Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Video-assistent bij Feyenoord-Heerenveen; proef live te volgen bij FOX Sports

Laatste update:

De KNVB is een groot voorstander van het invoeren van een video-assistent: een scheidsrechter die buiten het veld de arbitrage kan ondersteunen in het nemen van beslissingen tijdens wedstrijdbepalende situaties, door de camerabeelden te bestuderen. Donderdag kan het publiek tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en sc Heerenveen kennismaken met deze proef.

/

Op FOX Sports 3 staat de wedstrijd van donderdagavond geheel in het teken van de video-assistent. Deze staat nog niet in contact met de arbitrage op het veld, maar het publiek kan op deze manier zien hoe de samenwerking in de toekomst in zijn werk moet gaan. De KNVB test al sinds 2013 op de achtergrond met een video-assistent en treedt nu dus naar buiten.

Begin januari heeft de IFAB (de spelregelcommissie van de FIFA) de komst van experimenten met de video-assistent sterk aanbevolen en in maart wordt er een besluit genomen over de definitieve invulling van de video-assistent. Het doel is om wedstrijden sportiever en eerlijker te laten verlopen, zonder dat daarbij de snelheid van het spel wordt aangetast, zo meldt de KNVB via de officiële kanalen.

Ik ben voor de invoering van een video-assistent

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maar te hopen dat er geen discutabele beslissingen worden genomen, dan ziet namelijk het hele publiek het in zwart op wit.

Het zou echt fantastisch zijn als dit experiment werkt. Want wat heeft de voetballerij dit nodig. Niet alleen in Nederland. Maar in heel Europa is het gemiddelde arbitrage niveau triest laag. Daarom zou een video assistent scheidsrechters echt een verademing zijn voor het voetbal.

Misschien een domme vraag,maar is dit hetzelfde als bij tennis?

27 januari 2016 om 18:39

Ik denk eerder als bij hockey. Bij tennis gebruiken ze louter het hawk eye systeem dacht ik om te kijken of een bal in of uit is. Bij hockey hebben ze ook een videoref waar ze dacht ik een paar keer gebruik van mogen maken.

27 januari 2016 om 19:44

In feite is het precies hetzelfde. Je hebt bij tennis echter niet zoveel discussie mogelijkheden. In of uit is zo'n beetje het enige...

27 januari 2016 om 19:51

Bij tennis kan je idd een challenge aanvragen 2 of 3 keer in de wedstrijd (als je hem goed hebt mag je hem hergebruiken) hockey weet ik niet precies.
Het is bij heel veel sporten al gebruikelijk om een video ref te hebben.
Kijk maae bij rugby en ijshockey.

27 januari 2016 om 21:15

Harmr, niet helemaal. Er wordt namelijk al gebruik gemaakt van het hawk eye systeem in sommige wedstrijden, alleen nog niet van de video ref.

En hoe moet dat gaan werken dan? Als de scheidsrechter ten onrechte fluit voor buitenspel. Dan gaat de video ref zeggen dat t geen buitenspel was en dan mag de aanvallende partij een vrije trap nemen?

27 januari 2016 om 21:46

Waarschijnlijk zal de scheids met zijn handen een signaal maken als er twijfel is, de aanval laten lopen, de video-ref kan dan gaan nakijken of het buitenspel was en dan wordt de goal al dan niet afgekeurd.
Ik vind het grappig dat ze het hebben over de snelheid van het spel. Effectieve speeltijd is 20-25 per helft. Daarnaast hebben de spelers genoeg tijd om zo irritant lang tijd te rekken dus dan hebben ze ook wel een paar seconden over voor een juiste beoordeling van de situatie.

Dit is een goed idee, op deze manier wordt de scheidsrechter geholpen in het maken en straffen van een overtreding. Ik ben wel van mening dat dit getest moet worden tijdens oefenwedstrijden en niet tijdens een competitie wedstrijd aangezien er op deze manier sprake is van competitie vervalsing.

27 januari 2016 om 19:08

Er wordt al 1,5 jaar mee getest door de Knvb. Dit zijn echter de test zonder direct contact met de scheidsrechter op het veld zodat het voorlopig nog geen enkele invloed heeft. Dat is ook wat je donderdag te zien gaat krijgen.

Overigens is het plan om dit volgend seizoen in de beker te gaan testen, maar dan met een live verbinding naar de scheidsrechter.

27 januari 2016 om 19:10

Het beinvloed de wedstrijd ook niet, de scheidsrechter heeft geen contact met de videoscheids

28 januari 2016 om 00:37

Hoezo is er sprake van competitievervalsing dan? Het spel wordt toch juist alleen maar eerlijker op deze manier? Ik snap je ff niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren