Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij: ‘De beste voetbalopleider van Nederland wordt op straat gezet...’

Laatste update:

Mike Verweij vreest dat ook Wim Jonk weg moet bij FC Volendam. De journalist van De Telegraaf spreekt die verwachting uit naar aanleiding van het nieuws dat voorzitter Jan Smit door de Raad van Commissarissen van de club wordt weggestuurd. "Je kunt er vergif op innemen dat na Jan Smit ook Wim Jonk gaat sneuvelen. Dat is heel erg triest", aldus Verweij in de podcast Kick-off.

Er woedt al lange tijd een interne oorlog bij FC Volendam. Die kost Smit nu de kop. De bekende volkszanger sprak maandag in een statement op Instagram al de verwachting uit dat ook technisch manager Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en directeur hoofd opleidingen Ruben Jongkind moeten vertrekken.

"De architecten achter al dit succes, die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk zijn voor de promotie naar de Eredivisie en tevens handhaving voor het eerst in 35 jaar", schreef Smit.

Verweij deelt die mening. "Wim Jonk en zijn collega's hebben de club omhoog gestuwd. Naar de Eredivisie gebracht. In de Eredivisie gehouden. Het stadion zit weer vol."

Jonk was afgelopen seizoen hoofdtrainer, maar zijn rol veranderde in de zomer naar die van technisch manager. FC Volendam maakt een uiterst moeizaam seizoen door en staat op de zeventiende plek in de Eredivisie, die rechtstreekse degradatie zou betekenen aan het eind van het seizoen.

"Er worden hoge salarissen uitgekeerd", weet Verweij. "De aankopen van afgelopen zomer renderen niet. Dus er wordt een stok gezocht om onder meer Jonk mee te slaan en die hebben ze gevonden."

Toch vindt Verweij het op zijn minst opmerkelijk dat Volendam van plan lijkt om Jonk bij het grof vuil te zetten. "Een clubicoon die zijn nek heeft uitgestoken... Dat geldt ook voor Jan Smit, die tien jaar lang bij de club zit."

Verweij vindt dat Volendam mensen als Jonk zou moeten koesteren. "Er zijn clubs in heel Europa die Wim Jonk, misschien wel de beste opleider van Nederland, willen binnenhalen."

"Volendam heeft mensen als Jan Smit, Keje Molenaar, Wim Jonk, daar zouden andere clubs een moord voor doen. Ik denk dat PEC Zwolle, of noem een andere club in de Eredivisie, dolgraag gebruik zou maken van hun expertise."

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3429419091
2Feyenoord3426626684
3FC Twente3421673369
4AZ3419873165
5Ajax34151181356
6NEC34141191753
7FC Utrecht34131110250
8Sparta Rotterdam3414713349
9Go Ahead Eagles34121012146
10Fortuna Sittard3491114-1938
11sc Heerenveen3410717-1737
12PEC Zwolle349916-2236
13Almere City FC3471314-2634
14Heracles Almelo349619-3333
15RKC Waalwijk347819-1829
16Excelsior3461117-2329
17FC Volendam344723-5419
18Vitesse346622-446

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien dat groningen een leuke ploeg is om in te stappen? Met de jeugdopleiding is niks mis en ik zie hun wel snel stappen maken

Kom maar naar heerenveen om de jeugdopleiding weer terug op niveau te brengen.

27 november 2023 om 19:52

Ik vind Jonk maar een een kwestie van gebakken lucht. De man doet alles heel mooi klinken, maar hij vergeet altijd gemakshalve te vermelden hoe hij Volendam precies in de Eredivisie gekregen heeft. Die hebben grote financiele risico's genomen, waardoor een degradatie eigenlijk voor grote problemen kan gaan zorgen. De RvC grijpt niet voor niets zo rigoureus in. Bovendien blijft dat Team Jonk toch wel een eng kliekje waarvan je je mag afvragen hoe dat in hemelsnaam legaal is. Het is min of meer hetzelfde wat Doyen deed destijds.

Hij is van harte welkom bij Ajax. Het grootste obstakel is vorige zomer vertrokken. Lekker weer aan de slag met de zeer talentvolle B jeugd.

27 november 2023 om 19:23

Wim wil graag weer op eigen benen staan en een Eredivisie club trainen. Ik verwacht hem op korte termijn bij Vitesse of RKC. Een geweldige trainer die het spelletje uitstekend ziet en keuzes heeft....

27 november 2023 om 19:24

Zou jij hem terug willen dan? Ik had ook eerst een hoge pet op van hem. Maar hoe hij afgelopen zomer met de zaak Eiting is omgegaan vind ik het maar onbetrouwbaar iemand.

Eens. Echte Volendammers waren bezig om van de plaatselijke fc een club te maken die standaard in de Eredivisie mee zou draaien. Geen idee wat die gasten denken, maar zonder hun zal het weer middenmoot KKD worden. Zeker nu duidelijk is wat er met mensen gebeurt die hun nek uitsteken.

27 november 2023 om 19:23

Ik heb voor het topic over Jan Smit de jaarrekening van Volendam maar eens bekeken.

Die geeft best wel reden tot nadenken, en geeft in ieder geval aan dat de RVC, die misschien ook incapabel is of een verkeerde visie heeft op het beleid wat gevoerd zou moeten worden, ook niet helemaal ongelijk heeft over het huidige beleid..

De club heeft een negatief eigen vermogen van 3 miljoen en draaide 3 miljoen verlies op een omzet van 11 miljoen. Dat kun je opvangen door spelers te verkopen wat ze dit jaar lukt dankzij het doorverkoop percentage op vd Ven maar anders zouden ze ook dit jaar verlies maken. Dat is wel een heel dun lijntje voor een club die als het even tegen zit elk seizoen kan degraderen.

27 november 2023 om 19:30

Klopt dat is nu en wat waren die bedragen onder de vorige directie dan? En wat waren de schulden en wat voorn soort spelers hadden ze toen uberhaupt?

27 november 2023 om 19:55

Deze directie zit er 10 jaar. Geen idee of volendam 10 jaar geleden een schuld had, en zo ja hoe hoog deze was.
De oudste cijfers die ik snel op google kan vinden zijn over het seizoen 2015-2016, toen de huidige directie er dus inmiddels een jaar of 3 zat. Toen hadden ze nog een eigen vermogen van 1 ton. niet veel dus, maar wel positief.

Ze speelden in de KKD dus de selectie zal ongetwijfeld minder zijn geweest dan de huidige. Maar volgens mij gaat daar op de achtergrond ook eigenlijk de discussie over. Kan volendam zich de kwaliteit van de huidige selectie veroorloven. De directie vind van wel en hopen met spelers verkopen de verliezen en het negatieve eigen vermogen weg te werken en de RVC vind van niet.

Voor mij hoeft een voetbal club niet elk jaar winst te maken, zeker geen operationele winst. Maar je moet wel de financiele ruimte hebben om dat verlies op te vangen als je een keer geen spelers verkoopt en die heeft Volendam eigenlijk niet.

27 november 2023 om 19:54

Die gasten? De financiele risico's die worden genomen, zijn dermate groot dat Volendam in acute problemen komt bij een degradatie. Waarom denk je dat een RvC zo ingrijpt en zich zo nadrukkelijk laat gelden? Dat doen ze echt niet voor de lol. Vorig jaar was er al heisa en toen kwamen er al artikelen naar buiten over Team Jonk, Jan Smit en de risico's die worden genomen. Volendam speelt in de Eredivisie omdat het boven z'n financiele plafond leeft.

Volgend jaar coach van Ajax. Louis van Gaal haal hem nu binnen. Of laat hem hoofdjeugd worden.

27 november 2023 om 19:26

Ze hebben toch een hoofd jeugdopleidingen?

En Jonk is nou niet direct de ervaren coach waar Ajax op zit te wachten. Heeft alleen 4 jaar volgedam gedaan waarvan meen ik 2 jaar in de KKD. Dan kun je beter verder gaan met van 't Schip.

Hij heeft buiten die 4 jaar volendam zelfs nooit een jong team of zo gehad en is ook nergens assistent geweest bij een grote trainer.

Wat mij betreft waagt Ajax een poging om Jonk terug te halen indien hij ontslagen wordt. Heeft toentertijd als hoofdopleidingen goed werk verricht bij Ajax. Probleem was toen wel dat hij dwars lag met verschillende mensen (o.a. Overmars, van der Sar, de Boer en Bergkamp) over de jeugdopleiding en invulling van de technische staf.

Ook dit seizoen komt er gelukkig gewoon jeugd door bij Ajax, die geregeld of inmiddels best wel veel minuten krijgen met o.a. Hato, Hlynsson en Vos. Alleen heb ik wel het idee dat er toch iets mis gaat in de jeugd. Dan bedoel ik meer dat ik het idee heb dat er wel een bepaalde visie ontbreekt in de jeugd, wat de doorstroming naar het eerste elftal moeilijker maakt.

Bij FC Volendam heeft Jonk prima werk geleverd. Ik denk dat zowel Ajax als Jonk dan wat water bij de wijn moeten doen, mocht het daadwerkelijk van een terugkeer komen.

27 november 2023 om 19:49

Hoezo prima werk geleverd? Ze zitten financieel in de aankopen van Volendam en dus ook in de verkopen. Da's eigenlijk verboden, maar door een maas in de wet en een KNVB die zich er vooralsnog niet echt aan brandt, heeft men door kunnen gaan. Daarbij spendeert Volendam veel meer dan het draagvlak eigenlijk is. Die gaan echt problemen krijgen als ze degraderen. Niet voor niets zit die RvC er al meer dan een jaar zo strak op. Het kan zomaar zijn dat zij Volendam nu naar de financiele afgrond leiden.

27 november 2023 om 20:24

Ik bedoel vooral als trainer, dat is hij namelijk 4-jaar geweest bij Volendam tot afgelopen seizoen. Toen had hij geen aandeel in het financiële bij Volendam, maar 'leidde' hij wel spelers goed op. Onder andere Smal, van de Ven, Antonucci (toen hij terugkeerde op huurbasis) en Eiting hebben toch best wel wat stappen onder hem gemaakt of zijn onder hem weer opgeleefd doordat hij ze kansen gaf of potentie in ze zag.

27 november 2023 om 20:31

Eiting was gewoon een buitenkans die sowieso te goed was voor de bodem van de Eredivisie. Antonucci was gewoon een aankoop, Gijs Smal heeft er een klein jaar gezeten sinds Jonk er kwam en brak het seizoen ervoor al langzaam door. Van De Ven zou je wel op zijn conto kunnen schrijven. Die heeft nog twee jaar onder Jonk gespeeld. Ik vind het dus allemaal wat overdreven.

Heel erg triest? Het mocht tijd worden. Ze verrijken zich indirect met spelers van Volendam en er wordt financieel dermate veel risico nemen dat een degradatie eigenlijk zorgt voor acute financiele problemen. Dat terwijl Volendam normaliter zoiets wel relatief makkelijk kan dragen.

Ik vind het dus ook opmerkelijk dat men stelt dat hij goed werk verricht heeft. Er is meer geld uitgegeven dan Volendam eigenlijk kan besteden. Niet voor niets blijft die RvC zeer scherp, met dus eindelijk dit als gevolg. Nu ben ik aan het gissen hoor, maar ik denk ook niet dat je dit los kunt zien van de resultaten en het gegeven dat de kans toch wel erg groot is dat ze gaan degraderen.

Ik ben dus wel nieuwsgierig wat er tussen nu en tot september 2024 allemaal naar buiten komt. Ik denk dat er wel een kleine beerput losgaat.

Even uit nieuwsgierigheid: waar is Mbuyamba gebleven? Fantastische verdediger maar ik zie hem nooit meer in de opstellingen voorbij komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren