Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Verweij vreest ‘staartje’ bij ontslag Heitinga: ‘Mislintat ging daaraan voorbij’

Laatste update:

Mike Verweij vreest dat de situatie-John Heitinga nog wel eens een hoofdpijndossier kan worden bij Ajax. Volgens de journalist van De Telegraaf is Heitinga contractueel een rol als eerste assistent van Ajax 1 beloofd, terwijl Sven Mislintat hem na zijn ontslag als hoofdtrainer niet langer bij het eerste wil houden. Het slechtnieuwsgesprek tussen Heitinga en Mislintat verliep, zo stelt Verweij, dan ook helemaal niet zo vlekkeloos zoals de Duitser onlangs beweerde. "Het is toch een behoorlijk vervelend gesprek geweest."

Mislintat vertelde Heitinga afgelopen donderdag dat Ajax niet met hem verdergaat als hoofdtrainer. Vlak daarna openbaarde de td van de Amsterdammers dat een rol als assistent 'geen mogelijkheid' is. "Ik heb nog nooit gezien dat een hoofdcoach weer assistent wordt. Dat is geen mogelijkheid. Ook omdat ik vind dat John de karaktereigenschappen van een hoofdcoach heeft", sprak Mislintat ten overstaan van De Telegraaf.

Volgens Verweij ging de technisch directeur echter aan een wezenlijk detail voorbij. "Het staat wel in Heitinga's contract dat hij in ieder geval de komende twee seizoenen eerste assistent zou zijn bij Ajax. Dus dat zou nog wel eens een staartje kunnen krijgen", aldus de journalist in de podcast Kick-off. Daarin zet Verweij ook vraagtekens bij een andere uitspraak van Mislintat.

De 'data-Duitser' zei namelijk een 'professioneel' en 'respectvol' ontslaggesprek met Heitinga te hebben gevoerd. Daar is echter niets van waar, zo zegt Verweij. "Waar Mislintat zei dat het een heel professioneel en respectvol gesprek is geweest, zegt iemand (Verweij zelf, red.) morgen in de krant dat hij toch een hele andere lezing heeft en het toch een behoorlijk vervelend gesprek is geweest." Verweij vermoedt overigens dat Kjetil Knutsen (FK Bodø/Glimt) de beste kans maakt om Ajax' nieuwe hoofdtrainer te worden. "Er is gesproken. Ik denk dat hij op poleposition ligt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kortom weer een artikel met een hoog ik denk en ik vermoed gehalte. Lekker makkelijke allemaal dat journalistiek tegenwoordig

5 juni 2023 om 21:15

Maar wanneer het waar blijkt te zijn is dit echt de volgende misstap onder het directeurschap van vd Sar en eigenlijk ook Huntelaar en Hamstra die hiervoor verantwoordelijk zijn. Groot wanbeleid en ik vind dan ook dat deze 3 tevens de koffers moeten gaan pakken. Amateurisme ten top

5 juni 2023 om 21:20

Van der sar en hamstra zijn al weg hoor..

5 juni 2023 om 21:21

Hij bedoelt die contractverlenging Heitinga is gedaan onder de supervisie van dat trio, toen zat onze huidige TD nog als fan op de tribune..

5 juni 2023 om 21:26

@PREMium1, Huh? Mislintat moet zijn koffers pakken omdat hij zegt dat het een respect vol gesprek was, Heitinga teleurgesteld was maar het wel goed oppakte? En omdat Heitinga het een vervelend gesprek vond moet Mislintat dus weg? Heitinga is gewoon een gigantische macho met 0 zelfkennis, meneer vond dat hij alles er uit heeft gehaald, maar heeft er niks van gebakken. Totaal ongeschikt als hoofdtrainer. Mislintat is juist goed bezig. Zal ook fouten maken, maar dit is er niet een van

5 juni 2023 om 21:31

Daar gaan we weer. Van de Sar heeft de dag voordat het gesprek tussen Mislintat en Heitinga plaats vond al zijn ontslag ingediend.

Hoe kom je erbij dat Huntelaar hier verantwoordelijk voor is? Hij is technisch manager en rapporteert aan Mislintat, dat is zijn baas. Een medewerker kan toch niet verantwoordelijk gehouden worden voor een beslissing van zijn baas?

6 juni 2023 om 07:18

Wat jij vind moet je lekker naar het politiebureau brengen..zo triest hoe weinig mensen hier snappen hoe het werkt....daarnaast heeft van der Sar al aangegeven te vertrekken, en is Hamstra ook al op pad...

6 juni 2023 om 07:59

En wanneer heeft Heitinga zijn contract getekend? Toen was Mislintat nog niet in dienst. Maar van der Sar en Hamstra/Huntelaar wel. Lijkt me niet zo heel lastig wat die bedoelt.

5 juni 2023 om 21:42

Nou aan mislintat is heel veel gelegen ten eerste Heitinga is interm hoofdcoach geworden dwz noodzakelijk. Hoe kan je zeggen dat je nog nooit een hoofdcoach assistent zien worden terwijl hij eigenlijk hun had geholpen door het jaar af te maken. En nog wat als je in een gesprek aanduid dat er plek over is in de staf geloof me Heitinga gaat echt geen nee zeggen. Mislintat heeft gewoon gefaald met de een op een gesprek met Heitinga wat echt jammer is zo langerzamerhand verdwijnt het DNA en krijgt Ajax een ander soort DNA nog effe en ze vechten voor degradatie

5 juni 2023 om 23:44

Degradatie haha, ik begin bijna depressief te worden nu..

5 juni 2023 om 21:50

Die kent die en die kent weer die zo kom je aan Kjetil Knutsen. Alles bij elkaar knutselen om zo een dooie trainer te halen die miljoenen pakt bij Bodo en je weet dat hij niet voor niks overkomt dus al met al kan ik je garanderen dat het helemaal niks meer word dit seizoen

5 juni 2023 om 23:46

Die dooie presteert met dat clubje best aardig de laatste 5 jaar, terwijl ze daarvoor op niveau van Excelsior zaten..

6 juni 2023 om 07:21

Zijn "miljoenen" zijn allemaal bs verhalen. Hij pakt een paar ton tot een ruim half miljoen per jaar. Als kun je me even laten zien waar ik zijn loonstrookje kan vinden. Want iedereen loopt elkaar weer lekker na te papagaaien. Van de week was er een reageerder op vz die het precies had uitgezocht ook met de transferoercentages die hij zou ontvangen. Ajax kan hem makkelijk betalen. Daarnaast vind ik Knudsen een risico waard, waar ik Bosz gewoon een kwal vind.

5 juni 2023 om 23:36

Je zag t idd al van mijlenver aankomen. Heitinga en consorten laten nu wel igg hun ware aard zien. Ajax moet Mislintat bedanken dat ze van m af zijn.

5 juni 2023 om 23:59

Dit is ook een goed voorbeeld waarom je Heitinga nu niet meer als assistent moet willen hebben. Als er iets gebeurd wat hem niet zint, start meneer een mediacampagne bij het o zo objectieve De Telegraaf.

6 juni 2023 om 09:26

Precies Paul, denk dat Heitinga met deze actie grotere schade aan zn eigen cariere berokkent dan zijn vertrek bij Ajax.

Als het gesprek tussen Heitinga en de "data duister" is verlopen, hoe kan verweij er dan weten wat er vermeld is? Dan moet Heitinga of/en de data Duitser toch lekken neem ik aan? Of was het degene die de notulen maakte ?

5 juni 2023 om 21:22

Duister of Duitser ?

5 juni 2023 om 21:27

Verweij is n persoonlijke vriend van Heitinga…

5 juni 2023 om 21:40

Als het contract van Heitinga bekend is en Mislintat geeft aan dat hij geen assistenten rol heeft voor Heitinga hoeft het gesprek niet gelekt te zijn. En dat kan door meerdere mensen gelekt zijn aan de telegraaf.

Overigens ga ik er niet van uit dat hier grote problemen uit komen, als ze er al zijn. Heitinga moet niet naar een assistent rol terug willen en z'n sporen verdienen als.hoofdcoach.

5 juni 2023 om 21:55

Nee lijkt mij ook niet. Het is heel simpel of je geeft hem een baantje ergens in de jeugd of in de organisatie, of je koopt zijn contract af. Wat natuurlijk wel vervelend is voor een clubman als Heitinga.

Het staat straks in De Telegraaf, dus dan is het waar mensen… 😂

Vrij voorspelbaar dat de aanval nu al wordt geopend door de T op de zogenaamde ''data-duitser''. Het frame wordt al weer in elkaar geknutself om de komende maanden elke beslissing onderuit te halen en te bekritiseren.

5 juni 2023 om 21:24

Echt enorm droevig. Zouden die mensen nu echt blij worden van deze manier van werken? Kunnen ze niet oprecht goede (onderzoeks) journalistiek gaan bedrijven. Lijkt me toch veel leuker.

5 juni 2023 om 21:48

Ah neee komkommer tijd breekt aan dus moeten ze weer van alles uit hun mouw verzinnen om hun stukjes vol te schrijven maar de echte oprechte journalisten genieten van hun vakantie op het moment 😼

5 juni 2023 om 22:14

De Telegraaf is nooit een kwaliteitskrant geweest. Iets daarvoor waren ze zelfs niet op Nederlandse hand. Dus nee, ik denk niet dat ze ermee zitten.

5 juni 2023 om 22:32

Nee oke, waarschijnlijk niet. Dat is ook meteen het probleem. Zal ook wel nooit veranderen. Maar ach, ik leg het naast me neer en duik lekker m'n bed in.

Hoe weten zij nou dat dit in Heitinga's contract staat? Lijkt me wel vreemde constructie. Ben het dan ook volledig met Mislintat eens dat een hongerige startende trainer, die tijdje aan het roer heeft gestaan moet gaan schikken in de rol als assistent, lastig mee te dealen is.

5 juni 2023 om 21:18

Heeft Heitinga zelf gemeld toen hij werd aangesteld. Dat klopt gewoon. Buiten dat is de rest van het artikel weer stuitend, vervelende gast die Verwije

5 juni 2023 om 21:20

Heeft Heitinga zelf natuurlijk gelekt aan de TG, heeft nogal een goede band met Verweij aangezien ze samen op vakantie gaan.

5 juni 2023 om 21:23

Altijd handig om iemand bij je te hebben die je rug met zonnebrand insmeert.

6 juni 2023 om 07:25

Ja of even later een mes in je rug steekt.

5 juni 2023 om 21:22

Vanuit het oogpunt van Heitinga is het misschien helemaal niet zo vreemd. Hij stak zijn nek uit en met deze clausule bouwt hij wel toekomst voor zichzelf in

5 juni 2023 om 21:44

Stak z'n nek uit? Presteerde als een drol bij Jong, voetbal was niet om aan te gluren, elke topwedstrijd verloren, heeft geen CL gehaald en zit nu alles te lekken aan z'n krokettenmaat van de TG.

5 juni 2023 om 21:50

Je kunt je afvragen of het verliezen van de topwedstrijden aan hem lag of aan de kwaliteit van de selectie. We zijn het er toch wel allemaal over eens dat de selectie niet over houdt.

"waar Mislintat zei dat het een heel professioneel en respectvol gesprek is geweest, zegt iemand (verweij zelf, red.) morgen in de krant dat hij toch een hele andere lezing heeft en het toch een behoorlijk vervelend gesprek is geweest."

Gaat deze gast zichzelf nou benoemen als 'iemand' ? Wat is dit toch een ontzettend slechte journalist zeg. Nu weten we ook wie het lek bij Ajax en de belangrijkste bron van De Telegraaf is, namelijk 'iemand'.

Het is zelfs zo slecht dat het ergens ook wel grappig is.

5 juni 2023 om 21:27

Nee Mike Verweij heeft een interview gehad met Heitinga dat morgen in de krant komt. 'Iemand' is in dit geval Heitinga maar hij wilt nog niet teveel zeggen omdat mensen het stuk moeten lezen.

5 juni 2023 om 21:29

De toevoeging 'red.' houdt in dat de redactie van Voetbalzone dit zelf heeft toegevoegd. Waar dat op gebaseerd is mag Joost weten. Het komt op mij eerder over alsof er morgen een interview met Heitinga in de krant verschijnt, al is dat evengoed speculeren.

Edit: zie het artikel dat nu op de homepage staat. Wat een ongelooflijke vooringenomenheid van de redactie van voetbalzone.

5 juni 2023 om 22:27

Als ik het me goed herinner was Valentijn Driessen ook regelmatig te betrappen op exact dezelfde redenatie: naar zijn eigen stukjes verwijzen om aan te tonen dat iets een breed gedragen sentiment is "want het stond in de krant". Lekker niveautje he, De Telegraaf.

5 juni 2023 om 22:38

Bij de Telegraaf zijn ze schijnbaar heel tevreden, of ze hebben een leiding die de sportkatern altijd overslaat en niet door heeft wat daar voor onzin in staat.

Hoe kun je jezelf een serieuze krant noemen als je dit soort clowns in dienst houdt.

5 juni 2023 om 22:44

Paul, zoals je zelf ook in een ander artikel kan lezen (zie de voorpagina) refereert Verweij niet naar zichzelf, maar naar de zaakwaarnemer van Heitinga. Op zich had je ook zelf wel kunnen bedenken dat Verweij niet naar zichzelf verwees, al heeft de redactie van voetbalzone je wel doelbewust op een verkeerd spoor gezet.

Als Heitinga moet je toch ook geen assistent willen zijn volgend seizoen? Dan zou ik er nog eerder voor kiezen, mocht dat een optie zijn, om terug te keren als hoofdtrainer bij Jong of elders als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Hij is nu begonnen als eindverantwoordelijke en dan moet je dat ook doortrekken.

5 juni 2023 om 21:25

Eigenlijk als John zelfkritisch durft te zijn en hij houdt van ajax, why nut?

5 juni 2023 om 21:29

Maar welke club zit op hem te wachten als hoofdtrainer? Hij komt pas net kijken en assistent is een logische stap.

Die Verweij zit alleen maar te haten omdat die niks meer doorverteld krijgt sinds Mislintat aan het roer staat. Ongelofelijk zielig mannetje van de telegraaf. Hij heeft duidelijk al gezegd waarom Heitinga geen assistent meer is. Heitinga zelf kan inderdaad beter beginnen bij een wat lagere club om ervaring op te doen.

Nog nooit zo overduidelijk bij een journalist gezien dat hij het niet kan hebben dat hij geen bronnwn meer heefr binnen de clb die naar hem kunnen lekken. Hoe weet verweij nou wat er is gezegd?

Tuurlijk is dit een vervelend gesprek geweest. Heitinga had waarschijnlijk op meer krediet gehoopt aangezien hij middenin een puinhoop is ingestapt en iedereen wist hoe de vlag ervoor hing. Ik heb hem vaak verdedigd en zou hem graag eens een heel seizoen inclusief voorbereiding en versterkte selectie aan t werk zien, maar feit is wel dat ook hij vrij matige resultaten behaald heeft.. verlies bij Twente was ook wel pijnlijk ook al had het geen grote gevolgen voor ajax.

5 juni 2023 om 21:33

En zo werkt het. Als je in stapt neem je een enorm afbrand risico als het fout gaat. En het is fout gegaan, de resultaten waren niet beter dan onder Schreuder.

Ik snap dat hij er achteraf grote spijt van heeft maar de mensen waarmee hij sprak, zijn of gaan weg bij Ajax. Er is een nieuwe TD. Er komt een nieuwe directeur. En daarmee komt er ook nieuw beleid.

5 juni 2023 om 21:47

Ajax is een topclub en de baan van Mislintat is ajax zo goed mogelijk leiden. Ze mogen Heintinga inderdaad dankbaar zijn dat hij voor de groep wilde staan maar dat is geen reden om Heitinga ook de kans te geven. Mislintat moet voor de in zijn ogen best mogelijke trainer gaan en als dat niet Heitinga is moet hij iemand anders halen. Het is misschien hard maar dat hoort bij het vak.

Zo'n vaart zal het allemaal niet lopen. Ik hoop niet dat mensen echt denken dat Mislintat niet eerst alles heeft dichtgetimmerd voordat hij met een statement naar buiten komt. Er zullen echt wel afspraken met Heitinga zijn gemaakt en wellicht is het Heitinga zelf die een rol als assistent niet meer ziet zitten, wat ik goed kan begrijpen. Laten we de komende weken afwachten, als er een nieuwe trainer komt zal het allemaal duidelijk zijn. Ik ben er trouwens niet rouwig om, ik vond Heitinga bij zowel jong Ajax als bij het eerste niet overtuigen. Jong Ajax speelt veel leuker voetbal sinds daar een andere trainer is.

5 juni 2023 om 21:31

Op basis waarvan denk jij dat hij alles dichtgetimmerd heeft ? De toekomst zal leren in hoeverre je gelijk hebt

5 juni 2023 om 21:41

Dave Vos is een naam om in de gaten te houden.

Hahaha, wat een zielige kneuzen zijn het ook. Ze zijn pro-Schreuder en pro-Heitinga en de rest deugt niet. Mislintat is voorlopig nog foutloos.

Ik snap wel dat Heitinga zich niet zo makkelijk af laat schepen. In het diepe gesprongen om zijn cluppie te helpen. Op deze wijze dan de club moeten verlaten als clubman door mensen die er geen gevoel bij hebben is onacceptabel. Zeg ik met medeleven als FCUUUUUUU supporter.

Zo raar is het toch niet om de oude hoofdtrainer niet een assistent te maken? Je weet niet of de nieuwe trainer op Heitinga zit te wachten en het zorgt alleen maar voor spanningen (zeker in de media). Wel leuk dat de telegraaf al aan zijn stoelpoten aan het zagen is voordat de transfermarkt echt begonnen is. Dit is puur stemmingmakerij, er is niet echt nieuws maar toch wordt er gezocht naar sensatie... Typische Telegraag 'journalistiek'.

Nou, dan wordt Heitingas contract afgekocht. Twee jaar voor een assistent zal niet zo'n enorm grote som geld zijn. Poeh poeh, wat een staartje zal dat worden.

Alsof Sven vooraf niet even Johnny zijn contract had gecheckt..

Van De Telegraaf moest en zou Heitinga aanblijven als hoofdcoach. Dus nu dat niet kan dan maar assistent. Je doet niet voor niets een reclame campagne voor een eigen nieuwsbron. Mislintat heeft terecht geconstateerd dat Heitinga er eigenlijk niet zo veel van kan. In dat opzicht ben ik het van harte met hem eens....

Verweij heeft dus het interview van Rib Jansen gelezen en doet alsof hij het van een bron binnen de club heeft. Knap

Mike denkt weer van alles… en door. Vriendje Heitinga moet natuurlijk nog even geholpen worden

Valse types toch, die ‘journalisten’ van de Telegraaf. Altijd die zielige bijnaampjes, nu weer “data-Duitser”. Staat er ook iets in die krant dat gebaseerd is op feitelijkheden?

6 juni 2023 om 06:25

Het is vooral Mike Verweij hoor in deze. Die zit al weken Heitinga te verheerlijkingen en doet er alles aan om maar weer lekker met hem op vakantie te kunnen. Valentijn is iets minder “vriendjes” met Heitinga.

Valse types toch, die ‘journalisten’ van de Telegraaf. Altijd die zielige bijnaampjes, nu weer “data-Duitser”. Staat er ook iets in die krant dat gebaseerd is op feitelijkheden?

6 juni 2023 om 07:49

Precies, heel denigrerend allemaal. Ook Erik ten Hag bleef maar ‘die Tukker, worden genoemd. Een heel, heel laag niveau de Telegraaf. Dat ze nog abonnees hebben?

Maar hoe dom is het om in Heitinga zijn contract op te nemen dat hij eerste assistent zou worden als ze niet met het doorgaan als hoofdcoach. Zeker de rol van eerste assistent. Ik zie de onderhandeling met een volgende coach al voor me. "je mag je eigen staf samenstellen, maar oh Johnny moet wel je eerste assistent zijn". Dat gaat toch niet werken. Gaat een dikke afkoopsom worden.

nou nou wat een staartje, dat het geen leuk gesprek is geweest is duidelijk, maar daarom kan die duitser het wel als professioneel en respectvol hebben ervaren toch? als er in het contract van Johnny staat dat hij 2 jaar assistent mag zijn, dan zal dat afgekocht moeten worden, simpel zat, dat zal gebeuren en dan nemen ze netjes afscheid van Heitinga.
Storm in een glas water, en weer door.....

Aldus Mike Verweij. Wat een niveau. Zullen we wederom een potje heel hard gaan lachen, jongens?

Ik help je Ff, Mike: Iedereen die niet functioneert kan ontslagen worden, contract of geen contract. Dus; wat is het nieuws nu?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren