Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink kritisch op tegen Marseille verwachte Ajacied: ‘Veel met zichzelf bezig’

Laatste update:

Marciano Vink is nog niet onder de indruk van de prestaties van Benjamin Tahirovic in het shirt van Ajax tot dusver. Dat liet de analist van ESPN woensdagavond blijken in Voetbalpraat. De twintigjarige controleur wordt donderdagavond tegen Olympique Marseille in de basiself verwacht, waardoor hij onderwerp van gesprek is.

Ajax komt donderdag om 21:00 uur in actie tegen Marseille. Eind september eindigde het duel tussen beide clubs in een 3-3 gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA. Vink is van mening dat Ajax zich heeft ontwikkeld in de afgelopen maanden. “Ajax is nu in een iets betere vorm in vergelijking met de eerste wedstrijd. Daar was het echt ren je rot. Toen lag het zo open en zo speelt Ajax nu niet meer.”

Vink ziet duidelijk veranderingen in het spel van Ajax onder trainer John van 't Schip. “Bij balbezit zie je de patronen een beetje terugkomen, je zag Steven Berghuis weer mooie passjes geven en je ziet de diepte weer. Je ziet een heleboel dingen die herkenbaar zijn voor het spel van Ajax.”

Sinds de aanstelling van Van 't Schip won Ajax van FC Volendam (2-0), sc Heerenveen (4-1) en Vitesse (5-0). De resultaten tegen Brighton & Hove Albion (0-2 nederlaag) en Almere City (2-2) waren overigens wel teleurstellend voor de Nederlandse recordkampioen.

Ajax kan nog steeds veel verbeteren onder Van 't Schip, zo stelt Vink. “Bij balverlies of als ze de bal niet in het bezit hebben worden er nog steeds veel fouten gemaakt. Dat zit hem in de intensiteit waarmee er druk wordt gezet, de sprintjes die worden gedaan en de duels. Dat is vooral hetgeen waar Ajax weer problemen mee gaat krijgen, tenzij ze in de tussentijd ineens het licht gezien hebben. Ik denk dat in die omschakeling weer een probleem gaat liggen.”

Tahirovic
Vink ligt in het bijzonder Tahirovic uit. “Dat is een leuke voetballer, maar die heeft ook zijn momenten dat hij nog met zichzelf bezig is. Soms staat hij niet helemaal waar hij moet staan of maakt hij een aantal fouten. Ik denk dat het voor Ajax gewoon een hele moeilijke wedstrijd wordt.”

De inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat nam Tahirovic afgelopen zomer voor 7,5 miljoen euro over van AS Roma. Sindsdien speelde de Bosnisch international 923 minuten voor Ajax, verdeeld over 13 optredens. Daarin wist hij klaarblijkelijk nog geen indruk te maken op Vink.

Is de kritiek van Vink op Tahirovic terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij was geen dure aankoop, is nog jong en kwam niet in een goed draaiend elftal terecht. Dan is het moeilijk om positief op te vallen, maar je ziet wel dat deze jongen iets kan. Er staan geen koekenbakker, al was hij kort geleden wel nog de schlemiel..

Alvarez begon ook twijfelachtig. Het is ook een vrij lastige positie binnen Ajax, waar toch verwacht wordt dat je iets meer kan met een bal dan gemiddeld.

30 november 2023 om 11:59

Ben ik het niet mee eens. Noem eens 1 kwaliteit die die jongen bezit? Hij heeft genoeg kansen gehad de afgelopen maanden, maar er is niet 1 aspect waarin hij goed of degelijk lijkt.

Dit is hooguit een hele matige speler. En samen met die Avila toch wel de 2 zwakste aankopen van afgelopen zomer.

30 november 2023 om 12:28

Mwah, hij is natuurlijk nog verre van consistent maar laat af en toe wel glimpen zien wat hij in de toekomst voor Ajax zou kunnen betekenen.

Ik ben het met je eens dat het nog niet basiswaardig is (zeker nog niet als enkele 6). Maarja, zoals al door andere leden is aangegeven is dit nog een vrij nieuwe positie voor hem. Dat merk je af en toe aan zijn positionering, staat geregeld nog te hoog of verkeerd. Mag daar zeker nog aan werken. Maar, voor zijn lengte, is hij redelijk technisch. Verder heeft hij een goede balans en is hij lastig van de bal af te zetten. Verder is zijn passing ook gewoon degelijk. Ik zie echt nog wel potentie in hem, maar voor nu te licht voor de basis (zeker op de 6 positie, als enige speler voor de verdediging).

30 november 2023 om 13:10

Genoeg kansen gehad in een niet lopend elftal. Op de enkele 6 positie waar hij niet hoort. Deze jongen heeft echt dingen in zich om te slagen. Als je hem aanvalt dan moet je ook de spelers die er al waren afkraken die net zo hard faalden in dat niet lopende elftal.

30 november 2023 om 14:13

@Soccerfan_1,

Nou welke dingen heeft hij dan in zich om echt te slagen? Als middenvelder is hij voetballend veruit de zwakste, de andere middenvelders zijn veel beter met de bal. Verdedigend is het ook helemaal niks.

30 november 2023 om 14:44

@memphisdepay, dat is wel een beetje overdreven. Die jongen heeft een prima korte pas, heeft goede onderscheppingen en is erg lastig van de bal te krijgen. Redelijk technisch voor zijn lengte, kan echt een prima verbindingsspeler op het middenveld worden.

30 november 2023 om 12:06

Niet mee eens Amigo. Voor 8 miljoen mag je wel iets meer verwachten dan wat hij nu presteert. Daarnaast heeft hij aardig wat wedstrijden gespeeld en heb ik geen enkel keer iets gezien dat een waarde van 8 - 6 of zelfs 5 miljoen vertegenwoordigd.

Ik hoop dat het er nog uit komt, maar ik heb er een hard hoofd in.

30 november 2023 om 12:08

Er is natuurlijk een reden dat Roma deze jongen voor een relatief schijntje heeft laten vertrekken. Ik betwijfel of hij in de toekomst de potentie zal blijken te hebben om een beslissende speler in de Eredivisie/europa League te zijn. Ik vind hem nergens echt in uitblinken, een beetje een 13-in-een-dozijn middenvelder

30 november 2023 om 12:17

8 miljoen is best prijzig voor een jeugdspeler van Roma

Vind ik echt een van de meest tegenvallende spelers van Ajax. Het is in ieder geval geen opbouwende 6. Mede door zijn falende inzet kwam er regelmatig veel druk op de defensie. Wellicht leuk voor de toekomst, nu echt nog geen Ajax materiaal.

30 november 2023 om 12:25

Alvarez was ook geen opbouwende 6, maar had wel specifieke andere kwaliteiten. Bij Tahirovic zie ik deze kwaliteit dan ook weer niet.

30 november 2023 om 12:41

Als we het bij Ajax maar zien toch? Wat supporters van andere clubs ervan vinden is allemaal niet zo belangrijk. Maar je mag natuurlijk altijd je mening geven. Verder gelul van Vink alleen omdat hij op de reclameborden ging staan is hij teveel met zichzelf bezig. Sneu altijd om iemand op randzaken af te rekenen

30 november 2023 om 12:51

Vooral de trainer moet het zien. Waarbij ik mij wel afvraag of Tahirovic zou spelen als Mannsverk en Branco niet geblesseerd zouden zijn.

Dat hij op de boarding ging staan snap ik wel. Ik snap ook dat hij veel met of misschien wel tegen zichzelf speelt. Hij is nieuw, het team draait niet, je stond basis en nu ben je 2de of misschien zelfs wel 3de keuze. Dat je dan veel met jezelf bezig bent en extra blij bent met een doelpunt snap ik volkomen.

Samen met Taylor zijn het twee vlieggewichten, misschien word het nog wat maar vrees van niet.

Helaas missen we Alvarez.

30 november 2023 om 12:26

En niet alleen Alvarez.

Deze jongen is niet een 6. Is daar totaal ongeschikt voor. Hij is van origine ook een aanvaller, die in zijn verdere traject is omgeschoold tot aanvallende middenvelder. Dus meer de positie van Taylor. Bij gebrek aan beter zou ik Hato daar eens positioneren. Dat is een alleskunner. Dan maar Gooijer op LCV. Je moet wat met al dat jonger onervaren spul....

30 november 2023 om 12:24

Aanvaller ? Aanvallende middenvelder ? Is hij daar voetballend niet veel te slecht voor ? Nu weet iik dat bijvoorbeeld Vertessen ook wel vaker ruzie met de bal heeft, maar die heeft nog specifieke specialiteiten. Maar welke aanvallende kwaliteiten heeft deze speler ?

30 november 2023 om 14:10

Natuurlijk is hij dat maar Ajacieden verdedigen hem ten onterechte en verzinnen excuusjes. Het zal echt helemaal om moeten draaien bij hem, wil hij er nog iets van kunnen maken bij Ajax. Aan de bal heeft hij werkelijk nog niets laten zien, op een paar afstandsschoten na. Ook verdedigend voegt hij echt helemaal niks toe en kan hij de defensie totaal niet ondersteuenen.

30 november 2023 om 15:46

Hij is gewoon niet goed genoeg voor Ajax. Dat is ook niet wat ik beweer. Maar voor de 6 positie is hij helemaal ongeschikt.

30 november 2023 om 15:47

Geen excuses, want ik vind hem helemaal niet goed genoeg voor Ajax. Weggegooid geld. Maar op 6 is hij een gevaar voor de eigen ploeg.

Jongens die al na 4 maanden helemaal afgeschreven worden. Alvarez, Neres en Martinez hadden ook allemaal tijd nodig. Martinez wel zelfs de eerste 1,5 seizoen geen basisspeler.

30 november 2023 om 14:17

Die hadden ook veel meer concurrentie. Daarnaast waren de meeste niet zo slecht als Tahirovic. In principe is hij er inderdaad nog maar kort, maar je kan lastig ontkennen dat hij tot dusver nog geen enkele positieve indruk heeft gemaakt.

Ik hoop voor hem en Ajax dat hij het om kan draaien maar als je de geruchten mag geloven, is Ajax opzoek naar een concurrent en dan zal het lastig voor hem worden want ook Vos is gewoon al beter.

Een andere positie zie ik niet gebeuren, voetballend veel te beperkt daarvoor.

@VZ Vink licht uit ipv ligt uit. Klein foutje!

Tahirovic is nog hartstikke jong, dat kan echt nog wel wat worden. Moet gewoon enorm wennen aan het voetbal dat Ajax wil spelen. Ik weet niet of het op de Nederlandse velden iets wordt, maar zie hem zeker ergens ooit nog wel slagen. Gewoon een mismatch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren