Voor mij ben je gewoon een baas en mag je dat best af en toe even zeggen!

Absolute topper en heel menselijk VVD.

Vond dit wel meevallen. Als je alles leest in de pers wil je soms vast je gram halen. Zeker als je zoals hij echt een bizar ondergewaardeerde speler bent in eigen land.

20 maart 2024 om 09:06

Dat komt omdat in Nederland hij niet altijd beoordeeld wordt op zijn voetbal kwaliteiten. Als mensen hem onsympathiek vinden, vinden ze hem ook snel slecht. Maar dat is natuurlijk onzin. Als je naar het totaalplaatje kijkt is hij nog steeds Europese top en onze beste verdediger.

Hij is snel, sterk, ervaren, kalm en een echte aanvoerder. Daarnaast tactisch sterk, kan goed koppen en gaat niet te snel naar de grond. Daarnaast heeft Nederland niemand die zoveel leiderschap toont en de verdediging organiseert.

20 maart 2024 om 10:14

Klopt zelfde geldt voor Depay en en lichtere maten voor Wijnaldum. Vele vonden hun onsympathiek en daarom kwamen ze met kul argumenten aan dat hun tijd voorbij is.

20 maart 2024 om 12:05

Heb Van Dijk altijd sympathiek gevonden, Wijnaldum ook. Depay niet echt. Was het niet eens met de boycot van VI, maar daarom ga ik ze niet ineens onsympathiek vinden. Na zijn interview over zijn contract in Saudi-Arabië ben ik wel mijn respect voor Wijnaldum verloren.

20 maart 2024 om 12:42

Van Dijk is heel nuchter, bescheiden en gewoon gebleven. Praat ook niet met een zichzelf aangemeten nep accent oid. (lig ik niet wakker van, maar aardig wat mensen krijgen er blijkbaar rode vlekken van) Gaat vaak buitengewoon goed interviews om. Sympathieke gozer ja, Gini natuurlijk ook, pas na zijn interview/boycot was hij opeens person non grata. Dat kan en dat mag, maar het was imo wel sneu dat hij er plotseling niks meer van bakte, volgens deze groep. Héél toevallig direct na dat interview. Goh! Prestaties en persoon moeten altijd los van elkaar worden gezien. Bij Gini kon je duidelijk merken dat mensen zijn spel begonnen af te zeiken... puur vanwege zijn politieke standpunten. Nergens voor nodig maar bovenal buitengewoon onrechtvaardig. (ja dat interview van gisteren maakt het er niet bepaald beter op lol!) Edit: Van Dijk is trouwens ook zelfkritisch, en da's geen vanzelfsprekendheid in de mondiale topsport elite

Vind dit veel wijzer en zelfkritischer overkomen dan vele andere internationals die ik afgelopen week hier zag langskomen.

20 maart 2024 om 09:02

Mee eens. En niet onterecht ook. Velen weigeren zijn klasse te erkennen. Hoge bomen vangen veel wind. Als hij dan weer ouderwets op topniveau presteert, dan mag hij dat best wel eens laten weten aan de wereld.

Van Dijk is mentaal ijzersterk. Hetzelfde geldt voor Depay. Deze jongens hebben heel zware blessures te verduren gekregen op relatief late leeftijd en hebben er alles voor in het werk gesteld om zo goed mogelijk terug te komen, met succes. Ondanks alle negativiteit vanuit ons eigen land werken zij dag in, dag uit om de beste versie van zichzelf te zijn en ons te vertegenwoordigen op het aankomende EK. Ik heb ook vaak genoeg kritiek geuit op ze maar als we eerlijk zijn zijn dit het type persoonlijkheden dat we nodig hebben in Oranje. Dat die gasten qua interesses en manier van doen niet altijd lijken op het gemiddelde VZ-lid, so what. Laten we in aanloop naar het EK eens niet op elke slak zout leggen en zo bijdragen aan een negatieve sfeer rondom Oranje, maar ze steunen.

Ach, passie. Kan gebeuren en vooral geen olifant van een mug maken.

Van Dijk is eigenlijk een hele fijne gozer. Professional, niet te veel bezig met de buitenwereld, maar wel met het beschermen van zijn team. Hij is bezig met 'zijn' kleedkamer. Een echte leider. Een echte winnaar. Veel persoonlijkheid, maar geen enorm ego. En na een mindere tijd excelleert hij weer op topniveau.

Voor zijn blessure was het gewoon meetbaar dat Liverpool meer punten behaalde met V Dijk en zonder hem. Ik denk ook niet dat het per se toeval is dat met V Dijk in vorm Liverpool weer meedoet om de prijzen.

20 maart 2024 om 11:53

Daar gaan we weer. Voor zijn blessure speelde hij elke wedstrijd, dus hoe in godsnaam kun je dan met zo'n statistische claim aankomen? Je behoort tot de groep die dan over 2017 begint, zonder Van Dijk, maar weglaat dat in 2018 naast Van Dijk óók defensieve versterkingen Fabinho en Allison arriveerden. Waarbij laatstgenoemde de meest consistente en belangrijkste speler is voor Liverpool samen met alleen Salah. Heel het team is in vorm, dat je dit allemaal oop welgeteld 1 speler wil afschuiven schiet me in het verkeerde keelgat. De reden waarom we meedoen om de prijzen is omdat het middenveld in tegenstelling tot vorig seizoen geweldig draait. Omdat onze aanval bij de meest scorende teams van de Premier League behoort. Je doet nu alsof Liverpool's succes staat of valt met Van Dijk, en dat is natuurlijk de meest belachelijke onzin die ik hier voorbij zie komen. Bloediritant hoe het all star team van Liverpool wordt weggezet als een stel marginale figuranten die volledig afhankelijk zijn van.... de vorm van Van Dijk. Hoe dan? Zonder Van Dijk stegen we in oktober 2020 van subtop naar 1e plek die we maanden vast wisten te houden tot in Januari... totdat ene Fabinho geblesseerd raakte. Nee, wij doen niet mee om de prijzen “dankzij Van Dijk's vorm”. Dat is zien wat je wil zien. Van Dijk is een belangrijke speler maar zeer zeker niet de meest cruciale zoals Allison of Salah. We doen mee om de prijzen omdat met name de aanval en verdediging heerlijk draaien dit seizoen. No offence tho, maar begin het spuugzat te worden hoe al jaren de prestaties van het TEAM en sommige uitblinkers... op het conto van Van Dijk worden geschreven. Op basis van media aandacht en voor de rest nul meetbare statistieken.

20 maart 2024 om 12:08

“Voor zijn blessure was het gewoon meetbaar dat Liverpool meer punten behaalde met V Dijk en zonder hem” Dat is gewoon niet waar. Van Dijk raakte geblesseerd op 17 okt tegen Everton (dankzij Prickford's aanslag) toen stonden we derde, in de 2,5 maand die volgde bestormde we de 1e plek, wonnen de groepsfase CL met gemak, en dat allemaal zonder... Van Dijk. Pas toen Fabinho in januari geblesseerd raakte storte Liverpool in elkaar. Dat hele seizoen werden we geplaagd door blessures en moesten we letterlijk 6 basisspelers missen, en wat zei de media en, met alle respect, mensen zoals jij? Ja kijk maar hoor, Van Dijk geblesseerd en heel Liverpool stort in, pfff die impact is echt niet normaal jonguh! Daarmee doodleuk meerdere geblesseerde sleutelspelers negeren. Van Dijk is dit seizoen in vorm omdat het hele team in vorm is en in een heerlijke flow zit.

20 maart 2024 om 12:22

Huh, Liverpool fan zeikt Van Dijk af? Dat doe ik nergens hoor, stoor me alleen aan het feit dat een goede speler, zonder meetbare statistieken, TEN KOSTE VAN het gehele team en sommige uitblinkers wordt gehypt. Want kijkend naar de afgelopen 15 jaar is deze mediahype uniek voor nota bene een verdediger. Ik vind het simpelweg onrechtvaardig naar andere spelers en het gehele team. That's all.



Ik vind van Dijk een hele goede verdediger en paar jaar terug zeker de beste ter wereld. Echter doen mensen alsof hij van het kaliber Beckenbauer, Baresi, Maldini, Nesta etc is. Ik vind hem niet tot dat kaliber behoren (ook niet in zijn prime). Ik ben meer onder de indruk van Nathan Akã©. Die krijgt te weinig de credits en van Dijk imo net iets te veel. Ake is zowel bij City alsmede Oranje altijd steady.

20 maart 2024 om 10:15

Je kan hem ook makkelijk omdraaien, in de wedstrijd waar VVD zoveel lof voor kreeg, was het Ake die met een directe fout de penalty veroorzaakt. Los daarvan heb ik algemeen de indruk (kan ernaast zitten hoor) dat Ake van veel mensen wel de verdiende credits krijgt.

20 maart 2024 om 12:14

Saliba van Arsenal, Rüdiger of de verdediging van Inter. Allemaal kampioen teams, minder tegengoals geslikt vergeleken met ons, maar toch nauwelijks mediahype voor deze verdedigers, laat staan Ballon D'or shouts, laat staan dat ze zelfs ten koste van de offensieve uitblinkers worden gehypt (Bellingham, Vini, Martinez, Saka, Odegaard, Rice) Alleen bij ons - Liverpool gebeurt dit, al jaren overigens. Ik blijf het vreemd vinden. Nog nooit gezien dit de afgelopen 15 jaar, totaal niet zelfs. Kompany, Ramos, Pique, Silva, Chiellini kijken waarschijnlijk met stuitende verbazing hiernaar. Edit: typo

20 maart 2024 om 14:18

Jij bent niet een hele grote fan van Van Dijk merk ik.

20 maart 2024 om 14:58

Jij begrijpt mijn overduidelijke punt niet merk ik. Lees eerst mijn reacties hierboven terug en dan zul je deze reactie (hopelijk) begrijpen. Ik ben geen fan van een speler hypen ten koste van een geheel team, nee, dat moet ik toegeven. Waarin wij overigens het enige team zijn in Europa de afgelopen 15 jaar bij wie uitgerekend een verdediger boven het gehele team wordt geplaatst. Een unicum.

20 maart 2024 om 17:59

Volgens mij werd er altijd gezegd dat Alisson en Van Dijk de pilaren zijn dat Liverpool naar hoge hoogtes heeft gebracht, want dat was gewoon een knelpunt bij Liverpool. Aanvallend stond het altijd wel, middenveld had je de nodige werkers, alleen achterin was het niet veel. Toen die twee uiteindelijk kwamen, haalden ze de titel en champions league. En dat blijft dan gewoon vast te zitten in de geheugens van mensen.

20 maart 2024 om 18:47

Huh? Onzin wat je nu zegt want zomer 2017 was de aanval van Liverpool een grote grap vergeleken met de absolute wereldtop. Niemand die zegt dat alleen deze 2 spelers "de pilaren zijn die Liverpool naar grote hoogtes hebben gebracht" aangezien de verdediging nooit de belangrijkste linie is geweest van het elftal. Vraagje, waarom denk jij dat Van Dijk belangrijker was dan Fabinho die meerdere seizoenen tot de top 3 CDM werd geschaard? En de record brekende fullbacks Trent en Andy? Benieuwd naar het feitelijke bewijs. De reden dat we verloren in 2018 CL was door de keeper, Allison heeft dat knap opgelost. We haalden de titel en de CL zeer zeker niet dankzij Van Dijk, aangezien Gini, Trent, Origi dus Van Dijk z'n blunders van Camp Nou moesten oplossen. Het was overigens Salah die ons eigenhandig naar de CL 2e ronde schoot tegen - do or die - Napoli. En Allison met een katachtige save in de laatste minuut. Hoe je Van Dijk hiervoor de credits wil geven ontgaat me echt volledig. De 2 belangrijkste spelers voor Liverpools succes zijn Allison en uiteraard Salah. Er zijn weinig fans die VVD boven een Trent of Robertson plaatsen btw.

20 maart 2024 om 18:56

Ik zie dat je een bijzonder groot fan bent van VVD, begrijpelijk aangezien hij bij jouw club is begonnen. Maar ironisch bevestig je nu precies al mijn punten van hierboven. Gewoon zonder feitelijk bewijs 1 speler boven alles en iedereen plaatsen. De twee verdedigers met de meeste assists ooit in de PL? Niet belangrijk want Van Dijk! De beste presterende winger ooit in de Premier League? Nope, ook niet belangrijk want Van Dijk! Dit soort subjectieve adoratie is moeilijk serieus te nemen.

20 maart 2024 om 14:00

Dat is de nostalgie die spreekt. Ik kan je garanderen dat de spelers die je opnoemde ook niet elke wedstrijd vrijuit gingen. Je mag een mening hebben en je smaak hebben in bepaalde type verdedigers ieder heeft zijn voorkeur. Maar wat wel een feit is, is dat als Van Dijk zijn carrière erop zit dat die bij de allerbeste zal behoren daar is geen discussie over mogelijk. Zijn statistieken zijn echt absurd in de PL, alleen Vidic komt in de buurt. Je mag ook niet vergeten, de spelers die je opnoemde in die tijd werd er veel minder verwacht van een centrale verdediger en verdedigde ze niet met 40-50m ruimte in de rug.

20 maart 2024 om 16:42

Is geen nostalgie die spreekt. Jij kan garanderen wat je wil, ik weet wie van Dijk is en hoe hij heeft gepresteerd en hoelang. En van die anderen toevallig ook. Dit is geen gevalletje smaak en voorkeur. Leuk dat jij jouw mening als een feit verkondigt, ik ben het er totaal niet mee eens.

van Dijk was in zijn prime imo niet eens zo goed als prime Terry, Ferdinand en Vidic. Ik verkies een prime Sergio Ramos, Puyol, Piqué, Chiellini, Cannavaro en Thiago Silva ook zeker boven van Dijk.

Die spelers die ik noem hebben jarenlang aan de absolute top gestaan. Je mening over dat er vroeger minder werd verwacht deel ik ook niet. Van Dijk doet heel vaak aan schijn verdedigen in de 1 op 1 duels. Thans komt zijn positionering niet in de buurt van deze spelers.

van Dijk is een enorme hype. 1/2 seizoenen was hij met afstand de beste verdediger ter wereld, meer ook niet. Dat is even andere koek dan mannen die 5-10 jaar aan de top hebben gestaan. Oh ja ik vergeet Pepe. Hedendaags op 41 jarige leeftijd nog steeds een beest.

Oprecht in deze vorm en zijn vorm van voor zijn blessure een van de beste PL verdedigers ooit. Wat mij betreft hoort hij zeker in het rijtje met Terry, Vidic, Ferdinand etc.

De meest succesvolle personen krijgen vaak de meeste kritiek. Dan wordt alles vergroot en elk klein foutje wordt eruit gepikt, dit geldt ook buiten het voetbal. Sommige mensen halen daar op hun manier blijkbaar energie uit en dan voelen ze zich weer beter over zichzelf.

prima, maar zeg dat als je een echte prijs wint ipv deze nietszeggende troostprijs, deze is net zo weinig waard als een Community Shield, goed dat hij wel zelfreflectie toont, zie je bij weinig uit het Nederlands elftal nog, voorbeeld: Gini Wijnaldum daar komt zoveel stront uit dat een excuses eigenlijk al te laat is, hilarisch hoe achterlijk hij is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren