Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vijfde wereldtitel lonkt voor Real Madrid na ruime zege in Marokko

Laatste update:

Real Madrid staat in de finale van het WK voor clubteams in Marokko. Trainer Carlo Ancelotti zag zijn elftal woensdagavond met 1-4 winnen van Al-Ahly. De Koninklijke sloeg kort voor en na rust toe en dat bleek uiteindelijk de opmaat voor een plaats in de eindstrijd van het toernooi. Real moet zaterdag in de finale zien af te rekenen met Al-Hilal, dat dinsdag in de andere halve finale met 2-3 zegevierde tegen Flamengo.

Real, dat het WK voor clubteams voor de vijfde maal in de clubgeschiedenis kan winnen, reisde zonder Eder Militão, Karim Benzema, Eden Hazard, Thibaut Courtois, Lucas Vázquez en Ferland Mendy af naar Marokko. Onder meer David Alaba, Luka Modric, Toni Kroos en Vinícius Júnior verschenen wel aan de aftrap bij de Spaanse grootmacht, die in de beginfase moest oppassen bij inzetten van Mohamed Sherif en Mohamed Abdel Monem. De beste kans voor Real kwam in minuut 28: na goed voorbereidend werk van Rodrygo schoot Vinícius voorlangs. De Braziliaanse aanvaller had kort voor het rustsignaal meer succes.

Na slecht verdedigend werk van Mahmoud Metwalli greep Vinícius zijn kans. De linksbuiten opende de score met een fraaie lob over doelman Mohamed El Shenawy. Een minieme voorsprong dus halverweg voor Real, dat kort na rust opnieuw het net wist te vinden. Rodrygo zag zijn schot nog worden gekeerd, maar in de rebound was het Federico Valverde die beheerst voor de 0-2 zorgde. Real schreeuwde om een strafschop toen Vinícius na bijna een uur spelen werd neergehaald in de zestien. Na een check van de VAR werd besloten om de bal niet op de stip te leggen. Juist aan de andere kant viel het derde doelpunt van de halve finale.

Eduardo Camavinga haalde Hussein El Shahat onderuit, waardoor Al-Ahly een strafschop kreeg. Ali Maâloul faalde niet vanaf elf meter: 1-2. Kort daarna kreeg Mohamed Magdy een opgelegde kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet van dichtbij vloog over de lat. Met nog zes minuten op de klok kreeg Real een ideale kans om aan alle spanning een einde te maken. Na een overtreding op Vinícius en een check van de VAR mocht Modric aanleggen voor een strafschop. De zwakke inzet door het midden van de spelmaker werd echter gekeerd door El Shenawy. In de blessuretijd kwam de 1-3 alsnog op het scorebord te staan: Na een fraaie hakbal van Dani Ceballos wachtte Rodrygo tot de doelman lag, om vervolgens met een lobje te scoren. Een prachtige aanval van Real, dat nog niet klaar was met scoren.

De ingevallen Sergio Arribas controleerde de bal in de zestien van het moegestreden Al-Ahly, om vervolgens onberispelijk raak te schieten in de hoek: 1-4. In de acht minuten aan blessuretijd gingen Vinicius en Modric nog naar de kant. Real boekt ondanks de enigszins stroeve start een ruime overwinning op Marokkaanse bodem en maakt zich dus op voor de finale tegen Al-Hilal van zaterdag. Bij winst in de eindstrijd is het voor de vijfde keer dat De Koninklijke het WK voor clubteams op zijn naam schrijft.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Siuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wat heeft onzen koninklijke gedomineerd, de wereldbeker is voor ons Hala Madrid.... Ariba die zit op voetbal uit de fabriek van Real Madrid wat ene goede speler.. Het was opnieuw een magisch witte avond zoals Real die alleen kan spelen. Modric vond ik sterk spelen, Vini ook sterk.. Nacho vulde backpositie goed in Camavinga liet verdedigend toch steken vallen hoor.. Lunin hoe hij keept, scheelt het niet veel met Courtois.

8 februari 2023 om 22:15

Hoe kan je na letterlijk 1 balcontact nou concluderen 'wat een goede speler'?

8 februari 2023 om 22:16

Gewoon een gave van mij

8 februari 2023 om 22:25

Aqua will be Aqua, the dude you love to hate and hate to love at the same time. Hij brengt wel leven in de brouwerij hier en hij speelt nooit op de man zoals je zoveel anti-Madridistas ziet doen.

Maar over Sergio gesproken, die jongen verdient natuurlijk al lang een kans, desnoods tegen de Elches en Celtas uit de Primera, met alle respect naar die ploegen. En dat weten de meeste Madridistas wel, want die hebben hem al vaak genoeg zien spelen toch? Of Aqua hem eerder in actie heeft gezien laat ik maar even in het midden. Dat mogen jullie met elkaar uitzoeken amigos.

Hopelijk kunnen we zondag een prijs bijschrijven.

8 februari 2023 om 22:17

Hahaha, tranquilo. Je wint van een ploeg uit Egypte...

8 februari 2023 om 23:32

@Moderator, heel fijn dat er waarde wordt gehecht aan een discussie met verschillende visies. Aangezien dit een forum is hoop ik dat die mogelijkheid er ook blijft bestaan, zolang het natuurlijk met goede argumenten is.

Wedstrijd niet helemaal kunnen zien maar hier moet je gewoon winnen. Mooi dat Arribas gelijk scoort na zijn invalbeurt. Ik denk trouwens dat Mariano meer kan toevoegen als hij wat vertrouwen krijgt.

Toch bijzonder dat van 3 penaltymomenten de duidelijkste niet gegeven wordt en de andere 2 wel. Naja niet dat het veel uitmaakt als je ze inschiet zoals wij momenteel doen.

Hebben we nou echt maar 1 wissel ingevoerd in 94 minuten voetbal met een flinterdunne, uitgeputte selectie in een potje tegen godbetert de Egyptische kampioen? Dat is vragen om problemen hoor. Vraag me verder af wat het nut is van die dubbele wissel in de 95e minuut buiten de tijd laten wegtikken. Laat staan die van Arribas. Dan teken je bij ondanks interesse uit La Liga, wordt je opgenomen in de selectie voor een veredeld oefentoernooitje tegen een team van het niveau Segunda B en dan mag je welgeteld 50 seconden invallen. Dan weet je ook genoeg toch. Heerlijk voor dat joch dat ie met 1 balcontact alsnog weet te scoren maar alsnog.

Gelukkig geen verlengingen en geen blessures. Maar wel verdere belasting van spelers als Vini, Modric en Kroos waarvan vooral die eerste 2 tegen hun limiet aanzitten. Had het op zich niet erg gevonden als je hier uitgeschakeld zou worden en iedereen dit weekend even rust had.

Lunin verkopen deze zomer. Is veel te goed om reservedoelman te zijn. Moet niet onderdoen voor 75 van de eerste doelmannen in La Liga. Lekker terugkoopoptie opnemen in het contract en hem 3-4 jaar zijn gang laten gaan.

Duurde overigens best weer lang zeg. begrijpelijk natuurlijk, eerst de focus op het wereldnieuws dat Messi een ander rugnummer draagt vandaag... Blijft gek hoe dat soort onzin omtrent een wedstrijd die nauwelijks wordt bekeken in NL en waar nauwelijks interactie plaatsvindt op dit forum zo vaak belangrijker wordt geacht en voorrang krijgt. Ik snap het niet goed.

Arribas heeft twee balcontacten nodig om te scoren. Aub Carlo geef die jongen nou eindelijk eens eerlijke kansen...

8 februari 2023 om 22:29

3 balcontacten, maar who's counting right? Hij moet al lang een plek krijgen tegen de mindere goden in La Liga, vorig jaar al, dus daarin heb je groot gelijk.

Hahaha. Sergio Arribas🥹. 1 minuut te gaan in de wedstrijd. Eerste aanname, gelijk een doelpunt. Dat heeft mijn dag echt gemaakt. Geweldig voor die jongen. Man, geef die kerel nou eens serieuze kansen man. Doet het echt super bij Castilla.

Verder weinig kwijt over de wedstrijd. Goede goals gezien met name die van Vinicius en die 1-3 van Rodrygo. Wat een combo was dat samen met Ceballos. Helaas wordt er weer een penalty gemist. Mag toch wel hopen dat het geen dingetje gaat worden.

Ancelotti bevestigd dat Militao en Benzema morgen gaan komen. Of ze gaan spelen, is onbekend.

Zoals gewoonlijk een makkelijk avond. Maar goed tegen dit soort teams ben je wel verplicht om dit toernooi te winnen als Europese topclub. Wel werden er rare beslissingen genomen omtrent penalties en ook de extra tijd was een groot vraagteken. Maar goed prima overwinning en leuk dat Arribas in zijn eerste balcontact een goal maakt. Op naar die wereldtitel en ook dat WK logo wat ik op mijn 3e shirt wil halen haha

Wat een pech hebben wij met al die blessures. Hopelijk blijft het hierbij want het is allemaal maar krap .. al Hilal heeft gisteren van flamengo gewonnen die spelen best leuk maar real Madrid is verplicht op de wereld beker te winnen . Op naar de finale in Rabat . Leuke stadions ook in Marokko en mooi dat fanatieke publiek.

Prima winst. Begon wat stroef, gelukkig vielen de goals daarna wel. Nu op naar de finale! Mus win! Moet zeggen heb Alaba toch wel gemist. En je ziet toch wel dat de switch moet gebeuren. Kroos eruit voor Ceba of Cama. Denk echt dat of Kroos of Modric niet vernieuwd moet worden. 🤷‍♂️

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren