Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VI weet welke 2 Feyenoorders een toptransfer deze winter niet zagen zitten

Laatste update:

Verschillende spelers van Feyenoord konden tijdens de winterse transferwindow rekenen op concrete interesse. Zo was er voor Dávid Hancko bijvoorbeeld serieuze belangstelling van Paris Saint-Germain, terwijl Atlético Madrid volgens Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam ‘heel ver’ wilde gaan voor Mats Wieffer.

Hancko’s zaakwaarnemer Branislav Jasurek bevestigde halverwege januari in Slowaakse media al dat de verdediger van Feyenoord in de belangstelling van PSG en Liverpool stond.

Volgens Krabbendam kwam Feyenoord-directeur Dennis te Kloese in Doha in contact met vertegenwoordigers van PSG. “Die hadden hun zinnen gezet op Hancko, maar haakten af toen ze begrepen dat de verdediger net zijn contract had verlengd (tot medio 2028, red.). Ook wilden zij niet de hoofdprijs betalen”, aldus de journalist.

Krabbendam laat weten dat Te Kloese afgelopen maand ‘een soort virusscanner' was die Feyenoord bewaakte tegen aanvallen van buitenaf. Atlético was naar verluidt bereid om heel ver te gaan voor Wieffer en kwam met allerlei constructies op de proppen om de middenvelder van Feyenoord over te nemen.

Wieffer, die eveneens een doorlopend contract heeft tot medio 2027, trok zelf op voorhand al de stekker uit de onderhandelingen over een transfer naar Madrid. Hij wenste bij Feyenoord te blijven om zeker te zijn van een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal.

Quilinschy Hartman stond er precies hetzelfde als Wieffer in. Santiago Gimenez was ook zeer gewild op de transfermarkt, maar door zijn doorlopende contract bleek hij een lastig doelwit voor de topclubs. Tot slot laat Krabbendam weten dat er ook tevergeefs naar Quinten Timber is geïnformeerd.

“Dat Feyenoord erin slaagde zijn bepalende spelers in huis te houden, voelt voor de directie als wél een geslaagde window.” Uiteindelijk vertrok deze winter enkel Javairô Dilrosun. De 25-jarige aanvaller had nog een contract tot medio 2026 bij Feyenoord, maar maakte voor 4,6 miljoen euro de overstap naar het Mexicaanse Club América.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spelers met een langlopend contract zijn moeilijker voor een prikkie op te pikken!? Wie had dit gedacht? Fantastische analyse weer van Krabbendam, echt hulde!

5 februari 2024 om 15:04

Niet zo heel gek toch dat clubs dit niet meteen denken bij Feyenoord? We hebben jarenlang onze sterspelers voor drie kantinebonnen en nieuwe schoenveters laten vertrekken en nu krijgen ze te horen dat alle spelers vast liggen tot 2028 en de hoofdprijs kosten. Dan kom je toch van een koude kermis thuis.

Overigens wel mooi om te zien dat gasten als Wieffer en Timber goed in de markt liggen, maar ook erg verontrustend. Het is een reële optie dat de helft van onze basisploeg volgend jaar wordt weggekocht. Ben benieuwd bij hoeveel verkochte spelers Feyenoord de pin erin slaat, want financieel zitten we nog steeds niet zo ruim dat we zomaar ‘nee’ kunnen verkopen. Wordt een hete zomer voor Feyenoorders.

5 februari 2024 om 20:09

Feyenoord zit ontzettend ruim in het budget. Alle Champions League gelden zijn tot op heden opgepot, inkomsten uit de wintertransfers hebben ze niet uitgegeven en dit jaar gaan we De Kuip nog kopen.

5 februari 2024 om 15:06

Azijnzeiker. Krabbendam brengt dit toch niet als scoop? Dit is gewoon een prima uitleg op de vraag hoe Feyenoord door de transferperiode is gekomen. Interesse in 5 spelers. 2 daarvan wilden zelf niet (voor mij overigens nieuwswaardig) en 1 werd door de kopende partij als te duur beschouwd. Overigens is dat laatste best gek, want als er nu 1 kopende partij de markt gek heeft gemaakt is het PSG wel.

Feyenoord verkoopt zijn spelers als ze niet meer hot zijn. Het gevolg is dat ze veel minder opbrengen
De hoop is altijd maar weer dat ze meer waard zullen worden. Dit gebeurt echter zelden tot nooit
transfers
Dat is altijd al zo geweest, van de transfer van Willen v Hanegem tot Jorgenson/vilhena/ Dilrosum
Ik snap dit niet, zo dom

5 februari 2024 om 15:18

Huh haha nee, alleen Jorgenson. Feyenoord verkocht nooit goed maar er was ook geen reden om hoge transfersommen te vragen. En hoezo Dilrosun? Lange periode 4 tot 5e keus geweest aan de zijkant en nu met winst verkocht haha.

5 februari 2024 om 16:35

Vilhena
Die Deen die later furore maakte bij Barcelona, met dread locks.
Hele goede snelle spits. Die jongen die nu bij MU zit. ook te weinig
Namen ontschieten mij . Ik ben daar sowieso slecht in, maar verbaasde me gewoon iedere keer weer. Kijk, ik wil niet dat Feyenoord kampioen wordt, het liefste elk jaar Ajax, maar ik wil wel dat alle Nederlandse clubs gewoon de hoofdprijs vangen.
Az doet dat gewoon veel beter. Speler op zijn top.....verkopen. Dat spelers daarna minder worden zal ze een wordt wezen

6 februari 2024 om 08:05

Bedoel je Henkie Larson, pff das lang geleden. Ex-feye bij MU, zal wel Malacia zijn

5 februari 2024 om 15:20

Dus jij bent er van overtuigd dat de spelers die in dit artikel genoemd zijn nu al over hun top zijn? Want dat is wat je in feite vertelt.Van dit rijtje is overigens alleen Jørgenson ongelukkig, maar destijds was iedereen het er over eens dat Feyenoord hem beter niet aan Newcastle kon verkopen. Achteraf is makkelijk wonen.

5 februari 2024 om 15:24

Zijn toch ook gewoon allemaal spelers die Feyenoord hard nodig heeft om zeker te zijn van die 2e plaats, Feyenoord kan nooit al het geld weer inversteren dus vind maar een vervanging van dezelfde kwaliteit voor het geld wat ze wel kunnen uitgeven

5 februari 2024 om 15:30

Ze hebben daar wel een handje van, al zijn ze er de afgelopen jaren wel beter in geworden. Zeker de transfers van Kokcu en Sinisterra waren gewoon prima en eigenlijk die van Senesi en Malacia ook wel.

5 februari 2024 om 15:53

Aursnes was ook niet onaardig.

5 februari 2024 om 16:37

Da's waar
Sinistera zeker, maar Kocku niet. Dat dit minder was snap ik, daar was een afspraak over gemaakt.

5 februari 2024 om 18:35

Kokcu hadden ze een jaar en twee jaar eerder ook al kunnen verkopen maar voor een veel lager bedrag.

Dan nog kun je het bedrag nu te laag vinden, maar dan hadden ze hem nog een jaar moeten houden (en het risico lopen dat hij minder waard zou worden). In dat opzicht hebben ze hem wel op het goede moment verkocht.

5 februari 2024 om 15:47

Ik ben benieuwd met Giminez…. Die keldert al een periode helaas in waarde

5 februari 2024 om 15:57

Ja en aangezien iedereen zo opportunistisch is in de voetbalwereld is hij als hij de komende wedstrijden weer een paar keer scoort in de EL ook meteen weer 20 miljoen meer waard.

Je ziet hoe snel dat bij Brobbey gaat. Nu is hij ineens de nummer 1 spits voor het EK.

5 februari 2024 om 16:06

@cas
We kunnen het er allemaal over eens zijn dat Feyenoord en transfers niet altijd een gelukkig huwelijk geweest is. Maar heb wel het gevoel dat we dit omkeren.

Maar het feit dat jij dit juist nu stelt....betekend dat dat jij vindt dat Feyenoord in de winterstop jongens als Hancko en Wieffer hadden moeten verkopen? Zelfs als daar niet eens een fatsoenlijke prijs voor neergelegd werd?

Waarom zouden we halverwege het seizoen de broek laten zakken vor Atleti of Psg......voor 2 sterkhouders die we nog keihard nodig gaan hebben om CL voetbal veilig te stellen voor volgend jaar?

5 februari 2024 om 16:40

Wieffer zou zo €25 mln hebben opgebracht of meer. Clubs zijn in paniek
Plus doorverkooppercentage natuurlijk.
Als feyenoord gewoon weer compleet is halen ze gemakkelijk de CL
Dat het tegen Az een keer wat minder was kan gebeuren, GEEN Enkele club kan altijd vol gaan en het publiek maximaal vermaken
Bovendien zie ik ze ook Roma gewoon opzij zetten

atletico is dus doorgeschakeld naar vermeeren, wat misschien in potentie zelfs een betere speler is.
die was trouwens ook "maar" 18mil (misschien meer met bonussen?).

maar verder voor feyenoord mooi dat ze al die sterkhouders hebben kunnen behouden, hopelijk komen er een aantal grote clubs terug in de zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren