Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink voorziet grote transfer voor Feyenoorder: 'Sinds hij terechtgewezen is…’

Laatste update:

Marciano Vink heeft hoge verwachtingen van Quilindschy Hartman. De analist ziet een bepaalde zelfverzekerdheid bij de linksback (21) die hem vertelt dat hij het wel eens hoger zou kunnen schoppen dan Tyrell Malacia, Hartmans voorganger bij Feyenoord. "Ik zie niet bij Hartman dat hij een mega-inzinking krijgt", aldus Vink bij Voetbalpraat.

Sinds afgelopen interlandperiode is Hartman het gesprek van de dag in Nederland. De jonge Feyenoorder debuteerde glansrijk voor Oranje tegen Frankrijk (1-2 verlies, Hartman scoorde de enige Nederlandse treffer) en legde ook een prima vervolginterland op de mat tegen Griekenland (0-1 winst). Hartman komt woensdag ook bij Voetbalpraat aan bod.

"Het is een jongen die zó onbevangen speelt", zegt presentator Jan Joost van Gangelen over de linkspoot. "En ik weet het: in het begin kun je onbevangen spelen – maar er lijkt maar één knop op deze gozer te zitten..."

Vink haakt in. "Het is echt sinds dat hij terechtgewezen is over zijn druistigheid bij Ajax – Feyenoord, toen hij na twintig minuten werd gewisseld (maart dit jaar, red.). Dat is het knappe: je moet van dat soort momenten leren, en hij heeft dat moment echt aangepakt om in ieder geval die gekke druistigheid kwijt te raken."

"Ik denk dat hij zoveel vertrouwen krijgt van Slot, plus het hele team: met Hancko naast je, Trauner die niet gek te maken is en Geertruida die in een betere vorm steekt. Die jongen zit in zo'n flow en het zal me niet verbazen dat er aan het eind van het seizoen een grote club komt, of misschien in de winterstop, je weet het niet."

Hartman vs. Malacia
Tafelgenoot Yordi Yamali trekt de vergelijking met Malacia. De journalist annex podcastmaker heeft het idee dat Hartman 'hetzelfde traject ingaat' als de huidige back van Manchester United, die lang niet altijd zeker is van speeltijd. "Vind jij Hartman niet een veel completere voetballer dan Malacia?", stelt Vink. "Malacia was snel, en op bepaalde momenten hard, maar als ik kijk naar Hartmans balbehandeling en drive… Ik kijk op een of andere manier met heel veel plezier naar hem."

"Bij Malacia waren er heel veel wedstrijden dat we hem niet zagen of dat ik dacht van: het komt er niet helemaal uit wat ik dacht dat je had kunnen brengen. Ik heb bij hem (Hartman, red.) het gevoel dat hij daarvan niet wakker ligt en gewoon zijn ding doet. En dat hij echt wel een niveau hoger aan zou kunnen aan het eind van dit seizoen, misschien over twee seizoenen. Hij komt er wel", aldus Vink.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er werd ook echt een hele heisa gemaakt over hoe 'agressief' hij wel niet was. Ook voor de wedstrijd tegen Frankrijk waren er nog wat op dit forum die Hartman wel rood zagen pakken. Hij heeft alleen nog nooit rood gepakt en maar iets van 5 gele kaarten in de Eredivisie.

Lekker dat Q laat zien wat hij kan. Met Geertruida, Malacia, Hartman en Kokcu laat Feyenoord zien dat er voor de jeugd echt iets te halen valt. Zeker omdat er bij veel van de jonge spelers aantoonbaar is gemaakt dat ze progressie hebben geboekt.

Hartman moest herstellen van een blessure, Kokcu's mentaliteit is de afgelopen 2 jaar gigantisch gegroeid en hij is door de periode met slapeloosheid gekomen, Geertruida wilde eerst geen interviews doen vanwege het stotteren en is helemaal uit zn schulp gekropen.

Als jeugdspeler heb je weer een mooi vooruitzicht om bij Feyenoord te gaan spelen. Dat is wat mij betreft een van de grootste punten van progressie binnen de club. Aangevuld met een veeeel betere scouting dan in het tijdperk v Geel.

19 oktober 2023 om 08:25

Vergelijking Hartman & Malacia gaat ook niet helemaal op. Malacia was vooral puur verdedigend prima, met uitstekende tackles. Echter aanvallend erg matig. Op dat vlak is Hartman zoveel beter, in de combinatie, steekballen & voorzetten… dat zie je aan alles. En ik ben ook gecharmeerd van zijn “grinta”; hij speelt met passie en onverzettelijkheid! Hopelijk zet Q deze lijn door, want er zit zoveel potentie in deze jongen! Nu al erg goed!

19 oktober 2023 om 09:49

@exclusive,

Dat klopt vandaar dat er ook altijd twijfels waren Haps of Malacia. Alleen Haps was altijd geblesseerd maar was aanvallend nog vaak betrokken dan Malacia.

Hartman is een combinatie van beide. Hopelijk blijft de jeugd ook, er zijn voldoende mogelijkheden om uit te komen voor Feyenoord.

19 oktober 2023 om 09:14

Daar heb je helemaal gelijk in, de stappen die deze jongens de afgelopen jaren hebben gemaakt zijn enorm. Echter lijkt mij dat dit vooral op het conto van Slot geschreven mag worden. Wat gaat er met Feyenoord gebeuren als Slot vertrekt? Ik hoop dat ze een betere opvolger gaan vinden dan Ajax, want anders stort het uitstekende werk van de afgelopen jaren snel weer in elkaar.

Hartman vind ik echt een geweldige moderne back, die het wel eens heel ver kan gaan schoppen. Snel, fel, goede balbehandeling en van wat ik heb gezien ook heerlijke voorzetten. Die bal op Bergwijn tegen Frankrijk was gewoon van absolute wereldklasse.

19 oktober 2023 om 09:25

Ik ben ook echt wel een beetje jaloers, ze lijken bij Feyenoord te snappen dat er meer komt kijken bij voetbal dan tegen een balletje schoppen. Precies zoals je beschrijft, allerlei mentale factoren wordt aandacht aan besteed waardoor spelers beter gaan presteren.
Feyenoord staat er nu ook echt wel goed voor en naar de toekomst kijkend ook zeker wel.

19 oktober 2023 om 10:41

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het ook door z'n uiterlijk komt. Wij Nederlanders zijn zo makkelijk en snel in een mening vormen en (voor)oordeel hebben over iemand. En ja, ook ik had niet gedacht dat Hartman, los van z'n kwaliteiten als voetballer, zo'n onwijs toffe gast is. Hij heeft alles in zich om een hele grote te worden. Parel voor het Nederlandse voetbal.

19 oktober 2023 om 14:11

Wat maakt het ook uit, het is een steengoede back die nauwelijks op fouten is the betrappen. Dat hij een beetje hard is is alleen maar mooi meegenomen. Ben dik jaloers op jullie selectie en ik denk dat hij een mooie toekomst heeft.

19 oktober 2023 om 15:44

Eens. En Kokcu laat t ook meteen zien bjj Benfica. Dat is ook weer positief voor Feyenoord. Ben wel echt benieuwd naar het plafond van Hartman. Heb bij hem echt het idee, die kun je zo bij Real Madrid neerzetten en dan speelt hij gewoon goed zn potjes.

Ik denk niet dat hij per se terechtgewezen is na Ajax-Feyenoord, waar hij ook wat pech had met zijn gele kaart. Maar hij had vorig jaar nog weleens keiharde risicovolle tackles, op plekken waar het niet nodig was. Dat heb ik nu al een tijd niet gezien. Terwijl hij wel gewoon die verdediger blijft die er kort op zit en geregeld onderscheppingen heeft. Voetballend gezien was hij vorig jaar al erg goed, waar hij vaak gevaarlijk was door eroverheen te gaan. Dit jaar een iets andere rol waarin hij laat zien dat hij ook gewoon goed kan voetballen. Tegen Pec genoten van de ene na de andere mooie crossballen van hem.

19 oktober 2023 om 08:29

Ja hij kan echt heerlijk de bal rond de 5 meter leggen met een beetje curve. Dat mag ie wat mij betreft wel vaker doen.die vroege voorzetten zijn levensgevaarlijk en leveren altijd paniek op.

19 oktober 2023 om 08:48

Die zijn echt top ja. Ik had eigenlijk verwacht dat hij het dit jaar wat zwaarder zou krijgen, maar hij laat nu echt zien hoe goed hij kan voetballen.

Malacia was aanvallend nooit zo goed als Hartman.

Deze man heeft aanvallend echt een skillpakket wat ik eerder niet heb gezien bij een back van Feyenoord. Verdedigend is hij misschien nog niet zoals Malacia, maar dat zal hij ook wel ontwikkelen. Fel, sterk in duels, staat altijd zijn mannetje, sporadisch op fouten te betrappen. Voor nu is het verdedigend genoeg. Hem kennende zal hij zich hierin ook verbeteren.

Tja en dat agressieve spel past ook wel bij een Feyenoorder, mooi om te zien. Hopen dat we nog 1.5 jaar van deze jongen kunnen genieten. En daarna zien we het wel. Sky is the limit

Hartman maakt een hele mooie ontwikkeling door. Pas 21 jaar, komt heel gedreven over. Goede Feyenoord mentaliteit. Ik zie het wel in hem zitten. Zal ongetwijfeld nog in een dipje komen, maar dat is inherent aan zijn leeftijd. Ben benieuwd waar zijn top zal liggen. Tot nu toe staat er een mooie toekomst voor hem te wachten. Helemaal nu Blind echt uitgeblust lijkt te zijn in het Nederlands elftal en de overige opties schaars zijn.

Zelfde verhaal als destijds bij het zeer goed als team spelende Ajax. De jongens vliegen uit en blijken toch echt vooral goed gerendeerd te hebben onder Ten Hag en zijn niet per se bepalend voor hun nieuwe ploegen. Hoewel ik Hartman erg goed vind, is ook de situatie met Malacia wel vergelijkbaar. Ik gun het deze jongen van harte, mooie vent.

Haha zodra een nieuwe speler zich laat zien is het vaak een betere versie dan de speler die er voor hem stond. Zo goedkoop.

Geweldig blij met Hartman maar Malacia is verdedigend 3 klassen beter. Hartman is wel completer imo en heeft iets wat je niet vaak ziet, namelijk dat de tegenstander/podium echt nul effect heeft op hoe hij speelt. Da’s knap.

Bepalend zal zijn keuze voor zijn volgende club zijn. Je ziet het bij Malacia wel wat een verkeerde keuze met je ontwikkeling kan doen.

19 oktober 2023 om 10:40

Dat over de ontwikkeling van Malacia is een verwachting neem ik aan? Heeft vorig jaar bijna 30 gehele wedstrijden gespeeld, als je de speelminuten erbij pakt. Dit seizoen is hij geblesseerd maar dat kan overal gebeuren. Zelf vind ik de vergelijking ook wat mank gaan tussen Malacia en Hartman, zijn wel echt twee verschillende types. Wel denk ik dat Hartman doordat hij completer is een betere aanvulling is voor Feyenoord en een grotere toekomst tegemoet gaat.

19 oktober 2023 om 11:27

Je moet op die leeftijd elke wedstrijd gewoon basis spelen en beginnen, dat doet en deed Malacia niet, ook vorig jaar niet, toen Shaw veelvuldig de voorkeur kreeg.

Hij stond maar 14 keer basis vorig seizoen in de competitie. Dat zie je ook in het aantal minuten die hij heeft gemaakt: met net geen 2700 minuten over alle competities een heel seizoen is dat bijna de helft minder dan in zijn laatste seizoen bij Feyenoord, waar hij net geen 4500 minuten maakte.

Uiteraard ander niveau, eerste seizoen etc. dus het zal niet geheel abnormaal zijn, maar ik zou liever zien dat Hartman een stap maakt naar subtop niveau en daar meteen onbetwist basisspeler is ipv je minuten gehalveerd zien te worden tov z’n Feyenoord tijd. Knal een jaartje bij Tottenham of Dortmund en zet dan die stap richting de echte top.

19 oktober 2023 om 11:46

Mee eens dat een stap eronder idealer was geweest voor zijn ontwikkeling, hij had alleen niet echt wat te kiezen. Onderhandelingen met Lyon ging stroef maar United pakte wel door. Dan vind ik 14 basisplaatsen in de PL en bijna 30 gehele wedstrijden in totaal, wel echt een aantal waarin hij stappen gemaakt kan hebben. Of dat daadwerkelijk zo is of gaat worden zal afwachten zijn. Maar hij heeft niet hoeven verpieteren op de bank zoals een Donny van de Beek, dan sta je echt stil.

Hartman doet het momenteel wel erg goed. Nog een voetballer die Feyenoord voor een groot bedrag zal verlaten. Hopelijk zal hij zich ook laten gelden op hoger niveau. Laten we wel wezen dat veel spelers de intensiteit van een zwaardere competitie niet aan kunnen. Hartman krijgt voor mij zeker de voordeel van de twijfel omdat hij al vanaf het begin constant is en altijd blijft presteren.

Als hij zo foorgaat in de CL en Oranje als hij begonnen is, gaat-ie een hele mooie stap maken na Feyenoord. Van harte gegund ook, topper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren